Bir anımı hatırlatmama sebep oldu. Bir arkadaşım çok bunaldığından bana iki günlüğüne geldi. Bebeği 4 aylık falan.Ben mutfaktayken bana ılık suyu bir tabağın içine koyup getirebilir misin dedi.Ben de alıp getirdim. Başka bir sebepten kullanacağını düşündüm. Meğer altını temizlemiş bir bezi alıp tabağın içindeki ılık suya batırıp bebeğin boklu poposunu sildi.Bir de bana tiksinmezsin değil mi dedi.Ya nasıl tiksinmem!bana işe yaramaz bir kap getir deseydin ya,sana tatlı gibi gelebilir ama,bildiğin bok yani!o arkadaşımla arada görüşüyoruz ve her defasında ortamdaki insanların ve benim dikkatimi bebeğe yönlendirmek için çaba sarfetmesi beni rahatsız ediyor.Seveceğin varsa da sevemiyorsun bebeği. Seversem bebek tamamen üstüme kalacak gibi hissediyorum.
Var olan tüm duygularını çocuğa kanalize etmiş galiba.. ortalama derecede empati yapabilen bir insan zorunlu sebeplerden bebeğini emziremeyen kardeşine ‘imin bibik biyli ilir sin bilmizsin hih’ demez herhalde 50 kere.. Allah sabır versin, zamanla düzelir umarım.Kiskanclikla suclayamaz benim de 5 yaşında oğlum var sonuçta. Ama ben emziremedim, bir gogsumden ameliyat olmuştum, çok cabalasam da sütüm az oldu hep ve 5. Aydan sonra pek emziremedim 8 den sonra tamamen bıraktım. Ben birşey dediğim de hemen "emen çocuk böyle oluyor' diyor.
Arkadaşın tiksinme derecesine bakılırsa aksini yapmışTemiz bezi suya batırıp tekrar aynı bezi suya sokmadı ise sorun olmaz ki
Mesela pamukla temizlediğimde temiz pamuğu suya batıyorum sonra bebeği temizleyip pamuğu atıyorum. Teknik olarak suya pis bir şey değmiyor.
Yani arkadaşınız da böyle yapmıştır sanırım
Aksi halde çok iğrenç
Demek ben de bir sıkıntı var. Biri bebeğimi kucağına alıp marc murc öpünce sinir oluyorum. Geçenlerde bebek mevlidine gitmiştim. Ilk defa gördüğüm bir kadın " sevebilir miyim " dedi. Gönülsüz verdim. Baktım ki 5 aylık bebeği yürütmeye çalışıyor. Uyutmam lazım deyip aldım.Bende iki cocuk buyuttum yemegimide yaptim utumude hatta ikinciyi tek basima buyuttum birde buyuk.oglum 1. Sinifa gidiyodu o.zamanlar ekstra islerimde vardi yani hic normal.degil annem 6 aydan sonra yere koy derdi bebek yerden kuvvet alir gelisir derdi emeklemek isteyecek bi kac aya onadami izin vermeyecek acaba herkese sevdirip opturmesi de ayri bi konu gercekten garip
Arkadaşım bende gittigim yerde birakmam kirli bezini yanımda küçük poset taşırım içine koyar yolda çöp konteynerina atarım olur ya ev sahibi copu atamaz yada unutur koku filan olur rahatsız olurBiraz anneliğe adapte olmasına zaman tanısanızikinci çocukta belki kendide güler bu hallerine. Bırakın istediği gibi bu ilk aylarını geçirsin. Size fazla geliyorsa daha az görüşün olsun bitsin
Arkadaşın tiksinme derecesine bakılırsa aksini yapmış
Tüm dünyanın bebişinin kakişini sempatik bulacağını düşünmüştür, çorba tabağını gönlünce pislemiştir.
Off..
Ramazan gunu suizanda bulunmak istememde evindede mi rast gele bi tabakla yapiyor temizligini diye dusunur hijyen konusunda ona gityigimde tedirgin olurdumBir anımı hatırlatmama sebep oldu. Bir arkadaşım çok bunaldığından bana iki günlüğüne geldi. Bebeği 4 aylık falan.Ben mutfaktayken bana ılık suyu bir tabağın içine koyup getirebilir misin dedi.Ben de alıp getirdim. Başka bir sebepten kullanacağını düşündüm. Meğer altını temizlemiş bir bezi alıp tabağın içindeki ılık suya batırıp bebeğin boklu poposunu sildi.Bir de bana tiksinmezsin değil mi dedi.Ya nasıl tiksinmem!bana işe yaramaz bir kap getir deseydin ya,sana tatlı gibi gelebilir ama,bildiğin bok yani!o arkadaşımla arada görüşüyoruz ve her defasında ortamdaki insanların ve benim dikkatimi bebeğe yönlendirmek için çaba sarfetmesi beni rahatsız ediyor.Seveceğin varsa da sevemiyorsun bebeği. Seversem bebek tamamen üstüme kalacak gibi hissediyorum.
Demek ben de bir sıkıntı var. Biri bebeğimi kucağına alıp marc murc öpünce sinir oluyorum. Geçenlerde bebek mevlidine gitmiştim. Ilk defa gördüğüm bir kadın " sevebilir miyim " dedi. Gönülsüz verdim. Baktım ki 5 aylık bebeği yürütmeye çalışıyor. Uyutmam lazım deyip aldım.
Merhabalar hanımlar...
Bu günlerde canımı sıkan bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum.
Kız kardeşimle aynı şehirde yaşıyoruz. Yeğenim oldu yeni. 6 aylık çok tatlı bir bücür . :)
Sorun da şu ki, kız kardeşim bir devlet kurumunda eczacı, şimdi evde bebeğini büyütüyor. Ama ne bebek büyütmek. Çocuğu kendinden ayirmiyor asla, kucağından mumkun değil indirmiyor, asla yerdeki bir ana kucagina koymuyor. O ana kucağı, bebek hasbelkader içine konulmussa tepelerde dolanıyor. Hiç bir işini de yapmıyor , yemeği annemde yer, temizliği utusunu ara ara kendi ara ara annem yapar. Yani çok bıraktı kendisini.
Bebisimiz çok tatlı. Allahım esirgesin :) ama kardeşim istiyor ki sürekli herkes onun bebeğini sevsin. Kuzenlerimle buluşuyoruz bu tek tek bebeğini herkese verip sevdiriyor. Arkadaşlarım varken gelmişlerdi bir kere, biz muhabbet ederken "ayy bakın sizi nasıl dinliyor", "ay abla bak sana bakiyor, tanıyor artık galiba" falan diyerek bizi kesip sürekli muhabbeti bebeğine getiriyor.
Uyumaya götürecekken bütün aile efradına opturuyor çocuğu, "sevdirme zorla cocugu" diyorum, içinizden öyle gelmiyor mu, diyor. Ya seviyoruz çocuğu çok seviyorum hem de yeğenim sonuçta benim. Ama mümkünse annesi yokken sevmeye çalışıyorum.
Telefonum her anının resim ve videolariyla doldu. Eşim artık söyle yollamasin gruba bu kadar resim dedi, babam aracılığıyla uslubunca ilettim.
Ay sinir oluyorum kızlar. Ben altı aydır muhabbetli olduğum kız kardeşimi özledim artık. Bütün vasıflarını kaybedip, sadece anne vasfına sahip oldu.
Ben ona bu kadar kendine bağlama arada yere bırak, ana kucagina koy diyorum. Yok bebeğin buna ihtiyacı var benle olmalı diyor. Ben de büyüttüm yere de koydum ana kucağına da diyorum, sen mama verdin, emen çocuk böyle oluyor diyor.
Çıldırcam artık. Aramıza soğukluk girdi. Kocası da kendi gibi. İşten arıyor sürekli, çocuk emdi mi, çocuk uyudu mu, çocuk kaka yaptı mi .... Kız kardesimden tek farkı emziremiyor olması.
Araya mesafe koydum ama bu benim kız kardeşim özlüyorum sonuçta. Ama yok yok yok .... Mic mic mic bebek seviyor sürekli.
Bunalmış da aslında. Kocasıyla da araları bozuk bu ara.
Kısacası, bu ara sıkıntıları var ama bu bebek sevme işi yüzünden kızın yanında olmak istemiyorum ama özlüyorum
Var mı cevrenizde böyle tipler? Düzeliyorlar mi zamanla?
İçim şişti artık. Biri geçer desin
Uzun oldu kusura bakmayın çok bunaldım artik.
Bana da bi akrabami hatirlattiniz. Bebeği çok kaka yapmış. Silinerek temizlenecek gibideğil.Bir anımı hatırlatmama sebep oldu. Bir arkadaşım çok bunaldığından bana iki günlüğüne geldi. Bebeği 4 aylık falan.Ben mutfaktayken bana ılık suyu bir tabağın içine koyup getirebilir misin dedi.Ben de alıp getirdim. Başka bir sebepten kullanacağını düşündüm. Meğer altını temizlemiş bir bezi alıp tabağın içindeki ılık suya batırıp bebeğin boklu poposunu sildi.Bir de bana tiksinmezsin değil mi dedi.Ya nasıl tiksinmem!bana işe yaramaz bir kap getir deseydin ya,sana tatlı gibi gelebilir ama,bildiğin bok yani!o arkadaşımla arada görüşüyoruz ve her defasında ortamdaki insanların ve benim dikkatimi bebeğe yönlendirmek için çaba sarfetmesi beni rahatsız ediyor.Seveceğin varsa da sevemiyorsun bebeği. Seversem bebek tamamen üstüme kalacak gibi hissediyorum.
yabancılara bir gülüyor bir gülüyor ki hiç sorma.Yabancılarda ağlıyo benim kucağımda sevin
De arkadaşımkurtarırcı cümle
Acaba sizin gözünüze battığı için abartıyor olabilr misiniz? Bana da insanlar onu öyle yapma şöyle yap diye abuk subuk anlarda fikirlerini belirttiği için diyorum. Bi an kucağımda görüyo," hep kucağında yer koy" yahu kapıyı çalmışsın açmaya gelmişim. Napim bebeği arka odada yalnız mı bırakayım. Tabiki kucağıma alıp getireceğim. Sonra ne zaman görsem kucağında oluyor. Ayrıca günde kaç fotoğraf atabilir ki bir insan zaten. Belki 5 fotoğrafa fazla diyorsunuz belki 100 tane atıyor.
Buradan; günde 50 kere kızımın fotoğrafını attığım ablama özürlerimi gönderiyorum
Sıkıcı bir kardeş olduğumu düşünürüm çoğu defa . Ama bu kadar da değilimdir herhalde..
Ablam affetsin artık
...,........
Kız kardeş ilişkisi benim dünyada en sevdiğim ilişkilerdendir.. samimidir güven vericidir .
Yani ben böyle bir kardeş İsem mesela ablamın bana bunu demesini isterdim..
Bu konu da uyarmasıni.. belki üzülürdum ama asla kırılmazdim.. bilirdim ablamın kötü niyetle demeyeceğini..
Buraya yazdıklarınızı ona da bir mesajla göndere bilirsiniz.. onu eski sohbetinizi özlediğinizi..
Eminim kendisi de bu annelik sevdasından çoğu defa yoruluyor ama ses edemiyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?