• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin kiz arkadaşı ile gerildik

Bu ürünü alırken ya da daha doğrusu şöyle söyleyeyim o alışverişe çıkmadan önce biz oturup biraz konuştuk kız bize dedi ki benim maddiyatın bu gerekirse pazardan alırım ki öyle de yaptı siz bana saygı duyun dedi de biz de saygı duyduk Yani aslında nişanı sözü bir istemesine de saygı duyduk ama kız diyor ki bize direk nişan yapmaya gelin O arada da isterseniz olur biter dedi bizden önce bir tanışalım istiyoruz dedik yine gönlü kırılmasın diye önlem birkaç parça bir şeyler almaya gittik o gün de bir ürün düşünün 250 TL'lik var 600 TL'lik var bir de 800 TL'lik var Ben de dedim ki 600 TL'lik lerden beğen maddi durum bu belirttim Yani gidip de en ucuzuna Bak demedim Çünkü sonuçta kız bohçası biraz daha gösterişli olur gidip de en Dandini Ben de aldatmadım bir kız olarak o da aralarından beğendi bu olsun dedi Ertesi gün de kardeşime demiş ki ben aslında pahalı olanı beğendim ama Ablam bana maddiyat sonunda bende kırıldım demiş Sonra kardeşimle gitmişler değiştirmişler ama ben o gün ona 10 kere sordum Beğenmediysen almayalım başka yere bakalım ya da beğendiğini söyle dedim O da Beğendim dedi yani orada bir sorun yapmayıp da arkamdan öyle yapması benim hiç hoşuma gitmedi Yani beni kardeşime çok başka anlattı kardeşim bana Ben senin o niyetle olmadığını biliyorum Benim Cebimdeki parayı bildiğin için öyle davrandın bende zaten Zordayım Kredi mi çeksem diye düşünüyorum dedi Ben de daha istemeye gitmedik istemeye bir gidilsin annem babam sana destek olacak dedim yani erkek tarafı olarak ciddi anlamda sorun çıkartmıyor Uz Her şey tamam diyoruz Annem babam öyle kötü art niyetli insan değiller yani o ucuzunu almış Biz de ucuzunu alalım demezler demiyor da zaten

ya ınanın su anlattıklarınız sorun bıle degıl
yanlıs anlasılma olmus
nısan zamanı ılla olur yanlıs anlasılmalar gergınlıkler
aklı basında ınsanlar bu surecı anlayıs gostererek yerıne gore altdan alarak ustesınden gelır hasarsız atlatırlar

bunlar mesele degıl sorun degıl asıl sorun baska sız baska seylere takılmıssınız
kızın annesı yok meydan da kadın ne dıyor onun fıkrı ne
zaten cocuklar anlasıyor ısteme soz bır arada olması mantıklı olabılır ımkansız bırsey degıl annenız daha cok tanıyıp napacak anlamıyorum kı nedır yanı ?
sız vesıle olmussunuz tanısmalarına kotu ınsanlar olsalar aracı olmazdınız zaten ıs cıddıye bınınce ne degıstı onu anlamadım

Annem diyor ki kızı isteyelim Ondan sonra nişan alışverişinde Ben zaten destek olurum Yani ortada daha kız isteme yokken nişan alışverişine çıkılsın istiyor kız yani esirgenen bir şey yok annem de bir kadın olarak ben de bir kadın olarak her şey zamanında olduktan sonra niye esir giyelim ki annem diyor ki Kız istemeden nişan alışverişini çık mam Eğer kardeşin de para varsa Gitsin alsın şimdi o da olmadığı için annem beklesinler dedi art niyet yok

İyi de kız isteme+nişan istemiyor. İkisi bir arada aradan çıksın istiyor ülkemizde bir çok genç kızın yaptığı gibi. İlla önce istiycez sonra nişan alışverişi yapıcaz sonra nişan yapılacak diye diretmenin anlamı ne? Kızın kendi tercihi bu. Tanışalım ondan sonra deseniz anlayacağım da bu diretmeyi anlamıyorum.

Ayrıca tanışmayı çok istiyorsanız davet edersiniz kızın ailesini bir yere, oturur bir çay kahve içer tanışırsınız olur biter. Her şeyi o kadar yokuşa sürüyorsunuz ki ailece insan ister istemez gelin adayına hak veriyor.

Bakın tekrar ediyorum, kızın istediği anormal bir şey değil, hiç yapılmamış, kimsenin şimdiye dek yapmadığı bir şey değil. Ki öyle bile olsa kız öyle istiyor yahu, onun özel günü, onun istekleri. Kardeşiniz onaylıyorsa durumu size de annenize de bir şey demek düşmez. Kardeşinizin yaşı çok genç evlilik için, biraz daha olgun bir adam olsa biz böyle istiyoruz deyip susturur herkesi onu da beceremiyor.

Hayır annem direk nişan götürmek istemiyor önce tanışalım sonra kızı isteyelim adeta usule göre de nişan yapalım Çünkü belli bir takı takılacak bilelim Biz de ona göre hazırlığımızı yapıp gidelim diyor
Ayni bu dedigimi yazdigin bir mesajin var sayfalarca aratma simdi banA... kiz bizi bi cay davet etmedi diye annem istemeye gitmek istemiyo yazmissin...madem once tanisma olsun istiyor da niye nisan alisverisne gonderiyo.. tanisma olmadn birsey yapamayiz diyebilir kiza

yaşları 21 ve 24 ler Ayrıca aileler gönülsüz diye bir şey yok Sadece her şey zamanında olsun istiyorlar herkesin Ailesi gibi kızım düşüncesi Kalkın nişan yapmaya gelin direk diyor tanışmadan sorun Orada çıkıyor zaten biz kızı istemeden nişan alışverişine çıktı kızın gönlü olsun diye annem de nişan alışverişini istemeden sonra gidilir Hele bir isteyelim Ondan sonra ben destek olurum maddi anlamda diyor olay karışık Yani ben anlatamadım biraz

bu yasta evlılık mı olur 21 yas bebe daha ergen benım gozumde bellı zaten cocuk oldugu kızın yaklasımından aceleye getırmesınden
yaslarının kucuk oldugunu acele etmemelerı gerektıgını bırkac sene nısanlı kalmalarının bu surecte hazırlıkları yavasca yıpratmadan tamamlanacagını soylersınız aılelerle bırlıkte guzelce konusulur

konusarak asılacak seyler bunlar cozulur yanı sızın bunu ıyı yonetebılmenız lazım

İnsALLAH aranizda sorunlariniz olmaz.
Bizde sorunlar cok oldu. Ben yurtdisinda yasamama ragmen annemle tartisirken kizlarin bosanir filan beddua etmisti. Dugunden sonra kizi toplam 10-15 gun gormusluyum vardi. İyilik yaramaz bazi insanlara malesef . Bizim gelin kotuydu ama bu her gelin kotudur anlamina gelmez.
Bi de calisin sozunuz oldugunda mesajda soylemeyin. Mesajda yanlis anlasiliyor. Zaten anlasilmazliklarin cogu yazismalar yuzunden oluyor.
Ben gelininizde sorun gormedim. Aranizda sadece anlasilmazlik olmus. İnsALLAH en kisa zamanda araniz duzelir ...
Yok aramızda bozulmadı Yani yine bana gelip kahve içip gidiyorlar Bir sorun yok aramızda Trip de yok Yani yüzüme bakıp muhabbet ediyor Yani ben de ona trip atmıyorum Sadece öyle bir konuşma geçti işte aramızda

Siz hesap sorarsanız o da karşılığınfa maddi seçenek sundunuz almak zorunda kaldım cevabını verir elbet. Bu cevabı durduk yere verdi kız. Fikrimi almayacaksanız sonra geri değiştirecekseniz benden fikir alma beni götürmeyin yanınızda vs gibi laflar eden sizsiniz. Ayy siz olmadan da nişan alışverişi olmaz ki ne olacak tühh
Beni nişan alışverişine kendileri yalvarda yalvar da götürdüler Ben de Başınızda olacağım aman ha Sakın bensiz gitmeyin yapmadım Ayrıca benim takıldığım nokta ürünü değiştirmesi asla ve asla değil sadece erkek tarafının maddi yatına saygı duymaması

Ayni bu dedigimi yazdigin bir mesajin var sayfalarca aratma simdi banA... kiz bizi bi cay davet etmedi diye annem istemeye gitmek istemiyo yazmissin...madem once tanisma olsun istiyor da niye nisan alisverisne gonderiyo.. tanisma olmadn birsey yapamayiz diyebilir kiza
Yahu tanışma olmadan Kim kime direkt nişan götürmüş Var mı öyle bir bildiğiniz kişi örnek gösterin Allah aşkına Tabii ki de tanışma olmadan Kız istedi diye nişan götürülmez direk yani Ayrıca nişan alışverişine de annem yollamadı paranız varsa gidin alın dedi kardeşime kardeşim de maddi olanı Inca almaya çalıştı kız da buna trip attı Ben gerekirse pazardan alırım ama sen en lüksünü almak zorundasın dedi Benim bozulduğum noktada o

Belki eve gitti ve beğenmedi değiştirmek istedi ; bundan sizene ki ?

Ne kadar büyütmüşsünüz.

Ben hiçbir şeye karışmam etmem , ara bulurum diyenler aslında en çok sorun çıkaranlar oluyor.

Saten gecelik takımı 7 ürün az çok bilirsiniz fiyatlarını 200E de var 600'e de var 800'e de var Ben de git 5 yüzlükten al dedim Yani aslında kısılan bir şey yoktu o da kardeşime demiş ki ben pahalı ürün seçmiştim ablam böyle aldırdı demiş Halbuki o gün 10 kere sordum Beğenmediysen almayalım başka yere bakalım diye kendi de kardeşime pazardan gecelik takımı alıyor kardeşim de Ben bunun isteklerini yetişemeyeceğim Kredi mi çeksem diyor Tabii ki de kardeşime destek olurum Bu konuda yani kızımı tutacağım mantıklı bir şey söyleseydi Kızı tutup kardeşim atardım Bu kadar da açık ve net konuşuyorum kız Bir de bana kanka diyor siz düşünün aramızdaki iyiliği kardeşim abla diyor O da kanka :KK70:

Sizin sorununuzu anladım da işler baştan yanlış gidiyor bence siz olaya dahil olmayın anneniz babanız var onlar tanışmadan nişan olmaz diyorlarsa ki haklılar nişan olmaz yani ayrıca bu tür alışverişlerde ipin ucu kaçar üçün beşin hesabı olmaz artık ama kardeşimin kız arkadaşı da bana kanka diyemez ne kadar seversem seveyim herkes sınırını bilmeli bende aynı şekilde o saygı kaybolmamalı bence siz alışverişten önce bu sorunları halledin

bu yasta evlılık mı olur 21 yas bebe daha ergen benım gozumde bellı zaten cocuk oldugu kızın yaklasımından aceleye getırmesınden
yaslarının kucuk oldugunu acele etmemelerı gerektıgını bırkac sene nısanlı kalmalarının bu surecte hazırlıkları yavasca yıpratmadan tamamlanacagını soylersınız aılelerle bırlıkte guzelce konusulur

konusarak asılacak seyler bunlar cozulur yanı sızın bunu ıyı yonetebılmenız lazım
Zaten aileler karşılıklı oturduğu zaman konuşacakları tek konu o yani evlenmek isteyen adam evini geçindirmeye bilmeli kardeşim dedi daha öyle bir kafa yapısı yok gibi Çünkü kızı her şeyini ablama sor diyor o da biliyor olmayacağını yani her şeyin Usulüne göre olması gerektiğini bildiği için kız açıklama yapmaktan kaçınıp beni ileri sürüyor O yüzden de ben kötü oluyorum Annem de direkt nişan niye götüreyim düğüne yakın yani düğüne 7 ay 8 ay kala nişan götürürüm diyor ama yine de tek seferde olsun bitsin diyorsa saygı duyarım kalan her şeyini düğünde tamamlarım diyor yani sorun yok Sadece aileler bir araya Öncelikle bir tanışması gerekiyor Yani en azından istemesi gerekiyor ki nişan olsun kız bunu anlamadığı için annesi ile muhatap olmayı düşünüyorum annesi de zaten önce bir onlarla konuşayım demiş direkt kızının lafına bakmamış yani Ama ne hikmetse nişan alışverişi yaptığından haberi var Kız mı annesine dinlemiyor annesinin sözünü dinlemiyor anlamadım

hepsini okudum da yok ya düşüncem aynı. değiştirdiyse değiştirdi mesaj atıp duyduğunuzu belli etmeniz yanlış ve çirkin bi hareket. değiştirir değiştirmez beğenir beğenmez size ne allah aşkına şimdiden görümcelik yapmaya başlamışsınız.

Sizin sorununuzu anladım da işler baştan yanlış gidiyor bence siz olaya dahil olmayın anneniz babanız var onlar tanışmadan nişan olmaz diyorlarsa ki haklılar nişan olmaz yani ayrıca bu tür alışverişlerde ipin ucu kaçar üçün beşin hesabı olmaz artık ama kardeşimin kız arkadaşı da bana kanka diyemez ne kadar seversem seveyim herkes sınırını bilmeli bende aynı şekilde o saygı kaybolmamalı bence siz alışverişten önce bu sorunları halledin
Evet bana kanka değil abla de dersem herhalde iyice topa tutulurum görümce değil bu sefer örümcek olurum onu kardeşim demesi lazım ben abla diyorum bak senin de artık bir şeyleri yerine oturtmak lazım mı diye kızıma diyor ki Bana ismimle hitap etme Bana yenge de diyor Bismillah Yani daha evlenmediler bir şey olmadı ama kendisi Maşallah bir abla demeyi çok görüyor yani işin arasında da değilim takılmıyorum gerçekten sadece ortam içinde kanka diye seslenmesi yeter ya da ismimle hitap etmesin çünkü Hayırdır kardeşi bla derken buna ne oluyor diye İllaki çemkiren olur bunu kardeşimin belirtmesi gerekir diye düşünüyorum

Zaten aileler karşılıklı oturduğu zaman konuşacakları tek konu o yani evlenmek isteyen adam evini geçindirmeye bilmeli kardeşim dedi daha öyle bir kafa yapısı yok gibi Çünkü kızı her şeyini ablama sor diyor o da biliyor olmayacağını yani her şeyin Usulüne göre olması gerektiğini bildiği için kız açıklama yapmaktan kaçınıp beni ileri sürüyor O yüzden de ben kötü oluyorum Annem de direkt nişan niye götüreyim düğüne yakın yani düğüne 7 ay 8 ay kala nişan götürürüm diyor ama yine de tek seferde olsun bitsin diyorsa saygı duyarım kalan her şeyini düğünde tamamlarım diyor yani sorun yok Sadece aileler bir araya Öncelikle bir tanışması gerekiyor Yani en azından istemesi gerekiyor ki nişan olsun kız bunu anlamadığı için annesi ile muhatap olmayı düşünüyorum annesi de zaten önce bir onlarla konuşayım demiş direkt kızının lafına bakmamış yani Ama ne hikmetse nişan alışverişi yaptığından haberi var Kız mı annesine dinlemiyor annesinin sözünü dinlemiyor anlamadım

kızın annesı kızla bas edemıyordur hangı anne ıster kendısını ezsın gecsın
cocuklar bu ısın olmamasına korkuyorlar panıklıyorlar sacmalıyorlar aılelerın bır araya gelıp toplanmasından cekınıyorlar bunun nedenını ogrenmenız lazım
cok sacma cunku aıleler bırbırını tanımıyor kız nısan alısverısıne cıkıyor :D
ıyı dırek gelınlık almaya cıkmamıs
evet soz nısan bır arada olur olabılır guzelde olur ama aıleler bır tanıssın bır otursun sohbet etsın nıkah da memur da beledıye de kacmıyor ya

Evet bana kanka değil abla de dersem herhalde iyice topa tutulurum görümce değil bu sefer örümcek olurum onu kardeşim demesi lazım ben abla diyorum bak senin de artık bir şeyleri yerine oturtmak lazım mı diye kızıma diyor ki Bana ismimle hitap etme Bana yenge de diyor Bismillah Yani daha evlenmediler bir şey olmadı ama kendisi Maşallah bir abla demeyi çok görüyor yani işin arasında da değilim takılmıyorum gerçekten sadece ortam içinde kanka diye seslenmesi yeter ya da ismimle hitap etmesin çünkü Hayırdır kardeşi bla derken buna ne oluyor diye İllaki çemkiren olur bunu kardeşimin belirtmesi gerekir diye düşünüyorum
kızla ilk tanıştığınızda size nasıl hitap ediyordu? onlar sevgili olmadan önce.

hepsini okudum da yok ya düşüncem aynı. değiştirdiyse değiştirdi mesaj atıp duyduğunuzu belli etmeniz yanlış ve çirkin bi hareket. değiştirir değiştirmez beğenir beğenmez size ne allah aşkına şimdiden görümcelik yapmaya başlamışsınız.
Konu o değil işte Sanırım ben Eksik yazdım sadece işin orasını yazdığım için herkes oraya takılıyor yani Görümcelik yaptığımı düşünüyorum olayın altında maddiyat yatıyor etiketlemeyi Bilseydim sizi birkaç mesajı etiketledim Birkaç kişi daha bu şekilde beni yorumla ince onlara açıklama yaptım ama inanın Yoruldum bu akşam Yani ciddi anlamda kötü bir niyetim yok aslında anlatsam beni anlayacaksınız ama işin haklı ya da haksız tarafında da olmadığım için kendimi anlatmaya da yoruldum Olsun yine de düşüncenize de saygı duyarım oradan Öyle gözüküyor da olabilir yazdıklarımdan dolayı

Biz hepimiz bir olup kıza "açgözlüüüüü, para yiyiciiiii, usul adap bilmez terbiyesiz" diye saydırmadığımız sürece rahatlamayacak konu sahibi.

kızın annesı kızla bas edemıyordur hangı anne ıster kendısını ezsın gecsın
cocuklar bu ısın olmamasına korkuyorlar panıklıyorlar sacmalıyorlar aılelerın bır araya gelıp toplanmasından cekınıyorlar bunun nedenını ogrenmenız lazım
cok sacma cunku aıleler bırbırını tanımıyor kız nısan alısverısıne cıkıyor :KK70:
ıyı dırek gelınlık almaya cıkmamıs
evet soz nısan bır arada olur olabılır guzelde olur ama aıleler bır tanıssın bır otursun sohbet etsın nıkah da memur da beledıye de kacmıyor ya
Aynen öyle aile büyükleri de öyle düşünüyor yani sözü nişanı Ben istiyorsa olur Saygı duyarız yaparız ama önden bir isteyelim kızı aldık diyelim bakalım Bir gün belirleyelim ona göre yapalım diyorlar ama kız diyor ki düzelt nişana gelin o akşam da beni isterseniz olur biter diyor yani bizim kızın ailesiyle bir oturup Konuşmamız gerekiyor benim de değil yani annemle babamın ve onun annesiyle babasıyla Anlaşması lazım Annem de o yüzden tepki veriyor zaten yangından mal mı kaçırıyoruz arada 15 dakika yol mesafesi var niye gidip gelmeyelim fizanda oturmuyor diyor

Biz hepimiz bir olup kıza "açgözlüüüüü, para yiyiciiiii, usul adap bilmez terbiyesiz" diye saydırmadığımız sürece rahatlamayacak konu sahibi.
Öyle derseniz de kızarım yani konuyu tam anlamıyla bilmediğiniz için ne derseniz deyin çok da rahatsız etmiyor beni yazdıklarınız :)

kızla ilk tanıştığınızda size nasıl hitap ediyordu? onlar sevgili olmadan önce.
O dönem çok samimi değildim Benim bir arkadaşımın arkadaşı idi Yani aynı ortamda öyle görüşüyorduk bir hitap meselesi yoktu Benden küçük ama benim arkadaşım benim yaşıma yakındı Yani arkadaş ortamında olduğumuz için yani abla o zaman da demiyordu ama ismimle de hitap etmiyordu yani bir şey söylerken Kendisi biraz beni sosyal medyadan ekleyip yakınlık gösterdi biraz da o aklıma soktu kardeşimle görüşmeyi öyle oldu yani o zaman da abla demiyordu şimdi de abla demesine Çok da takılmıyorum ama en azından kanka da demesin yani :)

Back