kardeş kıskançlıgı

Büyüğü kreşe gönder.o yokken küçükle ilgilen.o gelince de büyükle ilgilen

Yok parkta filan karışmıyor ama sıkılmaya başlayınca yine karışıyor
peki dışarıdan birisi kardeşine zarar verecek olsa onu koruyor mu? ben de ikinciye hamileyim allah izin verirde sağlıkla doğarsa aralarında 3,5 yaş olacak , ben şimdiden kızım ağlayınca , sen üzülünce bebekte üzülüyor diyorum gelip karnımı öpüyor seviyor ama doğunca işler değişir mi acaba??

Araları çok az. Hemen hamile kalmışsın. Daha biri bebekken bi bebek daha gelmiş. Kıskanmasın da napsın çocuk. En az 4 yaş olmalı çocukların arası.

Pedogoga gidin.

Kucuk cocugunuzu bu derece ihmal ederseniz geç konusma, sosyal fobi, ice kapaniklik, ozguvensizlik gibi sorunlar yasayabilirsiniz bu nedenle ilgiyi orantili sekilde dagitmaniz gerekiyor.
Ikiside evladiniz ikisinede esit olmak zorundasiniz.
Kucugede yazik onun sucu gunahi ne.

Canim ayni seyi yasiyorum. Benim dort ve iki yasinda. Buyuk olan kreste ama evw gelir gelmez surekli kardrsine vuruyor ittiriyor bir sn bos birakmiyor. Uzman yardimi aldik simdi daha iyiyiz. Buyuk olana daha fazla ilgi gosterip biraz kayiriyorum. Kucukle o okuldayken zaten beraberiz. Buyuk okuldab gelince ona ozel vakit ayiriyorum. Kucugu evde birakip alisverise filan gidiyoruz ya da parka. Ya da sadece onunla resim ciziyorum mesela. Surekli o okuldayken onu cok ozledigimizi kardrsinin onu cok ozledigini sevdigini soyluyorum. Ve bir aydir vurmalari yuzde seksen azaldi. Birlikte cok guzel oynuyirlar masallah. Ben buyuge ilgi gosterdikce o da kardrsini daha cok benimsedi. Tabi arada yine ufak teek oyuncak kavgasi olmuyor degil :)

benim büyük 7 yaşında olmasına rağmen çözüm bulamadım :)

bildiğim tek şey sürekli sevgi göstermek. sinirlenmemek. öpmek . kucaklamak.

Yorumları okumadım,naçizane tavsiyem,
Onun sizin çocuğunuz olduğundan ziyade onun kardeşi olduğunu,onu kollaması koruması gerektiğini ABLA olduğunu vurgulayın,o da kendisine kardeşi üstündeki rolünü biçsin ve benimsesin.

Ayni senin yaslarinda iki çocugum var ve hic sorun yasamadim.sagolsun kadin dogum doktorum cok güzel uyarilarda bulundu büyük çocukla alakali.tüm dedikleri cikti ve dedigi gibi yaptim.bebek dogunca görmeye gelenleri uyardim kizimada mutlaka bi hediye alin önce onunla ilgilenin diye.bende sarilir öperken hep ikisini birden operim.hamileykende doktor randevulari,alişveris ki mutlaka büyügede bisey aldik.kardesinin slti degisirken yikarken hep birlikte yaptik.uyuturken bile ninniyi büyük kardes söyledi.ben küçüge kizdigimda bana bile laf söyletmez o daha küçük ne yaptigini bilmiyor kizma anne özür dile kardesimden der.cok baglilar cok güzel oyunlar oynuyorlar.büyük olani herseye dahil edin birlikte yapin.ikisinide cok sevdiginizi söyleyin.küçügü dışlamasina neden olacak davranis ve sözlerden kacinin.

Canim sen abla küçüğü ezip ittirip kötü davrandıkça yapmasin diye ablayi alıyorsun ya kucağına hep onunla vakit geçiriyorsun ya çocuk hiç vaz geçmez ki bu kötü tavrından. O senin sevgini istiyor ve sende kötü davrandıkça onun dediğini yapıyorsun. Yani çocuk kötü davrandıkça kazanıyor durumuna gelmişsin.

Yani sen ona ragmen kucukle ilgileneceksin ki yapmasin. Biri tatlı rekabet demiş. Senin durum tatlı rekabeti aşmış çok tehlikeli boyutlara doğru gidiyor. Önlemini alman lazım.

BENCE BÜYÜK KIZINIZI KREŞE VERİN ORADA ARKADAŞ EDİNDİKÇE VE ÇOĞU ŞEYİ ÖĞRENDİKÇE BÖYLE YAPMAKTAN HIZLI BİR ŞEKİLDE VAZGEÇER.
AYRICA BÜYÜĞÜNE BİRAZ DAHA FAZLA İLGİ GÖSTERİN EVET ÇÜNKÜ BÜYÜK OLAN KISKANÇLIK DUYGUSUNU DAHA İYİ KAZANMIŞ YAŞTA, KÜÇÜĞÜ FAZLA ANLAYAMAYABİLİR.
EVDE KARDEŞİ İLE ABLASINI YALNIZ BIRAKIN ONA KARDEŞİNİN KÜÇÜK VE BAKIMA MUHTAÇ OLDUGUNU SÜREKLİ TATLI BİR DİLLE SÖYLEYİN. ABLAYA GÖREVLER VERİN KARDEŞİNİ GİYDİRMEYE YARDIM ETSİN VS. NE KADAR NELER YAPABİLİRSE ARTIK.
SONUÇTA ODA BİR ABLA BİRAZ UĞRAŞTIKTAN SONRA ABLALIK YAPAR KARDEŞİNE :)

kızınızı doktora götürün çünkü bu kıskançlık çok fazla. yalnız kaldıklarında büyük küçüğü öldürebilir. büyük kızınıza sert çıkın. beni çok üzüyosun tarzı şeyler deyin. eşinizinde sert çıkması lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…