Bizi yaralayan da o her yöne çekilecek lafların edilmesi zaten. Ne kadar ahlaksız olduğunu gösteriyor bu sözleri. Nasıl anlıyorsan öyle anla demiş babama bir de edepsiz.Sizler damada baskı yapan çekilmez insanlar da olabilirdiniz ama birbirini seven eşler arasında sevgi ve saygı gereği hatır da olur, damat eşinin ailesini haz etmez görüşmek istemez ama eşini çok sevdiği için onun hatırına der ki “beni onlarla bir araya getirme ama sen gündüzleri anneni kardeşlerini çağır hasret gider.” “Aileni özlediğinde görmeye git“
Kaldı ki kardeşiniz doğum yapmış, her kadın belki aynı duyguları hissetmez ama çoğunlukla doğum yaptığımızda duygusal olarak annemizi yanımızda isteriz, damadınız eşinin duygularına biraz önem veriyor, zerre seviyor olsaydı onun hatırı için lohusalığında 3-5 gün kalmalarına hoşgörülü yaklaşırdı, yatak odasına herkes farklı anlam yüklüyor olabilir, kimi için aşırı özel kabul ediliyor öyle düşünen birinin hassasiyetine saygı gösterilir olur biter ama bana göre mabet değil lakin yatak odasını bu kadar mesele haline getiriyorsa yine kuralları olsaydı ama sırf eşini yalnızlaştırmak kendine tabii kılmak için abuk sabuk bir tavır içine girmeseydi.
Babanızı arayarak her yöne çekilecek sözler sarf edip küçük kardeşinizi terbiyesizce bir konuma sokmak ahlaksızlığın dik alasıdır, kusura bakmayın ama yatak odası üzerinden bir babayı arayıp saçma sapan konuşmak onun ahlaksızlığını gösterir bence.
Teşekkür ederim inceleyeceğim konuyu@hanzade_87 “Eşim erkek kardeşimi evde istemiyor“ başlıklı bir konu var, sizin damatla aynı kişilikte bir eş anlatılıyor, konuyu okudunuz mu bilmiyorum, sizin damat tıpkı o eş gibi, cinsiyetten bağımsız böyle adamlar eş ailesini zerre haz etmez, sevmez, istemezler.
Damat gerçekten terbiyesizmiş, yatak odası hassasiyeti olanlar vardır ama damadınızın kendi ailesi maşallah yatak odasına girip çıkabiliyormuş, demek ki mesele odayı özel görmesi değil, mesele kendisinin ahlaksızlığı, mesele eşinin ailesini evinde hiçbir şekilde görmek istemiyor olması, bu uğurda bir babaya istediğini söyleme ima etme hakkını görüyor olması mesele.Bizi yaralayan da o her yöne çekilecek lafların edilmesi zaten. Ne kadar ahlaksız olduğunu gösteriyor bu sözleri. Nasıl anlıyorsan öyle anla demiş babama bir de edepsiz.
Kardeşim de paranoya oldu benim evimde de yatak odama girmiyor, artık kimsenin evinde de girmez zaten
Savunma falan yok önce bunu kabul edin.Umarız bizi yeterince savunmuştur. Bize savundum diyor ne dediğini anlatmasa da
Şu an değilKardeşin boşanmayı düşünüyor mu bu yaratıktan?
Babam kardeşime dedi bize böyle davranılmasına izin verme gel bizimle diye, o da çocuk var diye gelmek istemedi konuyu da hemen boşanmaya getiriyorsunuz dedi. Halbuki konu öyle basit değil ama anlatamadık.Sorun çıkarmak için uğraşmış ablanıza bu iki bahsedilen konuyu ve yorumları okuyun, okutun. Babanıza üzüldüm ailenize böyle davranılmasına nasıl izin verdi? Ailenize yapılan şeyler hiç basit kabul edilir şeyler değil. Ablanız aslında kendisine yapılan şeylerin kötülük olduğunun bile farkında değil. Olacak olan yalnızlaştırılmak. Hiç mi aynı apartmanda otururken sağı solu bunun akrabaları iken kendi anne babasının bir saat oturmasının batması kendisine saçma gelmemiş. Yarın ablanız kölelik yaptığı aile ile en ufak sorun yaşasa kapı dışarı edilecek
Yanlış yazmışım demek istediğim kardeşiniz babasına ve size böyle davranılmasına nasıl izin verdi. Ne cahillikBabam kardeşime dedi bize böyle davranılmasına izin verme gel bizimle diye, o da çocuk var diye gelmek istemedi konuyu da hemen boşanmaya getiriyorsunuz dedi. Halbuki konu öyle basit değil ama anlatamadık.
Biz yine de kıyamadık mevlüt vardı kaynanasının yıl dönümü için haftasonu ,gittik o binaya, kardeşimin evine olmasa da diğer daireye girdik, yeter ki bizimle görüşmesine izin versin sıkıntı çıkarmasın damat diye. orda bulunduk akrabaları sorar diye annen nerde kardeşlerin nerde illa ki sorulur çünkü.
ne yazık ki ezdirdi bizi. nerde hata yaptık diye kendimizde kusur arar olduk kardeş bile böyle yapınca.Yanlış yazmışım demek istediğim kardeşiniz babasına ve size böyle davranılmasına nasıl izin verdi. Ne cahillik
Kadın istemiyor işte, fazla üstüne gitmeseniz mi? Keşke kocasının karşısına çıkıp iki laf edebilse, ben dört yanım senin kabilenle çevrili bir şekilde yaşıyorum bişey demiyorum, sen ne hakla ara sıra gelen ailemi istemiyorsun diye ama bunu yapmamak da bir seçenek. Ablanız zorla yalnızlaştırılmıyor, bu kendi seçimi. Koca kadın, kolundan tutup çekecek haliniz yok. Bırakın seçimlerinin sonucunu yaşasın. Siz onun peşinden koşup durmayın, yerinizde olun, o gelsin. Elbet elalem bunu görüp dillenecek, o zaman belki o kocası utanır da saçmalamayı bırakır.Babam kardeşime dedi bize böyle davranılmasına izin verme gel bizimle diye, o da çocuk var diye gelmek istemedi konuyu da hemen boşanmaya getiriyorsunuz dedi. Halbuki konu öyle basit değil ama anlatamadık.
Biz yine de kıyamadık mevlüt vardı kaynanasının yıl dönümü için haftasonu ,gittik o binaya, kardeşimin evine olmasa da diğer daireye girdik, yeter ki bizimle görüşmesine izin versin sıkıntı çıkarmasın damat diye. orda bulunduk akrabaları sorar diye annen nerde kardeşlerin nerde illa ki sorulur çünkü.
Allah yardımcınız olsunEşimi gördüm enişte beyde resmen.
Allah kardeşinizin yardımcısı olsun, evde psikolojik şeyler uyguladığı net.
Başta kız kardeşim olsa o yazdı zannederdim
Biz de gitmeyerek utanmalarını bekliyoruz işte, o olaydan sonra 1 kez gittim mevlüt var diye, yoksa istenmediğim yerde zaten işimiz olmaz. Bana da geliyor kardeşim anneme de. Çok da güzel ağırlıyorum,eşinin adını ağzıma bile almıyorum. Çocuğuyla oynuyoruz yiyoruz içiyoruz yolcu ediyorum. Çok şükür ki anlayışlı bir eşim var, gerekirse arabayla da alıyor bırakıyor kardeşimi. Bir kere evine gitmişliği yok biz sülalede böyle bir saçmalık görmediğimiz için tuhaf geliyordu ama alışmamız gereken şeyler var demek ki halen.Kadın istemiyor işte, fazla üstüne gitmeseniz mi? Keşke kocasının karşısına çıkıp iki laf edebilse, ben dört yanım senin kabilenle çevrili bir şekilde yaşıyorum bişey demiyorum, sen ne hakla ara sıra gelen ailemi istemiyorsun diye ama bunu yapmamak da bir seçenek. Ablanız zorla yalnızlaştırılmıyor, bu kendi seçimi. Koca kadın, kolundan tutup çekecek haliniz yok. Bırakın seçimlerinin sonucunu yaşasın. Siz onun peşinden koşup durmayın, yerinizde olun, o gelsin. Elbet elalem bunu görüp dillenecek, o zaman belki o kocası utanır da saçmalamayı bırakır.
İyi de damat bey mi doğuruyor, bebek emziriyor, hormonlardan duygusal dalgalanmalardan stresten kafaları yiyor, o mu kendisine 7/24 yapışmış bir canlı ile günlerini geçiriyor? Yaptığı tek şey eşi ve ailesi evde cebelleşirken hayatına devam etmek. Erkeklerden böyle bir olay hiç duymamıştım, gerçi onların da kimyası bozuldu artık, kadınlardan daha beter oldular, nazlı gelin gibi süzülüyorlar çok sinirim bozuluyor.Damat garip o kesin. Ama burada damat gelin olsa ve buraya konu acsa doguma geldiler yatak odama girdiler vs. Diye herkes hak verir gorusme onlarla vs. Derdi. Ilginç.
Olaya gelirsek ablanizda bitiyor iş o düzeltmez ya da duzeltemez ise de boyle guder yapacak hicbirsey yok
Doğum yapan kardeşim ne haldeyken, o sofraya gelmemeler, binbir tripler, niye bu diziyi izliyorsunuzlar alıp kumandayı değiştirmeler. Normalde de evde duran biri değildir zaten, o zaman oturacağı tutmuş demek ki. annemler öyle anlatıyor ben doğum zamanı kalmadım zaten,annem kalsa dert kalmasa dert. ilk kez torunu olmuş kalayım da gelip bakmadı demesinler diye kaldı. Yoksa zaten damadın hal ve hareketlerinden rahatsızdı,tanıyor damadını sonuçtaİyi de damat bey mi doğuruyor, bebek emziriyor, hormonlardan duygusal dalgalanmalardan stresten kafaları yiyor, o mu kendisine 7/24 yapışmış bir canlı ile günlerini geçiriyor? Yaptığı tek şey eşi ve ailesi evde cebelleşirken hayatına devam etmek. Erkeklerden böyle bir olay hiç duymamıştım, gerçi onların da kimyası bozuldu artık, kadınlardan daha beter oldular, nazlı gelin gibi süzülüyorlar çok sinirim bozuluyor.
Adamın afedersiniz şeyi şeyine denk, sülalesi raad, geliyo gidiyo, bi de üstüne zarar ziyan, ama triplere bakarsan çocuğu o doğurdu sanırsın.Doğum yapan kardeşim ne haldeyken, o sofraya gelmemeler, binbir tripler, niye bu diziyi izliyorsunuzlar alıp kumandayı değiştirmeler. Normalde de evde duran biri değildir zaten, o zaman oturacağı tutmuş demek ki. annemler öyle anlatıyor ben doğum zamanı kalmadım zaten,annem kalsa dert kalmasa dert. ilk kez torunu olmuş kalayım da gelip bakmadı demesinler diye kaldı. Yoksa zaten damadın hal ve hareketlerinden rahatsızdı,tanıyor damadını sonuçta