• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeş olmak bu mu?

İnsanlar kardeşlerinden illa ki birşeyler bekliyorlar maddi anlamda değil, manevi olarak... eğer ben kardeşimin her anında yanında olup o benim yanında olmayacaksa ben ne anladım kan bağından can bağından yani. Yedi yabancı elden ne farkı kalır o zaman kardeşliğin.
Yani...

İyi geceler arkadaşlar.
Benden bir yaş küçük, bir kız kardeşim var. 29 yaşında.
Kendisini çok önemsiyor ve seviyorum.
Biz iki kardeşiz, başka kardeşim yok.
Bana ne zaman ihtiyacı olduysa yanında oldum .
3 kez doğum yaptı her birinde 20 gun kaldım evinde baktım.(hakkımı helal ediyorum)
Ben doğum yaptım yanımda kal dedim kalmadı.
Sağ olsun canım Annem kaldı bende(fakat evin işlerini yapmak zorundaydim Annem 70 yaşında kiyamam ona)
Kardeşim okuyordu çocuklarla ben ilgilendim .
Kursa gitti yine ben ilgilendim.
Doktora gidecek severek baktım çocuklara.
12,10, ve 3 yaşlarında çocuklar şimdi.
Doğum gününü atlamam ya bir sürpriz ya da hediye mutlaka yaparım.
Fakat kardeşim son doğum günümde (kendisine gittiğim bir gündü)
Doğum günümü hatirlamadi .
Tek sorun bu değil, sinemaya gidelim derim benim sinemaya verecek param yok der.
Piknik yapalım iki aile, Annem de sever güzel bir gün olur derim.
(Bu arada, enistemin arabası var, yani gitmek zor değil.)
Ne yapacağız gidip yorgunluk der.
Bana gelin derim iki hafta en az beklerim gelmek istemiyor iki hafta sonra belki gelir.

Bana hep sen gel diyor ben de artık gitmeyi kesecegim...
Hayal ettiğim kardeşlik bu değil...
Sanki yabancıyım gibi ezik gibi hissediyorum kendimi onun yanında .
siz ne düşünüyorsunuz?
kardeşiniz 3 çoçuklu bir anne böyle olamsı gayet normal sizin gibi enerjik değildir maddi durumu musait değildir doğumuzda kalmaması kendinnde ufak bebeği var bence sen böylesin ama cocukların yüznden sanırım deyip konuşabilirsin kardeşin sonuçta

kardeşiniz 3 çoçuklu bir anne böyle olamsı gayet normal sizin gibi enerjik değildir maddi durumu musait değildir doğumuzda kalmaması kendinnde ufak bebeği var bence sen böylesin ama cocukların yüznden sanırım deyip konuşabilirsin kardeşin sonuçta
Kabullendim durumu artık.

Bekledikce de mutsuz olunur. Bazen yedi kat el bile kardesten daha yakin davranabilir. Matematik degil ki bu her zaman 2+2=4 olsun?
işte olmadığı için insan üzülüyor, ben mesela kardeşim konusunda hep beni kullanıyormuş hissi yaşıyorum ve artık araya mesafe koydum. Kardeşte olsa çok fazla yüz göz olmaya gelmiyor.

Back