Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Bugünkü menüm,
biraz gec girdim nete, tarih 3 temmuza ait diyelim :-)
Selintepe özellikle senin yorumunu merak ediyorum.. bu uygulamaya biraz alismam lazim sanirim:)

Sabah: Lor peynirli kepekli tost = 8, azicik domates ve salatalik = 6, salam= 1
Ara: Süt = 6

Öglen: Izgara köfte = 1, yogurt= 6
Ara: Papatya cayi (sekersiz)

Aksam: Izgara sucuk = 1, 1 dilim kepek ekmegi= 11
Ara: Yesil cay(sekersiz), kahve (sekersiz)

Toplam 40 puan oldu, yinede fazla degil mi ? o kadar kasiyorum bide
:KK1:

Canım, sabahki menünden salamı, akşamki menünden de ekmeği çıkardığın zaman menülerin normale dönmüş olacak. Bu puanla da kilo verirsin normalde. Ama bir önceki beslenme sistemine bakmak lazım. Bir öncekinde karbonhidratı çok alıyorduysan eğer hemen kilo vermeye başlarsın, daha doğrusu hemencecik fazlalık bir kilonu verirsin :))) Ama daha önceki beslenme şeklinde karbonlu gıdaları almıyorduysan çok fazla, vücudun belli bir alışma dönemine girdikten sonra vermeye başlayacak demektir ki bu da şu an çok az kilo verir ya da olduğun kilonda kalırsın anlamına geliyor. Bir hafta sonunda tartıda çıkan sonuca göre daha net birşeyler yazabilirim.

bende meyveyi cok seviyorum yaz meyveleride hep yüksek puanli insan öle 100grlada yetinemiyo..ben yurtdisindayim türk marketleri disinda satilan kavun karpuzu sevmiyorum evdede yoktu dün bir sürü kiraz ve nektarin almistimda onlarla vedalastim veda derken ben 10puanla zor kizlar hayatimda belki bi kac kere salam sosis burger filan yedim..onlara konulan katkilardan dolayi sagliksiz buluyorum..eti ne hale getiriyolar güvenemiyorum benim bekarkende evimize butürürünler kolay kolay girmezdi...meyvesizde duramam..aslinda ptesiden beridir takip ediyorum sizi ve bende uyguladim 77ydim baslarken suan 76yim..puanim 40in altina düsmedi..puanlar daha cok sebzelerden geldi sabah kahvaltida domates salatalik,haslama kabak vs vs..
topik iyi ilerliyo..herkesin bi yasam tarzi ve icinde bulundugu maddi manevi durum var ona göre dieti uyarliyo sanirim..bende motive olmak icin burdayim..herkese cani gönülden basarilar dilerim..

bu arada Selincim bende farkettim az karbonhidrat dinc olmaya vesile oluyo..dün aksam yedigim meyveler sabah yataktan sürünerek kalkmama sebeb oldu..zaten gec saat meyve vucuda zararli biliyorumda bilmek yetmiyo..ve bana 300 gr ma mal oldular..

Canım, eğer sen de meyveyi seviyorsan sana da monti diyetini önereceğim Tülay gibi. Karbonhidrat diyeti daha çok et ve ürünlerini sevenler için aslında. Ben oldum olası et ürünlerini hep sevmişimdir. Ama yaptığım büyük hata yanında ekmek ya da pilav, patates yemekmiş, bunu çok sonra anladım malesef. Karbon diyetinde, yanında ekmek ve karbonhidrat gurubu olmadan ne kadar çok et yersen o kadar hızlı kilo veriyorsun. Sen de et ürünlerini öğünlerinde almadığın sürece sadece sebze yemiş olacaksın, tabi ki bu da kilo verdirir, sonuçta puanı geçmiyorsun ama kilo vermeyi kolaylaştıran işlenmesi zor olan protein gurubu. Kendi tecrübelerim ve burdaki kızların listelerine baktığımda neden çok kilo veremiyorum diyenlere verecek tek cevabım var, çok fazla et ürünleri yemiyorsunuz. Konu açılmışken hemen yazayım, ben burger ya da sosis, salam yemedim hiç bu süreçte. Ben en çok tavuk yedim, haşlama ve de ızgara. Kırmızı et de çok yedim. Ve benim verecek çok fazla kilom vardı. Hepsini topluca düşünerek sonuç çıkardığımızda, öğünlerinde ve ara öğünlerde proteinleri fazla tercih etmeyenler ya da edemeyenlerin kilo vermesi yavaştan olacak. Bunu kabul ediyorum, yavaş da olsa vermem lazım tüm fazlalıklarımı diyenler aynen devam etsinler, zaten en güzeli yavaş verilen kilodur. Ama senin gibi meyve ve sebzeyi seven arkadaşlarım için bu diyet işkenceden farksız bana göre. O yüzden yazıp duruyorum, herkes zevkine, yapabilirliğine göre bir diyet seçip onunla devam etsin ve diyeti ikide bir başka bir diyetle değiştirmeden bu şekilde sonuna kadar aynı diyetle devam etsin, vazgeçmeden diye. Diğer şekilde haftada bir, ayda bir değiştirerek kendi vücudumuzu mahvederiz. Bütün diyetler kilo verdirir, ama aç kalmadan, sevdiğimiz gıdalarla yaparsak diyetimizi o süreçte hem psikolojimiz bozulmaz, hem de normal yaşantımızı idame ettirebiliriz. Monti diyetini ben yapmadım, ama sistem olarak çok mantıklı bir diyet gibi geldi bana ve yıllardır yapan herkes kilo verip olduğu kiloyu da muhafaza edebiliyormuş.
Yazdıklarıma göre karar verip yine burda kalmak istersen her zaman yanındayım hayatım. Hatta diğer diyeti yaparsan da biraz bilgim var takıldığın yerlerde yardımcı olmaya çalışırım. Burda topikleri de var bildiğim kadarıyla.
Yazdığın son satırı şimdi okudum, meyveler her şekilde yararlı ama çok fazlası değil haliyle. Bize asıl zararı olan grup ekmek, pirinç ve patates türünden karbonhidratlar. Bunlardan kilo verdiğimizde, istediğimiz kiloya indiğimizde de çok sınırlı tüketmemiz gerekiyor. Normali de bu zaten. Bizler eskiden kalma geleneklerimizi halen sürdürüp bu ürünleri çatlayana kadar yiyoruz ama geçmişteki doğallık ve yaşam tarzıyla günümüzdeki koşullar aynı değil. Şimdi teknoloji bizi koltuğa yapıştırdı, hiçbirşey için efor sarfetmiyoruz. O yüzden bu gurubu azaltmamız lazım.

7 haftadir rejimdeyim verdigim kilo 5

offfffff

selin abla eminmisin yaa bu karbonhidrat diyeti ise yaricakmi :gitme: regl yüzünden birsey anlayamadim yaa

Aylincim, çok olumsuzsun güzelim yaaa. 7 haftada verdiğin 5 kilo o kadar az ki. Çoğu vermen gereken kilolun sırf bu olumsuz fikirlerinden kaynaklandığını düşünmeye başladım artık biliyor musun. Azcık inansan kilo vereceğine keşke. Sadece bu diyette değil hangi diyeti yaparsan yap kilo veremeyeceğine inanırsan cidden veremezsin ki. Senin en büyük hatan tartılmak. Sen 17 Temmuz'a kadar hiç tartılmamayı başarabilirsen yemin ediyorum çok şey değişecek, çok basit yapacağın şey TARTILMAMAK. O kadar emek veriyorsun lütfen tartılarak bu emeğini ziyan etme güzelim, azcık lafımı dinle.

selintepe ve DENEKLERİkaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

sempatiksalakcinni

Deneyeceğim Selin abla. Seviyorum tabi çayı ama zayıflamak için ondan
vazgeçebiliyorum işte.

Bence yavaş yavaş dene. Çünkü şekersiz içtiğinde sadece kahvaltılarda ve yemeklerden sonra içebileceksin böylece günlük çay içimin de azalacak ve daha açık içeceksin, hepsi kar senin için. Kahvaltılarda iki lokma sonra doyacaksın zamanle ve zorlasan 2 bardağı geçmeyecek, yemeklerden sonra da ikişer bardak içsen, bu 13 bardak şekersiz içtiğinde 6'yı geçmez bile.

iyi pazarlar kızlar, bu hafta denize gitmedim, annemlerdeyiz çok fena eksiklik hissediyorum buzz gibi suya atlamak, şu an denizde olanlar benim yerimede şöle bir balıklama atlayın bakalım :KK1:

İzmir'in güzel kızları, lütfen bizi kıskandırmayın. Ankara'da deniz vardı da biz mi girmedik?

ilgin icin saol arkadasim...biraz evvel esime tavuk,kiyma et siparis ettim..dünde ton baligi aldirmistim..benim derdim meyveden cok tatliylaydi..su bi haftalik deneme sürecinde bile tatliyi kesebildim..seker oranimi ayarlamam lazim meyveden biraz uzak kalabilirim nasilsa sifir meyve degil..denemek istiyorum...

okuyamadığım sayfaları okuyorum herzaman katılamasamda aranıza sizi takip ediyor olacam bugün 5. günüm haftadan haftaya kaç kilo verdim yazarım ben açıkçası kim bu diyetle haftada kaç kilo vermiş merak ediyorum

aylin canim, zayiflamak isteyene spor sart.. ben 1 senedir spor yapiyorum
baslarda öyle zor geliyoduki spor.. ama simdi kendim rahatlamak icin yapiyorum..tüm stressimi aliyor,kendimi iyi hissediyorum... dedigin gibi havalar cok sicak bu havada yapilmaz ama serin günleri kesinlikle kacirma.. kisa egzersiz videolarindan baslayip kondisyon kazanmaya bak.. mucizeyi görüceksin..

darkolive bende gitmek istiyorum denize, gidenleride kiskaniyorum :)
2 hafta sonra trye gidiyorum o zaman ege taraflarinda denize giricem insallah...

selintepe
öyle güzel anlasilir bi dilde anlatiyosunki hemen motive oluyorum inanki.. daha önce diyet yapmadim,sadece sagli beslenerek ve spor yaparak kilo verdim..normalindede protein agirlikli besleniyordum.. hamur isini sekeri,pirinci hayatimdan cikardim... dogru beslenmeyi arastirarak ögrendim ve bu zamanimi aldi, yavas yavas verdim iyikide öyle olmus, asla geri almadim verdigim kilolari... simdi bu topige rastlamam büyük sans benim icin, daha bilmedigim cok sey varmis diyorum.. senden ve burdaki arkadaslardan ögrenebilecegim seyler icin sansliyim :) birazdan firinda balik fileto yiyicem, nette arastirdim ama karbonhidrat degerini bulamadim, yardimci olurmusun =?

tamam selin áblacim tartilmicam ama her cuma tartilma günümüz bizim...
mecburum...

yogurtu biraktim... bu hafta cok yedim annem kaymakli felan tutturdu yedik baya... dondurmayida biraktim...

yarin da mi tartilicaz??????

DyGlu biliyorum sporsuz olmuyor... yürüyüs de yapmiyorum sicak oldugu icin... kömüs gibi oturuyorum evde......
haftaya yüzmeye gidecem bol bol yüzerim..

bugünkü menüm:

sabah:

1 yumurta

ara:

5 kasik yogurt 7p?

öglen:

2 sosis 1p
3 ízgara köfte (yagi akti gitti :)), ama ekmekle yapildi) 6p diyim
1 yk mayonez 1p
cok cok az peynir

aksam:

haslanmis tavuk

büyük ihtimal böyle olacak

15 p??

Bugünkü menüm,
biraz gec girdim nete, tarih 3 temmuza ait diyelim :-)
Selintepe özellikle senin yorumunu merak ediyorum.. bu uygulamaya biraz alismam lazim sanirim:)

Sabah: Lor peynirli kepekli tost = 8, azicik domates ve salatalik = 6, salam= 1
Ara: Süt = 6

Öglen: Izgara köfte = 1, yogurt= 6
Ara: Papatya cayi (sekersiz)

Aksam: Izgara sucuk = 1, 1 dilim kepek ekmegi= 11
Ara: Yesil cay(sekersiz), kahve (sekersiz)

Toplam 40 puan oldu, yinede fazla degil mi ? o kadar kasiyorum bide
:KK1:

kız senin ne işin var burda. sen tanımazsın da beni şimdi:KK1:küçük bi ip ucu vercem sana.koşu bandıkaydirigubbakcemile3

kizlar bugünki menümü yazayim :

sabah herzamanki gibi:
1 dilim ekmek=15
peynir= 1
(selin abla iki gündür salam vb. yemiyom kahvaltida)

öglen:
hellim peyniri 100gr= 1
tavuk = 0

aksam
daha ac degilim arkadasla buluscam ama kararliyim sodadan baska bisey icmeyecegim
eve geldigimdede sütlü neskafe= 2

su: 2 litre spor düsünüyorum ama bakalim :)

toplam 19

degisiklik olursa eklerim :)

Aylin90'cım kaç saattir yazıyordum, internet gitti şansına silindi hepsi. Tekrar yazmaya çalışacağım. Listene baktığımda bunlarla nasıl doyuyorsun merak ettim. Sabah 1 yumurtayla doydun mu mesela? Sende yanlış giden birşey var onu bulmalıyız, lütfen yazar mısın hayatım. Kaç gündür yapıyosun bu diyeti, aralarda acıkıyor da kendini tutuyor musun yememek için bişeyler?

Aaylin, listen harika güzelim, akşam yemeğinde de birşeyler yemen lazım ama. Sadece soda içecekler için sadece olsun lütfen.

Sabah: Kepekli lor peynirli tost= 8
Ara: Yesil cay = 0

Öglen: Firinda 4 balik fileto = bunun puanini bilmiyorum, 1 yk mayonez=1
Ara: Tarcinli süt= 6

Aksam= Firinda tavuk =0
Ara= Yesil cay =0

toplam 15 puan oldu ama balik filetoyla birlikte biraz daha yükselebilir..
bugünlük iyi tutturdum puan isini ögün ve ana yemegi atlamak istemiyorum,
normal beslenme aliskanligima devam ediyorum.. gücssüz kalmamak adina..

Son düzenleme:
Bir de Aylin90, senin için özel bir araştırma yaptım netten, şu tartılma konusunda, bu hafta sadece Pazartesi sabahı bizim için ve Cuma sabahı topiğin için tartılacaksın hayatım. Aşağıda yazılanları oku lütfen. Aynen kopyalıyorum.

Kilo kaybetmek, arabanızın anahtarlarını kaybetmekten daha kolay olabilir. Bunu için birkaç dakikanızı bize ayırmanız yeter… (Bize güvenin, biz doktoruz!) Kilo vermekle ilgili boş inanışları bir kenara bırakırsanız, fazla kilolarınızdan çok daha kolay kurtulursunuz. İşte güncellemeniz gereken diyet bilgileri:

SAATE BAĞLI KALMAYIN

Saatin acıktığınızı söylemesine izin vermeyin:
Gün içinde belli saatlerde yemek; tüm gün içinde daha az yemenize, daha fazla kalori yakmanıza, damarlarınızda daha az kötü kolesterol oluşmasına yardımcı olur. Öğünleri atlamak veya belirsiz saatlerde yemek yemek ise metabolizmanızı yavaşlatıp, vücudunuzun yağ ve kalori biriktirmesine neden olur.

BELİNİZİ DE ÖLÇMEYİN

Her gün tartılmayın:
Araştırmalar, hedefledikleri kiloyu verdikten sonra düzenli olarak tartılan insanların daha az tartılanlara oranla kilolarını daha iyi koruduklarını gösteriyor. Ama burada önemli bir kelime devreye giriyor: Sonra… Kilo vermeye çalışırken, en küçük başarınızı ya da başarısızlığınızı göz önüne seren baskül en iyi arkadaşınızın olmayabilir! Ancak hedeflediğiniz kiloya ulaştıktan ’sonra’, her gün tartılmak ya da bel ölçünüzü almak; ideal kilonuzu uzun süre korumanın en iyi yollarından biridir.

selin buralaardamısın??

ya beni köfte yemek çok acıktırıyo biliyomusun enteresan geldi neden acaba?? eğer sorarsan içine hazır köfte harcı katıyorum ondan mı acaba??

birde gerçekten en iyi tok tutan bana da en iyi gelen tavuk oldu. henüz köfte dışında kırmızı et tüketmedim ama burgerler falanda tavuk gibi çok tok tutmuyo

hafta sonu yediklerimi yazmadım valla git gel düzen bozuluyo sabah kahvaltıları öğlene kayıyo ne yazıkki vs vs

ama yarın sabah tartılıcam bakalım ne olacak bu sabahta 96200 düm 2 gündür inemedim. bilmiyorum yarın sabah inebilirmiyim?? ben yaklaŞIK 1.5-2 yıldır 95 leri görmedim hep yukarısındaydım acaba ondan dolayı bir inat sözkonusu olabilirmi??

selin abla acikmiyorum ondan yemiyorum yoksa acikcsam kesin bisiler yerim yoksa uyuyamam :) . Galiba havadan kaynaklaniyo cok bunaltici cünkü. Yarini tartilmak icin sabirsizlikla bekliyorum acikcasi :KK70:

Sabah: Kepekli lor peynirli tost= 8
Ara: Yesil cay = 0

Öglen: Firinda 4 balik fileto = bunun puanini bilmiyorum, 1 yk mayonez=1
Ara: Tarcinli süt= 6

Aksam= Firinda tavuk =0
Ara= Yesil cay =0

toplam 15 puan oldu ama balik filetoyla birlikte biraz daha yükselebilir..
bugünlük iyi tutturdum puan isini ögün ve ana yemegi atlamak istemiyorum,
normal beslenme aliskanligima devam ediyorum.. gücssüz kalmamak adina..

sen var ya sen çok fazla oluyosun haa.15 puan da tutmuş muş.lan zaten kaç kilosun bee deli mi etmeyegeldin bizi sen:eek:klava: :eek:klava: :eek:klava:

ilgin icin saol arkadasim...biraz evvel esime tavuk,kiyma et siparis ettim..dünde ton baligi aldirmistim..benim derdim meyveden cok tatliylaydi..su bi haftalik deneme sürecinde bile tatliyi kesebildim..seker oranimi ayarlamam lazim meyveden biraz uzak kalabilirim nasilsa sifir meyve degil..denemek istiyorum...

Tamam canım, anlaştık o zaman.

okuyamadığım sayfaları okuyorum herzaman katılamasamda aranıza sizi takip ediyor olacam bugün 5. günüm haftadan haftaya kaç kilo verdim yazarım ben açıkçası kim bu diyetle haftada kaç kilo vermiş merak ediyorum

Eto, yarın sabah tartı günümüz, akşamında listeyi yazıcam.

selin buralaardamısın??

ya beni köfte yemek çok acıktırıyo biliyomusun enteresan geldi neden acaba?? eğer sorarsan içine hazır köfte harcı katıyorum ondan mı acaba??

birde gerçekten en iyi tok tutan bana da en iyi gelen tavuk oldu. henüz köfte dışında kırmızı et tüketmedim ama burgerler falanda tavuk gibi çok tok tutmuyo

hafta sonu yediklerimi yazmadım valla git gel düzen bozuluyo sabah kahvaltıları öğlene kayıyo ne yazıkki vs vs

ama yarın sabah tartılıcam bakalım ne olacak bu sabahta 96200 düm 2 gündür inemedim. bilmiyorum yarın sabah inebilirmiyim?? ben yaklaŞIK 1.5-2 yıldır 95 leri görmedim hep yukarısındaydım acaba ondan dolayı bir inat sözkonusu olabilirmi??

Rubiş burdayım hayatım. Hazır köfte harçlarının içinde galeta unu var, seni acıktıran o. Biz aslında burda öyle bir sisteme oturtmaya çalışıyoruz ki hiç acıkmayalım. Küçük bir parça galeta unu veya yoğurt çorbasındaki pirinç örneğin bizi tekrar acıktırabilir. Burger'lerde de acıkıyosan onda da kesin galeta unu veyahun normal bildiğimiz beyaz un vardır. Hayatım hiç acıkmamak için bunları hiç almamak gerekiyor, tavuk beni de tok tutuyor ve çok kilo verdirdi. Kırmızı et de muhtemelen sana iyi gelir, şu an pahalı ben dokunamıyorum fazla :)
Ne yediğini yazman önemli değil, hatırlaman yeter, önemli olan aralarda yanlış birşeyler yememen. İnşallah yarın sabah inersin, söz verdin haftaya tartılmak yok :)

selin abla acikmiyorum ondan yemiyorum yoksa acikcsam kesin bisiler yerim yoksa uyuyamam :) . Galiba havadan kaynaklaniyo cok bunaltici cünkü. Yarini tartilmak icin sabirsizlikla bekliyorum acikcasi :KK70:

Tamam Aylincim, acıkmıyorsan sorun yok, doğru gidiyorsun demektir. Acıkırsan bir lokma dahi olsa bişey yemeyi unutma.

X