Kardeşimin kiz arkadaşı ile gerildik

Mavistez

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2018
6.657
5.727
198
Merhabalar ben evliyim. erkek kardeşim var 1 sene once benim cok samimi olmadığım bir tanıdığım kiz ile tanısmalarına hatta sevgili olmalarına sebep oldum..

anlaştılar hersey cok iyi gitti kardeşim sıkıştırdı istemeye gelelim diye artik kızı.. kizda ailesi ile konuştu gidilecek yakında ve olaylar boyle başladı .bana sürekli gelirler caya kahveye kızıda daha once tanıdığım icin aramızda isinmama gibi bi sorun yok ama sadece kardeşimle gelir yani baska başbaşa görüşmeyiz... isteme soz nisan gidişatını konuştuk bi aksam.. kiz dediki ben isteme aksami yani ilk gelisinizde isteme soz nisan hepsi bir istiyorum durumum yok, baska bi topluluk karşılayamam bi seferde hallolsun dedi
bende annemlere açtım konuyu annem ilk başta hayır desede (onuda aciklayacagim) babam saygı duydu cunku annemlerinde durumu cok lux degil.
Annemin karşı cikma sebebi daha ailesini tanimadan nisan alışverişi nasil yapayım kimseyi tanımıyorum taki tuku işine girmem yuzukle bir bilezik yaparim oda bana saygı duysun.. belki ailesi bizi istemicek kızı istemeden nasil göndereyim sizi nisan alisverisine dedi
kardeşim icin x'sin parası varsa nisan bohcasını hazırlasın ben ilk etapta kimseyi tanimadan harcama yapmam dedi.. bu arada annemle kiz tanıştı ama samimiyet yok bir iki kere gitti annemin yanına.

Sonra kardeşim bugun aradi alışveriş yapalım biraz ben anlamam dedi.. bende gençlerin yaninda durdum istedikleri olsun gönülleri kirilmasin gibisinden annemde az cok ikna eden benim.
Alisveriste bi ürün alınacak kızla o urun hakkında konusuyoruz mağazada ben tamamen fikir verme amaclı gittim benim dedigim alınacak diye değil.. sonucta onlar evleniyo onun kullanacağı ürünü ben niye beğeneyim. Nyse iki urun arasında kaldık biri diğerinden daha uygun o bana sence hangisi dedi bende uygun olanını belirttim

cunku kiz maddi durumum yok bukadarlik bisey beğeneceksin diye sürekli kardeşime cümleler kullanıyo aldığı ürünlerde orta hallide degil hep en uygunu yani bohcaya çıkacak türden degil hep günlük tarzi... bende alışveriş yaparken kendisine hep diyorum ona alinacaklarin bohcaya koyulacak dugune gitmelik klasik tarzda olsun diyorum
çirkin bisey yada en uygun biseye yoneltmiyorum o yollardan bende gectim sonucta
nyse o bakılan ürün zaten bu arada pahali bisey sadece seçenekler arasındaki uygun olanı dedim tamam dedi onu aldı orda bi sorun yoktu

ertesi gün kardeşimle ne konuştuysa gidip degstrmisler bende kıza dedimki bidaha beğenmediğin biseye o anda tepki ver arkamdan gidip değiştireceksen beni boşuna sürüklemeyin... ben ogunde fikir verme amaclı geldim beğenmedim deseydin... ilk defa tanimiyosun beni çekindin diyeceğim ama bir senedir vakit geçiriyoruz acik acik herseyde fikirlerini beyan ediyosun dedim

sonra açıldı tabi sen maddi olanak sundun ben beğenmediğim şeyi almak zorunda kaldm diye basta da ben begenmedim diye degl kardeşin beğenmedi diye değiştirdik dedi.. bende ogun orda deseydin madem baska yere bakılırdı dedim parasını vermediğim biseye müdahale edemedim ve kirildim maddi olanak sundun diye dedi

ben iyice çıldırdım senin herşeyine saygı duyuldu herseye maddi sinir çizen sendin kimse bisey demedi ben seçenekler arasından sadece ufak bi fark olana yönelttim diye banami patliyosun benden para çıkmıyo ürünü bende giymeyeceğim ogun diyemedin ama masallah diyebiliyosun smdi kırıldım diye.. yüzüme soyleyemedigin seyleri mesajdada yazma bida dedim..

ben kızın dedikleri olsun diye annemden fırça yedim herseyi eksiksiz olsun diye bir şeyi alisveriste bizde bu alınmaz demedim.. en sonda demişki ben saygısızlık hata yapmadim bilseydim degistrmezdim demis.. okadar konuştuk bunumu anladın dedim tabiki senin dediğin istediğin olacak benim degil ben arkamdan bole bisey olmasına kizdim evet ama ogun deseydin yine senin dedigine giderdim dedim sonuç akşamına karşılaştık bisey yokmuş gibi kısa bi konuşma geçti

Not.benim mesaj atma sebebim ürünü değiştirmesi asla degil konuşma zaten farklı yerlere maddiyata gidiyor yani değiştirmesinde sorun buldum degil anlatmak istediğim konu daha biz kızı istemeye gitmedik kızda isteme olmadan direk nişan yapmaya gelin diyor istemeye geçtim tanışma bile olmasın direkt gelin nişan getirin Biz de Sizin elinize verelim bohça nızı evinize geri dönün diyor benim ailem de buna gelemiyor herkes ürün değiştirdi diye sorun çıkardığımı düşünmüş asla böyle bir şeye sorun çıkarmam sorun şu kız diyor ki benim maddi durumum yok ben gerekirse pazardan da alırım ama bana Saygı duyun söz nişan bir istiyorum tanışma olmadan direk gelin bize Diyoruz ki sadece tanışma olsun gerisi senin istediğin gibi olsun ona da hayır diyor Ben yeni abla olarak kardeşimin gönlü kırılmasın aynı şekilde kızın da dediği olsun diye nişan alışverişine çıkıyorum ve annem bunu onaylamıyor doğal olarak da maddi destek vermiyor kardeşim de de yeterince maddi destek yok kızın istediği ürünler hep marka ürünler yine almaya çalıştığımız halde marka ürünlerin arasında orta halli sesini değiştirdim diye tüm bunlar oluyor Hani nerede saygı Biz saygı duyduk onun saygısı nerede kaldı bir de evlerin ya da şehirlerin uzak olduğunu düşünenlere şunu da belirteyim ki evler arasındaki mesafe sadece 15 dakika

Son düzenleme:
bence siz bir daha eşlik etmeyin.
onlar yapsın ne yapıyorsa.
zaten en ufak şeyde problem çıkıyormuş, bari üstüne kafanızı da bedeninizi de yormayın bari

bir de, çok sinirle yazdınız galiba, bi nokta bir paragraf yok okumak biraz zor oluyor. Cümleler karışıyor. Bir duzenleyin isterseniz

Arkanızdan gidip değiştirmiş olmasını neden bu kadar büyüttünüz? Fikri değişmiştir. Olamaz mı? Ayıla bayıla kot alırım, eve gelirim bu ne be diyesim tutar, ertesi gün gider değişim yaparım. Kusura bakmayın görümce damarınız tutmuş ve farkında değilsiniz

Ben şahsen sonradan gidip degistirmelerinde sizi kıracak birşey gormedim.Biz bile kendi kararimizi verip aldigimiz birseyi eve gelip begenmeyip gidip degistiriyoruz.Gereksiz olmus bence tepkiniz.Üstunde durulmayacak bir mevzu bana göre
Bana ilk başta kendim beğenmedim demedi kardeşin beğenmedi dedi Sonrasında da gerçekleri söyleyince biraz bozuldum ben direkt senin dediğini almak zorunda kaldım sen maddi seçenek sundun tarzında konuştuğu için bozuldum yani açık açık O da gerçekleri söylemedi bana yani peşlerinde dolaştığı mı üzüldüm Onun dediği oldu diye değil yani Tabii ki de değiştirir Fikri değişir beğenmez Ama sorun olduğu belli yani başta inkar edip Sonradan da benim üstüme yürümesini kaldıramadım Sonuçta istekler olsun diye peşlerinde dolaştım dolaşmaz olaydım araya girmeseydim onların alışverişi yapamayacak da kardeşim annemin tepkisinden çekinip çıkmazdı

İyi de Görümcelik yapacak olsam baştan peşlerinde dolaşmam Yani annem yani aile büyüklerine derse olsun derim çıkardım işin içinden anneme kalsa kızı istemeden o alışverişe de çıkartma yazdı yine ben destek oluyorum ilk başta kardeşin beğenmedi diyor bana Sonrasında da gerçekleri yüzüme söylüyor kendisi bana fiyat Delirttin alamadım istediğimi dedi kendisi fiyat belirtirken kimse sorun etmedi Yani anlayacağınız Biz de bu yollardan geçtik Görümcelik yapacak olsam kendi Görümcem den feyz alırdım yapardım zaten

Olabilir icine sinmemis degistirmistir amma abartmissiniz bence mevzuyu
Sorun maddi ise bunu erkek kardesiniz dillendirmeli siz degil
Ben de pişman oldum sonrasında zaten olan para belliydi yani kardeşimi cebindeki para belliydi aile büyükleri işin içine daha girmediği için olan para ile alışveriş yapılıyordu kardeşim de kız arkadaşına da demedi bana da demedi şu kadar Limit var istediğiniz gibi harcayın diye Ama dediğiniz gibi limit konusunun ona bıraksaydım daha mantıklı olur Muştu

Yok sinirli değil Telefonumun şarjı çok az Ben yazarken kapanıyordu bir an önce yazayım diye acele ettim

Kendine aldığı bir şeyi değiştirdi diye hem se parasını sizin ödemediğiniz bir üründe, hedap sorma hakkını nereden buldunuz acaba?
Ömrünüzde 1 tane bile ürünü değiştirmemişseniz, iade etmemişseniz ancak saygı duyarım ama sanmıyorum.
Tüketici olarak cayma hakkı varken, siz o olsun diye fikir beyan ettiğiniz için kanun mu oldu dediğiniz!
Kendinizi bu kadar önemsemeyin lütfen, dediğiniz yapılmadı diye girdiğiniz trip başka şeylerin birikimi olmalı.

Noktalama işaretlerini kullanırsanız sizi gözlerimi patlatmadan anlayabilirim. Cümleleriniz nerde başlıyor nerde bitiyor belli değil.
Ben de görümce adayıyım, ortada nişan yok, söz yok henüz. Fikrimi sorduğunda, nazik ve net bir dille son kararı kendisinin vermesi gerektiğini belirtirim. Israr ederse söylerim. Uygulamış, uygulamamış kendisine kalmış. Maddi konulara müdahil olmanız hiç hoş değil.
Görümcelik hususunda feyz almadığınızdan emin değilim. Kardeşinizle aranız açılır ve hiç anlamazsınız. Karışmamanızda fayda var

Takıldığım konu ürünü değiştirmesi asla değil Konuşurken de kendisine defalarca belirttim Ben o gün orada Onun istediği olsun diye bulundum Yani zorla gitmedim kendileri de çağırdı Benim dediğim olmadı diye Tepki vermiyorum Bana sadece o gün sen maddi seçenek sundum Ben de onu almak zorunda kaldım demesine bozuldum çünkü kendisi en olmayacak şeydi fiyatı II bilmediği halde en dip fiyata vermeyi biliyor bu alışverişlerde kardeşimin de kendi parasıyla yapılmayacak yani alışverişlerin devamı aile büyüklerinin parası ile yapılacak bu yüzden kardeşimde tek bir kelime etmeyip ablamla konuş diye kızı bana yönlendiriyor çünkü onun cebinden de para çıkmıyor kız da kendi ailesine ezdirmemek amaçlı benim çalıştığım Para ile bu kadar olur deyip kestirip atıyor Yani aslında biz karşı tarafın dediğine saygı duyduk Ama o benim ailemin annemin babamın maddi durumuna saygı duymuyorsa Ben de eyvallah diyemem yani konuyu Nasıl anlatabildim bilmiyorum ama benim takıldığım nokta ürünü değiştirmesi asla değil sadece maddi konuşma aramızdaki

Aranızdaki maddi konuşma durduk yere çıkmamış ki, siz mesaj atıp adeta feveran etmişsiniz.
Ayrıca, o size 5 liralık bir şey aldı diye siz ona 5 liralık alacak değilsiniz.
Herkes bilir ki, kadın ve erkek ürünleri ve gösterilen özen farklıdır.
Eşinize sıradan bir parfüm alınabilir ama gelin hanıma istediği alınmalı.
Ya da başından bütçemiz bu, listemiz bu, ona göre seç ve bu bütçeyi aşma diyecektiniz.
Siz bence aile arasında kendiniz çelişkidesiniz, aileniz istemiyor alışverişi, kardeşiniz kendisi karşılıyor sonra siz adet yerini bulsun diye çağırılıyorsunuz ama birden görümceye dönüyorsunuz falan filan.
Herkes kenara çekilsin, gençlerin ellerine para verilsin yetirdiklerini yaparlar, yetmeyeni yapmazlar.
Bütün bütçeyi ister bir koltuğa verir, ister tüm evi dayar döşer.
Ama kendi bilir işte, kendi hatası ya da başarısı olur.

Bakın zaten emin olun o gün bana da sana fikir sorarız diye yanlarında oldum onların

ve gerçekten ne alınması gerektiğini belirttim. birbirimizin fikirlerine Karşılıklı saygı duyup alışverişte ilerlerken bir anda maddi sorunu öne sürdü Yani ben de hep onun dediğini almasını bekledim. alınan ürün pahalı bir üründü bana dönüp sordu Ben de uygun olana yönelttim
yöneltme sebebim de her şeyi erkek tarafına alınacak şeyler de hep en uygununu yöneldiği içindi
yani Biz bunu o yaparken hep saygı duyduk hiçbir çirkeflik çıkmadı. yani bunu değil de diğerini niye almadın diye yorum bile yapmadım..
Kendimi onun yerine de koydum O yollardan da geçtim O gün ona o şekilde davrandım arkamdan değiştirmesine asla tepki vermedim
sadece o gün niye beğenmediğini belirtmedin diye sorduğumda maddi olanakları benimle sert bir şekilde konuşmasına kızdım
Çünkü o aleni maddi olanakları bana anlatırken Ben dinliyordum ben de ona hiçbir şekilde demedim Bunları muhattabı ben değilim diye o gayet anlatırken sorun yoktu

Söylediklerinizi çok iyi anlıyorum
Yine diyorum aynı şeyler benim başımdan da geçti herkesin düşünce yapısı farklıdır ona saygı duyarım
benim asıl takıldığım nokta ürün değiştirmesi değil erkek tarafı onun maddi olanaklarına saygı duyarken onun karşı tarafın maddi olanaklarına saygı duymamasaydı
yanlarında gidişimde ilk ve sondu bilmiyorum içimde kötü bir niyet yoktu o gün yani ucuza alınsin o ucuz alıyor diye bizde ucuz alalım gibi bir niyeti yoktu bende
çünkü aldığımız eşyanın En uygunu da vardı Ben de orta halli cesine yönelttim o seçenekler arasında ki sadece en uygununu bu dediğim için kötü ben oldum gibi oldu.. zaten annem ve babam da paralarını göre davransınlar o zaman kardeşin de biliyor cebimizdeki ni Her gönül ister en güzeli olsun ama maddi olanak o ürüne yettiyse Ben de ona yönettiysem kötü olacağımı Bilseydim zaten başında gitmezdim yanlarında.. kardeşim de farkında başından beri olayın Yani onların yanında olduğumu olay nasıl buraya geldi anlamadım

Ben anlamiorum ailelerin degil evlenicek ciftlerin birbirlerini taniyip evlenmeleri gerekmiyor mu.

Kizi ve ailesini tanimiorsunuz diye kiza nisanda birsey yapamam moduna girmissiniz. Ama zaten nisanda bir yuzuk ve bilezik takilir.

Benm esimin aiesi benmle telde 2 kere konustu, sonra uzak sehirden 1 haftaligina geldiler isteme ve nisan oldu. Neden ogullari sevdi, tanidi olay kapandi.

Kimsenin asiri derecede birbirni tanimasina gerek yok, evlenicek ciftler tanisin birbirni ayni evde yasicak olan onlar.

Benle.esim herseyi tek yaptik suanda biz oduyoruz dugun borclarimizi falan, sukur ailelerlede bir problemimiz yok dugun ve nisan surecinde de asla olmadi..

Herseyi esimle aldik, hallettik 2 yerde de dugun yaptik. Yeri geldi kararsiz kaldim.yeri geldi aldigim seyi iptal ettirdim.

Birkere oluyor bu isler birakinca gelin hanim istedigi gibi takilsin...

Bence en büyük hatanız gitmek olmuş.
İyi niyetle gitmişsiniz ama, bir görümce- baldız gibi birinin alışverşte bulunması çok itici ve gelin için direkt olumsuz bir duruö.
Siz en pahalısını seçseydiniz de ertesi gün değiştirebilirdi, çünkü siz birini söylediniz. Anlatabildim umarım, burada ego savaşları başlar.
Benim dediğim ve onun dediği arasındaki yarış var.
Muhtemelen kardeşinize ben öbürünü istiyordum ama ablan bu deyince kıramadım, hayır bu diye diretsem çirkef gelin olacaktım vs demiştir.
Haklı da.
Çünkü yanınızda kimle giderseniz gidin, onun dediğini hiçe sayar ve başka bir şey alırsanız ayıp olur o insana.
Mesaj atmanız ise apayrı bir hata, hesap sorar gibi olmuö.
İki arkadaş arasında belki tolere edilebilir bir davranış ama siz artık o kadının görümcesi oldunuz ve buna istinaden davranmanoz gerekirdi.
Kardeşiniz hiçbir şekilde denge kuramıyor, nasıl aile kuracak anlamadım.
Daha ablası ve kız arkadaşı arasındaki bir kaosu önleyemedi, devlet meselesi haline getirdi yarın bir gün me yapacak?
Size söylememesi gerekirdi mesela değiştirildiğinin, böyle ondan size sizden ona laf taşıyacaksa çok zor durum.

Benden size öneri, bu durumu tatlıya bağlamak size düşer.
Adınız kötü bir kere görümce yani, o sebeple ilk ve son olmak kaydıyla güzel bir adım atın eve kahveye davet edip unutalım bunları yanlış anlaşıldık karşılıklı olarak, ben arkanızda desteğim siz mutlu olum konuşması çekin ve bundan sonra el gibi ilgilenin.
Yoksa gelin hanım çok iş açar başınıza, siz de susan ya da geri duran bir tip değilsiniz belli ki.
Saçma şeyler olmasındansa böyle davranmak daha iyi olur.

Teşekkür ederim anlatmak istediğinizi Anladım
zaten Tüm bu konuşmalara rağmen aramız bozulmamış gibi akşam karşılaştığımızda hiçbir şey yokmuş gibi konuştuk..
yani ben ona mesajda da aslında yani insan yüz yüze olmadığı için mesaj da gergin gibi gözükebiliyo mesajın sonunda da zaten onların yanında olduğumu onların dediği olsun diye uğraştığımi belirttim
akşamına da zaten bir şey olmamış gibi davrandığımız görünce kardeşim de sevindi..
ama dediğinizi dikkate alacağım el gibi davranmak en güzeli işi aile büyüklerine bırakmak daha mantıklı. Çünkü böyle Yanlarında da dursam dediğiniz gibi olay bana patlayacak Yani bir dediği olmadığında büyüklere saramadığı için bana saracak
Keşke her dediği olsa Çünkü ben de zamanında Gelin Oldum olsun yeter ki araları bozulmasın yani gerçekten içimde kötü bir niyet yoktu ama dediğiniz gibi işte görümce yani ne derse batarmış ben de bunu anlamış oldum En iyisi uzak kalmak konudan

Kardeşimle kızın evlerinin arası 15 dakikalık bir mesafe kadar

yani kız gidelim gelelim olsun istemiyor sanırım Yani olabilir durum olmayabilir tekrar tekrar gidelim diye istemeyebilir ki buna da zaten saygı duyduk
olmaza sürüklemedik işi dediğiniz gibi nişanda da yüzük ve bir bilezik ya da 2 bilezik duruma göre işte götürülür
Burada da sorun yok alışveriş meselelerinde gittiğime Bin pişmanım zaten hem fikir sormak amaçlı yanlarında olayım istediler fikrimi aldıktan sonra da sen böyle dedin dediler yani dedi kız
anlamadım yani İşin içinden çıkamadım bir daha da gitmeyi düşünmüyorum Benim içimde kötü bir niyet yoktu onların dedikleri olsun istedim sonucu başka oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…