Kardeşimin evine gidemiyoruz

Aa çok ağır olmuş ya bu. Bu nasıl büyük bir ceza! Azıcık hafifletsin söyleyin de.
Kendi ailesi eşiğe ayak basamıyor ama kayın aileyi evinde mis gibi ağırlıyor.
Ben olsam değersiz hissederdim. Açık konuşayım, kardeşime de tavır koyardım.
Hiç mi özel günü olmayacak çocuğun ya da kardeşinizin? Doğum günü vs. kutlandığında, bayramda seyranda yine gidemeyeceksiniz. Ne anladım o işten? O zaman ben de evime davet etmezdim. Madem kayın aileye gelince ağırlıyor, bir biz mi fazla geldik derdim.

İlla özel gün olacak. Doğum gününü onlar ayrı kutluyor yeğenimin. Buraya geldiğinde biz ayrı kutluyoruz.
Kayınvalidesi vefat ettikten sonra o okutulan mevlütlere de gitmedi bizimkiler. Millet sormuş tabi eltileri vs. Koronodan dolayı kalabalığa girmiyorlar demiş. Hadi o zaman korona vardı, artık normalleşti, bundan sonra ne der bilmiyorum. Kocasının kafasızlığını o da çekecek ömür boyu

Gitmeyin tabi, el aleme de kendi açıklasın durumu.
İşlerin bu hale gelmesinde kardeşinizin de payı büyük. Kocasına laf geçiremeyen o. Ama kendi nasıl dinliyor kocasını maşallah. Gık diyememiş ailesi kovulurken.

Bu yazdıklarınızdan sonra işin rengi değişti, damat ağzınızla kuş tutsanız da sizi istemiyor, onun niyeti kardeşinizi yalnızlaştırmak, ailesinden koparmak, kendi ailesi yatak odasına girince gıkı çıkmayan adam baldızı yatak odasına girince mesele yapıyorsa, kardeşler başka odada oturunca benden gizli ne konuşuyorlar diye düşünüyorsa eşini ailesinden kıskanıyor, onun hakkında konuşup karısını dolduruyorlar paranoyası yapıyordur.

Benzer bir damat vardı bizde, kadının anne babası, kardeşleri gelsin gitsin istemezmiş, kadının ailesiyle konuşmazmış ne bir hoşgeldiniz ne bir güle güle bunları dahi söylemeye eriniyormuş, kadın ve kardeşleri beraber mutfağa mı gitti adam hemen kafasında kuruyormuş benim hakkımda konuşuluyor diye, kapıları dinlermiş hep.
Kadının ailesine gitmesi bile olay oluyormuş, adam kadının ailesine takıntılı bir tipti, hiçbiriyle görüşülmesin karısı sadece onunla ilgilensin istiyordu.

Sizin damat da böyle biriyse özür dilemez, özür dilerse yine görüşmeler olacak çünkü.
Adam görüşmek istemiyor ki evinden karısından uzak durulsun istiyor, annesinin duasına gelinmemesi vs o bunların olacağını öngörmüştür, sizin ailenizin gitmemesi işine gelmiştir, annesi vefat etmeden önce sizin nikahınız olmuş enişteniz gelmemiş, sanırım eniştenizin ailesinden de katılan olmadı yani gelinip gidilmemesi için zemini hazırlayan o, duaya gelmediler cenaze günü çok durmadılar gibi lafları dillerine dolama sebebi sizinle görüşmeme bahanelerini pekiştirip çoğaltmak için, yoksa gidip gitmemeniz umurunda değil.

Son düzenleme:
Evet bizim aramız gittikçe açılmıştı o yüzden. Eşim de pasif biriydi. Köprü olamadı. Zamanla olaylar büyüyerek içinden çıkılmaz noktaya geldi. O yüzden diyorum siz işi akışa bırakmayın. En azından bir isteğiniz var. Babanız da olayların gerçek yüzünü görünce yumuşar hiç korkmayın.

Adam hayatından memnun, görüşmek istese en ufak bir talebi olurdu. Bir telefon açardı bayramda seyranda. İstediği buydu ve başardı, sadece kendi tarafıyla görüşüp kendi tarafıyla yaşıyor. Eşi de kimsesizler gibi kendi cemiyeti olduğunda yanlız. Ya da bizimle ilgili bir toplantı olduğunda eşinden ayrı gelip eşi yokmuş gibi yanlız hissedecek. Bu üzüyor bizi.

Evlilikte iki farklı yapıda aileler karşılaşıyor illa ufak tefek çatışmalar, tuhaf gelmişlikler, fikir ayrılıkları olur hepimizde oluyor. Bu yaşadığımız akla sığmayan, hiç bir edeple ahlakla huyla isimlendiremediğimiz hareketler.

Yaa hiçbir zaman şöyle bir insan olamadım! Ayyyy orası benim yatak odammmmm, ayyy benim özelimmmmm, ayy benim eşyalrımmmm!!! Ayyyy aman allll gözüne sok ya , millet de çok meraklıydı senin odana. Ne bok var sanki nolmuş yani normal bir oda, kıyafetlerin dolapta, makyaj malzemelerin parfümün masada, yattığın yatak ortada üstü örtülü, yatıp uyuduğun giyindiğin hazırlandığın normal bir oda yani ne bu kadar kutsallaştırıyorsun, sanki padişahın özel odası, sanki tapınak

bebeğim senin kocanla yaşadığın ilişkiyi her evli insan yapıyor merak etme! ortalıkta açık saçık ya da görmeye elverişsiz bişey yoksa birinin o odaya girip giyinmesi ya da kendisinden bişey rica edilen malzemeyi alıp çıkmasından bişey olmaz.
neden bu kadar rahatsız olunuyor anlamadım. Benim odamın kapısı hep açıktır , kimse de girip karıştırmamıştır, giren olduysa da bi eşya almak , yeni örtüme bakmak ya da ne bileyim üstünü giyinmek yeni kıyafetimi göstermek için girmiştir bu da beni hiç rahatsız etmemiştir.

hadi diyelim sen istirahat halindeyken izin almadan sürekli girip çkılıp karıştırılsa neyse, ortada öyle bişey de yok.

enişte de terbiyesiz bu duruma göz yuman kardeşin de , bence de gitmeyin uzak durun kardeşin size gelsin.

Bu kadar olaylar olurken kardeşiniz neyapti enişteniz istediğini almış bahanelerle sizi evden uzaklastirmis da kardeşiniz bunu nasıl bu kadar kolay kabullenip sessiz kalmış siz dışarıdan birşey yapamazsınız çözüme kavuşturacak olan kardeşiniz maalesef

Umarız bizi yeterince savunmuştur. Bize savundum diyor ne dediğini anlatmasa da

Bu nasıl bir düşünce yapısı sizinde konu sahibinin eniştesi ile hiç bir farkınız yok şu yazdiginiz cvp bakaraktan o kaniya vara biliriz..

Sizin damat örnek verdiğim damat gibiyse, yaptıklarını akla mantığa sığdırmaya çalışmayın çünkü mantıklı bir açıklamasını bulamazsınız, bu adamlar eş ailesine karşı hasis oluyor, bir uzman tarafından incelenmeleri gereken bir karaktere sahip oluyorlar, eşinin ailesini sürekli kafada kuruyorlar, bakışlardan bile bir mana çıkarmaya çalışıyorlar, yapılan bir espriyi espiri olarak görmeyip laf çarpma sanıyor ve içlerinde büyütüp kavga meselesi haline getiriyorlar, bu tipler eşini de hor görüyor, umarım kardeşinize çok ağır laflar etmiyordur, zaten üzülüyorsunuz sizi daha çok üzmek istemiyorum lakin muhtemelen kardeşinize sizler hakkında atıp atıp tutuyor anne babanızı sizleri aşağılıyordur, kendisinin ne kadar muhteşem olduğundan ona nasıl mükemmel bir hayat verdiğinden bahsediyordur.
Sizlerin hassas noktasını yakalamış, özellikle babanızın karakterini bildiği için onu arayarak vuruşunu yapıp kendisi için mesele olan şeyi kökten çözmüş.

Size direkt karakterinizle alakalı veya size siz olduğunuz için değil eşinin ailesi olduğunuz için açık söylemek gerekirse gıcık, kardeşinizle değil de başkasıyla evlenseydi yine aynısını yapardı, burada iş kardeşinizde bitiyor, kardeşiniz kafasına vur lokmasını al biriyse bu devran böyle döner, bizdeki damat meselesinde kadın eşim istesin istemesin siz bana geliyorsunuz deyip çağırıyordu, erkekler bazı hareketleri unutmaz o yüzden ailenin erkekleri pek bir araya gelmiyordu ama kadınlar toplaşıyordu, eşi kocasına sen ister gel ister gelme deyip resti çekiyordu, kendi evine de toplardı sülalesinin kadınlarını ama tabii o aile apartmanında oturmuyordu, kardeşiniz aile apartmanında oturuyor diye de sesini çıkaramıyor olabilir lakin sizi üzdüğü bir yana, sesini çıkarmadığı sürece en büyük kötülüğü kendisine yapıyor maalesef.

Ahahhahaha al başınıza çalın yatak odanızı napıcak insanlar sanki giyinip çıkmış

Anladım o zaman gerçekten adam saçmalamış.

Yukarıda bir yerde kendi ailesine izin veriyor oda için diye yazmışsınız, keşke bu durumu yüzüne o sırada siz de söyleseydiniz. Senin kendi karın ağrın ne hayırdır çifte standart yapıyorsun diye. Bir şekilde kötü olmuş, anneniz başka bir tarzda damadı olsun isterdi elbet ama maalesef denk gelmemiş

"bir uzman tarafından incelenmeleri gereken bir karaktere sahip oluyorlar," çok doğru söylemişsiniz. Sorunlu olan kendisi biz hepimiz normal insanlarız allaha şükür. Allah akıl noksanlığı psikoloji eksikliği vermesin kimseye ne diyelim.
Kardeşimin kendine yaptığı kötülüğü kimse ona yapamazdı zaten. Bir insan önce kendisi kıymetlidir sonra diğer insanlar gelir. O kendine kıymet verseydi böyle bir adamla evlenip bizi de böyle bir muameleyle baş başa bırakmazdı. Bu durumun bir ömür sürdüğünü düşünemiyorum, böyle yalnız bir hayat olabilir mi? 3 gün 5 gün değil ki..
Babamın karakterini bildiği için ne yapsam da uzaklaştırsam diye düşünürken aklına bu geldi demek ki,kardeşimin orda oluşu bahane oldu,başka açıklaması yok

Sizler damada baskı yapan çekilmez insanlar da olabilirdiniz ama birbirini seven eşler arasında sevgi ve saygı gereği hatır da olur, damat eşinin ailesini haz etmez görüşmek istemez ama eşini çok sevdiği için onun hatırına der ki “beni onlarla bir araya getirme ama sen gündüzleri anneni kardeşlerini çağır hasret gider.” “Aileni özlediğinde görmeye git“
Kaldı ki kardeşiniz doğum yapmış, her kadın belki aynı duyguları hissetmez ama çoğunlukla doğum yaptığımızda duygusal olarak annemizi yanımızda isteriz, damadınız eşinin duygularına biraz önem veriyor, zerre seviyor olsaydı onun hatırı için lohusalığında 3-5 gün kalmalarına hoşgörülü yaklaşırdı, yatak odasına herkes farklı anlam yüklüyor olabilir, kimi için aşırı özel kabul ediliyor öyle düşünen birinin hassasiyetine saygı gösterilir olur biter ama bana göre mabet değil lakin yatak odasını bu kadar mesele haline getiriyorsa yine kuralları olsaydı ama sırf eşini yalnızlaştırmak kendine tabii kılmak için abuk sabuk bir tavır içine girmeseydi.

Babanızı arayarak her yöne çekilecek sözler sarf edip küçük kardeşinizi terbiyesizce bir konuma sokmak ahlaksızlığın dik alasıdır, kusura bakmayın ama yatak odası üzerinden bir babayı arayıp saçma sapan konuşmak onun ahlaksızlığını gösterir bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…