- 30 Mart 2009
- 14.414
- 64.641
-
- Konu Sahibi uzgunmutsuz
Valla o zaman adliyedeki baro odasini arayip bir avukatla telefonda gorusun. Yapip yapmayacagini ve ne kadar ucret istedigini kendisine sorarsiniztesekkür ederim
ama o bekleme kısmı var ya insanı mahvediyor
hemen öğrenmek istiyorsun
bu sorularımın cevabını hemen simdi öğrenmeyi o kadar istiyorum kiValla o zaman adliyedeki baro odasini arayip bir avukatla telefonda gorusun. Yapip yapmayacagini ve ne kadar ucret istedigini kendisine sorarsiniz
Telefonunun olmama ihtimali var mı ki? Polis yazdığı gibi yedi ceddinin numarasına erişir. En kotu yakınına ulaşır. Benim arkadaşım hukuk bürosunun icra işlerine bakan çağrı merkezindeyken (usulsüz olarak) sistemlerinden mesela borcu vermeyen adamın eşini dostunu,kaynanasını falan arar,adamı rezil ederdi ödeme yapsın diye. Polis mi ulasamayacakkarakola ifadeye nasıl çağrılır kısmını da ayrıntılı bir sekilde öğrenmek istiyorum
mesela evde yoksun,o zaman geldiler diyelim
polis ya da jandarma ifadeye çağırmak için kapıya geldi
ikametgah adresin belli ama telefonun yok onlarda
evde yoksan ne yapıyorlar
arkadaslar cok soru soruyorum
özür dilerim hepinizden
hic bu kadar kötü hissetmemistim
kardesim benim canım ciğerim
onun üzülmesine dayanamıyorum
Soruşturma dosyası olarak kaydedildi ise çıkarPeki Bnde bi soru sorsam
E devlette şikayetler çıkar mı
hakkında açılan dava var mı diye e devletten bakınbaska sehirde olduğu için avukat aracılığıyla sorgulatmak istiyorum
biraz arastırdım internetten
aynı sehirde olsa adliyeden sorgulatılabiliyor sanırım
ama tam da bilmiyorum
yanlısda olabilir
1 aylık olayda şikayet olsaydı şimdiye kadar 50 kez ulaşmışlardı emin olşu an da beni çok rahatlattınız,çok teşekkür ederim
olay yaklaşık 1 aylık
bu konularda hiç bir sey bilmiyorum
karakola nasıl çağrılınır falan,internetten okudukça kafam karıstı
karsı taraf kimlik bilgilerini biliyormus
ama telefonunu falan bilmiyormus
yani karakola çağrılınca mutlaka kağıt falan mı yollanır
evde yoksan o an da kapıya mı yapıstırılır
yoksa kapıya gelip karakola gelip ifade verin mi denir
Avukata vekalet verseniz yine o şehire gidip öğrenmesi gerekecek. Yol masrafı falan çok tutar. Şikayet olunca ifadeye çağırırlar zaten elbet öğrenirsiniz. Bekleyin.arkadaşlar çok üzgünüm.Ne olur acil yardım edin.Ağlamaktan mahvoldum,
konu kardeşimle ilgili,yaklaşık 1 aylık mevzuymus,ben öğreneli 1 hafta oldu
hakkınızda karakola şikayet ,ya da savcılığa şikayet olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz
ben bu işi avukat aracılığıyla yapmak istiyorum
avukat aracılığıyla nasıl oluyor bilen varmı
aşamaları neler,
avukat ücreti ne kadar sadece şikayet olup olmadığını öğrenmenin
not:
olayın olduğu sehirde değiliz
onun için bulunduğumuz yerden öğrenemiyormuşuz sanırım
Adliyeden savcılığa intikal eden dosyalar sorgulanabiliyor. Henüz polis aşamasında dosya sorgulama yapılmıyor.baska sehirde olduğu için avukat aracılığıyla sorgulatmak istiyorum
biraz arastırdım internetten
aynı sehirde olsa adliyeden sorgulatılabiliyor sanırım
ama tam da bilmiyorum
yanlısda olabilir
Ben avukatim zaten daha ne bilgisi vereyim size anlamadim ki?bu sorularımın cevabını hemen simdi öğrenmeyi o kadar istiyorum ki
belki sitede bir avukat vardır diye ümit etmiştim
hemen cevap verir beni yönlendirir diye düşünmüştüm
acaba konuyu hukuk kısmına mı açmalıydım
yanlış yere mi konu açtım
acemiyim yanlış yere konu açtıysam da özür dilerim
sizleri mesgul ediyorum
kusura bakma lütfenBen avukatim zaten daha ne bilgisi vereyim size anlamadim ki?
çok sağoldosya takibi için avukatla görüşün uyaptan bakıyrolar
yani karakola yapılan şikayeti çağrılmadan hiç bir sekilde öğrenemiyoruz sanırımAdliyeden savcılığa intikal eden dosyalar sorgulanabiliyor. Henüz polis aşamasında dosya sorgulama yapılmıyor.
Bazı adliyelerde süreç yavaş işleyebiliyor özellikle çok ciddi bir olay değilse. Ya da mağdur geç şikayette bulunmuş olabilir.Kağıt yolluyorlar kağıt geldikten sonra gitmiyorsanız arıyorlar ve telefonda bilgi vermiyorlar.
Hakkında şikayet olsaydı, olay dün olmadıysa eğer bugüne kadar çoktan çağırırlardı diye düşünüyorum.
Ayrıca avukat ücretini sormanızı anlıyorum, bir avukatı arayıp sormanız daha mantıklı gibi böyle böyle bir şey öğrenmek istiyorum ücreti ne kadar diye ama şu an avukatlık bir şeyde yok gibi.
içime su serptinizTelefonunun olmama ihtimali var mı ki? Polis yazdığı gibi yedi ceddinin numarasına erişir. En kotu yakınına ulaşır. Benim arkadaşım hukuk bürosunun icra işlerine bakan çağrı merkezindeyken (usulsüz olarak) sistemlerinden mesela borcu vermeyen adamın eşini dostunu,kaynanasını falan arar,adamı rezil ederdi ödeme yapsın diye. Polis mi ulasamayacak
Uyaptan ben görebiliyorum. Avukat değilim. Davam sonuçlandığı için olabilir. Sağolsun buradan bir arkadasim iz söylemişti.çok sağol
merak ettiğim sey bu işte ,kendimi tam anlatamıyorum
uyaptan yani avukatlara özel bişey sanırım bu
hakkınızda ne şikayet varsa ,karakola şikayette dahil ,ya da sonrası
uyaptan herseyi görür mü avukat
bi de bu iş için ücret ne kadar
durmadan ücret sorma sebebimde para ayarlamak çok bişeyse
6 aydan sonra şikayetci olmak istese de çok sallamiyorlar ya, kyok veriliyor genelde kovuşturmaya yer yok diyeiçime su serptiniz
yasadığımız yer jandarma bölgesinde
onlar içinde geçerli bu dediğiniz değil mi
o zaman şikayet yok büyük ihtimalle
zaten aralarında halletmişler ama yine de ya vazgeçmişlerse korkusu var
şimdi vazgeçtim ama canımın istediği an şikayet ederim belki diye tehdit edilmiş
kardeşim
ondan daolayı çok huzursuz
e devlet şifrenle kendin öğrenebiliyormusunSoruşturma dosyası olarak kaydedildi ise çıkar