Kardeşim evlenmek istiyor

Kardeşim 17 yaşında konuştuğu biri varmış evlenmek istediğini söyledi ciddiye almadık ilk başta ama sürekli aynı şeyleri söylüyor evden kurtulmak istiyorum gece istediğim saatte dişarda gezemiyorum diyo ne yapmalıyız
Gece kımle gezecekmiş cinli gibi
Cin dugunune mı gıdecekmıs

Evlenmeden öncesinde de aracımla çıkarsam istediğim saatte dönerdim ama oldu ki arabasız gidersem muhakkak eve güvenli olacak bir saatte dönmeye çalışırdım. Şimdi de eşime aldırıyorum kendimi. Konunun onun özgürlüğünü kısıtlamaktan ziyade güvenlikle ilgili olduğunu güzelce anlatın demek ki çocuğun kapasitesi bunu yorumlayacak seviyede değil.
Aslında aile baskısından kaçmak için evliliği bir yol olarak görmelerini garipsemiyorum çünkü baskıcı aileden kurtulmak için başka bir yol bilmiyorlar öğretilmemiş.

Derdi çocuğun güvenliği olan aile güvenli bir şekilde kontrollü serbestlik sağlar çocuğuna. Baskıyı güvenlik endişesi diye güzellemeyin gözünüzü seveyim. Hepimiz 17 yaşında olduk.

Bu yılın başında aynı şeyi komşumuz yaşadı. Kız 18 yaşına girdiği zaman hooppp koşa koşa evlendi. Şimdi her hafta kocası bıktım artık diyip kızı babasının kapısının önüne bırakıp gidiyor sonra geri gelip alıyor vs vs çok çirkin bir ilişkileri var. Sizin şu durumda yapabileceğiniz bir şey yok. O kızın ağzından şu sözleri duydum "bana nasihat vermeye bir ölüler mezardan kalkmadı" kısaca bi dünya insan konuşmuş ama bir faydası olmamış. Allah yardımcınız olsun. Evlenip g.tü göğe erince görür dünya kaç bucak.
Nasihata değil desteğe ihtiyacı var alooooğ. Kız 17 yaşında kendi başına hadi ben şu kursa yazılayım diyip kendine hobi veya ugras bulmaya ne aklı ne de olgunluğu yetiyor belli ki. Lütfen herkes gözünü kulağını dört açsın bu yavrular bize emanet ya eli s2kinde erkeklere yollamayalim kullandirtmayalim su genc kizlari artik muge anli da yoruldu ayikla ayikla bitmiyor ailesinin duygusal destek vermedigi kiz cocuklarinin basina gelenleri goruyoruz. Başıboş bırakmayın kızları artık sokak kopegi mi bunlar da basinin caresine bakicaklar SINIRLENDIM BAK

Evin tüm sorumluluğu verin temizlik alışveriş.
Muhtemelen lise öğrencisi kardeşin.
Okuldan gelsin evi toplasın yemek yapsın.
Dip köşe her hafta temizlensin.
Haaa sonra desin ben bunları koca evinde de yaparım en azından bu adam ailemin bana veremediği sevgiyi veriyor diyip yine kaçıcak yer arasın. Uğraş bulma mantığı doğru ama yönlendiriş şekliniz yanlış.

Hepinizden iyi anne olurmuşum şuan bunu gördüm kriz yönetiminiz hepinizin berbat, empati desen sıfır. İnşallah çocuğunuza çocukluktayken yeterli sevgiyi verebilirsiniz de ergenlikte bu şekilde bir problemle yanınıza gelmez çünkü eğer gelirse bu sınavda hepiniz sınıfta kaldınız 🤣🤣🤣🤣
Öfff ne tatava yaptınız.

Nasihata değil desteğe ihtiyacı var alooooğ. Kız 17 yaşında kendi başına hadi ben şu kursa yazılayım diyip kendine hobi veya ugras bulmaya ne aklı ne de olgunluğu yetiyor belli ki. Lütfen herkes gözünü kulağını dört açsın bu yavrular bize emanet ya eli s2kinde erkeklere yollamayalim kullandirtmayalim su genc kizlari artik muge anli da yoruldu ayikla ayikla bitmiyor ailesinin duygusal destek vermedigi kiz cocuklarinin basina gelenleri goruyoruz. Başıboş bırakmayın kızları artık sokak kopegi mi bunlar da basinin caresine bakicaklar SINIRLENDIM BAK
Türkiye şartlarında o yaş artık destek veremediğiniz bi nokta hanımefendi, o zamana kadar verdiklerinizle haraket ediyor zaten. Ben örnek verdim kaba taslak anlattım gördüğümü söyledim. Belki konu sahibesinin kardeşi bizim komşu kızı gibi kör değildir bilemem.

Hepinizden iyi anne olurmuşum şuan bunu gördüm kriz yönetiminiz hepinizin berbat, empati desen sıfır. İnşallah çocuğunuza çocukluktayken yeterli sevgiyi verebilirsiniz de ergenlikte bu şekilde bir problemle yanınıza gelmez çünkü eğer gelirse bu sınavda hepiniz sınıfta kaldınız 🤣🤣🤣🤣
Sen de büyük büyük konuşuyorsun, yukarıda da yazmışsın hobi bulun bilmem bir şeyler yapın diye. Bazı kızlar için bu geçerli olmuyor. Yukarıda yazdığım örnekte okusun diye destek oldular, dershane özel ders her türlü imkan vardı. Ama okumayacağım dedi kız. Yine tamam dediler, sonra kız kuaför olacağım dedi. Ona da tamam dediler, girdi bir kuaföre haftada birkaç gün de kuaförlük okuluna gidiyordu. Sonra ne oldu? 14 yaşında evleneceğim diyen kızımız 16 yaşında yine evleneceğim dedi. Vermezseniz kaçarım moduna girince artık yapacak bir şey kalmadı.
Senin kafanda her şey 2+2=4 sanırım ama hayatta her şey öyle olmuyor. Bazen ne yaparsan yap bir şeyin olacağı varsa oluyor.
Bazı çocuklar istekli olursa hayatını değiştirebilir, evet. Ama içinde yoksa yapacak bir şey olmuyor maalesef.

Aslında yanlış ifade ettim. Evlilik sadece gezmeden ibaret değil bu işlerde sende olacak diyip bir dene nasıl sence yapabilir misin ileride bir de çocuk sorumluluğun olacak diye. Aslında hayat hayellerdeki gibi değil .

Peki bu kızlar neden evlenince özgür yaşayacağını sanacak kadar zekasız oluyor? Bunun sorumlusu kim?

Kizi bir sey isteyince "evlenince kocanla gidersin/yaparsin" diyen anneler. 🙄
Sosyal medyada bazi videolar gordum mesela kadin evlenmis yasi da kucuk degil yani 25-30 var ve esiyle foto paylasip "gece gece elin ogluyla disarda geziyorum ailem bir sey diyemiyor" diye kendince seviniyorlar ailelerini arayip kizmayacak misiniz filan diye akillarinca özgurluk gosterisi yapiyorlar. Ben üzülmüştüm acikcasi

Kizi bir sey isteyince "evlenince kocanla gidersin/yaparsin" diyen anneler. 🙄
Sosyal medyada bazi videolar gordum mesela kadin evlenmis yasi da kucuk degil yani 25-30 var ve esiyle foto paylasip "gece gece elin ogluyla disarda geziyorum ailem bir sey diyemiyor" diye kendince seviniyorlar ailelerini arayip kizmayacak misiniz filan diye akillarinca özgurluk gosterisi yapiyorlar. Ben üzülmüştüm acikcasi
Fazla baskıcı ailelerde kurtuluş olarak evlilik görülüyor.
Benim annem de hep oku mesleğin olsun derdi. Bir de mümkün mertebe hep göreceğini benim yanımda gör, gözün aç kalmasın derdi. Rahmetli babaannem de koca batsın, ne edecen kocayı, paran olsun paran derdi :KK70:
Evlenince giyersin, evlenince yersin diye diye büyütülünce ters tepebiliyor, evet.
Ama bazen de sırf özenti oluyor Cirilla. Nedense büyümek istiyorlar, birinin karısı olmak cazip geliyor. Tuhaf ama öyle.

desenize "bacim sen salak misin, odaklan derslerine guzel bir bölüm kazanırsan babam istanbula/ankaraya gönderir seni. gezer tozarsin rahatca. bizim aileye tahammul edemiyorsun es ailesine nasil tahammul edeceksin? halamlari düşün. kazan oku, git ne b.k yersen ye. hatta erasmus yapana burs veriyorlarmis avrupayi gez fink fink. bunun icin evlenilir mi" diye

Aslında aile baskısından kaçmak için evliliği bir yol olarak görmelerini garipsemiyorum çünkü baskıcı aileden kurtulmak için başka bir yol bilmiyorlar öğretilmemiş.

Derdi çocuğun güvenliği olan aile güvenli bir şekilde kontrollü serbestlik sağlar çocuğuna. Baskıyı güvenlik endişesi diye güzellemeyin gözünüzü seveyim. Hepimiz 17 yaşında olduk.
Bunun gibi kızlar için baskı bahane oluyor. Hiç baskı olmasa da aynı şeyi yapar birçoğu. Benim arkadaşım inanılmaz rahat bir ailede büyüdü. Ergenliğinde babasına sevgililerini anlatıyordu. İstediği kadar sevgilileriyle geziyordu. 20 yaşında evlendi. Ailesi yalvardı evlenmesin diye ama dinlemedi. Üstelik kendisini çok kısıtlayan, habersiz markete bile gitse olay çıkaran bir adamla evlendi. Aileleri gece 1de değil de 12de eve gel deyince ailem beni kısıtladı diye ağlıyolar, beraber olduğu adam giydiğinden yediğine içtiğine, arkadaşlarına kadar her şeylerine karışıyor ağzını açmıyolar. Şu an benim arkadaşım da ailem yüzünden evlendim diyor. Napıyolardı sana diyorum mırın kırın ediyor.

Bunun gibi kızlar için baskı bahane oluyor. Hiç baskı olmasa da aynı şeyi yapar birçoğu. Benim arkadaşım inanılmaz rahat bir ailede büyüdü. Ergenliğinde babasına sevgililerini anlatıyordu. İstediği kadar sevgilileriyle geziyordu. 20 yaşında evlendi. Ailesi yalvardı evlenmesin diye ama dinlemedi. Üstelik kendisini çok kısıtlayan, habersiz markete bile gitse olay çıkaran bir adamla evlendi. Aileleri gece 1de değil de 12de eve gel deyince ailem beni kısıtladı diye ağlıyolar, beraber olduğu adam giydiğinden yediğine içtiğine, arkadaşlarına kadar her şeylerine karışıyor ağzını açmıyolar. Şu an benim arkadaşım da ailem yüzünden evlendim diyor. Napıyolardı sana diyorum mırın kırın ediyor.
İstisnalar kaideyi bozmaz şekerim.

Konu sahibinin aile yapısını bilmiyorum ama burada birçok üyeyle aynı fikirdeyim. Baskı yapmakla, güvenlik sağlamak aynı şey değil. Tam ergenliğin zırt dediği yerde 17 yaş ciddi tehlikeli bir yaş.
Baskıcı olmayan bir ailede bile olunsa kimse beni anlamıyoo, beni bunaltıyoosunuz tatavalarının tavan yaptığı dönemlerden biri. Kaldı ki kız gerçekten çok bunaltılıyorsa kendince bildiği tek yol olan evlilikten yürüyordur.
Ona anlatmanız lazım, öyle elin adamı anan baban kadar insaflı olmaz

X