Kardesim vefat etti maaşı bana düşer mi?

Herkese iyi akşamlar abimi kaybettim hastalıktan uzun süre refakat ettim.kendisi hiç evlenmedi çocuğu yok.bagkurdan malulen emekli olmuştu.bende emekli sandığı calisaniyim bekarım.maasi bana verirlermi acaba
Başınız sağ olsun. Hayır. Ne alâkası var? Kızı olsaydı ya da eşi onlara düşerdi. Aksi hâlde sizden sorumlu değil ki.

Son düzenleme:
Basınız sağolsun .
Size kalacağını zannetmiyorum .
Eşi ve çocuklarına kalırdı size neden kalsın ki üstelik çalışansınız ?

eş çocuk anne babaya kalıyor. Kaldı ki sen maaşlı çalışansın. Ben emekli sandığına bağlıyım. Babam rahmetli bağkurlu ama bana bile düşmüyor yani.

Son düzenleme:
Herkese iyi akşamlar abimi kaybettim hastalıktan uzun süre refakat ettim.kendisi hiç evlenmedi çocuğu yok.bagkurdan malulen emekli olmuştu.bende emekli sandığı calisaniyim bekarım.maasi bana verirlermi acaba
Verirler tabii canım , malı mülkü varsa da sana kalır tövbe tövbe cinlendim gece gece

Ne zaman vefat etti? Başınız sağolsun
Geçim sıkıntınız çok mu fazla

Başınız sağ olsun, Allah sabır versin 🙏 abinizin taşınır taşınmaz malı varsa mirasçı oluyorsunuz ama maaşı size bağlanmaz, yalnız eğer hanede kişi başı gelir asgari ücretin altındaysa abinizin maaşı annenize bağlanabilir, yine de annenize bağlanıp bağlanmayacağını öğrenmek için sgkyı arayın veya direkt gidip öğrenin.

Eşi ve çocukları yoksa, hayatta olan anne ve babasi alabilir diye biliyorum.
Alo170 i arayip daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

X