• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim için fikir istiyorum siz olsanız ne düşünürdünüz

herseyguzelolacak6

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2017
1.837
555
123
34
Merhabalar öncelikle ben kardeşim hakkında fikirlerinizi istiyorum yorumlarını bekliyorum lütfen kafamız çok karıştı. Biraz uzun olabilir yazım sabırla okursanız sevinirim. Erkek kardeşim 25 yaşına girmek üzere konuştuğu kiz 19 yasinda. Erkek kardeşim bi gün geldi bize haftaya ailesiyle tanismaya gidelim dedi karşı tarafa da söz vermiş bize söylemeden. Tabi söyleyince birden bire annem ve babam dalga geçtiğini zannetmisler ve tamam demişler çünkü şimdiye kadar hiç kimseyle olumlu düşünmedi. Bu kızın ismini ise biz duyalı sadece 1 hafta oldu. Bizde dedik ki dışarıda bi k zla tanışalım yemek yiyelim ben yani (gorumce) annem kardeşim ve görüştüğü kız buluşup yemek yeme kararı aldık. Ben 30 km mesafeden geldim annemgile 1 gün önceden heyecanlı heyecanlı. Sonra kardeşim telefon açtı abla bu görüşme iptal oldu kızın annesi tamam demişti ama babasına anlatmislar babası da tanışacaklarsa eve gelsinler demiş. Bizde bi tuhaf olduk. Ertesi gün oldu buluşma yok tabi ve kardeşimle kız kahvaltıya gitmişler (babasının haberi var) anlamadığım babasi kardesimle bulusmasina bisey demeyip annem ve benle bulusmasina niye izin vermedi. Yine de kötü düşünmek istemedik tabi ki. Neyse kardeşimle buluştuğunda bi aile dostları komsulari kızı aramış napiyorsunuz diye o da iyiyiz oturuyoruz demis. Al gel erkek arkadasini buraya getir demis o bayan. Kiz da kardesime sormus kardesimde yok demis. Bizde neden p bizle tanismadi da kendisi kendinden biri icin tanistirmaya goturecekti kardesimi diye dusunduk ama yine de on yargili davranmakni istemedik. Bu kez kizin annesi kardesimle konuşmuş (ayrıca kızın ismini biz 1 hafta oldu duyalı ama bunlar 3 sene önce 4-5 ay konuşmuşlar sonra ayrilmislar şimdi de yeniden 2 haftadır konuşmaya baslamislar) Kizin annesi de demiş ki ver bi konuşayım demiş kardeşimle konuşmuş. Haftaya tanismaya bekliyoruz sizi büyüklere de haber ettik ... vs (kardeşimin aklına aklınca yer yapiyor) her neyse... Benim kardeşimde tamam demiş. Kardeşim çok iyi çok temiz kimse hakkında kötü düşünemeyecek kadar iyi birisi. Hiç bir şekilde uyanıklığı yoktur. Bu arada annem Kuran Kursuna gidiyor ve çok samimi bir arkadaşı ile konuşurken işte kız nereli annesinin adı babasının adı derken bu kız o kadının akrabası çıkıyor. Ve kadın annesi hakkında çok uyanık o sizi mahveder baş edemezsiniz hatta kendimde duydum bayağı uzun bi konuştular kız ve babası iyi ama o anne oldukça mahvolursunuz iyi düşünün demiş. Bizimde kafamız karıştı. Kadın sürekli neden kardeşimi arıyor niye bu kadar acele ediyor kız da 19 yaşında zaten. Sonra akşam oldu babam dedi ki oralı olan bi tanıdığım var arayın bi sorayim dedi babam aradı o tanıdığını o da kizin annesinin dayısı cıktı. Tabi ki dayısı yiğeni için bişey diyecek değil ama bizim kafamız iyice karıştı. (Kizin annesi bu süreçte annemi aramış annem ben ne konuşcam filan dedi kadın konuşmuş konuşmuş annem dinlemiş işte bunların yuvasını ikimiz yapıcaz gibisinden gelin bi tanışalım beyler tanışsın vs. zaten kadın annemi hic konusturmamis) Bu 1 haftalık sure zarfinda biz hic kadini bilmeyiz kizi bilmeyiz kızın annesi kardeşimi çoktan face den filan da eklemiş. Annemin arkadaşının akrabası çıktılar dediğim kadında sakin evine gidip bişey yiyip içmesin onlar değişik işlerle de uğraşır biz iyice tırstık tabiri caizse. Sorum şu kaç gündür uyuyamıyoruz bile annemgil çok erken oğlum biraz konusun sonra tanismaya gidelim dediği halde kardeşim bizden uzaklaşıyor bizi yanlış anlıyor istemediğimizi düşünüyor ne yapacağımızı şaşırdık. Kardeşimi bir insanın kandırması da çok kolay olduğu için korktuk ta açıkçası. Kardeşim ailem böyle diyor diyince kızın anneside demiş ki madem tanışmaya gelmiyor o zaman gorusmeyin bitsin bu iş demiş. Kardeşimde bize küstü ne yapacağımızı şaşırdım sizden yorum ve öneri bekliyoruz. Bir kız annesinin bunları yapması normal mi ? Benim annemde bir kız annesiydi ama hiç bir zaman benim kayinvalidemi arayıpta tanismaya gelin şöyle böyle demedi face en eklemedi hiç bir zaman hep onlardan bekledi. Biz de bu neyin acelesi diyoruz ? Onlarda da normalmiş sanırım. Ne olur uykusuz geçiyor 3 gündür günlerimiz annemle kafayı yiycez elinizi vicdanınıza koyup bi yorum yapiverin. Biz mi abartıyoruz bilmiyorum o yüzden sizlerden yorum bekliyorum. (Ana eğer tanismaya gidersek bu seferde kızın annesi bize veya Kardeşim e yine baskı yapcak istemeye gelin laf soz oluyor vs diye malum arası pek uzatilmaz) ondan korkuyoruz. Lütfen yorum ve fikir verin

Işte biz de onu anlamadik. Ama kardeşim bizi dinlemiyor hiç bi şekilde bir an da değişti bir anda bize neler neler dedi yok iç güveysi giderim yok onların yanından kiraya çıkarım neler neler dedi de ben burda yazamadım her şeyi. Korkuyoruz kötü biseyler yapmasından kendine zarar vermesinden

Kizin annesinin ısrar etmesi ve kardeşim de ben söz verdim gitmemiz lazım diyip bize düşman kesiliyor. Kardeşim aşırı iyi niyetli olduğu için bunu göremiyor. Neymiş onların orda erken evleniliyormuş. Bu da ayrı bi dava zaten

Kızın 19 yaşında olması ve annesinin evlendirmek istemesi tuhaf evet..
ama siz de başkalarının lafına bakarak,birisi o kadın fena dediği için ona inanmanız da tuhaf. Bırakın şu insanların söylediği şeylere bakmayı ve siz tanımaya çalışın insanları! Önyargılı olmaktan vazgeçin çok yanlış bir davranış bence.
Sizin için de aynı şey söylense ve karşıda ki insanlar sırf bu sebepten "gözümüz korktu napıcaz bilmiyorum" dese nasıl olur? Hoş olmaz diye düşünüyorum. İnsanların lafıyla hareket etmeyin.
19 yaşında bir kızın böyle bir yola girmesi doğru değil ama gittiğinizde tanışıp bunu dile getirebilirsiniz. Henüz çok erken diye. Zaten 1 günde tanışıp ertesi gün evlenmeyecekler.

Yav bir annenin 19 yaşındaki kızını daha ailesini bile adam akıllı tanımadığı bi oğlanla bu baş göz etme çabası nedir?
Bunun altını kazmak gerekiyor.
Ya çok tutucu, tek bir bakış açıları var kadın-erkek ilişkilerine dair diyeceğim, o da tam olmayacak; yani kızını salmaz öyle olsa.
Ya sizin gençler arası bi şeyler geçti, erkek kardeşiniz size anlatmıyor, kadın buradan baskı kuruyor, ya maddi olarak iyiyseniz bunu fark etmiş önden araştırısı, ağız yoklaması yapılmış vb. Yani bana normal gelmedi.

Şu halde, yasaklamak, erkek kardeşinizi karşı tarafa itmek gibi olur. En azından anne babanız, düzgün bir şekilde, evlilik vb. işlerin ne büyük sorumluluk olduğunu, aileler tanışınca ayrı bir ciddiyet gireceğini-kızın yaşının küçük olduğunu, biraz daha birbirlerini tanımaları gerektiğini, bir yere kaçmadıklarını vb. konuşsunlar ve hatta ailede dayı-amca filan daha yakın hissettiği, sözüne güvendiği kişi varsa onu sokun araya, biraz konuşsunlar. Baktınız olmuyor, salıverin; maddi olarak kendinizi geri tutun, dilinizle destekler gibi yapın, tanışılacaksa ağır durarak tanışın gidin; sonra çekilin izleyin.

Dedikodu batağına düşmüşsünüz siz. İnsanları sağda solda soruşturacağınıza önce kendiniz tanımayı deneyin. Bu sizinle ilgili genel bir eleştiri.

Onun dışında evlilik için zaten çok erkenmiş. 16 yaşında (3 yıl önce demişsiniz) 4-5 ay flört ettiği biriyle 2 haftalık görüşmeden sonra evlenmeyi hangi akılsız ister? Hayırlısı olmuş.

Konu sahibi kusura bakmayın da empati yaptım yapmaz olaydım
16 yaşında ki kızım 22 yaşında bi adamla görüşecek
Bende 19 unda onu baş göz etmek için kendimi paralıyacağım.
I ıhh hiç normal değil...

Anne dediğin biraz ağır oturaklı olur. Evlenincede herşeylerine karışır.
Bu kız okumuyor mu?
Kardeşin ne iş yapıyor?
Nasıl geçineck bunlar herşey hazırmı da bu kadar acele ediyolar?

Biraz daha zorlasaniz kardesiniz ve kiz kardes cikacakmis. Neyse konuya donuyum.

Ben ortada abarttiginiz gibi bir durum gormedim. Kizin ailesinin tanismaya gondermemesini normal karsiladim. Ayrica cok da mantikli cumlelere kurarak duzgunce sizi tanismaya cagirmis ve bunlarin yuvasini biz yapacagiz diye guzel bir sey. Soylemis. Kadin fenaysa fena. Her zaman erkek anneleri mi kaynanalik yapacak? Siz zaten gorunuse gore yerinde bir gorumcelik yapacaksiniz hali hazirda. Neyden korkuyorsunuz anlamadim. 25 yasinda kardesinizi size dusman edecek degiller. Kardesiniz cok mu zengin veya bulunmaz hint kumasi mi neden boyle dusundunuz anlamadim. Tamam bunlar iki haftadir hirlikte demissiniz ama daha oncesinden taniyorlar birbirlerini ve bu sure zarfi icerisinde sevgili olarak olmasa da bir iletisim halindedirler illaki. Kizin yasina cok takilmadim ben. 19 da istemeydi sozdu nisandi derken evlenmesi 21 i bulur. Ayrica evet tanistiktan sonra sizin istemeye gitmeniz lazim. Avrupada yasamiyoruz turk insani o kadar modern degil henuz. Kizimin erkek arkadasinin annesi, kizimin erkek arkadasinin babasi diye misafir agirlayamaz.

Merhabalar öncelikle ben kardeşim hakkında fikirlerinizi istiyorum yorumlarını bekliyorum lütfen kafamız çok karıştı. Biraz uzun olabilir yazım sabırla okursanız sevinirim. Erkek kardeşim 25 yaşına girmek üzere konuştuğu kiz 19 yasinda. Erkek kardeşim bi gün geldi bize haftaya ailesiyle tanismaya gidelim dedi karşı tarafa da söz vermiş bize söylemeden. Tabi söyleyince birden bire annem ve babam dalga geçtiğini zannetmisler ve tamam demişler çünkü şimdiye kadar hiç kimseyle olumlu düşünmedi. Bu kızın ismini ise biz duyalı sadece 1 hafta oldu. Bizde dedik ki dışarıda bi k zla tanışalım yemek yiyelim ben yani (gorumce) annem kardeşim ve görüştüğü kız buluşup yemek yeme kararı aldık. Ben 30 km mesafeden geldim annemgile 1 gün önceden heyecanlı heyecanlı. Sonra kardeşim telefon açtı abla bu görüşme iptal oldu kızın annesi tamam demişti ama babasına anlatmislar babası da tanışacaklarsa eve gelsinler demiş. Bizde bi tuhaf olduk. Ertesi gün oldu buluşma yok tabi ve kardeşimle kız kahvaltıya gitmişler (babasının haberi var) anlamadığım babasi kardesimle bulusmasina bisey demeyip annem ve benle bulusmasina niye izin vermedi. Yine de kötü düşünmek istemedik tabi ki. Neyse kardeşimle buluştuğunda bi aile dostları komsulari kızı aramış napiyorsunuz diye o da iyiyiz oturuyoruz demis. Al gel erkek arkadasini buraya getir demis o bayan. Kiz da kardesime sormus kardesimde yok demis. Bizde neden p bizle tanismadi da kendisi kendinden biri icin tanistirmaya goturecekti kardesimi diye dusunduk ama yine de on yargili davranmakni istemedik. Bu kez kizin annesi kardesimle konuşmuş (ayrıca kızın ismini biz 1 hafta oldu duyalı ama bunlar 3 sene önce 4-5 ay konuşmuşlar sonra ayrilmislar şimdi de yeniden 2 haftadır konuşmaya baslamislar) Kizin annesi de demiş ki ver bi konuşayım demiş kardeşimle konuşmuş. Haftaya tanismaya bekliyoruz sizi büyüklere de haber ettik ... vs (kardeşimin aklına aklınca yer yapiyor) her neyse... Benim kardeşimde tamam demiş. Kardeşim çok iyi çok temiz kimse hakkında kötü düşünemeyecek kadar iyi birisi. Hiç bir şekilde uyanıklığı yoktur. Bu arada annem Kuran Kursuna gidiyor ve çok samimi bir arkadaşı ile konuşurken işte kız nereli annesinin adı babasının adı derken bu kız o kadının akrabası çıkıyor. Ve kadın annesi hakkında çok uyanık o sizi mahveder baş edemezsiniz hatta kendimde duydum bayağı uzun bi konuştular kız ve babası iyi ama o anne oldukça mahvolursunuz iyi düşünün demiş. Bizimde kafamız karıştı. Kadın sürekli neden kardeşimi arıyor niye bu kadar acele ediyor kız da 19 yaşında zaten. Sonra akşam oldu babam dedi ki oralı olan bi tanıdığım var arayın bi sorayim dedi babam aradı o tanıdığını o da kizin annesinin dayısı cıktı. Tabi ki dayısı yiğeni için bişey diyecek değil ama bizim kafamız iyice karıştı. (Kizin annesi bu süreçte annemi aramış annem ben ne konuşcam filan dedi kadın konuşmuş konuşmuş annem dinlemiş işte bunların yuvasını ikimiz yapıcaz gibisinden gelin bi tanışalım beyler tanışsın vs. zaten kadın annemi hic konusturmamis) Bu 1 haftalık sure zarfinda biz hic kadini bilmeyiz kizi bilmeyiz kızın annesi kardeşimi çoktan face den filan da eklemiş. Annemin arkadaşının akrabası çıktılar dediğim kadında sakin evine gidip bişey yiyip içmesin onlar değişik işlerle de uğraşır biz iyice tırstık tabiri caizse. Sorum şu kaç gündür uyuyamıyoruz bile annemgil çok erken oğlum biraz konusun sonra tanismaya gidelim dediği halde kardeşim bizden uzaklaşıyor bizi yanlış anlıyor istemediğimizi düşünüyor ne yapacağımızı şaşırdık. Kardeşimi bir insanın kandırması da çok kolay olduğu için korktuk ta açıkçası. Kardeşim ailem böyle diyor diyince kızın anneside demiş ki madem tanışmaya gelmiyor o zaman gorusmeyin bitsin bu iş demiş. Kardeşimde bize küstü ne yapacağımızı şaşırdım sizden yorum ve öneri bekliyoruz. Bir kız annesinin bunları yapması normal mi ? Benim annemde bir kız annesiydi ama hiç bir zaman benim kayinvalidemi arayıpta tanismaya gelin şöyle böyle demedi face en eklemedi hiç bir zaman hep onlardan bekledi. Biz de bu neyin acelesi diyoruz ? Onlarda da normalmiş sanırım. Ne olur uykusuz geçiyor 3 gündür günlerimiz annemle kafayı yiycez elinizi vicdanınıza koyup bi yorum yapiverin. Biz mi abartıyoruz bilmiyorum o yüzden sizlerden yorum bekliyorum. (Ana eğer tanismaya gidersek bu seferde kızın annesi bize veya Kardeşim e yine baskı yapcak istemeye gelin laf soz oluyor vs diye malum arası pek uzatilmaz) ondan korkuyoruz. Lütfen yorum ve fikir verin
Kardeşim istemediğimizi düşünüyor demişsiniz de alenen istemiyorsunuz zaten ki kızı daha görmeden ailesini daha tanımadan ne bu önyargı?Evet siz abartmışsınız bayağı kardeşiniz çocuk değil kazık kadar adam ne doğru ne yanlış bilir herhalde.Kızın da yaşı küçük de bir senede sözlenip evlenecek halleri yok herhalde.Söz nişan düğün iki sene içinde olsa kız 21 olur daha makul bir yaş olmazsa da anlaşamazlarsa nişanı atar olur biter.Ne bu abartı?

Dedikodu batağına düşmüşsünüz siz. İnsanları sağda solda soruşturacağınıza önce kendiniz tanımayı deneyin. Bu sizinle ilgili genel bir eleştiri.

Onun dışında evlilik için zaten çok erkenmiş. 16 yaşında (3 yıl önce demişsiniz) 4-5 ay flört ettiği biriyle 2 haftalık görüşmeden sonra evlenmeyi hangi akılsız ister? Hayırlısı olmuş.

Pardon ???Yorum yaparken hatta birini eleştirirken biraz daha seviyeli yapmanızı tavsiye ederim size bu da benim nacizane görüşüm. Akılsız ne demek yaaa ? Bu nedir hanımefendi?
Burada herkes bi yorum bi fikir istiyor siz benim Kardeşime böyle bi ithamda bulunamazsiniz kusura bakmayin burda hiç bir arkadaş sizin gibi hakaret içeren bir kelime yazmadan güzelce fikrini beklirtmis öyle değil mi.

Back