Kardeşim yurt dışına taşınıyor

Allah yardımcınız olsun. Kardeşlerin gerçi biri çalışmıyormuş maddi olarak en azından yardım etmesi gerekir. Ailenizi kendi şehrinize getirseniz. Bir ev tutsanız yakın. Bir de bakıcı. Bilmiyorum onca emekle büyüttükten sonra bakım evi cidden çok kötü. Hepsi yaşlı. Bir kadın evin işini gücünü yapar. Siz de manevi olarak ilgilenirsiniz. Hem yanınızda olmaları yalnızlık ve suçluluk duygusundan kurtarır. Ruhen rahatlarsınız. Aklıma başka çözüm gelmedi.

Şöyle düşünün siz de evlenip belli sorumlulukların altına girdiniz,büyük olasılıkla eşinizin memleketine yerleştiniz ..anneniz /teyzeniz ve eşi ihtiyaç duysa (hastalığınızdan bağımsız olarak) siz de sürekli onlarla ilgilenemeyeceksiniz.Kardeşleriniz de kendilerine ayrı bir hayat kurmak istedikleri için bencil olmuyorlar siz de farklı bir şehirde düzen kurduğunuz için bencil değilsiniz.Kardeşlerinizle konuşup en azından maddi olarak sürece dahil olmalarını isteyebilirsiniz ,böyle bir beklenti içine girmeniz çok normal .Ama kardeşinizin ömrü boyunca anne ,teyze ve eniştenizle bir arada yaşamasını onların bakımını yürütmesini beklemeniz bence çok doğru değil.
Bende surekli baksın demiyorum zaten öyle bir beklentim yok hiç değilse bir telefonla gelebileceği mesafede olsaydı bu kadar olmazdı

Bende surekli baksın demiyorum zaten öyle bir beklentim yok hiç değilse bir telefonla gelebileceği mesafede olsaydı bu kadar olmazdı
kardeşiniz burada iken annenizin (teyzenizin esasen) evinin temizliğini, yemeğini, işini gücünü yapıyor muydu?

Herkese iyi geceler. Evet kardeşim yurt dışına taşınıyor yabancı bir kızla evlendi bu hafta bir seneden fazla konuşuyormuş kız egitimli işi gücü olan biri. Diğer kardesimde on yıldan fazla yurt dışında zaten. Ben burada evliyim bir çocuğum var. Hani burada da maddi durumumuz iyiydi aileden dolayı. yinede kardeşim diğer kardeşimin hayat standardını kıskandı gerçi oda yurt dışında işi gücü olmasına rağmen kira ödeyen biri öyle pek bı yüksek hayat standardı yok yinede yurt dışında olmasının havasını arabayla telefonla hep attı.
Küçük kardesim kıskandı nedense burada da yapamadı kpss girdi kazanamadı dil kursuna gitti güvelik kursuna gitti bir kaç şirkette çalıştı çıktı kimi iş yerini uzak buldu kimi iş yerini maaşını az buldu hep bir masa başı dolgun ücretli iş istedi. Kendisi iki yıl işletme iki yıl açıköğretim bitirdi. Boş kaldığı zamanda Tezgahtarlık garsonluk dahi yaptı . Birçok iş yerini beğenmedi işi begenmedi patronla anlaşamadı çoğu zaman işsiz kaldı. Kendi isyerini açıp calisacak cesareti de gösteremedi.

Babam vefat etti yaşlı annem var hastada teyzemle eniştem de çok yaşlandı teyze enişte ne alaka demeyin bizi onlar büyüttü onların çocukları yok babamla annem boşandı için anneme bize kol kanat gerdiler. Şimdi üçü beraber yaşıyor. Hastalar yaşlılar bir kardeşim bırakıp gitti digeride gidiyor bende kanser hastasıyım tedavi görüyorum onlarla ilgilenemiyorum. Hem uzak şehirde yaşıyorum. Uzak şehir bile umrumda degil ama hastayım kendi coguguma bile yetemiyorum gün oluyor yataktan kalkamıyorum. Şimdi iyim Allah'a şükür. Eşimde usandı yoruldu hastane dolaşmaktan vs şikayet ediyor. Erkekler hiç gelemiyor sıkıntıya cidden. Yada benim eşim böyle bilemiyorum. Bazen boşanmayı düşünüyorum. Sonra vazgeçiyorum. Yalnız kalmaktan korkuyorum bu hasta halimle. Dert küpü oldum dusunmemeye çalışıyorum ama annemler ne olacak diyorum annemi bakım evine vermeyi düşünüyorlar psikolojik rahatsızlığı da var ama idare ediliyor teyzem çok yaşlı zor ilgileniyor hem nereye kadar bakacak eniştem hastaya bakacak kişilikte değil kardeşler gitti terk edildiler resmen çok üzülüyorum evlat büyütmek bu mu emekten fayda yok diyorum. Herkes kendi menfaatini düşünüyor. Bir bakımdan kardeşim adına seviniyorum gitti evlendi orada çalışır artık diyorum yuvası olur diyorum. Burada kalsa ne olacak işi yok yaşı geçti kim kızını verirdi. Diğer taraftan orada da iş begenmez çalışmaz diyorum. Gecenin bu saatinde uykum kaçtı içimi dökeyim dedim iyi geceler..
Bu dünya hep imtihan , üzmeyin kendinizi rabbim herkese bir yol çizmiş, anneniz için en hayırlısı bakımevi , sağlığınızı düşünün üzülmeyin dua edin...

kardeşiniz burada iken annenizin (teyzenizin esasen) evinin temizliğini, yemeğini, işini gücünü yapıyor muydu?
Bekarken ben yapıyordum ben gidince annemler yazlığa gitti pandemiden dolayı gelmediler kardesimde evde kaldı kendi ne temizlediyse işte

Anneniz artık belki de uzun zamandır tek başına hayatını sürdürebilecek durumda değil diye anlıyorum. Kardeşiniz 37 yıl annesi ile yaşamış belki kendisi de ruhsal anlamda çok sağlıklı olmayan bir adam.Belki de bu çarkın içinden çıkmaya ihtiyacı var artık.

Bekarken ben yapıyordum ben gidince annemler yazlığa gitti pandemiden dolayı gelmediler kardesimde evde kaldı kendi ne temizlediyse işte
yani anneniz şimdi teyzenizgillerle yazlıkta sanırım

ama bir de ayrı ev var aslında? o ev boş o zaman şimdi.

anneniz ne düşünyor. teyzegille kalınca kendini daha mı iyi hissediyor. dahası teyze-enişte bu birlikte kalma olayını sonsuza kadar böyle mi götürecek? (işin açıkçası ben hayatımda ilk sizde duyuyorum, maddi imkanı da varken ablasıyla eniştesiyle kalan kadın).

yani üzülüp daralacak bir şey yok
oturup konuşacaksınız

kim ne düşünüyor.
annenize gerekirse yatılı dğeilse de kendi evinde gündüzleri gelecek bir bakıcı
o da değilse birlikte kalmaya fitlerse o zaman o düzne göre bir yardımcı buluacaksınız

neticede siz de evlenip gittiniz ve artık annenizin işini yapıyor dğeilsiniz
kardeşleriniz de illa ki bir yerde evlenecekti
y.dışında olmasalar burada olsalar hergün annenizin yanında değillerdi ki. kadın zaten yazlıktaymış.

ama umarım madden destek olurlar.

Anneniz artık belki de uzun zamandır tek başına hayatını sürdürebilecek durumda değil diye anlıyorum. Kardeşiniz 37 yıl annesi ile yaşamış belki kendisi de ruhsal anlamda çok sağlıklı olmayan bir adam.Belki de bu çarkın içinden çıkmaya ihtiyacı var artık.
Kardeşim 37 yıl annemle yaşamadi annem. 20 yildir hasta. Kardeşimle ben teyzemde büyüdük önceden ayrı yasiyorduk ortanca kardeşim annemle büyüdü asıl o çok sağlıksız ortamda büyüdü internet cafeler de büyüdü çocuk resmen kahvaltıyla öğün geçirirdi

anneniz ne düşünyor. teyzegille kalınca kendini daha mı iyi hissediyor. dahası teyze-enişte bu birlikte kalma olayını sonsuza kadar böyle mi götürecek? (işin açıkçası ben hayatımda ilk sizde duyuyorum, maddi imkanı da varken ablasıyla eniştesiyle kalan kadın).

oturup konuşacaksınız

kim ne düşünüyor.
o da değilse birlikte kalmaya fitlerse o zaman o düzne göre bir yardımcı buluacaksınız

y.dışında olmasalar burada olsalar hergün annenizin yanında değillerdi ki. kadın zaten yazlıktaymış.

İşte annem psikolojik hasta olduğu için teyzemle kaldı yoksa önceden kendi evinde kalırdı teyzemi çok sever ama teyzem çok yaşlandı için zor bakıyor artık

oturup konuşacaksınız

kim ne düşünüyor.

Ev simdilik boş değil kardeşim burada hala gidince boş olacak

Anneniz ve sizin adınıza gerçekten üzüldüm 🙏 Rabbim şifa versin 🤲
Siz de kendinizi düşünün önce. Sağlığınızı düşünün. Kardeşleriniz kendince doğru ama dışarıdan bakınca biraz bencilce davranmış.
Çok teşekkürler amin rabbim herkese şifa versin Moral çok önemli ama işte bu durumlar var arkamı donemiyorum

Çok üzüldüm, siz de hasta olmasanız yine bir nebze diyeceğim. Ama hepinizin yardıma ihtiyacı olabilecek bir durumu var şu an. Buna benzer bir olayı çok yakın zamanda ben de yaşadım. Üstelik yaşım daha çok genç olmasına rağmen hem annem hem babam hastayken herkes uzağa kaçtı. Bahaneleri de 'biz uzağız, sen varsın ne yapalım yakın değiliz ki' olmuştu. Evet herkesin kendi hayatı, istedikleri yerlere gidebilirler ama sizin şu an kalkıp başka bir şehre bile taşınacak lüksünüz yoksa onların da en azından şu anda gitmemeleri gerekirdi. Çünkü bu hem adil değil, hem de bu tarz durumlarda dayanışma olmayacaksa kardeşlik diye bir şey ne işe yarar ve bir anne ömrünün son zamanlarında kendisinin elinden tutmayacaksa neden evlat doğursun? Tüm bunları düşününce gözlerim doluyor, artık evlenmekten ve çocuk sahibi olmaktan da çok korkuyorum.

Maddi yeterliliğiniz varsa bu durumu o cihetle çözebilirsiniz veya kardeşlerinizle ortaklaşa bir şeyler olabilir. Mümkün değilse de devlete başvuru yapılıyormuş, uygun görülürse bakım parası verilebildiğini duymuştum isterseniz araştırın. O zaman da annenizin yanına sık sık gidersiniz. Ama bırakmaya gönlüm el vermiyor derseniz bakıcı fikri de olabilir. Hem o evde durarak eve de yardımcı olur ve siz de istediğinizde gidersiniz. Bunlar bir şekilde hallolacak belki. Biz hep maddi yönden bakıyoruz olaya ama yaşamayan bu durumun manen verdiği ağırlığı bilemez. Siz neden gittiler demekten ziyade böylesine zor günlerde kardeşlerinizin annenizi ve sizi kolayca bırakıp gitmesindeki bu rahatlıklarına kırılmış gibisiniz. İnanın kız erkek fark etmiyor bazı insanlar nedensiz böyle. Ama onlar da yaşlanacak bir gün. İnsan nasıl evlat istiyorsa öyle evlat olmaya çalışmalı. Allah size ve sevdiklerinize tez zamanda şifalar versin, size de evlatlarınızı hayırlı eylesin. Annenizi bırakmayın, bu imtihanın sevabı size kısmetmiş öyle düşünün.
Amin rabbim cümlesine şifa versin evet zor zamanda bırakıp gittiler gitmede denmiyor. Bende hastayım yapacak elden ne gelir

Sizin gibi onlarda kendilerine ait düzen istemişler.Hasta olduğunuz için ( çok geçmiş olsun) daha duygusal düşünmeniz kendinizi çaresiz görmeniz çok doğal Kendi kafanızda kurmak yerine kardeşlerinizle bunu konuşup ortak çözüm bulmanız gerekiyor.

Sizin gibi onlarda kendilerine ait düzen istemişler.Hasta olduğunuz için ( çok geçmiş olsun) daha duygusal düşünmeniz kendinizi çaresiz görmeniz çok doğal Kendi kafanızda kurmak yerine kardeşlerinizle bunu konuşup ortak çözüm bulmanız gerekiyor.
Ortak çözüm annemizi bakım evine veriyorlar ben bakarım vermeyin diyemiyorum

e siz de bırakıp gittiniz öyleyse?

çok sağlıksız düşünüyorsunuz.
Çok yanlış anlamışım ben giitim ama kardeşim evdeydi evlenmeye hiç niyeti yoktu iside yoktu yurt dışına gideceği aklıma gelmedi çünkü daha oncee başvurdu vize vermediler

Ekşi sözlüktede benzer bir başlık vardı bugün o siz miydiniz😂annenizin durumu zaten evde bakılacak gibi değil sanırım ama teyze ve enişte yaşlıysa ona evde bakıcı tutmak veya bakım evine yatırmak çözüm olabilir sonuçta kardeşleriniz ve sizde evlisiniz sürekli yanında olamazsınız.aklı yerinde olsaydı ve diğer kardeşler türkiyede olsa dönüşümlü bakılabilirdi.3 kardeş birleşip ya iyi bir bakıcı yada güzel bir bakım evi ayarlayın.özel bakım evleri gayet güzel şartlarda oluyor bizim bir akrabamız yatmıştı kısa süre kameralar falan var zaten kötü muamele olması söz konusu olmaz tabiki sık sık mutlaka ziyaret edilmeli ben olsam kendi bulunduğum şehirde yatırırdım eğer bakımevi durumu olacaksa hem eliniz üzerinde olur.kardeşlerinizin veya sizin bir suçunuz yok şartlar böyle gerektirmiş sonuçta annenizi ortada bırakmıyorsunuz bir şekilde bakılacak ona en iyi şekilde.eşinize gelince hasta yakını olmak zor ama sizin suçunuz yok sonuçta hastalıkta sağlıkta diyerek evleniyorsunuz yani söylenmesi saçmalık.

Valla kanser hastasıyım bırakıp gitmiş mi oluyorum şimdi
geçmiş olsun.
kanser hastası olmasaydınız hergün annenizin yanında mıydınız?
eşinizi çocuğunuzu bırakıp annenize mi bakacaktınız?

sizin ailede genel bir yanlış fikriyat var
teyzeniz-enişteniz kolay kolay kimsenin yapmayacağı bir şey yapmış size bakmış zaten. çok güzel de insanlara yetmiyormuş gibi bir de şimdi anneye baka işi düşmüş.
çünkü anneniz hasta düşüncesiyle...
siz kardeşlerinizin kendi hayatlarının olmasını kabullenemiyorsunuz çünkü ben hastayım diye...

e iyi de sizler hastasınız diye herkesin hayatı size göre şekillenemez ki?

ben de kronik hastayım. kanser riskim de var. evlenmedim. çünkü bu şekilde kendime zor bakarken çocuk yapmak yemiyor.

diyelim siz evlendiğiniz zamanlar hasta deildiniz, diyelim o zamanlar krdeşiniz annenizin yanında olabilecek durumda idi
e kimse ömür boyu şartlar değişmeyecek diye garanti veremez ki!
siz istiyorsunuz ya şartlar değişmesin ya da bana uysun.
hayat böyle bir şey değil ama.

Çok yanlış anlamışım ben giitim ama kardeşim evdeydi evlenmeye hiç niyeti yoktu iside yoktu yurt dışına gideceği aklıma gelmedi çünkü daha oncee başvurdu vize vermediler
ya Allah korusun çocuk ölse
ama ölmeyecekti ben öyle düşünmediydim mi diyeceksiniz?

çok alemsiniz gerçekten.

X