- 10 Ocak 2011
- 3.519
- 6.085
Bir dahakine aklınızda bulunsun darp raporu alın, öğretmenlerle konuşup ta olumlu dönüş alamazsanız cimer e hem okulu hem öğretmenleri şikayet edin. Polise gidip şikayette edin gerisi mahkemelik işler üstüne para bile alırsınız ben size söyleyeyim.Merhaba Hanımlar,
Size bir şey danışmak istiyorum. Cevap yazacaklara şimdiden teşekkür ederim.
O kadar aklım karıştı ki. Yardımınıza ihtiyacım var.
Lise 1’e giden kız kardeşim var. Daha önceki konumda biraz anlatmıştım. Annemizi yakın zamanda kaybettik. Bu süreçte en kötü etkilenen küçük kardeşim oldu. Küçük kardeşim, büyük kız kardeşim ve babam memleketimde yaşıyor. Ben farklı bir şehirdeyim.
Küçük Kız kardeşimin sınıfında bir çocuk sürekli kardeşimi rahatsız ediyormuş. El kol şakası yapıyorum diyerek canını acıtıyormuş. Kardeşim bu erkek çocuğunu defalarca uyarmış. Ama vazgeçmemiş. Sınıf öğretmenine söylemiş, müdür yardımcısına gitmiş bir sonuç alamamış. En son bu çocuk yine kardeşimle uğraşırken kardeşim yeter artık diye bağırmış. Bunun üzerine çocuk kardeşimin yüzünü çizmiş boğazını sıkmış ve yumruk atmış. Sınıf arkadaşları ayırmış.
Bu olay üzerine kardeşim babamı aramış. Babam bir hışımla okula gidip müdürle görüşmek istemiş. Olayı dinleyen öğretmenler çocuklar arasında olur böyle şeyler bahsettiğiniz çocuk hiperaktif hep hareketli diye tiye almış. Kardeşimin yüzünün kenarı kanamış. Bunu görmesine rağmen hala o çocuk hiperaktif demişler. Babam da öğretmenlerle tartışmış. Çok sinirlenmiş. En son o çocuğun sınıfı değiştirilmiş.
Gelin görün ki kardeşimin sınıf öğretmeni kardeşime söz hakkı vermemeye başlamış. Kardeşim rahatsızken okula gittiğinde arkasından babası eşkıya gibi geldi olayı büyüttüler benim öğrencimin boşuna sınıfı değiştirildi vs gibi konuşmuş. Sınıftan birkaç kişi Hocam sizin kızınıza şiddet uygulansa ne yapardınız diye sorunca ama o çocuk isteyerek yapmadı hiperaktif diyormuş. Kardeşimin derse katılmasına izin vermiyormuş. Yüzüne bakmıyormuş. Herkese yüksek sözlü verirken kardeşime düşük vermiş. Halbuki yazılıları 80 üzeri. Kavga çıkaran çocuk hala sürekli kardeşimin sınıfına gelip senin yüzünden sınıfım değişti diyormuş.
Kardeşim annemin vefatından sonra çok çok sessizleşti. İçine kapandı. Tekrar yaşadığı bu zorlukları bize arkadaşı anlattı. Kardeşim söylememişti. En başında darp raporu almalarını çok istedim fakat kardeşim korkudan titrerken sadece annemin mezarına gitmek istemiş. Birkaç gün okula gidemedi evden çıkmak istemedi.
Bu son olanları babama söylemedim tekrar bir tartışma olursa diye.
Öğretmenini arayıp konuşmak istiyorum. Açmıyor. Kardeşimin telefonlarını açmıyor. Müdür yardımcısını aradım. Babanız çok fevriydi sonuçta çocuk ilaç kullanıyor hiperaktif diyor.
Kafayı yiyeceğim. Ben küçükken sınıfımızda hiperaktif arkadaşımız vardı kimseye bile isteye zarar vermezdi. Sadece hareketliydi. En fazla koşarken yanlışlıkla çarpardı. Ben mi yanlış düşünüyorum? Kardeşimin psikolojisi ne olacak? Okula gitmek istemiyor.
Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Düşük riskim olduğundan uzun yola gidemiyorum. Her şeyimize o kadar annem koşmuş ki çok bocalıyorum.
Okulu degistirirdim sanırımMerhaba Hanımlar,
Lise 1’e giden kız kardeşim var. Daha önceki konumda biraz anlatmıştım. Annemizi yakın zamanda kaybettik. Bu süreçte en kötü etkilenen küçük kardeşim oldu. Küçük kardeşim, büyük kız kardeşim ve babam memleketimde yaşıyor. Ben farklı bir şehirdeyim.
Küçük Kız kardeşimin sınıfında bir çocuk sürekli kardeşimi rahatsız ediyormuş. El kol şakası yapıyorum diyerek canını acıtıyormuş. Kardeşim bu erkek çocuğunu defalarca uyarmış. Ama vazgeçmemiş. Sınıf öğretmenine söylemiş, müdür yardımcısına gitmiş bir sonuç alamamış. En son bu çocuk yine kardeşimle uğraşırken kardeşim yeter artık diye bağırmış. Bunun üzerine çocuk kardeşimin yüzünü çizmiş boğazını sıkmış ve yumruk atmış. Sınıf arkadaşları ayırmış.
Bu olay üzerine kardeşim babamı aramış. Babam bir hışımla okula gidip müdürle görüşmek istemiş. Olayı dinleyen öğretmenler çocuklar arasında olur böyle şeyler bahsettiğiniz çocuk hiperaktif hep hareketli diye tiye almış. Kardeşimin yüzünün kenarı kanamış. Bunu görmesine rağmen hala o çocuk hiperaktif demişler. Babam da öğretmenlerle tartışmış. Çok sinirlenmiş. En son o çocuğun sınıfı değiştirilmiş.
Gelin görün ki kardeşimin sınıf öğretmeni kardeşime söz hakkı vermemeye başlamış. Kardeşim rahatsızken okula gittiğinde arkasından babası eşkıya gibi geldi olayı büyüttüler benim öğrencimin boşuna sınıfı değiştirildi vs gibi konuşmuş. Sınıftan birkaç kişi Hocam sizin kızınıza şiddet uygulansa ne yapardınız diye sorunca ama o çocuk isteyerek yapmadı hiperaktif diyormuş. Kardeşimin derse katılmasına izin vermiyormuş. Yüzüne bakmıyormuş. Herkese yüksek sözlü verirken kardeşime düşük vermiş. Halbuki yazılıları 80 üzeri. Kavga çıkaran çocuk hala sürekli kardeşimin sınıfına gelip senin yüzünden sınıfım değişti diyormuş.
Kardeşim annemin vefatından sonra çok çok sessizleşti. İçine kapandı. Tekrar yaşadığı bu zorlukları bize arkadaşı anlattı. Kardeşim söylememişti. En başında darp raporu almalarını çok istedim fakat kardeşim korkudan titrerken sadece annemin mezarına gitmek istemiş. Birkaç gün okula gidemedi evden çıkmak istemedi.
Öğretmenini arayıp konuşmak istiyorum. Açmıyor. Kardeşimin telefonlarını açmıyor. Müdür yardımcısını aradım. Babanız çok fevriydi sonuçta çocuk ilaç kullanıyor hiperaktif diyor.
Kafayı yiyeceğim. Ben küçükken sınıfımızda hiperaktif arkadaşımız vardı kimseye bile isteye zarar vermezdi. Sadece hareketliydi. En fazla koşarken yanlışlıkla çarpardı. Ben mi yanlış düşünüyorum? Kardeşimin psikolojisi ne olacak? Okula gitmek istemiyor.
Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Düşük riskim olduğundan uzun yola gidemiyorum. Her şeyimize o kadar annem koşmuş ki çok bocalıyorum.
1)Size ilk önerim okuldaki pedagogla yeniden telf ile görüşmeniz (Gidemediğiniz için) görüştüğüm uzmanlar sizin uzmanlığınızın gerçek olup olmadığını merak ettiler dersiniz.Çünkü bir uzmanın tavrı asla bu olamaz.Yaklaşımı çok yanlış.Burada öncelikle annesini yeni kaybetmiş bluğ çağında bir çocuk var.Annesini kaybeden çocuk için kadın öğretmen babasını kaybeden çocuk için erkek öğretmen çok çok önemlidir.(Bunu uzman anlattı) Onların her davranışı anne baba kayıplı çocuklar için çok önemlidir.Burada annesini kaybeden 14 yaşındaki kardeşinize sınıf öğretmeninin veya diğerlerinin bu tavrı asla hoş görülemez ve bunu hoş gören bunu sorgulamayan rehber adı her neyse öğretmeninde liyakatından şüphe edilir.O kişiye bunu söyleyin lütfen.Güzel sakince anlatın bunları.Okulun bize söylediği hiperaktivite bozukluğıu ve buna ilişkin raporu olduğu, yeşil reçeteli ilaç kullandığı.
Anne babasının durumunu biz tesadüfen onları tanıyan birinden öğrendik. Çok apartmanda dahi sorunluymuş
beni kimse kınamasın ama benim tepkim farklı olurdu bizde genç olduk liseye gittik akran zorbalığını biliriz ben babanın yerinde olsam o çocuğu yakasından tutar kızımı rahat bırak yoksa bidaha bu kadar sakin olmam ayağını denk al derdimMerhaba Hanımlar,
Haklısınız. Bugün darp raporu alındı şükür. Önce emniyete gitmiş babam kardeşim ve arkadaşı ile velisi. Doktor da fotoğrafa bakmış ve yardımcı olmuş rapor için. Pazartesi babam okula gidecek avukat ile. Cimere milli eğitime her yere şikayetimizi yapacağız.Buyuk kardesiniz biz hakli olalim gibi bir oneri sunuyor, 8.sinifta kiz kardesinizin yasadigina benzer seyler yasadim, okul birincisiydim ailem korkup kacma dedi okul degistirmedik ama kabus oldu. Hala o gunler aklima gelince kendimi cok uzgun hissediyorum. Mucadele etmek istemenizi anliyorum ama bence bunu yapmayin, su an 15 yasindaki kardesinizin ruh sagligi o mucadeleden daha onemli. Birakin okulunu degistirin uzaklasabildigi kadar uzaklassin mental olarak.
Hiç kınamıyorum. Ben de öyle düşünüyorum illallah ettirdiler gerçekten. Ama raporumuzunaldık. Bakalım şimdi böyle ötebilecekler mi.beni kimse kınamasın ama benim tepkim farklı olurdu bizde genç olduk liseye gittik akran zorbalığını biliriz ben babanın yerinde olsam o çocuğu yakasından tutar kızımı rahat bırak yoksa bidaha bu kadar sakin olmam ayağını denk al derdim
Ağzınıza sağlık. Teşekkür ederim. Annemi kaybettiğimizden beri destek alıyor kardeşim. Şuanda da devam ediyor.1)Size ilk önerim okuldaki pedagogla yeniden telf ile görüşmeniz (Gidemediğiniz için) görüştüğüm uzmanlar sizin uzmanlığınızın gerçek olup olmadığını merak ettiler dersiniz.Çünkü bir uzmanın tavrı asla bu olamaz.Yaklaşımı çok yanlış.Burada öncelikle annesini yeni kaybetmiş bluğ çağında bir çocuk var.Annesini kaybeden çocuk için kadın öğretmen babasını kaybeden çocuk için erkek öğretmen çok çok önemlidir.(Bunu uzman anlattı) Onların her davranışı anne baba kayıplı çocuklar için çok önemlidir.Burada annesini kaybeden 14 yaşındaki kardeşinize sınıf öğretmeninin veya diğerlerinin bu tavrı asla hoş görülemez ve bunu hoş gören bunu sorgulamayan rehber adı her neyse öğretmeninde liyakatından şüphe edilir.O kişiye bunu söyleyin lütfen.Güzel sakince anlatın bunları.
2)Bugün 16 yaşında ki Sılanın da boğazını kesen 21 yaşında bir genç.İşte baştan böyle hafife alınırsa toplum için böyle tehlikeli insanlar yetişiyor.Burası bir eğitim kurumu ve ben bu saldırgan erkek çocuğu için hiperaktif napsınlar diyerek olayı geçiştirmeye çalışan o md den yardımcısına okul yönetimini ve diğer öğretmenleri hiç mi hiç anlamadım ve hiç doğru bulmadım.Onların asıl yapması gereken o zorba diyeceğim genç için ne yapılması gerektiği.Bugün işte hiperaktif neden büyütüyorsunuz diye geçiştirilen o gençler yarın adam kesiyorlar.
3)Burada annesini kaybetmiş yaralı kardeşiniz, zorba bir erkek çocuğu ve tüm bunlara sert tepki koyan babanız var.(Haksız anlamında yazmadım) Herkes önce bir sakinleşsin.Kardeşiniz için mutlaka bir uzman desteği alın öncelikle.Bu aşamada ihtiyacı var.O size yol gösterir.Bu uzmanla babanızda konuşsun.Ve uzmanla nasıl bir dille konuşması gerektiğini öğrenerek İl veya ilçedeki Md eğitim md giderek derdini anlatsın.Sinirlenmeden kızının durumunu annesini kaybetmiş bir çocuk olduğunu özel ilgi beklememekle beraber kadın öğretmeninden eğitimci davranışı beklerken bunu bulamadığını üzüldüğünü çocuğunun tüm bunlardan psikolojisinin çok çok yıprandığını ve içine kapandığını,diğer çocuk için şu an tedbir alınma zamanı iken eğitimci çocuğu olarak bakılıp olayın gözardı edildiğini ancak aslında hem o aileye hem de o çocuğa yanlışlık yapıldığını böyle giderse büyüdüğünde kim bilir ne yanlışlara neden olacağını onun adına da üzüldüğünü vb anlatsın ...
Rapor aldık sonundaBir dahakine aklınızda bulunsun darp raporu alın, öğretmenlerle konuşup ta olumlu dönüş alamazsanız cimer e hem okulu hem öğretmenleri şikayet edin. Polise gidip şikayette edin gerisi mahkemelik işler üstüne para bile alırsınız ben size söyleyeyim.
Teşekkür ederim dualarınızı eksik etmeyinÇok sinirlendim. Kardeşinize çok üzüldüm. Peşini bırakmayın bence bu olayın. Siz ne kadar sessiz kalırsanız o kadar üstünüze gelirler. Bizi de bilgilendirin lütfen.
Okul değiştirip yeni okulu ile ön konuşma yapabilirsiniz.yada kardeşinize destek alın uzman desteği daha iyi yön verebilir bakış açısı degişebilirBunu ben de çok istiyorum. İlk dönem maalesef kontenjan denk getiremedik bir türlü. Kardeşim diğer arkadaşlarına alıştığını söylüyor. Yeni bir ortama girmekten o kadar çekiniyor ki. Her öğretmen tekrar anne babanız ne iş yapıyor diye soracak, annen neden vefat etti diyecekler aynı acıları yaşamak istemiyorum diyor