Kardeşime uygulanan şiddet 😔

Önce kesinlikle okul değişmeli kardeşinizi orda tutmayın..malesef öğretmenlerde harcıyor kardeşinizi.. sonrada cimere yazın ilçe milli eğitim müdürlüğü nede gidin cimere dahil heryerde durumun takipçisi olacağınızı hakkınızı arayacağınızı belirtin... gerekirse medya işlerine geliyorsa..

O ögretmen müdür 90 lı yıllarda kalmış galiba artık böyle şeyler yok eskidendi o ögrenci dövmek veliyi haksız çıkartmak geri adım atmayın

Böyle aptalca bi savunma şekli ilk kez görüyorum. Benim kardeşimde de teşhis konulmuş bir dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu vardı hayatında kimseyi dövdüğünü görmedim aksine mükemmel bir iletişim becerisi vardır. Tek zararı kendine oldu yapılan testlerde ileri zekalı çıkmasına rağmen okuyamadı ve herhangi bir şeyde süreklilik gösteremedi maalesef. O zaman herkes onun şöyle bir problemi var bunun böyle bir problemi var desin ve herkesin her yaptığına göz yumalım. Çocukta herhangi bir problemin olması kardeşinizin şiddete maruz kalmasını haklı mı kılıyormuş. Benim kardeşime birisi tırnağının ucunu sürecek o okulu yerinden oynatırım asıl eşkıyalık öğretmenlerin yaptığı.

Cocugun uzaklastirma almasi ve bu olayin kaydinin tutulmasi gerekiyordu. Bu sayede o cocuk ileride universiteye gittiginde vs bu bilgi onu hep takip edecekti. Hala gec degilse sikayette bulunun o cocugu. Kiz kardesinizin de okulu ya da hocasini degistirmesi lazim. Hem okula gitmek istemeyip hem de yeni okula da gitmek istememesi bence cok tuhaf. Depresyonda herhalde, mantikli dusunemiyor.

Bir çok öğretmen ve müdür görevini tam yapmadıkları gibi çocukların psikolojisini de bozuyor . Bir çok Dr da öyle.
Şiddet uygulayanlari elbette tasvip etmiyorum fakat mesleğe olan saygı artık yok bunu kendileri yok etti. (Ben de bir öğretmen olarak soyluyorum)
Rehber öğretmenleri bile çocukların öğretmen odasında dedikodusunu yaparlar diğer öğretmenlerle..

Pırıl pırıl çocuklarimizi kazanmalıyız. Kaybedersek özellikle ergenlik döneminde çok üzücü olur. Bu dönemde çocuklar çok hassas kırılgan hırçın ekstra her duyguyu yoğun yaşarlar. Birde annesini kaybetmiş cocuk ..

Herseyi çok daha güzel şekilde çözebilirlerdi. Kardeşinizi sık sık arayın yalnız bırakmayın ilgilenin .. basiniz sağolsun çok üzüldüm ya ben duruma ..

Çok sinirlendim. Kardeşinize çok üzüldüm. Peşini bırakmayın bence bu olayın. Siz ne kadar sessiz kalırsanız o kadar üstünüze gelirler. Bizi de bilgilendirin lütfen.

Bir dahakine aklınızda bulunsun darp raporu alın, öğretmenlerle konuşup ta olumlu dönüş alamazsanız cimer e hem okulu hem öğretmenleri şikayet edin. Polise gidip şikayette edin gerisi mahkemelik işler üstüne para bile alırsınız ben size söyleyeyim.

Okulu degistirirdim sanırımCimere vs heryere de sikayet ederdim okul yönetimini gitmeden.
Tmm ilac kullanıyor olabilir cocuk ama ögretmen ne hakla cephe alıyor?

1)Size ilk önerim okuldaki pedagogla yeniden telf ile görüşmeniz (Gidemediğiniz için) görüştüğüm uzmanlar sizin uzmanlığınızın gerçek olup olmadığını merak ettiler dersiniz.Çünkü bir uzmanın tavrı asla bu olamaz.Yaklaşımı çok yanlış.Burada öncelikle annesini yeni kaybetmiş bluğ çağında bir çocuk var.Annesini kaybeden çocuk için kadın öğretmen babasını kaybeden çocuk için erkek öğretmen çok çok önemlidir.(Bunu uzman anlattı) Onların her davranışı anne baba kayıplı çocuklar için çok önemlidir.Burada annesini kaybeden 14 yaşındaki kardeşinize sınıf öğretmeninin veya diğerlerinin bu tavrı asla hoş görülemez ve bunu hoş gören bunu sorgulamayan rehber adı her neyse öğretmeninde liyakatından şüphe edilir.O kişiye bunu söyleyin lütfen.Güzel sakince anlatın bunları.
2)Bugün 16 yaşında ki Sılanın da boğazını kesen 21 yaşında bir genç.İşte baştan böyle hafife alınırsa toplum için böyle tehlikeli insanlar yetişiyor.Burası bir eğitim kurumu ve ben bu saldırgan erkek çocuğu için hiperaktif napsınlar diyerek olayı geçiştirmeye çalışan o md den yardımcısına okul yönetimini ve diğer öğretmenleri hiç mi hiç anlamadım ve hiç doğru bulmadım.Onların asıl yapması gereken o zorba diyeceğim genç için ne yapılması gerektiği.Bugün işte hiperaktif neden büyütüyorsunuz diye geçiştirilen o gençler yarın adam kesiyorlar.
3)Burada annesini kaybetmiş yaralı kardeşiniz, zorba bir erkek çocuğu ve tüm bunlara sert tepki koyan babanız var.(Haksız anlamında yazmadım) Herkes önce bir sakinleşsin.Kardeşiniz için mutlaka bir uzman desteği alın öncelikle.Bu aşamada ihtiyacı var.O size yol gösterir.Bu uzmanla babanızda konuşsun.Ve uzmanla nasıl bir dille konuşması gerektiğini öğrenerek İl veya ilçedeki Md eğitim md giderek derdini anlatsın.Sinirlenmeden kızının durumunu annesini kaybetmiş bir çocuk olduğunu özel ilgi beklememekle beraber kadın öğretmeninden eğitimci davranışı beklerken bunu bulamadığını üzüldüğünü çocuğunun tüm bunlardan psikolojisinin çok çok yıprandığını ve içine kapandığını,diğer çocuk için şu an tedbir alınma zamanı iken eğitimci çocuğu olarak bakılıp olayın gözardı edildiğini ancak aslında hem o aileye hem de o çocuğa yanlışlık yapıldığını böyle giderse büyüdüğünde kim bilir ne yanlışlara neden olacağını onun adına da üzüldüğünü vb anlatsın ...

beni kimse kınamasın ama benim tepkim farklı olurdu bizde genç olduk liseye gittik akran zorbalığını biliriz ben babanın yerinde olsam o çocuğu yakasından tutar kızımı rahat bırak yoksa bidaha bu kadar sakin olmam ayağını denk al derdim

Buyuk kardesiniz biz hakli olalim gibi bir oneri sunuyor, 8.sinifta kiz kardesinizin yasadigina benzer seyler yasadim, okul birincisiydim ailem korkup kacma dedi okul degistirmedik ama kabus oldu. Hala o gunler aklima gelince kendimi cok uzgun hissediyorum. Mucadele etmek istemenizi anliyorum ama bence bunu yapmayin, su an 15 yasindaki kardesinizin ruh sagligi o mucadeleden daha onemli. Birakin okulunu degistirin uzaklasabildigi kadar uzaklassin mental olarak.

Haklısınız. Bugün darp raporu alındı şükür. Önce emniyete gitmiş babam kardeşim ve arkadaşı ile velisi. Doktor da fotoğrafa bakmış ve yardımcı olmuş rapor için. Pazartesi babam okula gidecek avukat ile. Cimere milli eğitime her yere şikayetimizi yapacağız.
Kardeşim okulunu seviyor ama sınıf öğretmeninin dersi olduğu gün okula gitmek istemiyor. Yine de tekrar tekrar konuşacağız ikna olması için. Sonuçta o çocuk hala okulda ve çoğu öğretmeni anlayışsız, idare içler acısı.
Cimer için detaylı bir dilekçe hazırladım. Bakalım inşallah eden cezasını alır.

Hiç kınamıyorum. Ben de öyle düşünüyorum illallah ettirdiler gerçekten. Ama raporumuzunaldık. Bakalım şimdi böyle ötebilecekler mi.

Ağzınıza sağlık. Teşekkür ederim. Annemi kaybettiğimizden beri destek alıyor kardeşim. Şuanda da devam ediyor.

Rapor aldık sonunda Elimizden geleni yapacağız. Kardeşimin sesi bile daha güzel geliyordu. Çocukcağız o kadar inancını kaybetmiş ki resmen. Şimdi daha iyiydi daha canlıydı.

Çok sinirlendim. Kardeşinize çok üzüldüm. Peşini bırakmayın bence bu olayın. Siz ne kadar sessiz kalırsanız o kadar üstünüze gelirler. Bizi de bilgilendirin lütfen.
Teşekkür ederim dualarınızı eksik etmeyin Rapor alındı şükür. Elimizden geleni yapacağız inşallah. Artık rahat rahat üstten üstten konuşabileceklerini sanmıyorum. Biraz da karşı taraf ve okul sıkıntı çeksin.

Okul değiştirip yeni okulu ile ön konuşma yapabilirsiniz.yada kardeşinize destek alın uzman desteği daha iyi yön verebilir bakış açısı degişebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…