- 4 Kasım 2017
- 1.837
- 555
- 123
- 34
- Konu Sahibi herseyguzelolacak6
Merhabalar öncelikle ben kardeşim hakkında fikirlerinizi istiyorum yorumlarını bekliyorum lütfen kafamız çok karıştı. Biraz uzun olabilir yazım sabırla okursanız sevinirim. Erkek kardeşim 25 yaşına girmek üzere konuştuğu kiz 19 yasinda. Erkek kardeşim bi gün geldi bize haftaya ailesiyle tanismaya gidelim dedi karşı tarafa da söz vermiş bize söylemeden. Tabi söyleyince birden bire annem ve babam dalga geçtiğini zannetmisler ve tamam demişler çünkü şimdiye kadar hiç kimseyle olumlu düşünmedi. Bu kızın ismini ise biz duyalı sadece 1 hafta oldu. Bizde dedik ki dışarıda bi k zla tanışalım yemek yiyelim ben yani (gorumce) annem kardeşim ve görüştüğü kız buluşup yemek yeme kararı aldık. Ben 30 km mesafeden geldim annemgile 1 gün önceden heyecanlı heyecanlı. Sonra kardeşim telefon açtı abla bu görüşme iptal oldu kızın annesi tamam demişti ama babasına anlatmislar babası da tanışacaklarsa eve gelsinler demiş. Bizde bi tuhaf olduk. Ertesi gün oldu buluşma yok tabi ve kardeşimle kız kahvaltıya gitmişler (babasının haberi var) anlamadığım babasi kardesimle bulusmasina bisey demeyip annem ve benle bulusmasina niye izin vermedi. Yine de kötü düşünmek istemedik tabi ki. Neyse kardeşimle buluştuğunda bi aile dostları komsulari kızı aramış napiyorsunuz diye o da iyiyiz oturuyoruz demis. Al gel erkek arkadasini buraya getir demis o bayan. Kiz da kardesime sormus kardesimde yok demis. Bizde neden p bizle tanismadi da kendisi kendinden biri icin tanistirmaya goturecekti kardesimi diye dusunduk ama yine de on yargili davranmakni istemedik. Bu kez kizin annesi kardesimle konuşmuş (ayrıca kızın ismini biz 1 hafta oldu duyalı ama bunlar 3 sene önce 4-5 ay konuşmuşlar sonra ayrilmislar şimdi de yeniden 2 haftadır konuşmaya baslamislar) Kizin annesi de demiş ki ver bi konuşayım demiş kardeşimle konuşmuş. Haftaya tanismaya bekliyoruz sizi büyüklere de haber ettik ... vs (kardeşimin aklına aklınca yer yapiyor) her neyse... Benim kardeşimde tamam demiş. Kardeşim çok iyi çok temiz kimse hakkında kötü düşünemeyecek kadar iyi birisi. Hiç bir şekilde uyanıklığı yoktur. Bu arada annem Kuran Kursuna gidiyor ve çok samimi bir arkadaşı ile konuşurken işte kız nereli annesinin adı babasının adı derken bu kız o kadının akrabası çıkıyor. Ve kadın annesi hakkında çok uyanık o sizi mahveder baş edemezsiniz hatta kendimde duydum bayağı uzun bi konuştular kız ve babası iyi ama o anne oldukça mahvolursunuz iyi düşünün demiş. Bizimde kafamız karıştı. Kadın sürekli neden kardeşimi arıyor niye bu kadar acele ediyor kız da 19 yaşında zaten. Sonra akşam oldu babam dedi ki oralı olan bi tanıdığım var arayın bi sorayim dedi babam aradı o tanıdığını o da kizin annesinin dayısı cıktı. Tabi ki dayısı yiğeni için bişey diyecek değil ama bizim kafamız iyice karıştı. (Kizin annesi bu süreçte annemi aramış annem ben ne konuşcam filan dedi kadın konuşmuş konuşmuş annem dinlemiş işte bunların yuvasını ikimiz yapıcaz gibisinden gelin bi tanışalım beyler tanışsın vs. zaten kadın annemi hic konusturmamis) Bu 1 haftalık sure zarfinda biz hic kadini bilmeyiz kizi bilmeyiz kızın annesi kardeşimi çoktan face den filan da eklemiş. Annemin arkadaşının akrabası çıktılar dediğim kadında sakin evine gidip bişey yiyip içmesin onlar değişik işlerle de uğraşır biz iyice tırstık tabiri caizse. Sorum şu kaç gündür uyuyamıyoruz bile annemgil çok erken oğlum biraz konusun sonra tanismaya gidelim dediği halde kardeşim bizden uzaklaşıyor bizi yanlış anlıyor istemediğimizi düşünüyor ne yapacağımızı şaşırdık. Kardeşimi bir insanın kandırması da çok kolay olduğu için korktuk ta açıkçası. Kardeşim ailem böyle diyor diyince kızın anneside demiş ki madem tanışmaya gelmiyor o zaman gorusmeyin bitsin bu iş demiş. Kardeşimde bize küstü ne yapacağımızı şaşırdım sizden yorum ve öneri bekliyoruz. Bir kız annesinin bunları yapması normal mi ? Benim annemde bir kız annesiydi ama hiç bir zaman benim kayinvalidemi arayıpta tanismaya gelin şöyle böyle demedi face en eklemedi hiç bir zaman hep onlardan bekledi. Biz de bu neyin acelesi diyoruz ? Onlarda da normalmiş sanırım. Ne olur uykusuz geçiyor 3 gündür günlerimiz annemle kafayı yiycez elinizi vicdanınıza koyup bi yorum yapiverin. Biz mi abartıyoruz bilmiyorum o yüzden sizlerden yorum bekliyorum. (Ana eğer tanismaya gidersek bu seferde kızın annesi bize veya Kardeşim e yine baskı yapcak istemeye gelin laf soz oluyor vs diye malum arası pek uzatilmaz) ondan korkuyoruz. Lütfen yorum ve fikir verin