• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimle aramıza bebek girdi

Ben buna Turk anne sendromu diyorum. Uzun suredir farkinda oldugum ve gordugum bir durum. Maalesef seni cok iyi anliyorum. Keza dun benzeri bir konusma gecerken benim manevi duygularin hamile olsamda annrlige hazir miyim gibi durumlar sorgulandi. Kirginim mesela bu yuzden. Annelik cocugu bi noktaya koyup sadce eonu izlemek ona tapmak degil bence.gelecegi icin calismak bir birey yetistirmek olmali. Ben de dolmusum bu konuda belli ki :)

Bana göre gereksiz bir duyarlılık değil bu. Kişilerin bu kadar çocuklarını paylaşması da normal değil. Çocuğunu kaybeden çok çok yakınımın acısını beraber yaşadık ve inanın bana bir anneye en zor şey ve her paylaşım da bunu kanatıyor. Evet çocuğunu paylaşırsın ama bak yedi bak kustu bak düştü vs vs vs paylaşımlarını hiç normal bulmuyorum ve acımasız bana göre.
Bakış açınızı anlamakta zorlanıyorum.
Psikoloji biliminde normal-anormal ölçütleri DSM kriterleri ile belirlenmiştir.
Bu kriterler içinde de 'çocuğunun fotoğrafını sosyal medyada paylaşmak anormaldir' diye bir madde yok.
Ben kişisel olarak çocukların fotoğraflarının paylaşılmasını doğru bulmayan gruptayım ama bunun için gerekçelerim sizden çok farklı.

Hayatta,herkes,her olay ve durumdan kendisine bir pay çıkarıp sevinebilir ya da üzülebilir.
Evladını kaybeden veya evlat sahibi olamayan insanlar var diye evladını paylaşan hiçkimseye sınır veya yasaklama getirme hakkımız olamaz.
Bu tip düşünce ve yaklaşımlar,
önü alınmazsa oldukça tehlikeli bir hale gelir.
Rahatsız olan bakmaz,takip etmez hatta sosyal medya kullanmaz.
'Ben rahatsız olup,üzülüyorum,o nedenle
kimse çocuğunu,aldığını,gezdiğini,mutluluğunu paylaşmasın' şeklindeki bir yaklaşım son derece benmerkezci bir yaklaşım.
Bakış açınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim bir psikolojik danışman olarak.

Ya bu millet napmaya calisiyo😑valla midem bulandi. Gittigin bi yerde boyle yapildigini dusun ictigin corbanin😒

Birde gene biri anlatiyordu burda..yumurtayi caydanligin icibe koymuslar hem cay suyu kayniyormus hem yumurta haslaniyornus😂😂 oscarlik odul alir boylesi😂
Ay ben o çorbayı içtim bilmeden :KK42: çay suyunda yumurta haşlamak hiç aklıma gelmemişti bir de bana cimri derler

Sanki dünyada bir tek o doğurdu.. bu ne ya? Tamam allah bağışlasın, benim de 8 aylık bir bebeğim var da, bu ne? Yarın bir gün ayaklansın, diş çıkarsın, hele hele dillensin, büyüsün, ihtiyaçları da çoğalsın, o zaman gör bak aynı şeyleri yapabiliyor mu? Yarın bir gün kaçacak delik arar, şimdi 7/24 bakıyorsa çocuğuna, uyutmadan uyutmaya ister, bu sefer de işim var, azıcık siz ilgilenin, ben yoruldum der....

Insanların gözüne gözüne sokmakta, ne bileyim. Ergen ergen haller. Neyse allah sana sabır versin.

Yok öyle normal değil yok böyle saçma. Hadi acemi anne baba oldukları için tımarhaneye tıkalım çünkü hiççççç normal değil!!! Her insan kendine özeldir, ilk defa anne baba olan insanlar o acemilikle ne yaptığını bilemiyor. İlk iki ay bende çocuğu yalnız bırakmazdım, yalnız kalınca hemen bişey olacak sanıyordum oysaki hiçte birşey olmuyormuş. Şimdi gülüyorum o hallerime, ve gayet rahat bir anneyim artık. Kucağınıza vermese sevdirmese bu seferde bundan şikayet edecektiniz. Ne güzel sevdiriyormuş işte. Şuan onlara göre dünyanın merkezi o bebek. Sabır ve anlayış!

cocuk resimlerinden rahatsız olanları bende anlamıyorum.

ben sosyal medya kullanmam. resim cekmeyi paylasmayi sevmem ama yapana niye yapiyor diye sinir olmam. sosyal medya zaten resim paylasmak icin degil mi? paylasilan resimden rahatsiz olan kullanmaz olur biter. zaten karsi tarafin haberi olmadan engelleniyor paylasimlar. cozum bu kadar basit.

whatsupp durumda benimde abartili buldugum paaylasimlar var. sona al diyorum olup bitiyor. abartmak isteyen abartabilir en fazla ben gormem olur biter.

Çocuğa sormuyor ama kimse o fotoğraflar için.İnternette her şey kayıtlı kalıyor,ileride çocuk belki o fotoğrafından rahatsız olacak,belki bir grup arkadaşı tarafından alay malzemesi olacak ? Her şey bizim istediğimiz şekilde gitmiyor,çocuğun resmini koymak bana göre ona yapılan saygısızlık.

Temiz bezi suya batırıp tekrar aynı bezi suya sokmadı ise sorun olmaz ki
Mesela pamukla temizlediğimde temiz pamuğu suya batıyorum sonra bebeği temizleyip pamuğu atıyorum. Teknik olarak suya pis bir şey değmiyor.
Yani arkadaşınız da böyle yapmıştır sanırım
Aksi halde çok iğrenç
Sizin düşündüğünüz gibi olmadı maalesef.Bezi kaba batırıp bebeğinin poposunu sildi sonra tekrar kaptaki suya batırdı,bir eliyle avuçlayarak sıktı sonra tekrar bebeğin poposunu sildi😄

Amman tanrım didim 😳 off o neydi be
Siz naptınız peki
Kardeşimle çaktırmadan izledik.Kendimizi zor tuttuk gülmemek için. Arkadaşıma bir şey diyemedim,iyi olmayan moraline bir de ben tuz basmayayım dedim.Çorba tabağına ne oldu dersen gidene kadar başka kabı kullanmaması için kendisine verdim ki diğer kaplarıma bulaşmasın diye😄 gittikten sonra da çöp oldu.

Demek ben de bir sıkıntı var. Biri bebeğimi kucağına alıp marc murc öpünce sinir oluyorum. Geçenlerde bebek mevlidine gitmiştim. Ilk defa gördüğüm bir kadın " sevebilir miyim " dedi. Gönülsüz verdim. Baktım ki 5 aylık bebeği yürütmeye çalışıyor. Uyutmam lazım deyip aldım.
Sormayin ben de baskalari sap sup opunce sinir oluyorum eve gidip hemen yikayasin geliyor cocugumu, bazen yabancilar sevmek icin istiyor vermiyorum ama eltim isteyen herkese veriyor cocugunu tanimadiklarimza bile ben de acaba ben de mi sorun var diyordum, eltim de surekli birileri bebegini sevsin ister hosuna gider ama ben yabancilarin bu sekilde yaklasmasindan rahatsiz olurum

Sormayin ben de baskalari sap sup opunce sinir oluyorum eve gidip hemen yikayasin geliyor cocugumu, bazen yabancilar sevmek icin istiyor vermiyorum ama eltim isteyen herkese veriyor cocugunu tanimadiklarimza bile ben de acaba ben de mi sorun var diyordum, eltim de surekli birileri bebegini sevsin ister hosuna gider ama ben yabancilarin bu sekilde yaklasmasindan rahatsiz olurum
Ben yıkıyorum 🙈🙈🙈🙈🙈

Çocuğa sormuyor ama kimse o fotoğraflar için.İnternette her şey kayıtlı kalıyor,ileride çocuk belki o fotoğrafından rahatsız olacak,belki bir grup arkadaşı tarafından alay malzemesi olacak ? Her şey bizim istediğimiz şekilde gitmiyor,çocuğun resmini koymak bana göre ona yapılan saygısızlık.

Bu dediğiniz ayrı bir konu ama surekli cocuk paylasanlara sinir olanlarin o bebegi dusundukleri icin sinir olduklari zannetmiyorum.

internette milyonlarca veri var. hatta milyarlarca. bu milyar veri icinden bu benim bebeklik resmimmis niye paylasildi diye uzulecegini zannetmiyorum yeni nesilin. cunku onlar bu cagin icine doguyorlar.

fakat cocuk resimlerinin kotu ellere gecip farkli amaclarla kullanilmasi muhtemel. iste bunu dusunmeli anneler. Bu konu arkadasa cocugunun resmini paylasiyor diye sinir olmaktan ayri bir konu.

Back