- 18 Kasım 2020
- 2.663
- 3.246
-
- Konu Sahibi uzgunmutsuz
Çok teşekkürlerİçeriği bilmiyorum ama dediklerinize göre saçma sapan bir şey bu ...Adamın karısıyla beraber olsan suç değil ,karınla beraber olacağım diye mesaj atsan suç olması gibi gkgkbkb...
Çok teşekkürler ilgilendiğiniz içinBaska derdi? Gitsin sikayetci olsun, polis-savci zaten sizi buluyor. Neden siz onun avukatiyla iletisime gececkmissiniz? Bu sekilde yazip durmaya devam ederse siz onu sikayet etmekle tehdit edin
Tam hukuki olarak bilgim yok maalesef ama benim alacak verecek için yazdığım hesaplaşma kelimesini bile tehdit unsuru yazdılar sonrasında beraat aldım çok şükür ama dava sonuclanana kadar çok stres olmuştum.Bir avukata danissaniz size daha detaylı yardımcı olur ,bilgi verir.Her avukatta danışmanlık ücreti almıyor ,benim gittiğim avukat dilekçemi nasıl yazmam gerektiğine kadar anlatmıştı bana başka bir avukata gidipte para kaptırma diye de tembihlemisti.Gerçekten ben de şoktayım. Yani toplumun her kesiminin hassas olacağı bir konuda propoganda yapmış. İletişim olarak da eposta adresini vermiş. İletişim kısmına yazılan yorum da az önce yazdığım şekilde, tehdit hakaret vs hiçbir şey yok. Normalde hiç takilmam çünkü tehdit suçunun hiçbir unsuru yok. Ama yurtdışı seyahatimizde bir sevimsiz durum olur mu diye korkuyorum sadece. Bilet çok pahalı, konaklama çok pahalı. Bu kadar saçma birşey için hepsi yanarsa çok üzülürüm.
Danıştım, burdan birşey çıkmaz dedi avukat. Ama benim için şu an en büyük problem yurtdışı seyahatimde karsilasabilecegim bir kötü sürpriz. Yani biri gidip şikayetçi olduğunda şikayeti sacmaysa bile ifadeye çağırıyorlar mı?Tam hukuki olarak bilgim yok maalesef ama benim alacak verecek için yazdığım hesaplaşma kelimesini bile tehdit unsuru yazdılar sonrasında beraat aldım çok şükür ama dava sonuclanana kadar çok stres olmuştum.Bir avukata danissaniz size daha detaylı yardımcı olur ,bilgi verir.Her avukatta danışmanlık ücreti almıyor ,benim gittiğim avukat dilekçemi nasıl yazmam gerektiğine kadar anlatmıştı bana başka bir avukata gidipte para kaptırma diye de tembihlemisti.
Beni aynı gün çağırmislardi ifadeye.Davanin açılması da bir sene sonra olmuştu ilk celse de bitmişti zaten biz katılmadık sadece dilekçe vermiştik basit usul olduğu için.Danıştım, burdan birşey çıkmaz dedi avukat. Ama benim için şu an en büyük problem yurtdışı seyahatimde karsilasabilecegim bir kötü sürpriz. Yani biri gidip şikayetçi olduğunda şikayeti sacmaysa bile ifadeye çağırıyorlar mı?
İp yi bulması lazım önce. İki taraf da birbirini hiç tanımıyor.Bunun için heralde bir suç varlığı sorgulanır, şak diye buyrun ip nin sahibinin kimlik bilgileri diyip vermezler diye umuyorum.Beni aynı gün çağırmislardi ifadeye.Davanin açılması da bir sene sonra olmuştu ilk celse de bitmişti zaten biz katılmadık sadece dilekçe vermiştik basit usul olduğu için.
Zaten şikayet dilekçesinde suçun belirtilmesi lazım işte sizinkinde ne diyecek hakaret yok,tehdit yok ,halkı kin ve nefrete düşürme,dini inançlara saygısızlık,ırkçılık falan yoksa ne yazipta şikayet edecek .O kısımda takılı kaldım açıkçası .İp yi bulması lazım önce. İki taraf da birbirini hiç tanımıyor.Bunun için heralde bir suç varlığı sorgulanır, şak diye buyrun ip nin sahibinin kimlik bilgileri diyip vermezler diye umuyorum.
Belki de korkutup para almaya çalışıyor bilemedim hiç. Yani abuk subuk her şikayet işleme alınsa hukuk sistemi çöker, bir ayirdecilik vardır heralde. Öyle olmasını umuyorum.Zaten şikayet dilekçesinde suçun belirtilmesi lazım işte sizinkinde ne diyecek hakaret yok,tehdit yok ,halkı kin ve nefrete düşürme,dini inançlara saygısızlık,ırkçılık falan yoksa ne yazipta şikayet edecek .O kısımda takılı kaldım açıkçası .
Hayir seyahatiniz uzunsa bile hemen ifadeye cagirilmazsiniz zaten. Ozetle rahat rahat seyahatinizi gerceklestirinBenim bütün endişem çok imkanları zorlayarak bir yurtdışı seyahat planladık, ona denk gelir de hop havaalanında sevimsiz bir durumla karşılaşır mıyız. Yoksa bu yazismada bir tehdit olmadığını herkes anlar heralde, koca bir ülke bir adama ne yapsin?
Sizin isim soyisminizin tamamını biliyorlar mıHakaret de tehdit de yok ama karşı taraf benim kişisel mail adresime attığın için tehdit olarak algıladım, avukatına iletişim numarani bildir diye tutturdu.
Sadece isim soyisim ve mail. Ama çok genel bir isim soyisim. Yani aynısından çok var.Sizin isim soyisminizin tamamını biliyorlar mı
Üç hafta sonra seyahatim. Çok sıkıntı ettim gerçekten.Hayir seyahatiniz uzunsa bile hemen ifadeye cagirilmazsiniz zaten. Ozetle rahat rahat seyahatinizi gerceklestirin
Soru bu genel anlamındaBen de size birşey sorabilir miyim? Gerçekte tehdit içerikli bir mesaj yoksa genel anlamda ifadeler kullanılmışsa ve içinde kişiyi urkutecek, korkutacak hiçbir unsur yoksa ama karşı taraf benim mail adresime gönderdiğin için ben tehdit olarak algıladım, şikayetçi olacağım diyorsa yine de ifadeye çağırıyorlar mı?
Rahat rahat gidip gezin lutfen, 3 haftada yakalama cikmaz, en en en fazla polis sizi arayip ifadeye cagirir ama onu da zannetmiyorum, “avukatima tlf ver” diyen kimseyi gormedim benÜç hafta sonra seyahatim. Çok sıkıntı ettim gerçekten.
Çok teşekkürlerRahat rahat gidip gezin lutfen, 3 haftada yakalama cikmaz, en en en fazla polis sizi arayip ifadeye cagirir ama onu da zannetmiyorum, “avukatima tlf ver” diyen kimseyi gormedim ben
Amin, tesekkur ederim, hepimizeÇok teşekkürlerçok sıkıntı yapmıştım, rahatladım. Allah size hep kolaylıklar versin, her işinizi rasgetirsin
Tamamdır. Çok teşekkürlerAmin, tesekkur ederim, hepimizeOlur da polis arayip ifadeye cagirirsa da yurtdisina seyahate gittiginizi ve donuste ifade icin geleceginizi soyleyebilirsiniz
Ben de rahatladım ,güzel bir tatil olsun size benim yerime de gezin lütfenTamamdır. Çok teşekkürler
Çok teşekkürler, daha guzellerine sizin gitmenizi, çok içten diliyorum. Çok sevgilerBen de rahatladım ,güzel bir tatil olsun size benim yerime de gezin lütfen