kardeşim yüzünden açtığım 2. başlık

Nasıl bir kardeş ilişkisi bu anlamış değilim.
birde kardeşiniz sürekli böylemiydi bilemem ama bu hafta
ygs sınavı var,sizin sürekli gelip gitmenizden mi rahatsız oluyor acaba?
gerçi aynı odada durmuyorsunuz heralde.
Bence hiç bu tarz şeylere girmeyin.interneti alın evinizde girin.
Annenize de gelip gitme sıklığınızı azaltın.
annenizde sizi savunmuyor değil mi doğru anladım?
bende anlamıyorum.kaynımla kıyasladım.ona göre daha iyi,tabi kaynımında kıskanıyor eşimi o da kvdemi strese sokuyor kardeşim gibi ama kendi kardeşim kadar cılkını çıkarmıyor.saygı duymaya çalışıyor.

ozaman cık bosver ne kalıcan orda huzurlu olmadıktan sonra ama mesafede koy arana isleri dustugunde ararlar kesin
kesin arayacaklarına eminim özellikle maddi şeyler için.

Siz evlisiniz sürekli artık aileye gitme ihtiyacı duymayın tabi ki yanların da olacaksınız ama her şeyin zamanı var onu geçtim kardeşiniz daha küçük ne kadar tartışmaya girerseniz o kadar başınız ağrır. Hem adı üstünde kardeş... Siz ona hep sıcak yaklaşın varsın o size abla gibi davranmasın,yaşı küçük olduğu için zamanla gerçekleri görmeye başlayacaktır.
kardeşim 18 yaşında annem bir de kardeşimle övünür olgun tavırları var diye bu nasıl bir olgunluk bilemiyorum.

2. başlık, 3. başlık gibi konular açmak yasak. Çok karışık yazmışsınız, 17 yaşında kardeşinizle yani çocukla çocuk olmak yerine keşke bol bol kitap okusanız keşke.Neyse bu sizin seçiminiz. Ama sizin ne kadar çocuk olduğunuz 17 yaşında kardeşinizle tartışmaya girmenizden olduğu kadar burada koca insanlarla dalga geçmenizden bile belli oluyor. Allah çevrenizde ki insanlara sabır versin. Saygısızlık, saygınlığı kaybettirir.
keşke her insan kitap okuyarak saygın olabilse.17 yaşındaki bireye çocuk demek onun gelişimine balta vurmaktır onu yaşınca 17 yaşında değil.7 yaşında kabul etmektir.karşılık vermeden ve kışkırtma yapmadan nasıl tartışılıyorsa öyle tartışıyorum heralde.
sizinde konuyu dağıtmak için çabalarınıza hayranım anlamıyorum deyip geçseydiniz cevap yazmazdım.saygıyı Allaha şükür doğru yerden öğrendim.son derece saygınım.Allah benim gibilere sabır versin sizin zihniyetinizdekilerden kurtulmam için.bu konuda size hesap verecek de değilim.

ben anlamadım deyip geçenlere laf yetiştirmiyorum.anlamayıp üstüne konuyu alakasız yerlere çekip dağıtanlara cevap veriyorum.herkes istediği smileyi koyuyorsa neden bu battı ki. kimsenin türk dili edebiyatını bitirmesi gerekmiyor yazı yazması için.laf yetiştirmek başkalarına mahsus :KK70:

öncelikle siz bir düzgün konuşun "battı" ne demek ???

ikincisi her kendini düzgün ifade eden insan türk dili edebiyatı bitirmiyor. konunuzu kim okursa kimin laf yetiştirdiğini , uslubunu anlar, kaldı ki siz çok çok belli ediyorsunuz tarzınızı.

Kardeşiniz ergenlik döneminde herkesin ergenlik dönemi aynı olmuyor erkek çocuklarının daha kötü geçiyor.
Sizden 14 yaş küçük biri ile onun seviyesine inmeniz komik.
Burada insanlarla dalga geçer gibi konuşmanız çok itici.
Kardeşine şizofren, mal, aptal gibi kelimeler söyleyen birinden beklenecek laflar.
Şizofren gibi bir ruhsal sorunu aşağılama unsuru olarak gören bir kişisin.
Diğer konun aklımda. Benim kuzenimde şizofreni askerlik bile yapamadı garibim.
Birde çocuk gibi hani sanırım karşınızda ki kişiye laf soktuğunuzu düşünüp sonuna:KK70: koyuyorsunuz ya o daha tuhaf, kendiniz yazıp kendiniz gülüyorsunuz.
Yazınızın başını okudum sonra vazgeçtm hatırladım zaten sizi.
Türkçe öğretmeninize buradan saygılarımı göndermek istiyorum.
Ciddi yazarken anlatım bozukluğu var. Anlamsal bozukluk, yapısal bozukluk hepsi var. Nasıl geçtiniz Türkçe derslerini merak ettim. Neyse
Yazmayacaktım ama yorumları görüp insanlarla dalga geçtiğini görünce dayanamadım.
al bu benden sana gelsin yakala :KK70::KK70::KK70:

karman çorman olsa da anlayan arkadaşııza cevap veriyorum:
1)evimde baştan tadilat sorunu olmasaydı bu kadar karışıklık olmazdı diye düşündüm bi an ama kardeşimle ilişkime artısı eksisi olmazdı.annemde destek olur gibi duruyordu (psikolojik olarak manen yani çocuğum yok yalnızım eşim işteyken)bu süreçte demekki pek güvenmemem gerekiyor.
2)bende onun dediklerinden sonra öyle düşünmeye başladım.
3)kardeşim 18 yaşında,12 yaşı örnek olarak vermiştim
İşte 12 diyince öyle anladım, ama boşverin sizin artık yeni bir hayatınız var. Ve eviniz ayrı olmalı, akşama kadar annemde kalayım sonra eşim beni alsın evime gideyim olaylarına girmeyin.

Bir an en altta "Yukarıdaki paragrafta anlam bütünlüğünü bozan cümleleri bulunuz" yazacak sandım.

Biraz okudum, anlamadım. Sonra yorumlara indim belki ordan anlarım diye, meğer okuyanlar da anlamamış.
Anlayanlar da beyin fırtınası yapmıştır eminim, resmen işkence gibi yazmışsın. Buraya yazdıysan demekki yorum istiyorsun, anlamadım diyenle de dalga geçiyorsun. Çok ilginçsin, ve daha çok tuhaf..

yarıya kadar okudum..anlamadım..bıraktım çok uzun yazılmış..insan yarıda pes ediyor...:KK69:

ya bırakın bu isleri ya anlamamıslarmıs gözlük dagıtalım arkadaslara
yeni moda oldu buda anlamadık

sana gelince arkadasım valla isin zor ya kardesinelaf söylücen burası benim evim ister gelirim ister gelmem diye
yada gitmicen diyeyem kıime gidicen baska

Aslında olay çok basit. Kardeş evli ablayı istemiyor. Dili pabuç kadar, ablaya yani konusahibine laf sokup duruyor. Anne de kardeşten yana. Konusahibi de bundan şikayetçi.

Anlamaya calisirken aciktim. Neyse evinde artik daha fazla vakit gecir.kardesinlede otur konus bnce acikca

anlamadık diyenlere laf atıyorsunuz da.. ne garezimiz var. tamam yanlıs kelımeler noktalamalar olabilir hatta noktalama hiç olmayabilir ama konu anlasılmıyor işte ne yapalım yani?

insan acaba bir yerden sonra anlar mıyım diye sonuna kadar okuyor ama sonuna gelince öyle bakakalıyor. baska yorum yapamadıgı için de belki düzeltir diye yorum atıyor anlayamadık diye.
yok fen edebiyat mezunu değilmiş yok gözlük dağıtalım . bu kadar tepki niye yani. bir enter tusuna basıp bir paragraf olusturmak bu kadar mı zor.

aslında zor değil ama tartısmak sizi daha mutlu ediyor gercek hayatınızda kimseye söylemediğinizi biriktirip burada kusuyorsunuz insanlara

ayrıca konuyu tam anlamadım ama yine sizin birileriyle anlasamadıgınızı anladım. merak ediyorum düzgün diyalog kurabildiginiz ve anlasabıldıgınız birileri var mı hayatınızda?

X