Kardeşimin kiz arkadaşı ile gerildik

Bence aileniz destek olmasın herşeyi kardeşiniz karşılasin olduğu kadar

Aynen öyle kardeşim Anlasaydın zaten beni çağırmaz da alışverişe çıkabilmek için 3 akşam benim evime geldiler Beni ikna etmeye düşünün yani Ben gitmek istemedim kötü olurum arada diye Ama kızın yaptığı ortada yani ben yine iyi olsun diye her dediğine gitmeye çalışıyorum O arkamdan fesatlık yapıp kardeşime başka şeyler anlatıyor üstelikte demediğim Yapmadığım bir şeyleri

Vallahi konu haklı ya da haksız konusu da değil aslında da işte kendimi yırttım burada anlatacağım diye millete :))) şu görümce kılıfı ne zormuş yahu insanlar direkt giydirmeyi hak görüyorlar

bende gorumceyım konuyu ılk okudugumuzda dırek sız haksız gorunuyorsunuz herkes tek tek bukadar mesajı okuyamaz cunku
hatalı oldugunuz tek konuyu tutmus yazmıssınız hepsını yazsaydınız guzelce net anlasılırdı sızın asıl sorun alısverıs degıl daha onemlı sorun var onu yazmamıssınız
oyuzden konuyu duzenleyın ekleyın bence

Bence aileniz destek olmasın herşeyi kardeşiniz karşılasin olduğu kadar
Kız öyle diyor Ben babamı karıştırmam kendimle alabilirsem diyor Kardeşim de sabunu ona eminim ki bırakır gider imajı veriyor bana kardeşime büyükler destek olmadan evlilik yapabileceğini Hiç sanmıyorum Annem diyor ki kız istemeye gideceksin çiçek çikolatalı al da gidelim diyor daha onu bile alacak parası yok çünkü kızla yiyor yesin ama usulüyle yesin az çok birikimini yapsın Annem diyor ki söz paranı biriktir nişanı ben hallederim yüzünü takılı her şeyini evini sorun yok yaparım diyor ama kardeşim de söz parası bile yok

Ama gelin de az değil en baştan rahat rahat maddiyattan vurmak falan ne bileyim
Sonuçta kimse gidip Alişan Eda Erol nişanı beklemezdi ondan
yok zaten O evde yapacağım dedi Biz de saygı duyduk ama o hiç erkeğe saygı duymuyor yani erkeğe de değil ailesine erkekten para da Çıktığı yok büyüklerde para

Aynen Çünkü bu kadar insana mesajla anlatmaktan Sen en başta okusalar daha mantıklı boşuna uğraştım bugün

Öncelikle kızın durumu yok, yeni moda çoğu kişi nişanı sözle evde yapıyor. Masa hazırlanıyor pasta yaptırılıyor gelen misafirlere söz nişanbir arada diye. Gayet normal bunlar artık böyle yapan çok var. Nişanı kız tarafı yapar ister salon dudar ister tekne ister ev buna anneniz karışamaz. Kimse kimsenin ailesine bayılmıyor önemli olan kardeşiniz ve kız arkadaşı. Ciddiler ki evlilik kararı almışlar. Anneniz takıda takmalı alışverişte yapmalı. Ürünü değiştirmesine gelince siz neden bozuldunuz anlamadım. Eğer kardeşiniz size deseydi ki abla x e bunu al demişsin çünkü fiyatı uygunmuş sen yönlendirmişsin vs ozaman haklı olursun. Hiç karışma canım erkek tarafı olarak üstünüze düşeni yapın yeter

yok zaten O evde yapacağım dedi Biz de saygı duyduk ama o hiç erkeğe saygı duymuyor yani erkeğe de değil ailesine erkekten para da Çıktığı yok büyüklerde para
Ama benim abim de var şunu biliyorum ki en sonunda hep karılarını tutuyorlar siz kötü olmayın amaaannn boşverin uğraşmayın çoluk çocukla

Para biriktirsin öyle olsun o zaman herşey valla üç ay nişanlı kaldım eşimle tostla börekçi den börek yedim oda bir elin parmaklarını geçmez ben saftım galiba

İyi de benim tanımam hiçbir şey ifade etmez ki sonuçta büyükler maddi destek sağlayacak onlar da oturup bir konuşmak istiyor Siz ne yapacaksınız biz ne yapacağız diye Kız diyor ki direk nişan yapmaya gelin tanışmadan Annem de doğal olarak tanımadığım insanın evine ne götüreyim adetlerini Ne bileyim diyor kız 21 yaşında erkek 24 yaşında annem de ne ne kadar güzelsin de o kadar borcun altına elini soksun yani iş ciddiyete bindi diye sorun çıkartan yok aksine Tanışalım anlaşalım diyedir ediyoruz kızın istediği de bu ailemi masraf yaptırmam gelirseniz direk nişana gelin demek ne demek yani ona bakarsan erkek niye yaptırsın kadın kadınken yaptırmıyor erkek erkekkenmi yaptıracak masrafı

o konuyu bılmeden yazdıgım mesajdı
sız konuya dırek ekleme yapın
not : aıleler tanısmadı bıle cocuklar tanısma ısteme olmadan dırek nısan ıstıyor sorunlar boyle basladı dıye

Yazdıklarımdan ben anlatamadım sanırım önce bir tanışırsa zaten karşılıklı anlaşılıp dedikler reddedilmez ki önce bir tanışalım adetlerini öğreneyim diyor annem de kötü bir şey Biz de demiyoruz kimse kusura bakmasın insan hiç de tanımadığı birine niye direk nişan götürsün ki o o nişanı içinde maddi şey dolu doğal olarak da tanışmadan Kimse kimsenin huyunu bilmeden anlamadan Annemler de bir şey götürmek istemiyor kardeşim 30 yaşında olsa neyse daha 24 yaşında

Kardesin daha 24 yasinda, evlilik icin yeterici kadar olgun degil. Birikmis parasi yok. Mühtemelen askerligini yapmamis. Hem maddi hem manevi kosullar kötü. Gelin adayi ayni. Daha 21 yasinda, calismiyorda.

Aileler " biz karismiyoruz, evlenmek istiyorsaniz kendiniz hal edin" dese, kardesin hic cesaret edemez evlenme yoluna girmeyi. Parasi yok zaten. Ama yok, aile ille karisiyor, evlatlarinin evcilik oynamasinda yardim ediyor. Ve kac hayat mahv oluyor. Kardesine yardim etmek istiyorsan, geri cekilmen lazim. "Ben karismam, kendiniz hal edin" demen lazim. Sorumluluk almanin ne kadar zor oldugunu ögrenmeli.

Annende ayni sekilde. Mesela simdi kredi kartini vermeseydi ne yapacaklardi? Ben 24 yasindaki evladimin evlenmesini kesinlikle istemezdim.

Iki ailede "hayir" demiyor. Ele güne karsi binlerce lira harcaniyor. Kimse demiyor "Bu cift evlendikten sonra ne ile gecincek?" Iki ergen ayni evi paylastiginda, nasil gecinecekler? Kimse sormuyor. Sonu hüsran oluyor.

Çok gereksiz tepkiler vermişsiniz. Kızın yerinde olsam sizin gibi bi aileden kaçma kaçardım çok başı ağrıyacak belli herkes bi triplerde

Ben tam anlatamadığım için herkes durumu yanlış anlamış başa dönüp okursanız düzenleme yaptım Tekrar yorum yapın yani yine düşünceniz aynı ise saygı duyarım olay gerçekten çok farklı çünkü

Konuyu biraz yanlış anladım sanırım ya da siz mi yanlış anladınız tekrar anlatayım yani kısmen doğru ama bu alışveriş maddiyat kısmı yanlış olay şöyle oluyor Annem kardeşime diyor ki eğer kız istemeye gidecek Sen çiçek çikolata paran olmalı o da Yoksa çıkma benim karşıma diyor Kardeşim de kız sıkıştırıp ikna ediyor ailesine söylemesi için kız ailesine söylüyor Kızın ailesi de aynı şekilde söylüyor kız çalışıyor ama maaşı bin lira kardeşim çalışıyor kardeşimin de maaşı 2000 TL yani çok güzel ücretler değil Annem kardeşime diyor ki eğer kız direk nişana gelin dediyse ben gitmem önce ailesiyle tanışayım diyor Kardeşim de kızı kırmadı için kendi maaş kartındaki olan parası ile alışveriş yapmaya çalışıyor kızla bunun surat yapıyor niye dediğim olmuyor diye kızın da durumu yok söz nişan bir istiyor ama tanışmadan olsun istiyor bir söz nişan yapmasına zaten saygı duyuyoruz Yani bir arada evde olmasını asla bir şey diyemeyiz nişanı kız tarafı yapar çünkü orada bir sorun yok ama annem de diyor ki nişan işi bohça işi demektir takısı olur Alışverişi olur En azından bir tanışalım konuşalım kim ne alacak Ne alsın ne istiyorsunuz soralım usulünce diyor ama kızı istemeye gittikten sonra ya da isteme söz nişan bir olsun istiyorsa tanışmaya gittikten sonra çıkartırım sizi diyor çünkü kardeşimin maddi desteğinin olmadığını biliyor yani zamanında olacaksa olsun diyor yani bir şekilde kardeşimi caydırmak istiyor sadece biraz bir iki sene geçsin kendinize gelin kendi maaşınızı ev geçindirecek kadar kazanın Yeter diyor oturacak ev eşya sağlarım diyor büyükler ama Küçükler de acele ediyor ortada isteme yok nişan alışverişi var tanışma bile yok Nerede kaldı isteme olsun

Çok gereksiz tepkiler vermişsiniz. Kızın yerinde olsam sizin gibi bi aileden kaçma kaçardım çok başı ağrıyacak belli herkes bi triplerde
Konuyu biraz önce düzenledim düzenledikten Sonra mı okudunuz bilmiyorum Ben eksik anlattım sanırım herkes çünkü başka anlamış benim anlatmak istediğim konu tamamen başkaydı Eğer düzenledikten sonra okumadığı iseniz size de zahmet vermezsem zamanınızdan almazsam dönüp bir okuyun isterim Yine aynı şeyi düşünüyorsanız saygı duyarım

Ama benim abim de var şunu biliyorum ki en sonunda hep karılarını tutuyorlar siz kötü olmayın amaaannn boşverin uğraşmayın çoluk çocukla
İnanın zaten bir gün bir seçim yapmak zorunda kalırsa kardeşim işini seçsin isterim kardeş çok Başkadır Ya ne bileyim yani arası kopsada içi kopmaz diye düşünüyorum ben eşime Her zaman derim ablanla olan sorunlarım Seni hiç ilgilendirmez beni tutarsan sana kızarım ablam tutarsan yine kızarım en senden fikir İstediğim zaman bana fikir verirsin Onun dışında Sen haklısın ya da haksızsın diyemezsin Çünkü o senin kardeşin bugün gözümün önünde bir şey olsa dönüp sarılmaz mısın kardeşin kardeşe ki gitmeye hakkı yoktur Sonuçta ben elim senin ablan Can ya O bu değil de ciddi anlamda kötü bir niyetim yok

Para biriktirsin öyle olsun o zaman herşey valla üç ay nişanlı kaldım eşimle tostla börekçi den börek yedim oda bir elin parmaklarını geçmez ben saftım galiba
Bende safmisimdi şimdi karşımda onu gördükçe kendime üzüldüm benim babam beni evlendirirken karşı taraf sordu Ne istersiniz Ne alalım Ne yapalım diye Benim babam da ben mal satmıyorum kızımı size emanet ediyorum ne yapıyorsanız kendi oğlunuza yapıyormuş gibi yapın geline yapıyormuş gibi düşünmeyin diye belirtti yani hiç bir istekte bulunmadı Tabii ki karşı tarafın da bunu yapmasını beklemiyoruz ama en azından maddi konu ya da saygı duyabilir di

o konuyu bılmeden yazdıgım mesajdı
sız konuya dırek ekleme yapın
not : aıleler tanısmadı bıle cocuklar tanısma ısteme olmadan dırek nısan ıstıyor sorunlar boyle basladı dıye
Eklemeyi yaptım artik daha da kendimi anlatamadı İsem vazgeçeceğim buraya girmekten Kendimi anlatamıyorum Gerçekten yani sokmuşlar beni görümce kalıbına Gelen vurdu giden vurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…