Kardeşim 27 yaşında üniversitede Hukuk öğrencisi, ona karşılıksız burs verecek kurum var mı?

İnsan hayatının zorluğunu sadece okula bebekle gitmek olarak mı görüyosun? Derdin nicelliğini mi yarıştıracağız? Heleki şu attığın belge ve sunduğun argüman o kadar komikki.. Madem hukuku iyi dereceyle bitirdin doğru düzgün fikir verde( ki bizi en iyi anlayacaklardan birisinin sen olması beklenir ) o fakültenin sana faydalarını görelim.

üniversite sınavında Türkiye’de ilk ona girdim. Kardeşim de böyle bir sıralama yaptı. Çevremde burs alan çok insan oldu şartlara hakimim. Arkadaşlar zaten gerekenlerin hepsini yazmışlar emeğinize sağlık. Ben ise, ücretsiz danışmanlık vermiyorum şekerim.. uslübu kötü olanlara parasıyla da vermiyorum..

İlginçlik görecelidir. Belki size öyle geliyorumdur bilemem ama düzgünce konu kapsamında yardım etmeye çalışana tavrıma bir bak bi de yardımın dışındaki her şeyi söylemeye haddi olanlara söylediklerime bak. Esas ilginç olan onlar ve akabinde siz .. Okulu uzatmadan burs aramasının ne kötü yanı varda devamlı çalışssın çalışssın diye guguman kuşları gibi aynı şeyi tekrarlıyorsunuz anlamadım? Bir de kendi hayatınızdaki kişileri ve yaşadıklarını örnek gösteriyorsunuz da herkes denk meselelere aynı çözümle mi yaklaşmak zorunda? Kişi faktörü yok mu ? Bir sorunun yalnızca sizlerin gözünde tek tip mi çözüm yolu var ? En önemlisi sorumu eğer çalışmasını öngöreceğimiz tipte sorsaydım böylesi cevapları anlardım da soru ve benim aradığım cevap bu değil. Tepkilerim bunu için "ilginç ve komik". Yoksa ortada size garezlik bir durumum yok.

18'imde her şeyi yapamıyordum bu sebeple kardeşiniz de 18 yaşında olsa hak verirdim. Kardeşiniz 27 yaşında ama?
O halde konuşma hakkın yok durum hakkında. Burs veren kurum biliyorsan ve yardımcı olmaya da niyetliysen cevapla ya değilse yaş muhabbetine girme. Ne yapayım boyunu küçültüp 18 liklerin seviyesine mi getireyim ? Bir garipsiniz gerçekten

Ya güldürme beni. :) Üslubu muhatap belirler. Layık olunsa ona göre üslup seçilir.

Bu arada annem yaşlı ve hasta, kardeşimle ilgilenecek takati yok kadının. Bu meselelerle ben ve babam ilgileniyoruz.
Sorun şu ki kardeşiniz okul hayatıyla ilgili ebeveyn ilgisine muhtaç olmayan, kazık kadar adam -ya da kadın her neyse-. Başının çaresine bakabilecek yaşta. Anneniz hasta ve yaşlı olmasa ne yapacaktı, oturup ela lale mi yazdıracak sanki, eline harçlık verip çantasına beslenme mi koyacak her gün? Biz 17-18 yaşında kendimiz hallettik o işleri, kitapları temin ettik, yurda yerleştik, eve geçtik, çalıştık. Boşuna hırpalamayın kendinizi, kardeşiniz eğer istiyorsa halleder bir şekilde.

Aradaki bağı kuramıyorsunuz sanırım 18'lik ile 28'lik arasındaki, hala oldukça ilginçsiniz. 18'liklerin seviyesine indirmeniz değil 28'liklerin seviyesine çıkarmanız lazım ama zor bu kadar savunmaya.

Dernek değil ama kişi bulabilirsiniz belki, bazı insanlar ben sana burs verdim sen de okulu bitirince başkasına burs vereceksin sözü isteyerek burs sağlıyor. Ama nereden bulunur bilemem, Facebook grupları vs olabilir.

18 yaşında her şeyi halletmediysek şimdi konuşmaya hakkımız yokmuş

o ortalama ve yaşla kardeşinizin burs bulması imkansıza yakın hatta imkansız. bir de karşılığında sosyal faaliyet vs istemiyorsunuz. hayal kurmak gibi
Bakın bu yorumu yapan üye kötü bir şey dememiş, hatta size yardımcı olmaya da çalışmış. Gerçeklerden bahsetmiş, boşuna oyalanmayın diye. Ama siz beğenmedim emojisi koyup çıkışıyorsunuz millete. Herkes “kukumav” kuşları gibi -ama bence doğrusu papağan- aynı şeyi söylüyorsa durup bir düşünün, belki de haklılık payımız vardır? Birbirini tanımayan bu kadar insan anlaşıp Yineyeniden06’yı gıcık edelim dememiştir herhalde. Boş yere sinirleniyorsunuz. Günün sonunda asla burs bulamayıp söylediğimize şeye geleceksiniz. Şartlarını bilmiyorum kardeşinizin. Geç kazanabilir okulu, gayet normal. Hatta pes etmemesi güzel bir şey. Ama ya sizden harçlık alacak ya da çalışıp harçlığını çıkaracak. Başka bir çözümü yok maalesef.

Ben buradaki çabamı beni anne rolüne büründürmenize ve sorumun dışındaki hadsiz cevaplara tepki şeklinde gösteriyorum . 27 deki gence kim nasıl burs verir bunu araştırırken, gereksiz muhalif sözlerin arasına düştüm bi anda. Çok açık ki kimse yardım etmeye çalışmıyor sadece eleştirip topu kendi yaşam deneyimlerinden süzdükleri, aile gelenek kültür ve daha nice olgudan beslendikleri "zihniyet"lerinin "suçlu"larına atıyor. Bu fikirleri dile getirmelerinde her şeyin rolü var biliyorum. Ancak mühim olan onların yolları değil, konu hakkındaki gerçek hakiki bilgileri. Yoksa ben bilmiyor muyum 27 yaşındaki birinin çalışması gerektiğini -hatta kendisine ve birçok şeye bağlı olarak- çoluk çocuğa karışmasının beklendiğini?? İyide bu fikirsel çabaların hiçbirisi sorumun çözümü değil. Yalnızca olanı vurgulamak marifet değildir. Aranan zaten ortada olanı söylemeniz asla istenmedi ki konuyu dallandırıp budaklandırarak çözüm dışındaki karlı dağlara taşıyorsunuz? Soru başlığına yönelik cevap verecekseniz tamam yoksa boşuna yazıp ne beni ne de kendinizi yorun.

27 yaşında kazık kadar adamın her manada tembel olması anca bu kadar edebi bi şekilde savunulabilirdi jddjsjdjs
Çok hoşuma gitti okurken ya. Üslubu aşırı postmodern geldi bana. Önceleri boş yapma diyesin geliyor ama sonra bir bakmışsın sen de öyle konuşuyorsun ahahhsjs. Ben sevdim.

27 yaşında kazık kadar adamın her manada tembel olması anca bu kadar edebi bi şekilde savunulabilirdi jddjsjdjs
haha bu samimice güldürdü bak doğru Esasen tembelliği değil oda araştırıyor ilgileniyor fakat belliki tüm yazıyı okumamışssın. Üniversitede istenmedik durumlarla karşılaştı ve daha öncesinde olan sorunlarla tek başına uğraşmak zorunda kaldı. Onun için uzama ihtimali var fakat üni öncesinde bu zamana kadar geç kalmasının eleştirilebilir tarafı illa ki vardır ancak bu konumuzun dışında çünkü aradığım gerçekleri iliklerime kadar vurgulayacak bilgeler değil ki. Sadece soru başlığı hepsi bu ama konu nerelere gidiyor dur bakalım derinlikte mariana çukurunu geçebilecek miyiz

ben de burslu okudum 3 tane aynı anda burs aldığım oldu biri okuldan biri annemin işinden biri Tübitak. çevremde de burslu arkadaşlarım vardı. 5 kardeş olup 3.60 ortalama yapan arkadaşım 25 yaşında olduğu için alamamıştı. biz de öğrenci olduk koskoca yaz geçti. liseden mezun oldum işe girdim hazırlık senesinde çalıştım kredj çektim 3 yaşında olan arabayı almıştım sonra krediyi ailem ödedi orası ayrı. yine her yaz çalıştım son 2 sene staj altında upuzun çalıştım. çoğu arkadaşım da benim gibiydi. ailesinin durumu olan arkadaşım yazın full kışın haftasonu mangoda çalıştı. sanki mağarada yaşadık bilmiyoruz. burs gelecek vaad edene veriliyor. bazı kurumlar sosyal aktivite karşılığı burs veriyor ona bile yanaşmıyorlar sanki seçecek şansı var gibi

Hmm, doğrudur o zaman illaki bi sebebi vardır ama bende burs bulması çok zor diyenlere katılıyorum çünkü daha yüksek puanlı gençler bile çok zorlanıyor burs bulma konusunda

Ay ben okuyamadım yaa. Kendimi zorladım ama bi yerden sonra devrelerim gitti
Aa üzdün bak, git biraz patates domates ye kendine gelirsin belki. Birde aşkolsun neyimi beğenmedin ? O kadar saattir yazıyorum ediyorum kaç kişiyle farklı cephelerde savaşıyorum. Yinede canını sıkmışım. Senin için daha yaratıcı ve devrelerini bozmayacağım konularla geleceğim söz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…