• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeş olmak bu mu?

Kalbimmavi

Melegimi kaybettim...
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
921
1.146
28
İyi geceler arkadaşlar.
Benden bir yaş küçük, bir kız kardeşim var. 29 yaşında.
Kendisini çok önemsiyor ve seviyorum.
Biz iki kardeşiz, başka kardeşim yok.
Bana ne zaman ihtiyacı olduysa yanında oldum .
3 kez doğum yaptı her birinde 20 gun kaldım evinde baktım.(hakkımı helal ediyorum)
Ben doğum yaptım yanımda kal dedim kalmadı.
Sağ olsun canım Annem kaldı bende(fakat evin işlerini yapmak zorundaydim Annem 70 yaşında kiyamam ona)
Kardeşim okuyordu çocuklarla ben ilgilendim .
Kursa gitti yine ben ilgilendim.
Doktora gidecek severek baktım çocuklara.
12,10, ve 3 yaşlarında çocuklar şimdi.
Doğum gününü atlamam ya bir sürpriz ya da hediye mutlaka yaparım.
Fakat kardeşim son doğum günümde (kendisine gittiğim bir gündü)
Doğum günümü hatirlamadi .
Tek sorun bu değil, sinemaya gidelim derim benim sinemaya verecek param yok der.
Piknik yapalım iki aile, Annem de sever güzel bir gün olur derim.
(Bu arada, enistemin arabası var, yani gitmek zor değil.)
Ne yapacağız gidip yorgunluk der.
Bana gelin derim iki hafta en az beklerim gelmek istemiyor iki hafta sonra belki gelir.

Bana hep sen gel diyor ben de artık gitmeyi kesecegim...
Hayal ettiğim kardeşlik bu değil...
Sanki yabancıyım gibi ezik gibi hissediyorum kendimi onun yanında .
siz ne düşünüyorsunuz?

Düzenleme yapmak zorundaydim kardeşim canı istediğinde gezen ve çocuklari Annem e bırakıp bir iki gün başka şehire gezmeye girebilen bir kişi.
Yani maddî manevî yeterki istesin herşeyi yapar.
Durumu var.

Son düzenleme:
Haklisiniz bence, kardeşte olsan verilen değer karşilikli olmali.. Hep kendinizi öne atmişsiniz o da sizi mecbur yapacak mecbur gelecek gibi düşünmüş.. Biraz mesafe koyun bakalim ablasina gereken özveriyi gosterecek mi.. Ama baglarinizi koparmayin kardeş sonucta baska hicbirseye benzemez

3 çocuk çok zor, belki de gözü kesmiyor.
Birde okullu olan çocukla gitmek kat kat zor. Bilim adamı yetiştiriyoruz sanki mübarek:olamaz:

Sizin çocuk küçük anladığım kadarıyla, siz gidin.

Ama Doğum günü meselesine birşey diyemem. Hediye beklemem ama önemsediklerimden önemsenmeyi beklerim bende.

Haklisiniz bence, kardeşte olsan verilen değer karşilikli olmali.. Hep kendinizi öne atmişsiniz o da sizi mecbur yapacak mecbur gelecek gibi düşünmüş.. Biraz mesafe koyun bakalim ablasina gereken özveriyi gosterecek mi.. Ama baglarinizi koparmayin kardeş sonucta baska hicbirseye benzemez
İstesem de koparamam zaten, fakat mesafe koyacağım evet.

3 çocuk çok zor, belki de gözü kesmiyor.
Birde okullu olan çocukla gitmek kat kat zor. Bilim adamı yetiştiriyoruz sanki mübarek:olamaz:

Sizin çocuk küçük anladığım kadarıyla, siz gidin.

Ama Doğum günü meselesine birşey diyemem. Hediye beklemem ama önemsediklerimden önemsenmeyi beklerim bende.
Zaten onemsenmek ve hatırlanmak mesele .
Ben kaybettim çocuğumu.
Ve kardeşimin arabası var gelmek sorun değil onun için.
Benim için zor asıl benim arabam yok.

Iyilik yapicaksaniz karşılık beklemeden yapın.
Ben onun dogumuna gittim , o gelmedi ..
Ben hediye aldım o almadı vs vs...
5 parmağın 5 i bir değilken ; kardeşlerden aynı davranışları beklemek yanlış bana göre. ...
Belki yapısı öyledir , hem artniyetli olsaydı evine davet etmezdi bence..
(Keşke benim de bi Kızkardeşim olsaydı)

Zaten onemsenmek ve hatırlanmak mesele .
Ben kaybettim çocuğumu.
Ve kardeşimin arabası var gelmek sorun değil onun için.
Benim için zor asıl benim arabam yok.
Özür dilerim üzdüğüm için.. başınız sağolsun çok üzgünüm.. :(

O zaman karşınıza alıp konuşun. Ve o gelmeden siz gitmeyin anlasın ne kadar üzüldüğünüzü.

Bence icinize atacaginiza alin kardeşinizi karsiniza acikca konusun. Dökün icindekilerinizi. Kardes bu komsu değil ki bana böyle yaptı deyip silesiniz. İyi gununuz de olur kötü de. Dertlenmeyin. Ama acik olun.
Çok söylüyorum ki abla çok anlayışsızlık yapıyorsun diye fırça atıyor.
Benim derdim karşılığı değil yaptıklarımın sadece kardeşimle birşeyler paylaşmak istiyorum.

A bir de soyle bir sey var. Benim de bir ablam var bekar. Ben erken evlendim sagolsun her seyimde yanimda oldu dogumumda lohusaligimda ama simdi o evlense ben o kadar yanında olabilir miyim allah bilir. İsin icine çocuk girdi is girdi. Yani onun sartlarinda degerlendirmek gerek.
Tamam ama çalışmıyor ve çocuklari bırakacak yeri var yine de kalmadı.
Sorun ne biliyor musun arkadaşlar da gelip geçmiş olsun der kardeş dediğin farklı olmalı yabancıdan...

Canim, seni çok iyi anliyorum. Sizde bundan sonra kiz kardeşinin davrandığı şekli aynisini davranin.

5 parmağın 5 i bir değilken ; kardeşlerden aynı davranışları beklemek yanlış bana göre. ...
Mesele karşılık değil mesele birşeyler paylaşmak ...
Allah var ben hastanede yatiyorken kaldı yanımda, fakat bebeğimi kaybettim eve geldim sana ihtiyacım var dedim yine de kalmadı 12 yaşındaki kızını bırakmak istedi ben istemedim. kız yediği tabağı zor kaldırıyor bana mı bakacak.

Öyle yapacağım işte, bakalım ne olacak galiba ben çok duskunum kardeşime.
Güzelim, malesef habgi taraf daha fazla düşkünse, o kisi en cok kalbi kirilan kisidir. Biz isteriz ki bizim yaptigimizi karsi tarafta ayni fedakari yapsin. Yapmayinca hayalkirikligi yaşıyoruz. Malesef herkez sizin gibi degil. Cok acida olsa bu böyle canim uzulme oldumu.. sen aynisini yap gor bak ozaman belki jeton yerine düşer :p

Mesele karşılık değil mesele birşeyler paylaşmak ...
Allah var ben hastanede yatiyorken kaldı yanımda, fakat bebeğimi kaybettim eve geldim sana ihtiyacım var dedim yine de kalmadı 12 yaşındaki kızını bırakmak istedi ben istemedim. kız yediği tabağı zor kaldırıyor bana mı bakacak.

Cok üzüldüm :( basiniz sagolsun canim benim ya

Ben de hep ablam yada bir abim olsaydı diyorum nazlanmak güzel olurdu büyüklerime :)

Back