kardeş kıskançlıgı

elif2368

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2014
38
46
38
Mrh benim biri üç diğeri 1,5 yaşında iki kızım var.büyük kızım kardeşini o kadar kıskanıyorki baş edemiyor um artık

süreki li itiyor vuruyor elinde ne görse hemen alıyor bana anne dediğinde itiyor o senin annen değil benim annem diyor

bana anne beni sev onu sevme diyor küçük ne zaman kuçagıma gelse hemen ittiryolar kendi geliyor
Sürekli büyükle ilgileniyorum hatta küçügü cok ihmal ediyorum ama kızıma yetmiyor

ne yapmalıyım nasıl başa çıkıcam

Allah yardimcin olsun maalesef hic bir fikrim yok ama büyük kiza cok ilgi gösteriyorsun ve ihmal etmiyorsunuz ve hala kiskaniyor belki bir piskolog diycem ama 3 yasinda cocuk piskologa gitmesi iyi olurmu bilmiyorum insallah burda yardim bulursun

Ikisini bir alın sevmek için. Ablayı tek başına almayın evet zor ama ablayı kıskanmasın diye tek alırsanız evet başardım diyip devam edecek.

pedogoğa gittin mi hiç senin başedebileceğin gibi gelmiyo bana çünkü durum

büyüğe bir arkadaş mı bulsanız. misal komşu çocuğu gibi. belki oynayıp enerjisini atar paylaşmayı, arkadaşlığı öğrenir.

Küçük kızınızın bezini değiştirirken büyük kızınızdan yardım isteyin. Onun abla oldugunu hissettirin. Nasıl ben anneysem sende onun ablasısın diyin. Bide tek taraflı değildir bu genelde. Bu kardeş kıskançlığıyla ilgili kitap,makale,tezler okuyun.

Kreş tarzı bi yere veremez misiniz? Evde sıkıldıkça sarıcak kardeşine belli. Benimde iki kızım var ama hamdolsun hiç yaşamadım ben o durumu.

Ben calışıyorum normalde şimdi iki aydır evdeyim büuük kreşe gidiyor du küçük bakıcıda kalıyordu bilmiyorum zamanla azalırdiyordum ama dahada arttı

Aynı durumu yaşamış bir anneyim. Kızım 6 yaşındayken kardeşi oldu ve kabullenemedi kardeşini sürekli anne bu ne zaman gidecek evimizden tamam geldi kaldı sevdik ama artık gitsin demeye başlamıştı. Pedagoga götürdüm kızımı aşırı derecede kıskanıyor kardeşini bunu zamanla yenecek dedi ve bana kardeşinin bakımı konusunda yaşına uygun görevler verin. Kardeşinine giydirelecek kıyafetleri onun seçmesini isteyin diye önerilerde bulunmuştu. Söylediklerinin hepsini yaptım bizde çok işe yaradı. Şimdi büyük 13 küçük 7 yaşında ara ara hala kavga ediyorlar ama kıskançlık eskisi gibi kalmadı.

Kardeşler arası rekabet yaratan kıskançlık faydalıdır, onları başarıya sevk eder. Çocuklukta da gayet normal ve sağlıklıdır.
Ancak anlattığınız kadarıyla bu durum müdahale gerektiriyor. Kreşe verip evden uzaklaştırmayın büyüğü "Kardeş geldi, beni bıraktılar" diye kurar, içine kapanır.

Kesinlikle pedagoga gitmelisiniz.

Benmde 2.ye hamileym benm oglum babayi bile kıskanr benden kardese nasil alistrcam bilemiorm odasinida ayircam zor olcak ama arkadaslarn dedigi gibi kuzugun bezini alirken buyükten yardim isteyn devamli o senin kardesin artk sen sorumlusun falan deyin birlikte oynayacaklari oyunlar bulun azalır zamanla

Büyüğe sorumluluk verebilirsiniz. Ama tedbirli olun çünkü sizde kıskançlık başlamış..
Bir de tavsiyem ben hiç küçüğe sen küçüksün büyüğe sen büyüksen demedim..
İkisi de çocuk. İkisi de küçük..
Etiketlemek gibi geliyor bana abla kardeş diye..
Büyüğe sevginizi verirken küçüğü kötülemeyin.
Biz bir aileyiz fikrini oluşturun kafasında..

[QE="EBRU 72, post: 45515529, member: 47525"]Büyüğe sorumluluk verebilirsiniz. Ama tedbirli olun çünkü sizde kıskançlık başlamış..
Bir de tavsiyem ben hiç küçüğe sen küçüksün büyüğe sen büyüksen demedim..
İkisi de çocuk. İkisi de küçük..
Etiketlemek gibi geliyor bana abla kardeş diye..
Büyüğe sevginizi verirken küçüğü kötülemeyin.
Biz bir aileyiz fikrini oluşturun kafasında..
[/

çok teşekkür ederim
sanırım biyerlerde ben hata yaptım
Arık daha dikkatli olucam umaraım azalır artık bu duygu

Parka falan götürdüğünüzde orda ki salıncaklarla ilgileniyor mu yoksa yine kardeşine mi sarıyor

Bir de gelenleri uyarın.
Direk küçüge saldırmasınlar minik diye..
Küçük küçük hediyeler alın verin ellerine..
Büyüğe versinler..
Büyük kendini çok değerli hissettiğinde kardeşinin gelmesinin pek de birşeyi değiştirmediğini görecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…