Kardeşim hakkında karakola veya savcılığa şikayet olup olmadığını nasıl öğreniriz?

Sadece isim soyisim ve mail. Ama çok genel bir isim soyisim. Yani aynısından çok var.
Sizden iletişim bilginizi istemelerinin sebebi TC kimlik numaraniza ulaşmak. Çünkü ip yoluna giderlerse süreç çok uzayacak. Ama TC nizi kendileri bulursa direk şikayetçi olacaklar. Bazı avukatlarda telefon numarasindan TC bulabilecekleri bir sistem oluyor.
Sakın iletişim bilginizi vermeyin.

Sizden iletişim bilginizi istemelerinin sebebi TC kimlik numaraniza ulaşmak. Çünkü ip yoluna giderlerse süreç çok uzayacak. Ama TC nizi kendileri bulursa direk şikayetçi olacaklar. Bazı avukatlarda telefon numarasindan TC bulabilecekleri bir sistem oluyor.
Sakın iletişim bilginizi vermeyin.
Vermedik iletişim bilgilerini ama çok huzursuz olduk. Ip elde etmeleri için suçun varlığı gerekir değil mi, suç olmadığı için savcılık da öyle bir dilekçeyi işleme koyup vermez, reddeder ve konu kapanır diye düşünmüştük. Savcılık her durumda kalkıp ortada suç yokken birinin kimlik bilgilerini vermez diye umuyorum.

Çok teşekkürler, artık bu kadar zorluk çıkarırsa ve tehdit olmadığını bildiği halde sırf ego tatmini için tehdit davası açarsa biz de kendisinden şikayetçi olabiliyoruz sanırım. İş oralara gelirse artık o yola gideceğiz. Böyle hukugu huzur bozma amaçlı kullanımanın da bir karşılığı vardır heralde. Ama ben çok yorgunum ve tüm isteğim biraz huzur.

Şahıs kendi kararıyla tehdit davası acamaz. Suç duyurusunda bulunur. Eğer ki savcı da tehdit şüphesine varırsa iddianame düzenler ve Kamu davası açar.

Şahıs kendi kararıyla tehdit davası acamaz. Suç duyurusunda bulunur. Eğer ki savcı da tehdit şüphesine varırsa iddianame düzenler ve Kamu davası açar.
Çok teşekkürler ilgilendiğiniz için 🙏 Bu kısımdan bir endişem yok, hiçbir savcının buna kamu davası açacağını düşünmüyorum. Benim endişem sadece ifadeye cagrilma kısmı. Çünkü tam da yurtdışına çıkacağım zamana denk gelir de havaalaninda saçma sapan bir şeye maruz kalır mıyım kısmına takıldim. O kadar pahalı ki uçak bileti, konaklama hepsi yanar. Benim iki aylık maaşım sadece konaklama ve uçak. Ve çok ihtiyacım var bu hava değişimine. Bütün korkum o gün orda "yurtdışına çıkamazsınız hakkınızda şikayet var" denmesi.

Hakkınızda şikayet olmasi yurtdışına çıkmanıza engel değildir. Sizi ifadeye çağırırlarsa gider ifadenizi verirsiniz. Tehdit suçlamasından ötürü mevcutlu olarak cagirmazlar sizi. Ola ki cagirmalarina rağmen ifadeye gitmezseniz ancak o halde yakalama kararı çıkarabilirler.
İfade sonrası dosya savciliga gönderilecektir. Diğer ihtimal ise dosyanızın durumuna göre savcının adlı kontrol/ yurtdışı yasağı talep etmesi. Bu da dediğim gibi dosya durumuna göre savcinin talebidir .
Su aşamada yurt dışı yasağınızin bulunması mümkün değildir.

Hakkınızda şikayet olmasi yurtdışına çıkmanıza engel değildir. Sizi ifadeye çağırırlarsa gider ifadenizi verirsiniz. Tehdit suçlamasından ötürü mevcutlu olarak cagirmazlar sizi. Ola ki cagirmalarina rağmen ifadeye gitmezseniz ancak o halde yakalama kararı çıkarabilirler.
İfade sonrası dosya savciliga gönderilecektir. Diğer ihtimal ise dosyanızın durumuna göre savcının adlı kontrol/ yurtdışı yasağı talep etmesi. Bu da dediğim gibi dosya durumuna göre savcinin talebidir .
Su aşamada yurt dışı yasağınızin bulunması mümkün değildir.
Çok teşekkürler. Hakkında şikayet olmasının yurtdışına çıkmaya engel olmaması beni çok rahatlattı. Zaten sonraki aşamalarda takipsizlik çıkacağına eminim. Ortada tehdit yok, hedef yok, şiddet içeren bir kelime bile yok.

Biaaaaa Biaaaaa sizi rahatsız ediyorum ama bu konuda bilginiz olduğunu düşündüğüm için etiketledim.Polis her şikayeti değerlendirmeye alıyor mu?Hakaret veya tehdit içermeyen mailler tehdit algılanıp şikayet edilebilir mi?
Her şikayet tabiki işleme alınır. Bazen bazı işgüzar polisler karakolda ikna yöntemi ile vazgeçirmeye çalışabilirler ama sen isteğinde ısrarlıysan işleme almak zorunda zira polisin bir eylemin suç olup olmadığına yönelik karar verme yetkisi yok, bu tasnifi yapmak savcının işi. Kaldı ki yapılan eylemin niteliğini mağdurun nasıl tanımladığınında bir önemi yok,bunuda yapmak savcının işi. Bakın örnek verdiğiniz olayda sizin ve karşınızdaki kişinin ilişkisi geçmişinde bu yönde bir eylemi olup olmadığı önemli, mailde ne yazdığı önemli ( misal aranızda husumet vardır adam sana dünya hayatının kısalığı ile ilgili bir dini video atar) kaldı ki savcı onu tehdit olarak kabul etmez ancak kişilerin huzur ve sükunu bozma diye bir suç var o kapsamda değerlendirebilir. Dediğim gibi her olay kendine özgüdür ve olaydaki öznel ve nesnel durumların varlığına göre savcı olayda bir suç şüphesi olup olmadığı; suç varsa bu suçun niteliğine göre bir karar verir.

Her şikayet tabiki işleme alınır. Bazen bazı işgüzar polisler karakolda ikna yöntemi ile vazgeçirmeye çalışabilirler ama sen isteğinde ısrarlıysan işleme almak zorunda zira polisin bir eylemin suç olup olmadığına yönelik karar verme yetkisi yok, bu tasnifi yapmak savcının işi. Kaldı ki yapılan eylemin niteliğini mağdurun nasıl tanımladığınında bir önemi yok,bunuda yapmak savcının işi. Bakın örnek verdiğiniz olayda sizin ve karşınızdaki kişinin ilişkisi geçmişinde bu yönde bir eylemi olup olmadığı önemli, mailde ne yazdığı önemli ( misal aranızda husumet vardır adam sana dünya hayatının kısalığı ile ilgili bir dini video atar) kaldı ki savcı onu tehdit olarak kabul etmez ancak kişilerin huzur ve sükunu bozma diye bir suç var o kapsamda değerlendirebilir. Dediğim gibi her olay kendine özgüdür ve olaydaki öznel ve nesnel durumların varlığına göre savcı olayda bir suç şüphesi olup olmadığı; suç varsa bu suçun niteliğine göre bir karar verir.
Çok teşekkür ediyorum Biaaaaa Biaaaaa 🙏

Ben de çok teşekkür ederim. Bizim olayda birbirimizi hiç tanımıyoruz. Toplumun her kesiminin hassasiyet göstereceği bir konuda propoganda yapmış, iletişim bölümüne de mail adresini koymuş. Oraya sadece bunun kötü bir propoganda olduğu, ülke olarak bunun önünde durmak için gerekeni yapacağımız şeklinde yazıldı o kadar. Yani kendisine yönelik bile değil yaptığı propogandaya yönelik yazı. Kişisel bir ifade bile yok. Üstelik geri dönüşünde iletişim bilgilerini istemiş, tehdit davası açacağını söylemiş orda da gerekli açıklama yapıldı. Bu sefer benim mail adresime gönderdiğiniz için diyor. E o maili kendisi oraya koymuş zaten.

Son olarak şunu sorsam; savcı suç şüphesi görmezse konu kapanıp gidiyor mu yoksa yine de ifadeye çağırıyor mu? Çok teşekkürler ilgilendiğiniz için 🙏

X