Kardeşim yurt dışına taşınıyor

demetc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2013
1.675
2.075
Herkese iyi geceler. Evet kardeşim yurt dışına taşınıyor yabancı bir kızla evlendi bu hafta bir seneden fazla konuşuyormuş kız egitimli işi gücü olan biri. Diğer kardesimde on yıldan fazla yurt dışında zaten. Ben burada evliyim bir çocuğum var. Hani burada da maddi durumumuz iyiydi aileden dolayı. yinede kardeşim diğer kardeşimin hayat standardını kıskandı gerçi oda yurt dışında işi gücü olmasına rağmen kira ödeyen biri öyle pek bı yüksek hayat standardı yok yinede yurt dışında olmasının havasını arabayla telefonla hep attı.
Küçük kardesim kıskandı nedense burada da yapamadı kpss girdi kazanamadı dil kursuna gitti güvelik kursuna gitti bir kaç şirkette çalıştı çıktı kimi iş yerini uzak buldu kimi iş yerini maaşını az buldu hep bir masa başı dolgun ücretli iş istedi. Kendisi iki yıl işletme iki yıl açıköğretim bitirdi. Boş kaldığı zamanda Tezgahtarlık garsonluk dahi yaptı . Birçok iş yerini beğenmedi işi begenmedi patronla anlaşamadı çoğu zaman işsiz kaldı. Kendi isyerini açıp calisacak cesareti de gösteremedi.

Babam vefat etti yaşlı annem var hastada teyzemle eniştem de çok yaşlandı teyze enişte ne alaka demeyin bizi onlar büyüttü onların çocukları yok babamla annem boşandı için anneme bize kol kanat gerdiler. Şimdi üçü beraber yaşıyor. Hastalar yaşlılar bir kardeşim bırakıp gitti digeride gidiyor bende kanser hastasıyım tedavi görüyorum onlarla ilgilenemiyorum. Hem uzak şehirde yaşıyorum. Uzak şehir bile umrumda degil ama hastayım kendi coguguma bile yetemiyorum gün oluyor yataktan kalkamıyorum. Şimdi iyim Allah'a şükür. Eşimde usandı yoruldu hastane dolaşmaktan vs şikayet ediyor. Erkekler hiç gelemiyor sıkıntıya cidden. Yada benim eşim böyle bilemiyorum. Bazen boşanmayı düşünüyorum. Sonra vazgeçiyorum. Yalnız kalmaktan korkuyorum bu hasta halimle. Dert küpü oldum dusunmemeye çalışıyorum ama annemler ne olacak diyorum annemi bakım evine vermeyi düşünüyorlar psikolojik rahatsızlığı da var ama idare ediliyor teyzem çok yaşlı zor ilgileniyor hem nereye kadar bakacak eniştem hastaya bakacak kişilikte değil kardeşler gitti terk edildiler resmen çok üzülüyorum evlat büyütmek bu mu emekten fayda yok diyorum. Herkes kendi menfaatini düşünüyor. Bir bakımdan kardeşim adına seviniyorum gitti evlendi orada çalışır artık diyorum yuvası olur diyorum. Burada kalsa ne olacak işi yok yaşı geçti kim kızını verirdi. Diğer taraftan orada da iş begenmez çalışmaz diyorum. Gecenin bu saatinde uykum kaçtı içimi dökeyim dedim iyi geceler..

Herkese iyi geceler. Evet kardeşim yurt dışına taşınıyor yabancı bir kızla evlendi bu hafta bir seneden fazla konuşuyormuş kız egitimli işi gücü olan biri. Diğer kardesimde on yıldan fazla yurt dışında zaten. Ben burada evliyim bir çocuğum var. Hani burada da maddi durumumuz iyiydi aileden dolayı. yinede kardeşim diğer kardeşimin hayat standardını kıskandı gerçi oda yurt dışında işi gücü olmasına rağmen kira ödeyen biri öyle pek bı yüksek hayat standardı yok yinede yurt dışında olmasının havasını arabayla telefonla hep attı.
Küçük kardesim kıskandı nedense burada da yapamadı kpss girdi kazanamadı dil kursuna gitti güvelik kursuna gitti bir kaç şirkette çalıştı çıktı kimi iş yerini uzak buldu kimi iş yerini maaşını az buldu hep bir masa başı dolgun ücretli iş istedi. Kendisi iki yıl işletme iki yıl açıköğretim bitirdi. Boş kaldığı zamanda Tezgahtarlık garsonluk dahi yaptı . Birçok iş yerini beğenmedi işi begenmedi patronla anlaşamadı çoğu zaman işsiz kaldı. Kendi isyerini açıp calisacak cesareti de gösteremedi.

Babam vefat etti yaşlı annem var hastada teyzemle eniştem de çok yaşlandı teyze enişte ne alaka demeyin bizi onlar büyüttü onların çocukları yok babamla annem boşandı için anneme bize kol kanat gerdiler. Şimdi üçü beraber yaşıyor. Hastalar yaşlılar bir kardeşim bırakıp gitti digeride gidiyor bende kanser hastasıyım tedavi görüyorum onlarla ilgilenemiyorum. Hem uzak şehirde yaşıyorum. Uzak şehir bile umrumda degil ama hastayım kendi coguguma bile yetemiyorum gün oluyor yataktan kalkamıyorum. Şimdi iyim Allah'a şükür. Eşimde usandı yoruldu hastane dolaşmaktan vs şikayet ediyor. Erkekler hiç gelemiyor sıkıntıya cidden. Yada benim eşim böyle bilemiyorum. Bazen boşanmayı düşünüyorum. Sonra vazgeçiyorum. Yalnız kalmaktan korkuyorum bu hasta halimle. Dert küpü oldum dusunmemeye çalışıyorum ama annemler ne olacak diyorum annemi bakım evine vermeyi düşünüyorlar psikolojik rahatsızlığı da var ama idare ediliyor teyzem çok yaşlı zor ilgileniyor hem nereye kadar bakacak eniştem hastaya bakacak kişilikte değil kardeşler gitti terk edildiler resmen çok üzülüyorum evlat büyütmek bu mu emekten fayda yok diyorum. Herkes kendi menfaatini düşünüyor. Bir bakımdan kardeşim adına seviniyorum gitti evlendi orada çalışır artık diyorum yuvası olur diyorum. Burada kalsa ne olacak işi yok yaşı geçti kim kızını verirdi. Diğer taraftan orada da iş begenmez çalışmaz diyorum. Gecenin bu saatinde uykum kaçtı içimi dökeyim dedim iyi geceler..
Isiniz zor gercekten, kardeslerin yardim etmesi gerekir, fiziken olmasa bile maddi yardim yapsinlar bence

“Babası oğluna bağ bağışlamış, oğlu babasına bir salkım üzüm vermemiş”
Anne-babamız bizi nasıl büyütüyorsa, onlar elden ayaktan çekilince de bizim onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Bakım evine verme düşüncesi korkunç. Yazık. Sokakta görüyorum yaşlıları. Yürümeye mecalleri yok. Tek başına markete geliyorlar. Düşünürdüm “Hiç mi çoluk çocukları yok” diye. Demek böyle oluyormuş.
En azından üç kardeş birleşip anne-teyze ve eniştenize bakıcı tutabilirsiniz. Sizi büyüten insanlara vefa borcunuz var.

Maddi durumunuz iyise öyle dediğiniz için söylüyorum. Annenizi alın teyzenizin yanından. Bir bakıcı tutup ayrı evde beraber yaşayın.
Kardeşiniz burada da olsa ondan pek hayır göreceğinizi sanmıyorum zaten. Kendisi abisini kıskandığından değil de sorunlardan kaçmış gibi duruyor.
Üzüldüm yalnızlık zor.:KK43:

maddi durumunuz iyiymiş, kardeşler de yardım etsin annenizi yakında bir bakımevine aldırın. siz de sürekli gidip görmüş olursunuz. Hasta halinizle evde bakmanız çok zor. Hiç değilse paranın nimetlerinden faydalanın. Ayrıca geçmiş olsun. Çok zor bir hastalık ama ümitsiz değil. Canınızı da sıkmayın fazla her şeye. Çocuklarınız var kendinizi de düşünmek zorundasınız.Her şey güzel olur umarım hayatınızda.

Allah size şifa versin öncelikle siz iyi olmadan hiç bişi yapamazsınız

Durumu iyi olan kardeşiniz onlarla ilgilenecek birini tutsun diğeri de destek olsun yani gittiler diye anaları yok olmadıya sizin durumunuz ortada zaten

Bence o şikayet eden eşinizden de ayrılın. Biliyorum kolay değil ve yine biliyorum ben de öyle ha deyince eşimden ayrılamam ne kadar tartışsak etsek de ama hastalık kırmızı çizgimdir benim. Ben kanserken eşim bana bakmayacaksa ben neden evliyim ki? Şikayet etme nedir?Siz eşiniz yatalak olsa allah korusun şikayet eder misiniz ki o daha ağır bir durum. Benim eşim anksiyete ve hastalık hastası ve bikaç kere patladım artık, keşke dedim kanser olsaydın. En azından elinden tutar seninle hastane hastane doktor doktor gezerdim. Tedavinde elinden tutar yanında olurdum ve bir çözüm bulmaya çalışırdık. Ama onun yerine 'şuram ağrıyacak gibi hissediyorum', 'şuramda bir gariplik var, kesin MSim ama o da hemen anlaşılmaz, ya bu ara çok çişe çıkıyorum prostat mıyım, parmaklarım acıyor gibi beynimde kesin tümör var' gibi sıkıntılar daha çok yoruyor insanı cunku her hafta baska birsey :KK43: o yüzden eşinize çok kırılırdım ben olsam ve bari derdim annemle yaşayayım, çünkü ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar.

4 yillik evliyim kardeşim 36
Şöyle düşünün siz de evlenip belli sorumlulukların altına girdiniz,büyük olasılıkla eşinizin memleketine yerleştiniz ..anneniz /teyzeniz ve eşi ihtiyaç duysa (hastalığınızdan bağımsız olarak) siz de sürekli onlarla ilgilenemeyeceksiniz.Kardeşleriniz de kendilerine ayrı bir hayat kurmak istedikleri için bencil olmuyorlar siz de farklı bir şehirde düzen kurduğunuz için bencil değilsiniz.Kardeşlerinizle konuşup en azından maddi olarak sürece dahil olmalarını isteyebilirsiniz ,böyle bir beklenti içine girmeniz çok normal .Ama kardeşinizin ömrü boyunca anne ,teyze ve eniştenizle bir arada yaşamasını onların bakımını yürütmesini beklemeniz bence çok doğru değil.

Anneniz ve sizin adınıza gerçekten üzüldüm 🙏 Rabbim şifa versin 🤲
Siz de kendinizi düşünün önce. Sağlığınızı düşünün. Kardeşleriniz kendince doğru ama dışarıdan bakınca biraz bencilce davranmış.

Çok üzüldüm, siz de hasta olmasanız yine bir nebze diyeceğim. Ama hepinizin yardıma ihtiyacı olabilecek bir durumu var şu an. Buna benzer bir olayı çok yakın zamanda ben de yaşadım. Üstelik yaşım daha çok genç olmasına rağmen hem annem hem babam hastayken herkes uzağa kaçtı. Bahaneleri de 'biz uzağız, sen varsın ne yapalım yakın değiliz ki' olmuştu. Evet herkesin kendi hayatı, istedikleri yerlere gidebilirler ama sizin şu an kalkıp başka bir şehre bile taşınacak lüksünüz yoksa onların da en azından şu anda gitmemeleri gerekirdi. Çünkü bu hem adil değil, hem de bu tarz durumlarda dayanışma olmayacaksa kardeşlik diye bir şey ne işe yarar ve bir anne ömrünün son zamanlarında kendisinin elinden tutmayacaksa neden evlat doğursun? Tüm bunları düşününce gözlerim doluyor, artık evlenmekten ve çocuk sahibi olmaktan da çok korkuyorum.

Maddi yeterliliğiniz varsa bu durumu o cihetle çözebilirsiniz veya kardeşlerinizle ortaklaşa bir şeyler olabilir. Mümkün değilse de devlete başvuru yapılıyormuş, uygun görülürse bakım parası verilebildiğini duymuştum isterseniz araştırın. O zaman da annenizin yanına sık sık gidersiniz. Ama bırakmaya gönlüm el vermiyor derseniz bakıcı fikri de olabilir. Hem o evde durarak eve de yardımcı olur ve siz de istediğinizde gidersiniz. Bunlar bir şekilde hallolacak belki. Biz hep maddi yönden bakıyoruz olaya ama yaşamayan bu durumun manen verdiği ağırlığı bilemez. Siz neden gittiler demekten ziyade böylesine zor günlerde kardeşlerinizin annenizi ve sizi kolayca bırakıp gitmesindeki bu rahatlıklarına kırılmış gibisiniz. İnanın kız erkek fark etmiyor bazı insanlar nedensiz böyle. Ama onlar da yaşlanacak bir gün. İnsan nasıl evlat istiyorsa öyle evlat olmaya çalışmalı. Allah size ve sevdiklerinize tez zamanda şifalar versin, size de evlatlarınızı hayırlı eylesin. Annenizi bırakmayın, bu imtihanın sevabı size kısmetmiş öyle düşünün.

Ben olsam şöyle yapardim. Kendi saglik sorunlarimi atlatana kadar annemi bakim evine verirdim. En azindan yemek yediginden, ilacini ictiginden emin olurdum. Kur zaten almis basini gitmis kardesleriniz her ay 200dolar yollasa ustunu siz tamamlasaniz en guzel yere yerlestirirsiniz. Kanser tedaviniz bitip, kendinize gelince annenizi yaniniza alabilirsiniz yahut bir ev tutup, bakici ayarlarsiniz.

Evlenip hayatlarini kurmak kardeslerinizinde hakki.

Kardeşiniz şuanda başka bir hayat kurma fırsatını yakalamış belki gitmeyip anneye baksa bir daha böyle bir fırsatı yakalayamayacak. Hem evini kuracak evlenecek hem de bir iş bulacak, Türkiye'de maalesef elde edemediği standartı yakalama fırsatı varken gidecek. Belki iç dünyasında o da ikilem yaşıyordur fakat hayatını daha ne kadar erteleyebilir...

Bakım evi yerine şöyle yapılabilir. Annemin bir komşusu var, aynı şekilde yurt dışında çocukları var ve kendisi de oradan emekli, evine günde üç kez bakıcı geliyor (profesyonel bir hastane ekibi) aylık 6bin veriyorlar, temel bakımını yapıyor bunlar, yaşlı yatalak değil ilaçlarını veriyorlar şeker tansiyon vs ölçüyorlar. Böylece kadının genel sağlık durumuna bakılmış oluyor ve evinden kopmamış oluyor. Siz de buna benzer bir şey yapabilirsiniz. Evde 3 yaşlı varmış hastalıkları yoksa yatalak değillerse eve günde üç kez bir bakıcı gelir temel gereksinimleri karşılar ve gider. İşte sizin durumda bu temel gereksinimler yemek, ilaç saati ve temizlikse bunları ayarlar. Dip köşe temizlik için de ayda bir kez ayrı bir temizlikçi gelir. Aylık 5-6 bin buraya ayrılırsa ki bu 300 Euro eder, herhalde kardeşleriniz 250 euro yollarlar, kalanını da siz tamamlarsınız. Aklınız kalmaz arar sorarsınız. Vaktiniz ve haliniz olduğunda kendiniz de ziyarete gidersiniz.

Ha bir de ek olarak eve günde 3 ya da 2 kez uğrayacak bakıcı mümkünse yabancı olmasın, onlarda çok ciddi sorunlar yaşayanlar oluyor... Kendi bildiğiniz tanıdığınız olsun ya da yukarıdaki gibi profesyonel olsun.

X