Kardeşime uygulanan şiddet 😔

Çok üzüldüm. İnsan ilk başta acaba daha mı çok üstüne gelinir diye korkuyor ama üstü örtülüp sorun büyümesin denildikce herkes herşeyi hak görüyor kendine. Aşamaları yazın lütfen merakta bırakmayın bizi . Başınız agrimadan çözersiniz umarım

Okulun bize söylediği hiperaktivite bozukluğıu ve buna ilişkin raporu olduğu, yeşil reçeteli ilaç kullandığı.
Anne babasının durumunu biz tesadüfen onları tanıyan birinden öğrendik. Çok apartmanda dahi sorunluymuş
Peki o yeşil reçete diye devamlı söyledikleri ilaçlar ; hiperak. İlemi ilgili yoksa psikiyatrik bi durumlamı ilgili? Ordan bi deşin bakalım neler geçicek elinize

Çok sinirlendim yaa! Çoçuk şurda bide annesini kaybetmiş. Bu nasil bir vicdansizlik. O döven çocuk kimin çocuğu olursa olsun, tutmak niye?

Kardeşini lütfen o okuldan al. Asil hastalik o okul, o döven çocuk sadece septom.

Her yerde şikayet et. Twitter felan yapma ama, kardeşinin bilgilero paylaşilir ve zaten bu kadar küçük yaşta o kadar olay yaşamiş. Kiyamam. Bir psikologada mutlaka yollayin.
Şuan devam ediyor psikoloğa. Yas süreci henüz bitmedi. Çok zor şeyler yaşadı. Üstüne bir de bu.
Ben de okuldan almayı istiyorum. Ama içimden sanki annem hissettirdi güçlü ol devam et dedi diyor.
Psikoloğumuz üzerine gitmeyelim biraz zaman verelim ama muhakkak olay için gerekli yerlere başvuralım dedi.

Çok üzüldüm. İnsan ilk başta acaba daha mı çok üstüne gelinir diye korkuyor ama üstü örtülüp sorun büyümesin denildikce herkes herşeyi hak görüyor kendine. Aşamaları yazın lütfen merakta bırakmayın bizi . Başınız agrimadan çözersiniz umarım
Yazacağım inşallah. Çok teşekkür ederim. Hepinize. Emek veren yazam fikir veren destek olan herkesten Allah razı olsun. 🙏🙏 gözümden kaçan mesajlar olabilir onlar da kusuruma bakmasın lütfen 🙏

Tanıdığın oğlu diye geleni gideni pataklasın o zaman şikayet edin meb'e saçmalığa bak

Peki o yeşil reçete diye devamlı söyledikleri ilaçlar ; hiperak. İlemi ilgili yoksa psikiyatrik bi durumlamı ilgili? Ordan bi deşin bakalım neler geçicek elinize
Arkadaşlarına falan ilaç kullanıyor mu okulda derste tenefüste şahit oldunuz mu diye sordum. Hiç görmemişler. Rehber öğretmen de bilmiyor ne ilacı olduğunu.

Arkadaşlarına falan ilaç kullanıyor mu okulda derste tenefüste şahit oldunuz mu diye sordum. Hiç görmemişler. Rehber öğretmen de bilmiyor ne ilacı olduğunu.
Yeşil reçeteli
İlaç kullandığını kimden öğrendik peki? Dayanak varmı? Okul idaresimi söyledi? Kurcalayın ordanda ne çıkıcak? Belki elinize sağlam bişi geçer; çocuğun şiddet eğilimi olduğuyla ilgili bi tedavidir belki..

darp raporu almamissiniz sanirim bazi sebeplerden, almis gibi davranin derim.

Şuan devam ediyor psikoloğa. Yas süreci henüz bitmedi. Çok zor şeyler yaşadı. Üstüne bir de bu.
Ben de okuldan almayı istiyorum. Ama içimden sanki annem hissettirdi güçlü ol devam et dedi diyor.
Psikoloğumuz üzerine gitmeyelim biraz zaman verelim ama muhakkak olay için gerekli yerlere başvuralım dedi.

Neyin gücü bu? Ne için? Harvarda gitmiyor kiz, ki gitse bile, psikolojisini bozan, umursamayan hiçbir yerde kalmamali.

Asil güç budur "artik bana eziyet edemezsiniz. Ben kendime önem veriyiorum, çekip gidiyorum başka okula" diyebilmektir. Boş yere eziyet çekmek çok manasiz olur. Bir anneninde bunu isteyeceğini sanmiyorum.

Hani okul idaresi kardeşinin tarafinda olsa, onu rahatlatmak için herşey yapsa, bir nebze. Ama idarede çok çoook rezil. Orda verilcek eğitim ne olabilir ki? Bir anne olarak yaziyorum, çocuğumu orda 1 saniye bile birakmazdim

Ben mi.kaçırdım. hiç öğrencinin ailesinden bahsetmemissiniz..aile ne diyor?bir özür dileme yok mu?

İlk olarak cimer'e yazın.

Kardeşinizi bir pedagog ya da psikoloğa götürüp mobing ve şiddet yüzünden psikolojisinin bozulduğunda dair rapor alın. Normalde silsile yolu izlenir o yüzden okula gidin raporla birlikte şikayet oluşturmak istediğinizi müdür yardımcısına söyleyin. Karışan herkesin adını verin. Müdür yardımcısı mırın kırın eserse İlçe Milli Eğitime gideceğinizi söyleyin, eğer dilekçe kabul edilirse yanınızda deftere işlenmesini isteyin. Dilekçe numarasını da alın ve takipte olacağınızı belirtin.

Allah Allah bu çocuk kim ki bu kadar çok savunuluyor?
Babanız fevri ne demek yahu adam gülerek mi gitsin çocuğunun boğazı sıkılmış ne münasebet.
Ben yıkardım böyle bir durumda başlarına.
Benim kızdığım çocuktan ziyade öğretmen ve idarecilerin tavrı.
Hadi çocuklar en deli çağları kavga vs. Olur ama öğretmen ve idarecilerin üstüne basa basa çocuğu kayırmaları çok saçma.
Bu duru da yapılması gereken çocuğun ailesinim çağrılması ve durumun tekrarlanmaması için bilgilendirilmeleriydi gerekiyorsa çocuklarını psikoloğa götürsünler.
Konuyu ilçe/il milli eğitime ve polise taşıyacağınızı söyleyin.
Çocuk kesin öğretmenlerden birinin yakını..

MEB' e şikayette bulunun. Aksi halde, savcılığa suç duyrusunda bulunun. Çocuklar arasında olur böyle şeyle diye bir şey yok. Okul da ne öğretmenin ne öğrencilerin kardeşinize şiddet uygumaya hakkı yoktur.

Ben mi.kaçırdım. hiç öğrencinin ailesinden bahsetmemissiniz..aile ne diyor?bir özür dileme yok mu?
Karşı tarafın ailesi de ayrıymış, konu sahibinin babası kadına ulaşmış, kadın çirkeflik yapıp bu olayın peşini bırakmayacağız, hukuki yollara başvuracağız şeklinde konuşmuş. Kendi oğlu haklıymış gibi bir de insanları tehditle bastırmaya çalışıyor pes vallahi.

Öğretmenle ve idareyle son kez konuşun.
Hiperaktif denen öğrencinin sınıfı değişip bi nevi tedbir alınsa da kardeşim öğretmeni tarafından dışlanacaksa gerekli yerlere şikayette bulunacağınızı dile getirin.
Okul sizi ciddiye almıyorsa ilçeye şikayette bulunun cimer bimer her yere yazın.
Ne demek hiperaktif, bulmuşlar bir kılıf arkasına saklanıyorlar.
Genelde okul idaresini atlayıp ilçeye veya bimere cimere şikayet edileceğinde yapacakları işleri daha çabuk yapıp çözüm bulabiliyorlar.
Deneyin, kardeşinize yazık olmasın.

Hiperaktif demek bu demek değil ki.. Benim oğlum da Hiperaktif ama sevgi kelebegidir. Sınıfta ki en uysal en kibar çocuklardandir. Özür dilemek, rica etmek sorun degil demek dilinde pelesenk olmuştur adeta. Geçen gün arkadaşı koynuna taş koymuş çok sinirlenmiş verdiği yanıt küsmek. Ötesi yok sinir yok, saldırganlık yok. Yani hiperaktif çocuk yada yetişkin sadece hareketlidir yerinde duramaz önüne gelene şiddet uygulamaz. Kardeşinize çok üzüldüm yüreğinde hala kanayan bir anne yarası varken lütfen daha fazla yaralar açmalarına izin vermeyin müdür yardımcısı, öğretmen, sözde hiperaktif çocuk ve hatta okulu komple şikayet edin ama kardeşinizi ezdirmeyin lütfen.

X