Kardeşim evlenmek istiyor

Suç işlemedim ki hafifletici neden olarak göreyim. Ben yaptim, geldigim yerde suan mutluyum diyebiliyorsam kimseyi ilgilendiren bir sey yoktur.
Ben mutluyum diyene ben de yorum yapmiyorum. Gelip gidip ustune alinip kavga edenlerden ben de rahatsiz oluyorum.
Valla benim bu konuda alınacağım bir şey yok. Ne erken evlendim, ne aile evinde baskılandım, ne evlilikte baskılandım. O yüzden alınma argümanın banim için geçerli değil.

Suç işlemedin, diğer erken evlenenler de suç işlemiyorlar. Senin de sebeplerin vardı erken evlilik için onların da var. Sen de kendini gerçekleştiremeden evlenmişsin, onlar da. Sen de mutlu ya da mutsuz olabilirdin, onlar da olabilir. Kendini erken evlenen güruhtan farklı görmen komik duruyor. Bunu anlatmaya çalışıyor insanlar.

Kizi bir sey isteyince "evlenince kocanla gidersin/yaparsin" diyen anneler. 🙄
Sosyal medyada bazi videolar gordum mesela kadin evlenmis yasi da kucuk degil yani 25-30 var ve esiyle foto paylasip "gece gece elin ogluyla disarda geziyorum ailem bir sey diyemiyor" diye kendince seviniyorlar ailelerini arayip kizmayacak misiniz filan diye akillarinca özgurluk gosterisi yapiyorlar. Ben üzülmüştüm acikcasi
Gerçekten çok üzücü , bu tip kızlarımız kocasından bir şey istese bu kez de kocası ananın evinde var mıydı ki sanki deyip aşağılama haddini rahatça gösteriyor. Kız çocukları için baba sevgisi çok önemli , baba seviyor ilgileniyorsa kimse umurunda olmaz. Ama tersi durumda sevgiyi dışarıda arıyorlar böyle. Annelerin çoğu da maalesef sanki kızlarını evlendirmek amacıyla doğurmuşlar.

Gerçekten çok üzücü , bu tip kızlarımız kocasından bir şey istese bu kez de kocası ananın evinde var mıydı ki sanki deyip aşağılama haddini rahatça gösteriyor. Kız çocukları için baba sevgisi çok önemli , baba seviyor ilgileniyorsa kimse umurunda olmaz. Ama tersi durumda sevgiyi dışarıda arıyorlar böyle. Annelerin çoğu da maalesef sanki kızlarını evlendirmek amacıyla doğurmuşlar.
Bir kız çocuğunun en büyük düşmanı annesidir. Ikinci en büyük düşmanı ise diğer kadınlardır. Ataerkil kültürde yetişen kadınlar birbirinden nefret ediyor

Bir kız çocuğunun en büyük düşmanı annesidir. Ikinci en büyük düşmanı ise diğer kadınlardır. Ataerkil kültürde yetişen kadınlar birbirinden nefret ediyor

Ataerkil kültürde yetişen her bir kadın birer ev zencisi gibi yetişiyor.

hanımlar, şimdi benim kafam karıştı. ben yorum yapabilir miyim, yoksa yapamaz mıyım? kriterleri sağlıyor muyum?

Şiddete karşıyım şiddete karşıyım ama işte içimden geçen evire çevire neyse şiddete karşıyım

Ailesi neden gönderiyor ki kızı? Çoluk çocuğa karışsın üstüne birde çocukla gelsin diye falan mı?
Büyük konuşmayayım ama o damat bırak kapıma gelmeyi, semtime ugrayamaz
Kızın annesiyle babası yalvardı resmen yapma diye. Her annesiyle karşılaştığım da vazgeçmiyor diye ağlamaya başlıyordu kadın nişan, kına hatta düğün sabahı bile kızım geç değil vazgeç önemli değil demiş ailesi ama inanın olmayınca olmuyor.

Kadının düşmanı kadın olayına nasıl geldi konu? Şu an herhangi bir haber sitesine girsem bir sürü kadına şiddet, cinayet vs vs haberi bulurum. Ve bunların hiçbirinin de failinin kadın olmadığını görürüm. Gece ıssız bir yerde dolaşırken çevrenizdekilerin erkek olması mı yoksa kadın olması mı size kendinizi daha güvende hissettirir? Annesi tarafından erkek arkadaşıyla yattı diye öldürülen kaç kız çocuğu vardır? Neye dayanarak kız çocuğunun düşmanı annesi ve diğer kadınlardır diyosunuz dayanağınızı çok merak ettim

Kızın annesiyle babası yalvardı resmen yapma diye. Her annesiyle karşılaştığım da vazgeçmiyor diye ağlamaya başlıyordu kadın nişan, kına hatta düğün sabahı bile kızım geç değil vazgeç önemli değil demiş ailesi ama inanın olmayınca olmuyor.
Her seferinde kendisini kapıya atan kocaya koşa koşa geri gittiğine göre mezarda falan akıllanır o. Tek laf etmeye değmez. Ailesine yazık.

Kadının düşmanı kadın olayına nasıl geldi konu? Şu an herhangi bir haber sitesine girsem bir sürü kadına şiddet, cinayet vs vs haberi bulurum. Ve bunların hiçbirinin de failinin kadın olmadığını görürüm. Gece ıssız bir yerde dolaşırken çevrenizdekilerin erkek olması mı yoksa kadın olması mı size kendinizi daha güvende hissettirir? Annesi tarafından erkek arkadaşıyla yattı diye öldürülen kaç kız çocuğu vardır? Neye dayanarak kız çocuğunun düşmanı annesi ve diğer kadınlardır diyosunuz dayanağınızı çok merak ettim
Erkeklerin şiddete meğilli olması, kadınları otomatikman melek yapmıyor. Erkek tabiatı neyse onu yaşıyor. Niye anneler kızlarını bunlardan birine karı olsun diye yetiştiriyor?

Erkeklerin şiddete meğilli olması, kadınları otomatikman melek yapmıyor. Erkek tabiatı neyse onu yaşıyor. Niye anneler kızlarını bunlardan birine karı olsun diye yetiştiriyor?
Kendi annenizle problemlerinizi onunla çözün genelleme yapmayın. Biz üç kız kardeşiz, hepimizi okutup meslek sahibi etti, 20 yaşında evlenmek istesek karşı çıkardı. Ayrıca erkeğin tabiatı böyle ne demek? Erkeğin tabiatı suç işlemek üstüne mi kurulu?

Kendi annenizle problemlerinizi onunla çözün genelleme yapmayın. Biz üç kız kardeşiz, hepimizi okutup meslek sahibi etti, 20 yaşında evlenmek istesek karşı çıkardı. Ayrıca erkeğin tabiatı böyle ne demek? Erkeğin tabiatı suç işlemek üstüne mi kurulu?
Az önce siz söylediniz gece etrafta erkek varken güvende hissedilmez diye.

Kardeşim 17 yaşında konuştuğu biri varmış evlenmek istediğini söyledi ciddiye almadık ilk başta ama sürekli aynı şeyleri söylüyor evden kurtulmak istiyorum gece istediğim saatte dişarda gezemiyorum diyo ne yapmalıyız
Sen kaç yaşındasın? Desene " evlenince kocanla bile gece dışarı çıkamazsın. Adam ya işte olur ya da fosur fosur uyumak ister. Elinde bir bebe, karnında başka bir bebeyle bakkala bile gidemezsin ki ne gece çıkması!"

Kardeşim 17 yaşında konuştuğu biri varmış evlenmek istediğini söyledi ciddiye almadık ilk başta ama sürekli aynı şeyleri söylüyor evden kurtulmak istiyorum gece istediğim saatte dişarda gezemiyorum diyo ne yapmalıyız
O şimdi bilinçli konuşmuyo. Hormonları ile ılgılı
. Ergenlık donemınde. Evlenımce gece dısarı cıkacak ssnki. Çocuk terspıstıne gıdın.

X