Kardeşim evlenmek istiyor

Kardeş dışarı çıkamıyorum dememiş, gece dışarı çıkmaktan bahsetmiş. 17 yaşında gece dışarı çıkamadığı için evlenecekse de evlensin, görsün dünya kaç bucak.
Bu aile baskısı da işe gelindiği gibi kullanılan bir mesele haline geldi. İleri boyuttakileri ayrı tutuyorum ama anne babaların hiçbir şeye sesi çıkmasın isteniyor. Eminin o 17 yaşındaki kardes sevgilisinin sözünden çıkmıyordur. O zorlarına gitmiyor ama aile bir şey deyince kaçıp gitmeyi çözüm buluyorlar.

Fazla baskıcı ailelerde kurtuluş olarak evlilik görülüyor.
Benim annem de hep oku mesleğin olsun derdi. Bir de mümkün mertebe hep göreceğini benim yanımda gör, gözün aç kalmasın derdi. Rahmetli babaannem de koca batsın, ne edecen kocayı, paran olsun paran derdi :KK70:
Evlenince giyersin, evlenince yersin diye diye büyütülünce ters tepebiliyor, evet.
Ama bazen de sırf özenti oluyor Cirilla. Nedense büyümek istiyorlar, birinin karısı olmak cazip geliyor. Tuhaf ama öyle.

Özeniyorlar da Türkiyede genç anne, bekar anne olmak ya da evlenip boşanmak kolay bir şey degil. Keske dusundukleri gibi yaşayacak olsa ama yok yani evlenip en gec 1-2 seneye kucagina alacak cocugu/cocuklari hayati bitti gitti.
Yetiskin meslek sahibi bir kadin bile boşandiktan sonra aile yoksa zor topluyor.

Ben de 21 yasimda evlendim bu arada sevisme ya da gece disari cikma amaci olmadan ama gidip cocuk yapmadim. Birlikte de yaşiyor olabilirdik bana kalsa o ozgurluge sahiptim sadece resmi nikah oldu ama benim her zaman dönüp gitme şansim vardi ve Turkiyede yaşamak zorunda degildim. Resmi nikah devlet işlerinde resmi yerlerde lazim oluyor ben cift vatandaşim cunku. Ama birlikte yasamakta toplumda cok kabul gormuyor
.

Son düzenleme:
Hepinizden iyi anne olurmuşum şuan bunu gördüm kriz yönetiminiz hepinizin berbat, empati desen sıfır. İnşallah çocuğunuza çocukluktayken yeterli sevgiyi verebilirsiniz de ergenlikte bu şekilde bir problemle yanınıza gelmez çünkü eğer gelirse bu sınavda hepiniz sınıfta kaldınız 🤣🤣🤣🤣
Güya ergenleri gençleri düşünüyorsunuz, önemsiyorsunuz ama hepimizin çocuğu mok yoluna gitse filan baya mutlu olacaksınız.

Özeniyorlar da Türkiyede genç anne, bekar anne olmak ya da evlenip boşanmak kolay bir şey degil. Keske dusundukleri gibi yaşayacak olsa ama yok yani evlenip en gec 1-2 seneye kucagina alacak cocugu/cocuklari hayati bitti gitti.
Yetiskin meslek sahibi bir kadin bile boşandiktan sonra aile yoksa zor topluyor.

Ben de 21 yasimda evlendim bu arada sevisme ya da gece disari cikma amaci olmadan ama gidip cocuk yapmadim. Birlikte de yaşiyor olabilirdik bana kalsa sadece resmi nikah oldu ama benim her zaman dönüp gitme şansim vardi ve Turkiyede yaşamak zorunda degildim. Resmi nikah devlet işlerinde resmi yerlerde lazim oluyor ben cift vatandaşim cunku. Ama birlikte yasamakta toplumda cok kabul gormuyor
.
Amacınız dışarı çıkma ve sevişme olmayınca ve birde çifte vatandaşlık olunca, çok rahat ve özgür olmanıza rağmen 21 yaşında birkaç aydır tanıdığınız biriyle evlenmeniz gayet normal ama diğerleri yanlış. Ben sizin başkalarının evliliğine ilgili bu lafları edebilmenize çok şaşıyorum ya.
Çocuk yapmadım, çifte vatandaşım istediğim yaşta iş, meslek bakmadan evlenebilirim ama diğerleri tü kaka.

Amacınız dışarı çıkma ve sevişme olmayınca ve birde çifte vatandaşlık olunca, çok rahat ve özgür olmanıza rağmen 21 yaşında birkaç aydır tanıdığınız biriyle evlenmeniz gayet normal ama diğerleri yanlış. Ben sizin başkalarının evliliğine ilgili bu büyük lafları edebilmenize çok şaşıyorum ya.
Çocuk yapmadım, çifte vatandaşım istediğim yaşta iş, meslek bakmadan evlenebilirim ama diğerleri tü kaka.

Tü kaka demiyorum ki. 17 yasinda evlenip cocuk yapmadan en az 25 yasini gorebilecekse. O yaşa kadar gitmek istedigi kursa okula gidip istedigini yapip gezebilecekse yeri geldiginde bambaska bir ulkeye gidip işe girip hayatina devam edebilecekse. ( 31 yasimda bunu yaptim) bir seyler yolunda gitmediginde bosanmak isteidginde " ailem yok isim yok ne yapcam" diye aglamayacaksa buyursun evlensin tebrik ederim

Kardeş dışarı çıkamıyorum dememiş, gece dışarı çıkmaktan bahsetmiş. 17 yaşında gece dışarı çıkamadığı için evlenecekse de evlensin, görsün dünya kaç bucak.
Bu aile baskısı da işe gelindiği gibi kullanılan bir mesele haline geldi. İleri boyuttakileri ayrı tutuyorum ama anne babaların hiçbir şeye sesi çıkmasın isteniyor. Eminin o 17 yaşındaki kardes sevgilisinin sözünden çıkmıyordur. O zorlarına gitmiyor ama aile bir şey deyince kaçıp gitmeyi çözüm buluyorlar.
17 yaşında bir genç arkadaşlarıyla konserlere gidebilir, akşam yemeğine çıkabilir ya da akşam yemeğinden sonra kahve içmek için arkadaşlarıyla buluşabilir, bowlinge, sinemaya gidebilir. Bunların hepsi geç saatlerde yapılan ya da geç saatlerde de yapılabilecek aktiviteler. Gece çıkmaktan bunları anlıyorum ben 17 yaş için. Zaten bara pavyona giremez henüz. Girebileceği yaşta oralara da gitmek isteyecek tabi ki. Yine kontrollü serbestliğe gelip takılıyoruz işte.

Anne baba bırakıp alsa, gideceği yeri bilse, gittiği arkadaşlarını tanısa güvenlik konusu kapanacak. Çocuk da yaşaması gereken şeyleri zamanında yaşadığı için tatmin olacak ve arayışa girmeyecek.

Bunun gibi kızlar için baskı bahane oluyor. Hiç baskı olmasa da aynı şeyi yapar birçoğu. Benim arkadaşım inanılmaz rahat bir ailede büyüdü. Ergenliğinde babasına sevgililerini anlatıyordu. İstediği kadar sevgilileriyle geziyordu. 20 yaşında evlendi. Ailesi yalvardı evlenmesin diye ama dinlemedi. Üstelik kendisini çok kısıtlayan, habersiz markete bile gitse olay çıkaran bir adamla evlendi. Aileleri gece 1de değil de 12de eve gel deyince ailem beni kısıtladı diye ağlıyolar, beraber olduğu adam giydiğinden yediğine içtiğine, arkadaşlarına kadar her şeylerine karışıyor ağzını açmıyolar. Şu an benim arkadaşım da ailem yüzünden evlendim diyor. Napıyolardı sana diyorum mırın kırın ediyor.
Evet ya. Benim çoğu arkadaşım da ailesi özgür yetiştirmesine rağmen sevgililerinin kısıtlamasını kabul ediyorlar. Bazıları sadece aileye ses çıkartıyor.

Kardeşim 17 yaşında konuştuğu biri varmış evlenmek istediğini söyledi ciddiye almadık ilk başta ama sürekli aynı şeyleri söylüyor evden kurtulmak istiyorum gece istediğim saatte dişarda gezemiyorum diyo ne yapmalıyız
Daha çocuk o ne istediğini bilmiyor siz dikkat edin ona işte zamanı gelirse kimi seviyorsan veririz seni ona falan diyin

Evet ya. Benim çoğu arkadaşım da ailesi özgür yetiştirmesine rağmen sevgililerinin kısıtlamasını kabul ediyorlar. Bazıları sadece aileye ses çıkartıyor.
Kızılcık şerbeti doğa ekolü bunlar. Burdaki konularda da yüzlerce kişi okumuşumdur böyle. Anası kızım gece 1 eve gelmek için çok geç deyince ayılıp bayılıyorlar, sevgilisi giydiği eteği kısa bulup o eteği kesip bana foto at diyor atıyor (böyle bir konu açılmıştı cidden). Bunların önemli bir kısmı kısıtlandıklarından değil kocişcilikten böyleler.

Kızılcık şerbeti doğa ekolü bunlar. Burdaki konularda da yüzlerce kişi okumuşumdur böyle. Anası kızım gece 1 eve gelmek için çok geç deyince ayılıp bayılıyorlar, sevgilisi giydiği eteği kısa bulup o eteği kesip bana foto at diyor atıyor (böyle bir konu açılmıştı cidden). Bunların önemli bir kısmı kısıtlandıklarından değil kocişcilikten böyleler.
Evet çünkü kısıtlanmayı sevilmek ve sahiplenilmek olarak görüyorlar... Öyle konular elbet açılmıştır ben de gerçek örneklerine şahit oldum. Kısıtlanan bir ailede yetişmiş biri olarak özgürlüğün kıymetini çok iyi biliyorum ama çoğu ailesinde kısıtlama görmediği için bunu tatlı bir olay olarak görüyorlar. Çeken bilir.

Kardeşim 17 yaşında konuştuğu biri varmış evlenmek istediğini söyledi ciddiye almadık ilk başta ama sürekli aynı şeyleri söylüyor evden kurtulmak istiyorum gece istediğim saatte dişarda gezemiyorum diyo ne yapmalıyız
köteklik.

kardeşiniz okuyor mu? çok mu sıkıyorsunuz? aile yapınız nasıl? kardeşiniz mutsuz mu aile evinde yaşamaktan

Evet çünkü kısıtlanmayı sevilmek ve sahiplenilmek olarak görüyorlar... Öyle konular elbet açılmıştır ben de gerçek örneklerine şahit oldum. Kısıtlanan bir ailede yetişmiş biri olarak özgürlüğün kıymetini çok iyi biliyorum ama çoğu ailesinde kısıtlama görmediği için bunu tatlı bir olay olarak görüyorlar. Çeken bilir.
Benim de ailem serbest değildi. Özgür olmayı çok isterdim ama evliliğin bana istediğim özgürlüğü getirmeyeceğini anlayacak kadar kafam çalışıyordu. Bu kızların kafası niye çalışmıyor? Aradaki fark ne? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum

Tü kaka demiyorum ki. 17 yasinda evlenip cocuk yapmadan en az 25 yasini gorebilecekse. O yaşa kadar gitmek istedigi kursa okula gidip istedigini yapip gezebilecekse yeri geldiginde bambaska bir ulkeye gidip işe girip hayatina devam edebilecekse. ( 31 yasimda bunu yaptim) bir seyler yolunda gitmediginde bosanmak isteidginde " ailem yok isim yok ne yapcam" diye aglamayacaksa buyursun evlensin tebrik ederim
17 yaştaki evlilikten bahsetmiyorum.
Sizin 25- 30 yaşlarında evlenip biraz da mizah amaçlı evlendim gece dışarı çıkabiliyorum diyen insanların evliliğine üstten bakışınızdan bahsediyorum. O insanların evliliğine laf edecek birinin erkenden evlenmemiş, eğitim, kariyer anlamında farklı yerlere gelmiş olması beklenir en kötü. Sizin ailenizden gelen çifte vatandaşlık hakkınız onların önüne geçirip şunun için evlenmişler deme ayrıcalığı da vermiyor.

Hepinizden iyi anne olurmuşum şuan bunu gördüm kriz yönetiminiz hepinizin berbat, empati desen sıfır. İnşallah çocuğunuza çocukluktayken yeterli sevgiyi verebilirsiniz de ergenlikte bu şekilde bir problemle yanınıza gelmez çünkü eğer gelirse bu sınavda hepiniz sınıfta kaldınız 🤣🤣🤣🤣

Bayiliyorum sizin gibi herkes tukaka ben mukemmelim sanan kafalara. Buradan bakinca en buyuk destege sizin ihtiyaciniz var gibi gorunuyor.

Ben de 21 yasimda evlendim bu arada sevisme ya da gece disari cikma amaci olmadan ama gidip cocuk yapmadim. Birlikte de yaşiyor olabilirdik bana kalsa o ozgurluge sahiptim sadece resmi nikah oldu ama benim her zaman dönüp gitme şansim vardi ve Turkiyede yaşamak zorunda degildim. Resmi nikah devlet işlerinde resmi yerlerde lazim oluyor ben cift vatandaşim cunku. Ama birlikte yasamakta toplumda cok kabul gormuyor
.
İşte özendikleri şey bitmeyen ev işleri, yardımsız evi çekip çevirme, kayın aile sorunları, boşanma zorlukları değil. İşin o kısmını evlendikten sonra görüyorlar bence.
Lisede bir arkadaşım vardı, tek hayali evlenmekti. Bir evinin olmasını istiyordu kız. Böyle giyinip süslenip gezmelere çıkmak, çocuğuna anne kız kombini yapmak falan gibi hayalleri vardı. Klasik pembe panjur hikayesi işte. Evcilik oynamakla başlayan süreç evlilik hayaline dönüşebiliyor. Kimisinin ailevi sorunları oluyor kimisinin ailesi aşırı baskıcı oluyor. Bazen de sebep olmaksızın tek hedefi evlenmek oluyor. Ama birçoğunda kız çocuğu yetiştirilirken çocukluktan ergenliğe kadar evlilik kafasına sokuluyor. Anne çeyiz yaparken söylüyor mesela evlenince kullanacaksın diye en basitinden. Yani evlenmeme gibi bir senaryo söz konusu değil. Resmen programlanıyor zihni.

Benim de ailem serbest değildi. Özgür olmayı çok isterdim ama evliliğin bana istediğim özgürlüğü getirmeyeceğini anlayacak kadar kafam çalışıyordu. Bu kızların kafası niye çalışmıyor? Aradaki fark ne? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum

Bazı insanlar, diğerlerine göre daha dürtüseldir, hazza, isteklerine ulaşma konusunda sabırsızlardır (Gençlikte tavandır bu durum zaten), nasıl ve ne şekilde olursa olsun da çabucak olsun'cudurlar. Fark bu.

17 yaştaki evlilikten bahsetmiyorum.
Sizin 25- 30 yaşlarında evlenip biraz da mizah amaçlı evlendim gece dışarı çıkabiliyorum diyen insanların evliliğine üstten bakışınızdan bahsediyorum. O insanların evliliğine laf edecek birinin erkenden evlenmemiş, eğitim, kariyer anlamında farklı yerlere gelmiş olması beklenir en kötü. Sizin ailenizden gelen çifte vatandaşlık hakkınız onların önüne geçirip şunun için evlenmişler deme ayrıcalığı da vermiyor.

Haa simdi anladim. Ya buna alinacak birileri olacagini beklemem lazimdi. Evlendikten sonra gece disari cikabilenler olarak bunun icin evlendiniz hepiniz demek istemedim orada anlatmak istedigim farkli bir sey. 🙄 kusura bakmayin

X