Kardeşim hakkında karakola veya savcılığa şikayet olup olmadığını nasıl öğreniriz?

yani karakola yapılan şikayeti çağrılmadan hiç bir sekilde öğrenemiyoruz sanırım
Avukat arkadaşlar demiş ben de biraz düşündüm, doğru diyorlar soruşturma aşamasını zaten savcı yönetir. İddianame hazırlanmasa da savcı dahil olduğu için adliyeden soruşturmaya erişim sağlanabilir. Kendiniz gidemeyecek durumdaysanız avukata vekalet vererek bunu yapabilirsiniz. Siz olduğunuz yerden bir avukata vekalet verirsiniz o da o şehirden birini bulup ona yetki verir. O ikinci avukat bakar nedir ne değildir'e. Vekaletsiz genelde adliye buna yanaşmaz. Notere gideceksiniz de harç ödeyip vekalet vereceksiniz de sonra avukata para ödeyeceksiniz de bir ton fazladan masraf. O yüzden bekleyin zaten çağırırlar. Çağırmama durumları asla olamaz.

E devletten hakkınızda şikayet var mı öğrenemezsiniz çünkü soruşturma gizli yürütülür. Dava da açılmadığı için henüz bulamazsınız. Ben sizi çok gergin gördüm biraz sakin olsanız sizin yararınıza olabilir. Çok ordan oraya koşuşturuyorsunuz. Bekleyin şikayet varsa elbet haber verecekler kaçarı yok yani. Haber verilince kardeşiniz ifadeye avukatla giderse olur biter.

E devletten hakkınızda şikayet var mı öğrenemezsiniz çünkü soruşturma gizli yürütülür. Dava da açılmadığı için henüz bulamazsınız. Ben sizi çok gergin gördüm biraz sakin olsanız sizin yararınıza olabilir. Çok ordan oraya koşuşturuyorsunuz. Bekleyin şikayet varsa elbet haber verecekler kaçarı yok yani. Haber verilince kardeşiniz ifadeye avukatla giderse olur biter.
haklısın
sadece nelerle karsılasırız
ya da öncesinde neler olur anlamaya çalışıyorum
ilk defa böyle bişey yasıyorum

Avukat arkadaşlar demiş ben de biraz düşündüm, doğru diyorlar soruşturma aşamasını zaten savcı yönetir. İddianame hazırlanmasa da savcı dahil olduğu için adliyeden soruşturmaya erişim sağlanabilir. Kendiniz gidemeyecek durumdaysanız avukata vekalet vererek bunu yapabilirsiniz. Siz olduğunuz yerden bir avukata vekalet verirsiniz o da o şehirden birini bulup ona yetki verir. O ikinci avukat bakar nedir ne değildir'e. Vekaletsiz genelde adliye buna yanaşmaz. Notere gideceksiniz de harç ödeyip vekalet vereceksiniz de sonra avukata para ödeyeceksiniz de bir ton fazladan masraf. O yüzden bekleyin zaten çağırırlar. Çağırmama durumları asla olamaz.
ben bu masraf kısmını da çok merak ediyorum
ama internette bu bilgiye hiç ulaşamadım bi avukata vekalet vermek ne kadardır sizce
sadece hakkınızda soruşturma şikayet var mı diye öğrenmek için

kusura bakma lütfen
avukat olduğunu bilmiyordum
anlatmak istediklerimi tam olarak anlatamıyorum,sorun bende
siz yardımcı oluyorsunuz zaten
bu konularda çok bilgisizim
asağıda bir arkadas uyaptan bakıyorlar diyor ya
aslında onu anlatmaya çalışıyordum
tam olarak bu ne diye
Vekaletimin olmadigi dosyayi uyaptan goremem zaten normali de gormemek degil mi sizce de? Avukatlar o zaman herkesin her bilgisine ulasabilirdi

ben bu masraf kısmını da çok merak ediyorum
ama internette bu bilgiye hiç ulaşamadım bi avukata vekalet vermek ne kadardır sizce
sadece hakkınızda soruşturma şikayet var mı diye öğrenmek için
Asgari ücret tarifesine göre avukata ödeyeceğiniz ücret 1.550 lira. Bazen yasal olmasa da avukatlar daha altında iş yapabiliyor. Daha üstü zaten her zaman mümkün olabilir. Noter ücreti var. 192 lira da o var. Yani sırf soruşturma yürütülüyor mu diye öğrenmek için fazla bir ücret değil mi?

e devlet şifrenle kendin öğrenebiliyormusun
Emniyete bir şikayet yapıldı ve evraklar savcılığa gönderilerek soruşturmaya kaydedildi ise görülür ancak bu süreç bulunduğu yerin iş yoğunluğuna göre değişir, bazı yerlerde emniyet haftada bir götürür bazen daha fazla bekler, o gelen evraka fezleke denir ve fezlekenin adliyede yine bir işlem görmesi gerekir, maalesef uyapta olmaması kesin olarak şikayet olmadığı anlamına gelmez henüz bahsettiğim işlemler tamamlanmamış olabilir,

Asgari ücret tarifesine göre avukata ödeyeceğiniz ücret 1.550 lira. Bazen yasal olmasa da avukatlar daha altında iş yapabiliyor. Daha üstü zaten her zaman mümkün olabilir. Noter ücreti var. 192 lira da o var. Yani sırf soruşturma yürütülüyor mu diye öğrenmek için fazla bir ücret değil mi?
ben daha fazla sanıyordum

Mesajları okumadım. Konu sahibi nedenini söylemek istemiyordu ilk sayfada.

Ee konuşturdunuz mu? Neymiş sebebi :KK53:
Ben de merakla okudum bütün yorumları ama paylaşmamış 😁

Bu arada konu sahibi umarım hiçbir problem çıkmaz kardeşinizle ilgili.

Şikayet konusunu ogrenseydik de hangi suçun sanığına yardımcı olduğumuzu bilseydik en azından. Umarım kimsenin canını yakmamistir kardesiniz.

tekrar çok tesekkür ederim cevapların için
o sehirden bi avukata vekalet versek ,sadece bu sorgulama işi için ücret ne olur
bu konuda bilgin var mı
Bu durumda danışmanlık ücreti ödemeniz gerekir sanırım 600 kusur bir miktar (yüz yüze) telde ise daha düşük

Not : Eksik yazmış olabilirim

Son düzenleme:
arkadaşlar çok üzgünüm.Ne olur acil yardım edin.Ağlamaktan mahvoldum,
konu kardeşimle ilgili,yaklaşık 1 aylık mevzuymus,ben öğreneli 1 hafta oldu
hakkınızda karakola şikayet ,ya da savcılığa şikayet olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz
ben bu işi avukat aracılığıyla yapmak istiyorum
avukat aracılığıyla nasıl oluyor bilen varmı
aşamaları neler,
avukat ücreti ne kadar sadece şikayet olup olmadığını öğrenmenin
not:
olayın olduğu sehirde değiliz
onun için bulunduğumuz yerden öğrenemiyormuşuz sanırım
UYAP Vatandaş Portaldan bakabilirsiniz e devlet üzerinden dava dosyası var orada ona tıklayın çıkıyor. Her avukat ücret istemiyor önce bi sorun size bi şey danışmak istiyorum bu konular hakkında bilgim olmadığı için yardımcı olur musunuz derseniz bakıyorlar bende hiç anlamıyorm açıkçası ama ilk defa bu ay başıma geldi sağolsun 4 5 avukata gittiysemde hiçbiri ücret almadan baktılar tavsiyede bulundular.

Vekaletimin olmadigi dosyayi uyaptan goremem zaten normali de gormemek degil mi sizce de? Avukatlar o zaman herkesin her bilgisine ulasabilirdi
Ben de size birşey sorabilir miyim? Gerçekte tehdit içerikli bir mesaj yoksa genel anlamda ifadeler kullanılmışsa ve içinde kişiyi urkutecek, korkutacak hiçbir unsur yoksa ama karşı taraf benim mail adresime gönderdiğin için ben tehdit olarak algıladım, şikayetçi olacağım diyorsa yine de ifadeye çağırıyorlar mı?

Ben de size birşey sorabilir miyim? Gerçekte tehdit içerikli bir mesaj yoksa genel anlamda ifadeler kullanılmışsa ve içinde kişiyi urkutecek, korkutacak hiçbir unsur yoksa ama karşı taraf benim mail adresime gönderdiğin için ben tehdit olarak algıladım, şikayetçi olacağım diyorsa yine de ifadeye çağırıyorlar mı?
İcerik onemli

X