Aa çok ağır olmuş ya bu. Bu nasıl büyük bir ceza! Azıcık hafifletsin söyleyin de.Evet farkında eşinin hatasının, özür dile desem dilemez diyor ona göre doğru diyor.
Kendi ailesine karşı öyle değil diyor. Ben de onlar geldiğinde yatak odasına sokmuyorum artık dedi.
Ben olsam eve sokmam ya neyse
İlla özel gün olacak. Doğum gününü onlar ayrı kutluyor yeğenimin. Buraya geldiğinde biz ayrı kutluyoruz.Aa çok ağır olmuş ya bu. Bu nasıl büyük bir ceza! Azıcık hafifletsin söyleyin de.
Kendi ailesi eşiğe ayak basamıyor ama kayın aileyi evinde mis gibi ağırlıyor.
Ben olsam değersiz hissederdim. Açık konuşayım, kardeşime de tavır koyardım.
Hiç mi özel günü olmayacak çocuğun ya da kardeşinizin? Doğum günü vs. kutlandığında, bayramda seyranda yine gidemeyeceksiniz. Ne anladım o işten? O zaman ben de evime davet etmezdim. Madem kayın aileye gelince ağırlıyor, bir biz mi fazla geldik derdim.
Gitmeyin tabi, el aleme de kendi açıklasın durumu.İlla özel gün olacak. Doğum gününü onlar ayrı kutluyor yeğenimin. Buraya geldiğinde biz ayrı kutluyoruz.
Kayınvalidesi vefat ettikten sonra o okutulan mevlütlere de gitmedi bizimkiler. Millet sormuş tabi eltileri vs. Koronodan dolayı kalabalığa girmiyorlar demiş. Hadi o zaman korona vardı, artık normalleşti, bundan sonra ne der bilmiyorum. Kocasının kafasızlığını o da çekecek ömür boyu
Evet söylemiş hatta yüksek sesle söylemiş duyarsa duysun diye normal söylemek varken direkt gidip sen benim de kardeşimsin ama ben kimsenin girmesini istemiyorum dese sorun kalmayacak ( bu Arada kendi annesi kardeşlerinin girmesini sorun etmiyor tek problem bizim girmemiz) hani o mahremciler kutsalcılar var ya kendi kardeşine annesine mahrem değil demek ki
misafir sevmeyen olur mu? kendi akrabalarını evine doldurup hizmet ettiren, bütün binayı yemeğe çağırıp bir güzel ağırlamayı seven, arkadaşlarını eve çağıran eşleriyle birlikte oturup muhabbeti seven biri. bize gelince iş çığrından çıkıyor
Kalmak için gidildiğinde 30 gün değil 2-3 gün kalındı,adamın buna bile tahammülü yok. Koltuğun bir köşesi onun yeri, oraya oturanı kaldırıyordu. Öyle maço öyle egolu
Baştan tavırlarını umursamadık, biz gidince evden çıkıp gitmesini, bizimle oturmamasını umursamadık, biz kardeşimizi ziyarete gidiyoruz neticede. oturduğu yerde arkadaşı komşusu kimsesi yoktu sıkılıyordı,arabaları yok bizim gitmemiz daha kolay diye gidiyorduk ayda 1 belki 2 ayda 1 kere. kardeşimin onda kalmak istemesinin sebebi de okullar açılacak ve şehir dışına üniversiteye gidecekti,yeğeniyle vakit geçirmek için ve ablasına yardım etmeye gitmişti. Yani böyle savunmam da çok saçma geliyor. Beraber büyüdüğün , her şeyini bildiğin can parçan ama evine gitmek için geçerli sebeplerinin olması gerekiyor. Tuhaf neyse...
Biz de bahane olduğunu düşündüğümüz için çok üstüne gitmedik damadın, onu yok saydık kardeşimi aradık onu çağırdık görüştük.o hayatımızda yokmuş gibi davranmaktan başka çare bırakmadı
evet kız kısmı ailesine çok gitmez ya da kızın ailesinin ne işi var damat evinde diye düşünenlerden bu aile.biz kardeşime her zaman hissettiriyoruz söylüyoruz yanındayız, bize söylemediğin bir şey olmasın, olur da ayrılmak istersen kapımız sana açık diye babam da annem de ben de hep söylüyoruz.
Öyle bir aileye düştü ki bize göre bu düşünce tarzı cahillikten görgüsüzlükten ve bencillikten başka bir şey değil
öyle yorumlar yapılıyor ki nasıl girersiniz yatak odasına ya da niye kalıyorsunuz diye soruluyor. temizliğe gittik kaldık, doğumdan sonra annem yardıma gitti kaldı. biz kalmasaydık eminim bunu da sorun edip bahane haline getireceklerdi. bir yardımınızı görmedik derlerdi bu seferde.
Evet farkında eşinin hatasının, özür dile desem dilemez diyor ona göre doğru diyor.
Kendi ailesine karşı öyle değil diyor. Ben de onlar geldiğinde yatak odasına sokmuyorum artık dedi.
Ben olsam eve sokmam ya neyse
Bu yazdıklarınızdan sonra işin rengi değişti, damat ağzınızla kuş tutsanız da sizi istemiyor, onun niyeti kardeşinizi yalnızlaştırmak, ailesinden koparmak, kendi ailesi yatak odasına girince gıkı çıkmayan adam baldızı yatak odasına girince mesele yapıyorsa, kardeşler başka odada oturunca benden gizli ne konuşuyorlar diye düşünüyorsa eşini ailesinden kıskanıyor, onun hakkında konuşup karısını dolduruyorlar paranoyası yapıyordur.İlla özel gün olacak. Doğum gününü onlar ayrı kutluyor yeğenimin. Buraya geldiğinde biz ayrı kutluyoruz.
Kayınvalidesi vefat ettikten sonra o okutulan mevlütlere de gitmedi bizimkiler. Millet sormuş tabi eltileri vs. Koronodan dolayı kalabalığa girmiyorlar demiş. Hadi o zaman korona vardı, artık normalleşti, bundan sonra ne der bilmiyorum. Kocasının kafasızlığını o da çekecek ömür boyu
Evet bizim aramız gittikçe açılmıştı o yüzden. Eşim de pasif biriydi. Köprü olamadı. Zamanla olaylar büyüyerek içinden çıkılmaz noktaya geldi. O yüzden diyorum siz işi akışa bırakmayın. En azından bir isteğiniz var. Babanız da olayların gerçek yüzünü görünce yumuşar hiç korkmayın.Teklifi kendi ailenizden ve eşinizden mi beklediniz. Kardeşim de bizden bekliyor mudur acaba diye düşündüm. Ama babamı yumuşatmak zordur, damadın yüzünü görmek istemiyor.
Haklısınız konuşmayı bildikten sonra herkes kendi derdini anlattıktan sonra açılmayacak kapı yok da. bizim damat ta kendini ifade etmeyi sevmeyen biri...
Adam hayatından memnun, görüşmek istese en ufak bir talebi olurdu. Bir telefon açardı bayramda seyranda. İstediği buydu ve başardı, sadece kendi tarafıyla görüşüp kendi tarafıyla yaşıyor. Eşi de kimsesizler gibi kendi cemiyeti olduğunda yanlız. Ya da bizimle ilgili bir toplantı olduğunda eşinden ayrı gelip eşi yokmuş gibi yanlız hissedecek. Bu üzüyor bizi.Bu yazdıklarınızdan sonra işin rengi değişti, damat ağzınızla kuş tutsanız da sizi istemiyor, onun niyeti kardeşinizi yalnızlaştırmak, ailesinden koparmak, kendi ailesi yatak odasına girince gıkı çıkmayan adam baldızı yatak odasına girince mesele yapıyorsa, kardeşler başka odada oturunca benden gizli ne konuşuyorlar diye düşünüyorsa eşini ailesinden kıskanıyor, onun hakkında konulup karısını dolduruyorlar paranoyası yapıyordur.
Benzer bir damat vardı bizde, kadının anne babası, kardeşleri gelsin gitsin istemezmiş, kadının ailesiyle konuşmazmış ne bir hoşgeldiniz ne bir güle güle bunları dahi söylemeye eriniyormuş, kadın ve kardeşleri beraber mutfağa mı gitti adam hemen kafasında kuruyormuş benim hakkımda konuşuluyor diye, kapıları dinlermiş hep.
Kadının ailesine gitmesi bile olay oluyormuş, adam kadının ailesine takıntılı bir tipti, hiçbiriyle görüşülmesin karısı sadece onunla ilgilensin istiyordu.
Sizin damat da böyle biriyse özür dilemez, özür dilerse yine görüşmeler olacak çünkü.
Adam görüşmek istemiyor ki evinden karısından uzak durulsun istiyor, annesinin duasına gelinmemesi vs o bunların olacağını öngörmüştür, sizin ailenizin gitmemesi işine gelmiştir, annesi vefat etmeden önce sizin nikahınız olmuş enişteniz gelmemiş, sanırım eniştenizin ailesinden de katılan olmadı yani gelinip gidilmemesi için zemini hazırlayan o, duaya gelmediler cenaze günü çok durmadılar gibi lafları dillerine dolama sebebi sizinle görüşmeme bahanelerini pekiştirip çoğaltmak için, yoksa gidip gitmemeniz umurunda değil.
Bu kadar olaylar olurken kardeşiniz neyapti enişteniz istediğini almış bahanelerle sizi evden uzaklastirmis da kardeşiniz bunu nasıl bu kadar kolay kabullenip sessiz kalmış siz dışarıdan birşey yapamazsınız çözüme kavuşturacak olan kardeşiniz maalesefMerhabalar. Kız kardeşim 3 yıllık evli. Eşi bizimle pek barışık değildi başından beri, konuşmayı sevmez etmez yanaşmaz onu öyle kabul ettik. Bir hareketimize gıcık oldu mu bittik, daha da yüzümüze bakmaz. öyle huyları var değişik.
Başımızdan şöyle bir olay geçti ve hala sürdürülüyor malesef,
3 kız kardeşiz. En küçük kardeşimle annem evli olan kardeşim yeni doğum yaptığında onda kaldılar ona yardımcı olmak için, burda zaten bizim damat gıcık olmuş yine onun sevmediği diziler izleniyor diye, onun yanında otursalar uzanamıyormuş rahat edemiyormuş, ayrı odaya geçip konuşsalar ondan gizli ne konuşuluyormuş diye söylenmiş. Bu hareketinden 1 ay sonra en küçük kardeşim 19 yaşındaydı o zaman yine böyle kalmaya gitti tek başına hem yeğenini görmek hem ablasına yardımcı olmak için 3-4 günlüğüne. 3. gününü telefon gelmiş bizim damattan babama. Ben rahatsızım ayrı odalarda oturuyorlar, covid vardı o zaman ortadan salatadan yemiyor ben ordan yiyorum diye tabağını ayırıyor benden demiş, bir de yatak odama giriyor bundan dolayı çok rahatsızım demiş. Babam şok olmuş tabi ne demek yatak odama giriyor sen varken mi giriyor demiş, yok demiş olmasam da girmesin ben bundan rahatsızım, babam da o zaman gelip alayım kızı demiş nasıl anlıyorsanız öyle anlayın demiş. Ayrıca annesiyle ablası da odama giriyorlar demiş ( biz de doğum öncesi temizliğe gitmiştik ben yatak odasını süpürürken odaya girdi bu ya da ev kalabalıksa kardeşinin nişanı vardı başka bir zaman odaya giyinmeye gitmiştik) yoksa bizim ne işimiz olur onun yatak odasında. Babam da annemi almış arabayla gitmişler kardeşimi almaya damat evde yok, kardeşlerim şok olmuş ne oldu aniden geldiniz diye,onların haberi zaten yokmuş arandıklarından, orda babam kardeşime sormuş odasına giriyormuşsun o varken mi girdin yok demiş ablam bebeği sallıyordu benden bezini getirmesini istedi ben de odaya bıraktım çıktım eniştem de kapıdan odaya giriyordu ben çıkarken demiş..
evlerine de o kadar çok gitmiyorduk zaten biz gidince damat evden işim var diye çıkıyordu biz kardeşimle oturuyorduk babam da olsa gidiyordu adam. tokum diyip sofraya oturmuyordu vs böyle hareketleri vardı.
hal böyle olunca babam da kardeşimi alıp gelmiş, bir daha da evinize gelmeyiz demiş. Aşağıda da kayınvalidesi demiş bir yere bu kadar çok gidilmez ki, siz kim bilir benim oğluma ne yaptınız da böyle davranıyor vs.
Benim nikahım oldu sonrasında damat bey gelmedi. Bir ay sonra annesi vefat etti ben gitmedim babamla annem gitti 2-3 saat annem durmuş babam başka yere uğramış son 1 saatte babam gelmiş oraya. Ki annem babamı zorla götürmüş babam orda işim yok demiş annem aman ayıp olur demiş, bu arada aile binasında oturuyor kardeşim. sonrasında babam suçlu oldu niye o kadar az durdu bizim cenazemiz vardı da herkes sordu demişler. babası babamı aramaz oldu asla bu durumdan dolayı kızmış, ama kimse niye gelmiyorsunuz etmiyorsunuz demiyordu öncesinde.
1 yıldır kardeşimin evine gitmiyoruz haliyle eşim de yatak odası muhabbeti yapan bacanağının yüzünü görmek istemiyor,babam da o damat evime gelmesin dedi, kardeşim annemlere gelir bebeğiyle , giderken babam bırakır kapısına kadar geri döner. böyle bir hale geldik.
Yeğenime çok düşkünüm görmeye gidemiyorum bile. o gelirse ayda bir ya da 2 ayda bir görüşüyoruz.
Bu durumun düzelme imkanı var mı? Biz nerde yanlış yaptık ne yapmamız gerekiyordu da yapmadık. Sizden görüş almak istiyorum.
bu arada istanbuldayız ayrı şehirlerde değiliz.
Umarız bizi yeterince savunmuştur. Bize savundum diyor ne dediğini anlatmasa daBu kadar olaylar olurken kardeşiniz neyapti enişteniz istediğini almış bahanelerle sizi evden uzaklastirmis da kardeşiniz bunu nasıl bu kadar kolay kabullenip sessiz kalmış siz dışarıdan birşey yapamazsınız çözüme kavuşturacak olan kardeşiniz maalesef
Bu nasıl bir düşünce yapısı sizinde konu sahibinin eniştesi ile hiç bir farkınız yok şu yazdiginiz cvp bakaraktan o kaniya vara biliriz..Bariz rahatsız oluyor. Gitmeyin siz de. Benzer hareketlerden ben de rahatsız oluyorum. Bence aslında herkes olur..sadece eşi için susar. Bu kişi susmamiş ne düşünüyorsa çat çat belli etmiş. Daha ne yapsın? Gitmeyeceksiniz
Sizin damat örnek verdiğim damat gibiyse, yaptıklarını akla mantığa sığdırmaya çalışmayın çünkü mantıklı bir açıklamasını bulamazsınız, bu adamlar eş ailesine karşı hasis oluyor, bir uzman tarafından incelenmeleri gereken bir karaktere sahip oluyorlar, eşinin ailesini sürekli kafada kuruyorlar, bakışlardan bile bir mana çıkarmaya çalışıyorlar, yapılan bir espriyi espiri olarak görmeyip laf çarpma sanıyor ve içlerinde büyütüp kavga meselesi haline getiriyorlar, bu tipler eşini de hor görüyor, umarım kardeşinize çok ağır laflar etmiyordur, zaten üzülüyorsunuz sizi daha çok üzmek istemiyorum lakin muhtemelen kardeşinize sizler hakkında atıp atıp tutuyor anne babanızı sizleri aşağılıyordur, kendisinin ne kadar muhteşem olduğundan ona nasıl mükemmel bir hayat verdiğinden bahsediyordur.Adam hayatından memnun, görüşmek istese en ufak bir talebi olurdu. Bir telefon açardı bayramda seyranda. İstediği buydu ve başardı, sadece kendi tarafıyla görüşüp kendi tarafıyla yaşıyor. Eşi de kimsesizler gibi kendi cemiyeti olduğunda yanlız. Ya da bizimle ilgili bir toplantı olduğunda eşinden ayrı gelip eşi yokmuş gibi yanlız hissedecek. Bu üzüyor bizi.
Evlilikte iki farklı yapıda aileler karşılaşıyor illa ufak tefek çatışmalar, tuhaf gelmişlikler, fikir ayrılıkları olur hepimizde oluyor. Bu yaşadığımız akla sığmayan, hiç bir edeple ahlakla huyla isimlendiremediğimiz hareketler.
Savunsa idi kardeşiniz bugün görüşüyor olurdunuz üzüldüm sizin adınızaUmarız bizi yeterince savunmuştur. Bize savundum diyor ne dediğini anlatmasa da
Ahahhahaha al başınıza çalın yatak odanızı napıcak insanlar sanki giyinip çıkmışBastan belliymistir adamin titiz oldugu. Giyinmek icin girdik diyorsunuz, banyoda giyiniverin, ablaniz bezi salonda bir yere koyuversin. Biraz da ablaniz sorun yaratacak şeylere bastan dikkat etmeliydi. Ben de istemwm.yatak odama girilip cikilmasini.
Anladım o zaman gerçekten adam saçmalamış.hayır 1 ay kalınmadı, 1 ay kalınmasını gerektiren bir durum olmadı zaten, ilk doğum yaptığında annemle kardeşim 3-4 gün kaldı. onda da beyfendi ne sofraya oturmuş ne yanlarında otururken yüzü gülmüş. annem böyle olacağını bilseydim kalmazdım dedi, sırf kardeşim doğum yaptım kimse gelmedi yardıma demesin diye gitti annem.
"bir uzman tarafından incelenmeleri gereken bir karaktere sahip oluyorlar," çok doğru söylemişsiniz. Sorunlu olan kendisi biz hepimiz normal insanlarız allaha şükür. Allah akıl noksanlığı psikoloji eksikliği vermesin kimseye ne diyelim.Sizin damat örnek verdiğim damat gibiyse, yaptıklarını akla mantığa sığdırmaya çalışmayın çünkü mantıklı bir açıklamasını bulamazsınız, bu adamlar eş ailesine karşı hasis oluyor, bir uzman tarafından incelenmeleri gereken bir karaktere sahip oluyorlar, eşinin ailesini sürekli kafada kuruyorlar, bakışlardan bile bir mana çıkarmaya çalışıyorlar, yapılan bir espriyi espiri olarak görmeyip laf çarpma sanıyor ve içlerinde büyütüp kavga meselesi haline getiriyorlar, bu tipler eşini de hor görüyor, umarım kardeşinize çok ağır laflar etmiyordur, zaten üzülüyorsunuz sizi daha çok üzmek istemiyorum lakin muhtemelen kardeşinize sizler hakkında atıp atıp tutuyor anne babanızı sizleri aşağılıyordur, kendisinin ne kadar muhteşem olduğundan ona nasıl mükemmel bir hayat verdiğinden bahsediyordur.
Sizlerin hassas noktasını yakalamış, özellikle babanızın karakterini bildiği için onu arayarak vuruşunu yapıp kendisi için mesele olan şeyi kökten çözmüş.
Size direkt karakterinizle alakalı veya size siz olduğunuz için değil eşinin ailesi olduğunuz için açık söylemek gerekirse gıcık, kardeşinizle değil de başkasıyla evlenseydi yine aynısını yapardı, burada iş kardeşinizde bitiyor, kardeşiniz kafasına vur lokmasını al biriyse bu devran böyle döner, bizdeki damat meselesinde kadın eşim istesin istemesin siz bana geliyorsunuz deyip çağırıyordu, erkekler bazı hareketleri unutmaz o yüzden ailenin erkekleri pek bir araya gelmiyordu ama kadınlar toplaşıyordu, eşi kocasına sen ister gel ister gelme deyip resti çekiyordu, kendi evine de toplardı sülalesinin kadınlarını ama tabii o aile apartmanında oturmuyordu, kardeşiniz aile apartmanında oturuyor diye de sesini çıkaramıyor olabilir lakin sizi üzdüğü bir yana, sesini çıkarmadığı sürece en büyük kötülüğü kendisine yapıyor maalesef.
Sizler damada baskı yapan çekilmez insanlar da olabilirdiniz ama birbirini seven eşler arasında sevgi ve saygı gereği hatır da olur, damat eşinin ailesini haz etmez görüşmek istemez ama eşini çok sevdiği için onun hatırına der ki “beni onlarla bir araya getirme ama sen gündüzleri anneni kardeşlerini çağır hasret gider.” “Aileni özlediğinde görmeye git“"bir uzman tarafından incelenmeleri gereken bir karaktere sahip oluyorlar," çok doğru söylemişsiniz. Sorunlu olan kendisi biz hepimiz normal insanlarız allaha şükür. Allah akıl noksanlığı psikoloji eksikliği vermesin kimseye ne diyelim.
Kardeşimin kendine yaptığı kötülüğü kimse ona yapamazdı zaten. Bir insan önce kendisi kıymetlidir sonra diğer insanlar gelir. O kendine kıymet verseydi böyle bir adamla evlenip bizi de böyle bir muameleyle baş başa bırakmazdı. Bu durumun bir ömür sürdüğünü düşünemiyorum, böyle yalnız bir hayat olabilir mi? 3 gün 5 gün değil ki..
Babamın karakterini bildiği için ne yapsam da uzaklaştırsam diye düşünürken aklına bu geldi demek ki,kardeşimin orda oluşu bahane oldu,başka açıklaması yok