- 11 Haziran 2010
- 7.641
- 13.786
Bence de bütün diyetlerde sonrasında dikkat edilmezse tekrar kilo alınır, bir de ideal kiloya ulaştıktan sonra koruma programı var bir süre kiloyu sabitlemek için diyet yapılıyor. Sonrasında da abartılmazsa alınacağını sanmıyorum, yani bir gün yediysek diğer günler dikkat etmek tam diyet değil ama biraz dikkat ederek yaşamak gerek sanırım. Ben çocukken çok zayıftım, iştahsızdım canım hiçbirşey yemek istemezdi. Çevremdekiler neden zayıfsın, niye yemiyorsun diye diye bunaldım, kızkardeşim vitamin kullandı iştahı açıldı biraz toparlandı ben de ondan görüp kullandım benim de iştahım açıldı biraz toparlandım 54 falan oldum, üniversitede düzensiz beslenmekten, stresten 65 e çıktım. Kendi uğraşlarımla 60-65 arası oldum hep. Geçen sene diyetisyene gittim 58 e düştüm ama devam edemedim. Diyetisyenimin verdiği liste ile uygularsam haftada 2 kilo civarı veriyorum, bir de diyetisyen yağ ölçümü yapıyor, mesela hiç kilo veremedim diye gidiyordum ama 1,5 kilo yağ vermiş olduğumu öğreniyordum mutlu oluyordum. O yüzden veremedim diye üzülmeyin diyete sadık kaldıysanız yağdan kaybetmişsinizdir. Bol bol su içmek te çok gerekli metabolizmayı hızlandırıyor, yağ yakıyor, ödem attırıyor. Bunlar diyetisyenimin söyledikleri.