• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeş olmak bu mu?

Siz abla olduğnuzdan fazla anaçsınız sanırım anlattıklarınızdan öyle geliyor.
Evet yardıma ihtiyacınız olduunda sizin yaptıınız gibi hemen koşacak sanmışsınız ama 3 çocuğu varmış. Size nasıl yetişsin ki.
Hepsi de küçük çocukların.
Param yok dediğin göre de öyle hem gezebilecek hem çocuklarla ilgilenebilecek maddi gücü de yok sanırım. Genel bir yorgunluğu veya sana anlatmadığı şeyler olabilir.Sende yeni doğum yaptığın için duygusalsan belki kafana çok takıyorsundur.
Siz kendi bebişinizle ilgilenmeye bakın çok üstüne gittiğinizi düşünüyorsa bir süre pplanıprogramı kesin ki zaten bebekle plan yapmak zor olur diye düşünüyorum.

İyi geceler arkadaşlar.
Benden bir yaş küçük, bir kız kardeşim var. 29 yaşında.
Kendisini çok önemsiyor ve seviyorum.
Biz iki kardeşiz, başka kardeşim yok.
Bana ne zaman ihtiyacı olduysa yanında oldum .
3 kez doğum yaptı her birinde 20 gun kaldım evinde baktım.(hakkımı helal ediyorum)
Ben doğum yaptım yanımda kal dedim kalmadı.
Sağ olsun canım Annem kaldı bende(fakat evin işlerini yapmak zorundaydim Annem 70 yaşında kiyamam ona)
Kardeşim okuyordu çocuklarla ben ilgilendim .
Kursa gitti yine ben ilgilendim.
Doktora gidecek severek baktım çocuklara.
12,10, ve 3 yaşlarında çocuklar şimdi.
Doğum gününü atlamam ya bir sürpriz ya da hediye mutlaka yaparım.
Fakat kardeşim son doğum günümde (kendisine gittiğim bir gündü)
Doğum günümü hatirlamadi .
Tek sorun bu değil, sinemaya gidelim derim benim sinemaya verecek param yok der.
Piknik yapalım iki aile, Annem de sever güzel bir gün olur derim.
(Bu arada, enistemin arabası var, yani gitmek zor değil.)
Ne yapacağız gidip yorgunluk der.
Bana gelin derim iki hafta en az beklerim gelmek istemiyor iki hafta sonra belki gelir.

Bana hep sen gel diyor ben de artık gitmeyi kesecegim...
Hayal ettiğim kardeşlik bu değil...
Sanki yabancıyım gibi ezik gibi hissediyorum kendimi onun yanında .
siz ne düşünüyorsunuz?

Kardeşte olsa önemsiyorsanız önemsenmek istersiniz.
Karşınıza alın konuşun mesela ben bu triplere girerim ardından sayıştırırım :)
O bana ben ona sonra uzlaşırız mutlu son yani.:KK74:

sen çok fedakar davranmışsın ama yapman gerekenleri yapmışsın o da çok soğuk pek umursamaz gibi sanki. bence bunları açıkça konuşmalısın neden böyle böyle diye

Kardeşinizin 3 çocukla, ki biri de 3 yaşındaymış, gezme gibi bir lüksü olacağını sanmıyorum. Geçmiş olsun doğum yapmışsınız, 3 çocukla başka evde yatılı klma lüksünün olacağını da sanmıyorum. Bence sizin gitmeniz mantıklı. Arabasının olması, 3 çocukla başedeceği anlamına gelmiyor. Benim de bir bebeğim var, daha geçen hafta ilk defa iki kişi çıktık onda da ağladı zaten. Siz biraz fazla duygusal bakıyor olabilirsiniz. Kardeşiniz hayat mücadelesi arasında kaybolmuş. Unutmuş olsa haklısınız, size de gel diyormuş. Bağları koparmak istemiyor.
Anlatamadım galiba, ben diyorum ki isterse getirdi ve çocuklari bırakacak yeri Annem yabancı değil.

Siz onun dogumlarinda yaninda olmussunuz ama ozaman sizin cocugunuz yokmus. Kardesinizden 3 cocugu baskasina birakip yaninizda kalmasini istemek bence anlayissizca.

Piknik sinema istiyorsunuz ama bunlar anne baba icin cok angarya olabiliyor. Gorumcemin 2 cocugu var. Biseyler yiyelim cay icelim dedik. Ya gorumce ya esi surekli ayakta cocuk pesindeydi caylarini zor ictiler.
Arkadaşlarıyla birlikte geziyor ama buna ne dersiniz.
Piknik tiyatro geziyor

Siz abla olduğnuzdan fazla anaçsınız sanırım anlattıklarınızdan öyle geliyor.
Evet yardıma ihtiyacınız olduunda sizin yaptıınız gibi hemen koşacak sanmışsınız ama 3 çocuğu varmış. Size nasıl yetişsin ki.
Hepsi de küçük çocukların.
Param yok dediğin göre de öyle hem gezebilecek hem çocuklarla ilgilenebilecek maddi gücü de yok sanırım. Genel bir yorgunluğu veya sana anlatmadığı şeyler olabilir.Sende yeni doğum yaptığın için duygusalsan belki kafana çok takıyorsundur.
Siz kendi bebişinizle ilgilenmeye bakın çok üstüne gittiğinizi düşünüyorsa bir süre pplanıprogramı kesin ki zaten bebekle plan yapmak zor olur diye düşünüyorum.
Maddî gücü var

sen çok fedakar davranmışsın ama yapman gerekenleri yapmışsın o da çok soğuk pek umursamaz gibi sanki. bence bunları açıkça konuşmalısın neden böyle böyle diye
Konuştuk dün sabah ve aynı tavrı değişmedi
hep söz verip tutmaz sözünü meselâ (abla şu gün şu arkadaşa gidelim birlikte çocuklari annemle bırakırız en küçüğü hariç ) der. Sonra da ay ben gitmeyecegim sen tek git der. Ne diyorsun buna.

insanlardan beklentinizi en aza indirin bu abla abi anne bile olsa o zaman inanin daha rahat hissedersiniz

bir de gerçekten çocukla bi yere gitmek zorken 3 çocukla çok daha zordur belki de bu yüzden size ayak uyduramiyordur

ben karşımda çok kötü kınanasi bir abla görmedim daha çok hayat telasindan bunalmis kendisine ve çevresine vakit ayiramayan bir kadın gördüm

bu arada çok üzüldüm başınız sağ olsun
Sağol canım.
Zaten artık bir beklentim yok kardesimden
Ben sadece onunla vakit geçirmek isteyen bir ablayim ama oluyorsa olmuyor kabul...

Bende kardeşten yana sıkıntılıyım eşimin kardeşleri kendi kardeşimden daha çok değer veriyor bana onları gördükçe içim gidiyor çok üzülüyorum ama kardeş işte atsan atamıyorsun satsan satamıyorsun bitane abim düğünüme çöp almadı durumumuzu bile bile arayıpta ya bi ihtiyacınız var mı demedi ki durumları çok çok iyi sorsaydıda var demezdim de insan bekliyor genede biraz ilgi Allah yardımcın olsun canım
Bak yaşayan bilir.
Beni biraz anlıyorsun teşekkür ederim evet insan kardeş olduğunu hissetmek istiyor bana soğuk ve mesafeli davranışları beni uzuyor.

Bende hayal ettiğim kardeşliği yaşamıyorum sizin gibi. Çok ama çok üzülüyordum. Şimdi kendime başka ilgi alanları dikkat noktaları buldum. Siz kafayı taktığınızla kalırsınız. Önemsememeye çalışın

Konuştuk dün sabah ve aynı tavrı değişmedi
hep söz verip tutmaz sözünü meselâ (abla şu gün şu arkadaşa gidelim birlikte çocuklari annemle bırakırız en küçüğü hariç ) der. Sonra da ay ben gitmeyecegim sen tek git der. Ne diyorsun buna.
huyu böyle demek ki... vallahi kardesım dahı olsa kım bana nasıl davranıyorsa bende ona o sekılde davranırdım fazla özverılı davranınca çok yıpranıyor ınsan.

Bak yaşayan bilir.
Beni biraz anlıyorsun teşekkür ederim evet insan kardeş olduğunu hissetmek istiyor bana soğuk ve mesafeli davranışları beni uzuyor.
anlıyorum tabi canım gerçekten bende üzülüyorum eşimin kardeşleri arıyor sürekli yenge çok özledik diye kendi abim tık yok ya araba ister ya para ister bi çıkarı varsa gelir gider eşinin ailesinin kölesi gibi ama her dediklerini yapar arkadaşları bile bizden önemlidir. 5 ay önce düğünümden 10 gün sonra babamı kaybettik annemle ilgilenmez aramaz etmez benle ilgilenmez var yani böyle kardeşler

3 çocuk kolay değil
siz doğum yaptığınızda kaç çocuğu vardı?
ben doğum yaptığımda kardeşim bekardı 2. de de hamileydi hep yardıma geldi etti sağolsun
benim 2. doğumumdan 3 ay sonra o doğum yaptı (ayrı şehirlerdeyiz) ben gidemedim mesela
ama hiç dert etmedi sağolsun.. birbirimizi aramak sormak doğum günü vs titizizdir.

çocuklarla size yardıma gelemezdi daha çok zararı olabilir diye düşünmüş olabilir
Ben yeni doğum yaptım 4 ay önce 3 çocuğu da vardı.
Diyorum ki Annem çocuklara bakıyor zaten küçüğü getirecekti sadece
o daha annesiz yapamaz .
Anlatamadım bir türlü gelmek istese gelirdi ben biliyorum ki istemedi.
Canı isteyince çocuklari annemle bırakıp Ankara ya kadar gidip bir kaç gün kalıyor.

Bende hayal ettiğim kardeşliği yaşamıyorum sizin gibi. Çok ama çok üzülüyordum. Şimdi kendime başka ilgi alanları dikkat noktaları buldum. Siz kafayı taktığınızla kalırsınız. Önemsememeye çalışın
Öyle ben de arkadaşlarımla birlikte programlar yapıyorum en azından onlar programı son dakika iptal etmiyorlar.

Iyilik yapicaksaniz karşılık beklemeden yapın.
Ben onun dogumuna gittim , o gelmedi ..
Ben hediye aldım o almadı vs vs...
5 parmağın 5 i bir değilken ; kardeşlerden aynı davranışları beklemek yanlış bana göre. ...
Belki yapısı öyledir , hem artniyetli olsaydı evine davet etmezdi bence..
(Keşke benim de bi Kızkardeşim olsaydı)
+1000

anlıyorum tabi canım gerçekten bende üzülüyorum eşimin kardeşleri arıyor sürekli yenge çok özledik diye kendi abim tık yok ya araba ister ya para ister bi çıkarı varsa gelir gider eşinin ailesinin kölesi gibi ama her dediklerini yapar arkadaşları bile bizden önemlidir. 5 ay önce düğünümden 10 gün sonra babamı kaybettik annemle ilgilenmez aramaz etmez benle ilgilenmez var yani böyle kardeşler
Basın sağolsun Allah rahmet eylesin.
Üzüldüm canım Allah Annenize ve size sabır versin.
Abiniz için diyecek bir şey bulamadım.

Back