Kardeşimin evine gidemiyoruz

Evet söylemiş hatta yüksek sesle söylemiş duyarsa duysun diye normal söylemek varken direkt gidip sen benim de kardeşimsin ama ben kimsenin girmesini istemiyorum dese sorun kalmayacak ( bu Arada kendi annesi kardeşlerinin girmesini sorun etmiyor tek problem bizim girmemiz) hani o mahremciler kutsalcılar var ya kendi kardeşine annesine mahrem değil demek ki

misafir sevmeyen olur mu? kendi akrabalarını evine doldurup hizmet ettiren, bütün binayı yemeğe çağırıp bir güzel ağırlamayı seven, arkadaşlarını eve çağıran eşleriyle birlikte oturup muhabbeti seven biri. bize gelince iş çığrından çıkıyor
Kalmak için gidildiğinde 30 gün değil 2-3 gün kalındı,adamın buna bile tahammülü yok. Koltuğun bir köşesi onun yeri, oraya oturanı kaldırıyordu. Öyle maço öyle egolu

Baştan tavırlarını umursamadık, biz gidince evden çıkıp gitmesini, bizimle oturmamasını umursamadık, biz kardeşimizi ziyarete gidiyoruz neticede. oturduğu yerde arkadaşı komşusu kimsesi yoktu sıkılıyordı,arabaları yok bizim gitmemiz daha kolay diye gidiyorduk ayda 1 belki 2 ayda 1 kere. kardeşimin onda kalmak istemesinin sebebi de okullar açılacak ve şehir dışına üniversiteye gidecekti,yeğeniyle vakit geçirmek için ve ablasına yardım etmeye gitmişti. Yani böyle savunmam da çok saçma geliyor. Beraber büyüdüğün , her şeyini bildiğin can parçan ama evine gitmek için geçerli sebeplerinin olması gerekiyor. Tuhaf neyse...

Teklifi kendi ailenizden ve eşinizden mi beklediniz. Kardeşim de bizden bekliyor mudur acaba diye düşündüm. Ama babamı yumuşatmak zordur, damadın yüzünü görmek istemiyor.
Haklısınız konuşmayı bildikten sonra herkes kendi derdini anlattıktan sonra açılmayacak kapı yok da. bizim damat ta kendini ifade etmeyi sevmeyen biri...

Yok eşim engelli değil hatta çoğu ev işini beraber yaparız. Ama ben benim yiyip içtiğim tabağı bardağı, işten geldiğinde onun kaldırmasını beklemem, eğer hasta vs değilsem. Aynı şekilde o da kendi kirlilerini sepete atmakla, kendi birşey atıştırıyorsa bulaşığını makineye koymakla yükümlüdür. Yani herkes kendi dağınıklığını toplar

Sanki kardeşini evin sahibi değilde yancısı sayıyor ben öyle algıladım ‘ benim evim benim kurallarım ‘ yerinde olsam kardeşimi sürekli kollar olurdum , eniştenin bu karakterle kardeşine evde fazlalık muamelesi yapması olası yada kovuyor falan olmasıda olası

Kadında olunca da erkekte olunca da embesillik.
Görüşmek istememe gibi bir seçeneği yok dağ ayısının. Evlenmeyecek o zaman.
Başka aile istemeyen kesinlikle evlenmesin.Aldığın kadın ağaç kovuğundan çıkmadı. Ya da yetiştirme yurdunda büyümüş birini alsınlar ne güzel kimsesiz.Kendi karısını aile binasına tıkıp eşinin ailesini istememek de haklı diyenleri ayakta alkışlıyorum , umarım böyle bir şey başka bir yakınınızın başına gelmez..

Bana da hep garip gelmiştir. Bir de kendi ailesine karşı yapmayıp eşinin ailesine yapılması daha çok saç baş yoldurur

İlk gidişte bir ay ikinci seferde 3-4 gün kalındı dememiş miydiniz? Ben ilk sefer için dedim 30 gün olarak.

Eve akşam veya gün içerisinde birilerinin gelmesi ile yatıya kalınması aynı şey değildir.

Adam dediğiniz gibi size garezi olarak davranıyor da olabilir yaşayan sizsiniz. İlk sorunuzun sonunda sizce bizim yanlış yaptığımız bir şey var mı diye farklı bir bakış açısı isteyerek sordunuz. Bu nedenle ben damadı da tanımadığım için dışarıdan bir gözle ve sınırlar çerçevesinde yorumlarımı ilettim.

hayır 1 ay kalınmadı, 1 ay kalınmasını gerektiren bir durum olmadı zaten, ilk doğum yaptığında annemle kardeşim 3-4 gün kaldı. onda da beyfendi ne sofraya oturmuş ne yanlarında otururken yüzü gülmüş. annem böyle olacağını bilseydim kalmazdım dedi, sırf kardeşim doğum yaptım kimse gelmedi yardıma demesin diye gitti annem.

Damadın yaptıklarının hepsi bahane .Sizle görüşmemek için yapılmış ortaya atılmış.Damat kusura bakmayın hiç olgunlaşmamış ve adam bile değil.Yaptıklarının elle tutulur hiç bir yanı yok. Evliliklerde iki aile bir araya geliyor.Tamamen farklı iki aile.Öyle herşey ulu orta söylenmiyor.Bir cümle kurarken düşüneceksin bu nereye gider diye .Hadi gençsin yaptın bir hata.Sonrası aile olduk der biraz orta mı yumuşatmak adına adım atarsın.Size kolay gelsin.Bundan sonra bence yapacağınız tek şey; kızınız bebeği ile gelsin gitsin onu görün.Kızınızın da, aileniz her durumda onun arkalarında olduğunu hissettirsin.Onun dışında konuyu kapatsınlar utanacak biri varsa o da karşı taraf.
Bizde bir yorumda da var burada. Bazı erkek aileleri gelinin ailesi ile görüşmesini istemez.Bizim ülkeye mahsusu bu da.Erkek tarafının böyle garip çirkin kıskançlıkları vardır.Kızlarımız toy cahil bu insanlarla nasıl uğraşacağını bilemiyor işte.Kolay değildir o tip kıskanç insanlar.
Burada kardeşiniz eşi dinlemeyip bebekle gelmiş gitmiş bu çok doğru olmuş.
Son olarak olay üzerinden bakıldığında; o kadar saçma yorumlar okudum ki, yeni doğum olmuş, kız annesi kızını almış yardıma gitmiş kızına (bu yardım aynı zamanda elbette damat için de) ki bu bizim ailelerde böyledir zaten.Kız anneleri gider zaten doğumlarda normali budur.Anne ve kız doğum için orada uzun da kalınmamış ne için gelindiği belli.Yatak odasına ablanın istediği bezi almak için giriyor veya üstünü değiştirmek için.Sanki aylarca kalınmış orada.Bütün bunlar o damadın bahanesi.Bunlar için babanın aranması ne kadar çirkin bir şey.Ailemde etrafımda eş dostta kendi çocuğumda bir sürü doğum olayı yaşadık.Böyle absürd bir şey ne duydum ne yaşadım. Siz dediğim gibi o damatla çok muhatap olmayın bahane üretmeye hazır biri belli.

Yazdıklarınızı agzi açık okudum. Ayıbın büyüğü kardeşinizde, enişte dediğiniz zaten öküzün teki. Allahim böyle öküzler niçin ve nasıl evleniyor, aklim almıyor. Bakin cidden kinamiyorum, bende evliyim, esimde öküzlük belirtilerine henüz rastlamadim, inşallah rastlamamda. Bu adam kendini ne sanıyor ya? Sizin kiz kardeşiniz napiyor? Tepkisiz kalamaz ya bunca şeye? Bu ne büyük terbiyesizlik ya, ne biçim insanlar evlenip coluk çocuğa karışıyor...

Biz de bahane olduğunu düşündüğümüz için çok üstüne gitmedik damadın, onu yok saydık kardeşimi aradık onu çağırdık görüştük.o hayatımızda yokmuş gibi davranmaktan başka çare bırakmadı
evet kız kısmı ailesine çok gitmez ya da kızın ailesinin ne işi var damat evinde diye düşünenlerden bu aile.biz kardeşime her zaman hissettiriyoruz söylüyoruz yanındayız, bize söylemediğin bir şey olmasın, olur da ayrılmak istersen kapımız sana açık diye babam da annem de ben de hep söylüyoruz.
Öyle bir aileye düştü ki bize göre bu düşünce tarzı cahillikten görgüsüzlükten ve bencillikten başka bir şey değil
öyle yorumlar yapılıyor ki nasıl girersiniz yatak odasına ya da niye kalıyorsunuz diye soruluyor. temizliğe gittik kaldık, doğumdan sonra annem yardıma gitti kaldı. biz kalmasaydık eminim bunu da sorun edip bahane haline getireceklerdi. bir yardımınızı görmedik derlerdi bu seferde.

Evet kardeşim de ayıp etti. aralarında ne konuştular bizi ne kadar savundu ( inşallah savunmuştur ) o kısmını bilmiyorum.
Ama damat hala kendisini haklı buluyor ki ne bir özür ne bir mahcubiyet görmedik

Çok teşekkür ederim umarım başarabiliriz günün birinde.

Siz yazdıklarımı ağzınız açık okudunuz. Biz bir de bunları yaşadık. Hayatımızın en kötü günlerindendi neye uğradığımızı şaşırdık

Evet kardeşim de ayıp etti. aralarında ne konuştular bizi ne kadar savundu ( inşallah savunmuştur ) o kısmını bilmiyorum.
Ama damat hala kendisini haklı buluyor ki ne bir özür ne bir mahcubiyet görmedik
Peki sizler kardeşinizle konuştunuz mu? Yani öküz eşinin yanlış yaptiginin farkinda mi? Yoksa genel itibariyle cok pasif biri mi kardesiniz? Tepki vereceğini bilse sizin embesil enişte bu kadar cozutmazdi diye düşünüyorum.

Evet farkında eşinin hatasının, özür dile desem dilemez diyor ona göre doğru diyor.
Kendi ailesine karşı öyle değil diyor. Ben de onlar geldiğinde yatak odasına sokmuyorum artık dedi.
Ben olsam eve sokmam ya neyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…