kardeşim yüzünden açtığım 2. başlık

ben sizi hatırlıyorum ki üye hafızam felakettir, yorumlarına hayran kaldığım üyeler dışında.
ama siz akılda kalmayacak gibi değilsiniz. siz şu kardeşine "aptal, mal, şizofren, geri zekalı....." diye hakaret eden üyeydiniz değil mi?
bence kardeşiniz size az bile yapıyor. inanın. ben de küçük kardeşim, ablamla 9 yaş var aramızda, oyuncaklarını mı kırmadım, defterlerini mi yırtmadım, vurmadım mı, neler yaptım, ağzından bir kez bile aptal lafını duymadım. siz annenizi kardeşinizi kayırmakla suçluyorsunuz ama benim ablam bana sizin kardeşinize dediklerinizi dese annem babam ona neler derdi.
kardeşiniz çocuk değil, bir genç ama henüz bir yetişkin de değil. evet kanunen reşit ama kanunen reşit olması, kanunen istediğini yapabilecek ehliyette olması henüz bu olgunluğa eriştiği anlamına gelmiyor. örneğin isterse evlenebilir ama bir ev idare edebilir mi? hayır.
bu yüzden kardeşinizin o çok da büyük olmayan yaşını öne sürüp" yaşı küçük falan demeyin yaşı büyük." demeyin
üstelik de babasız büyüyen bir erkek çocuğu.
siz de babasız büyümüş olabilirsiniz ama her bireyin gereksinimleri farklıdır. kardeşiniz babaya sizden daha fazla ihtiyaç duyuyor olabilir, siz, aranızdaki yaş farkını göz önünde bulundurarak yazıyorum, muhtemelen babanızı hatırlıyorsunuz ama o hatırlamıyor bile olabilir, bu da ayrı bir travma. sınav stresi vs derken zaten şimdi hepsi dinamit gibi dolaşıyor ortada, size ya da etrafındaki insanlara göre daha sinirli bir yapıya da sahip olabilir sizin onun ablası olarak vazifeniz onu itip kakarak, onunla bir olup itişip kakışarak onu kışkırtmak değil, eğer ille de gerekiyorsa profesyonel yardım alması konusunda onunla konuşmanız.
sizin göreviniz ona ablalık yapmak
hiç geçen seferki gibi ben ona annelik yaptım laflarıyla dönmeyin bana, bebeğe mama yedirmekle, anne işteyken bebeğe bakmayla annelik olmaz, ona annelik yapsaydınız şimdi ona mal demezdiniz.
yorumum bu kadar ama....

noktalama işareti diye bir şey keşfedildi henüz sizin mahallelinin haberi olmasa da.
evet keşke tek derdimiz imla olsa da en azından daha uygar bireyler olabilsek, derdimizi dalga geçmeden anlatabilsek. dikkat edin, şu sitede imla kurallarına uygun yazan kaç kişi şu üslupla ve bu seviyede cevap veriyor.
imlaya önem veren kaç kişinin konusu böyle karman çorman.
üstelik daha yeni geldim siteye, bir ay ancak oldu ama şimdiden sıkıldım şu "gömmeye meraklı imla takıntıları" lafından.
yemin ediyorum "oku oku profesör olcan başımıza" adam kalibresindesiniz en fazla.
ne zamandan beri doğru olan böyle aşağılanır oldu? size imlaya dikkat edin diye yazanlar size doğru olanı söylüyorlar. teşekkür edip, dikkat edememe sebebinizi yazmak yerine, kendi hatanızı makbul göstermeye çalışıyorsunuz ki yaptığınız ayıbın da ötesinde ama o kadar öteyi buraya yazamıyorum işte.

anlamayanlar yazarsa kimse anlamadı diye vicdan köreltirsiniz anlayanlar yorum atarsa herkes anlamış olur ne ilginçmiş değil mi istatistik herkes istastiskçi maşallah

bu kısımda ne demek istemiş olabileceğiniz hakkında en ufak bir fikrim yok, tek anladığım kendi aklınızca bizi alaya aldığınız.
içimden bir ses kardeşiniz kadar bile olgun olmadığınızı söylüyor. böyle ablaya böyle kardeş müstahaktır.

Bu hafta ygs var diye kendin diyorsun bu hafta da gitmeyiver demek ki istemiyor.Ayrıca evli olup da her günü annende geçirmen hiç normal değil bence.

Aynı ayarda olduğunuz için anlaman normal ama bence sende anlamadın yorumlara bakarak yorum yazıyorsun. Sen bize gözlük dağıtma biz sana kitap verelim oku biraz kelime dağarcığın genişlesin. Ufkun genişlesin.

Bende en çok kardeşi için dediklerine kızmıştım zaten, birde şizofrenliği hakaret olarak kullanmış ayrı sinir oldum.

Yorum yapmacağım konunuda takip etmiyeceğim, babasız olman küstah olma anlamına gelmemeli

İlk defa böyle bir yorum yapıyorum üslubunuz çok çirkin.insanlar okuyor zaman harcıyor ve bir şeyler yazıyor ve sadece uyarmislar ama siz çok fevri cevaplar vermissiniz.azarlamissiniz lütfen biraz daha dikkat edelim

Benim düşüncem aranıza mesafe koyun fazla gorusmeyin herkez sınırını bilsin ve kesinlikle ailenizle ilgili sorunları eşinize esinizle ilgili sorunlarida ailenize sakın ola anlatmayin inanki öyle bir vuruluyorki yüzüne insanın soklardan şok beyeniyorsun sevgiler...

Bende bugün kim gelip arkasından atlilar kosuyormus gibi bişey anlatıp sonra millete harlar diye bekliyodum
Körler sagirlar birbirini agirlasin hanımlar hiiic yormayin kendinizi

kendni netini kendin al canım evine. fazla da yüz göz olma kardeşinle ve annenle. evlisin artık sen

Ben evli mi değil mi onu bile anlamadım. Eşim diyor, annemin evindeyim diyor. Eşim yaptığı dolarları taksın diyor. Hesap cüzdanı annemde diyor. Diyor da diyor.

isterseniz öğretmenimiz numarasını vewreyim gönlünüzce saydırırsınız sizde komedi filmi yazın üstüne gülünce niye dalga geçiyorsunuz diyin insanların hepsini memnun edebiliyorsanız sizden de performans bekliyorum. kadro açsınlar kadılar klübüne türk dil kurumunda çalışan türk dili edebiyatı bitirenler dışında kimse gelmesin diye yada ayıklasınlar üyeleri amma reklam olur.artık site için.

12 yaşında ki kardeşinle mi anlaşamıyosun? Evli barklı kadın? Pes :)
18 yaşında dediğimi bilmeyecek kadar takip ettiğinizden alkışlıyorum sizi

Bir an en altta "Yukarıdaki paragrafta anlam bütünlüğünü bozan cümleleri bulunuz" yazacak sandım.
biri çıkıp yazarsa hiç şaşırmam insanın dertli olması anlatamasada yazması bir şey değil bi kere istanbul türkçesi olsun artık istek parça gibi

evet o da var. şizofren, otistik.. bunlar hakaret olarak kullanılmamalı ama fazla anlayış bekliyoruz bence
ben o konuda anlatmıştım.daha iyi incelerseniz anlarsınız.heralde tüm bunları desem kardeşime heralde karakolluk olurduk

İlk defa böyle bir yorum yapıyorum üslubunuz çok çirkin.insanlar okuyor zaman harcıyor ve bir şeyler yazıyor ve sadece uyarmislar ama siz çok fevri cevaplar vermissiniz.azarlamissiniz lütfen biraz daha dikkat edelim
istek uslup yapalım o zaman herkes çok mükemmel ya bu sitede,ben gömmeye çalışanlara kızıyorum.insanın derdi önemli önemli değil burda heralde bu yorumları gördükçe üstündeki elbise insanlığından daha önde burda.

o zaman sizi de ağırlasınlar uğurlar ola.

Ben evli mi değil mi onu bile anlamadım. Eşim diyor, annemin evindeyim diyor. Eşim yaptığı dolarları taksın diyor. Hesap cüzdanı annemde diyor. Diyor da diyor.
aynen ben dolap diyeyim siz dolar diyin ben bir yanlış yaptıysam siz on yapın.
HALA ELEŞTRİ İLE GÖMMEYİ KARIŞTIRANLAR LÜTFEN ANLAMIYORUM. DİYİN GEÇİN. KİMSE BENLE AYNI FİKİRDE OLMAK ZORUNDA DEĞİL.KENDİNİZDE OLMAYAN MÜKEMMELLİĞİ BEKLEMEYİN BENDEN KONUYU DA DAĞITMAYIN.NOKTASI YOK VİRGÜLÜ YOK VS DİYE. BEN BURDA LİSE EDEBİYAT TEST SINAVI YAPMIYORUM.TÜM İNSANLARI MEMNUN EDEMİYORUM KUSURABAKMAYIN.

Boş verin araya bir mesafe koyun yeter
Annenize sık gitmeyin arada ÖZLEM oluşsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…