Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Aylinn o folyoyu hatirlattigin iyi oldu, birazdan bahcede güneslenirken göbegime dolayayim :-)
Göbegin erimesine pulbiberli yogurtta iyi geliyo, aklinizda bulunsun..
Utanma bitanem, azminle vericeksin güzellce nisanliginida gelinliginide giyeceksin..
Ama haplari kesinlikle kullanma derim, o kadar cok yan etkisi varki..

Serapay tebrik ederim.. bende aynen denize girmek icin hevesleniyorum..yillar sonra ilk defa yaglarimdan cekinmicem..

zara78, bencede kiskaniyordur ama bu kadar cok abartip hakarete dönüstürmesine gerek yok
adami cildirtmissin güzelliginle ondan bence :)

kizlar kaçamaklarima ragmen iki haftada 3.9 kg verdim ve bu sabah gene tartildim ikihafta+iki gunde 4.400 kg çok mutluyum uzun zamandir bu kadar kilo kaybetmemistim .. yillardir denize girmiyordum bu sene çok azimliyim denizde yuzmek istiyorum bu diyet mucize ... kaçamak yapacak oldugum zamanlar karbonhidrati sabah almaya çalisiyorum .. aksama kadar da yediklerimi dengeliyorum .. mucize diyet bu ! hepinize basarilar arkadaslar

Canım, çok tebrik ediyorum seni. Karbonhidratı sabahları almaya çalışman çok doğru bir hareket, inşallah daha da vereceğine inanıyorum.

bugün meyvelerle vedalasip yarin geliyorum abartmadan vedalasirim...1.65 boyum 76 kilom..güzel bi topik olmus paylasimi bol yüksek performansli..masallah diyelim sekteye ugramasin..

Tamam hayatım, meyvelerle vedalaşırken karpuz kavun ve muz'la vedalaşmasan iyi olur, uzaktan bay bay de, diğerleriyle vedalaş derim ben. Bu üçü gi değeri açısından çok yüksek. Yarın başlayacaksın ya çok fazla acıkmanı istemem. Yarın tekrar tartılırsan veda esnasında sana ne hediye vermişler bi bakalım :)

selintepe cok bilgilisin canim.. yanliz ilk safyada eksiklikler var,onlara el atsan diyorum..
bazi besinler ikiser kez yazilmis bi tanesinde puani az digerinde ise daha fazla puanli..

birde ben simdiye dek bu sekilde zayiflamadim, yeni farkediyorum 50 puan sINIRINI gectigim cok olmus.. diger kilolarim yavas gitti spor olmasina ragmen..
simdiki yöntemle bakalim son 1 kilomu hemen verebilecekmiyim :-)

Canım, sen iki gün sıksan bu diyette inan bir kilonu çok rahat verirsin. İki gün hiç karbonhidrat alma, belki de üç gün, tak diye gider zaten bir kilo ne ki, keşke herkesin bir kilosu olsa verecek. İlk sayfadaki eksiklikleri hiç okumadım inan çünkü biz 111. sayfadan itibaren buraya taşındık, daha önce topiğimiz farklıydı, bizi buraya sürdüler resmen :))

dün kayinvalidem aradi TR den (izinde kendisi) bohca icin gecelik takimi alicakmis L olurmu dedi sempatiksalakcinni zayiflayinca olur olurr dedim, ay nasil utandim üzüldümm
sütyen kac giyiyorsun dedi.... annemde 95 olur ona dedi, rakkama bak senn..... offfff
ins olur hic de sanmiyorumya, TR den hic almamisimdir ben...
bir kac gecelik takimi daha vardi ama M idi bu olmaz dedim kücük göründü gözüme dedi....
kötü niyeti yok istee kaciriveriyorr..... kac kg attin dedi 5,5 dedim masallah dedi...

ayy utaniyorum artikkk.... vericem kiloo

Aşkım utanmana hiç gerek yok, rahat ol. Benim kayınvalidemlerin benim için aldıkları 36 beden gecelikler bana halen olmuyor, ki evlendiğimde hiç olmayacağını bile bile almışlardı. Göz var izan var, sen dua et sana sormuş kayınvaliden, benimkiler hiç sormadan almışlardı. Manken giyse dar gelir vallahi. :) İnsan gıcık oluyor ama yapacak bişey yok, en azından sana sorduklarına göre iyi niyetli insanlar demek ki. O yüzden hiç dert etme kendine.

ay evet bende yapiyorum bu folyo isini :) aksamlari bisiklet sürmeye gidince yada kosuya cikinca ozaman kesin bende göbegimi folyoluyorum... o bölge cook terliyor ya bakalim bir ise yarayacakmi ....

Aylincim, benim bildiğim kadarıyla folyo'lar yağ eritmiyor, sadece hücrelerde biriken suyu, yani ödemi atıyorlar. O yüzden karnın erimiş gibi görünüyor veya sardığın diğer yerler. Ödem alternatifleri için güzel bir yöntem, zaten sauna eşofmanları da aynı yöntem. Ben yıllarca kullandım, diyet yapmadan hikaye hepsi. Ama diyetle birlikte çok iyi sonuca ulaşabilirsin, kullanmaya devam et, iyi bir yardımcı unsur.

aman dikkat edin benim de bir tanidigim bu tur hap kullandi ve çok unutkanlik yapiyormus zayiflamanin en dogru yolu zaten rejim ve spor sagliginizi kaybetmeyi goze almayin .. çok dikkatli olun derim.olumunekankayizsmile

Kızlar laf açılmışken şu haplar konusunda da birşeyler yazmak istiyorum tecrübelerime binaen. Piyasada çıkmış neredeyse bütün hapları kullandım. Lida, fx15, elmakrom, biber hapı vs, extragell tarzı kremler. Lida ve biber hapı mide için çok ama çok tehlikeli. Ben midemi mahvettim yeni yeni düzeltmeye çalışıyorum, iki hafta önce ancak mide ilaçlarımı kestim ve şu an çok şükür normale döndü gibi. Bu tür ilaçlar sabahın köründe kaldırıyor seni, günde iki üç saatlik uykuyla çok enerjik bir şekilde yaşıyorsun. Ağzında bir kuruluk ve sürekli su içme ihtiyacı hissediyorsun, iştahın neredeyse yok gibi. İki ila üç gün sonra mide yanması başlıyor ama dayanılmaz bir ağrı. Doktora zor yetişiyorsun, herkeste aynı etkiyi yapar mı bilemem ama ben mahvoldum. Kilo verdiriyor ama işkenceyle. Bu tarz ilaçlarla malesef hayatını kaybedenler oldu, kalpte de sorun yaratıyor diye okudum internette. En önemli husus ilacı bıraktıktan sonra iştahın acayip artıyor, önceki yediğin öğünün iki katıyla doymuyorsun ve miden kazınıyor kendine engel olamıyorsun. Kimseye tavsiye etmiyorum. En güzeli seni acıktırmayan yiyecekler bulmak, deneyerek.

yaaa yetisemiyorum sizin hiziniza kizlarrr.. yediklerimi yazmakla yetiniyorum artik..
arada bir kac sayfaya göz attimda selincim senin resmine denk geldim..
masallah canim masallah diyorum sadece.. cok gzl olmussun..
:s ben isterim öle vermeyi ama bisey fark edemiyorum aninda sonuc istiyorum bedenimde sanki..

neyse ben yazayim listemi:
1.7
sabah:
100gr Sucuk
yarim greyfurt

ögle ve aksam (Mangal yaptiydik)
salata
ayran
3 kanat ve bi sosis
2 tane köfte

2.7.10
Sabah
iki yumurta
bi domates

öglen ve aksam (yemege gittik bugünde biraz fazla kacirdim :S)
Döner tabagi yedim yani salata bi kasik yogurt biraz patates kizartmasi ve et
yaninda kutu cola :KK43:

Şirine, çok teşekkür ederim canım. Anında sonuç olsaydı keşke, ama biraz sabırla ve biraz da dirayetle yapamayacağımız hiçbir şey yok inan. Her zaman yazıyorum, hangi diyeti yaparsak yapalım, bırakmak istediğimizde yine abartmazsak, ölçüyü kaçırmazsak, ve yarın ölecekmişiz gibi yemezsek, yani bu bir nevi hırs almaktır diyette olduğumuz günlerdeki aç kalmalarımızın hırsı, onu yapmazsak, aralarda hakim olabilirsek kendimize sonra iki üç gün sonra insan zaten normale dönüyor, o iki üç günü zararsız kapatabilmek en doğrusu. Bu diyetin en sevdiğim yanı aç kalma duygusu olmaması o yüzden kaçamaklarda o hırs olmuyor bende, diğer kızlarda oluyor mu bilmem. Yesemde çok abartmıyorum, saldırmıyorum eskisi gibi. Hiçkimse aylarca herşeyiyle kaçamaksız bir diyeti sürdüremez, hepimiz insanız. O yüzden hepimizin cozutma, bıkma, vazgeçme evreleri olabilir. O dönemlerde de birazcık dikkat etsek aslında toplamda düşündüğümüzde kesinlikle çok kilo almayız gibime geliyor.

öncelikle selin abla gercekten ayakta alkislanacak ve örnek alinacak bir bayansin. Muhtesem olmussun. Masallah. Darisi hepimizin basina insallah.

Adasim sende 82kiloyla fistik gibi görünüyorsun yaaa. Hic bir fazlaligin göze batmiyor.

Izlem abla sende öylesin masallah. Hepiniz süpersiniz:)

Biraz gec oldu ama bugünki menümü yazayim :KK43:2.07.2010)

sabah:
1 dilim ekmek=15
peynir=1
4 ince dilim sucuk=1

öglen:
2 sosis=1

aksam sütlü neskafe = 2 (süt 50 mldi)
2 catal taze fasülye = ? bilemedim

veeeeeeeeeee 11 gündür en büyük kacamagim:
1 dondurma= 20 diyorum ben; ama pesinden hemen 30 dk kosuya ciktim herhalde yakmisimdir o kötü karbonhidratlari
toplam: 45 felan eger fasülyeye 5 puan verirsek

2.5 litre su;

Canım çok teşekkür ediyorum sana da. Evet dondurma en büyük kaçamağın olmuş, listelerine baktığımda, ama dert etme, listelerin çok güzel gidiyor, akşam bişey yememişsin zaten. Hiiç önemli değil, aynen devam.

kızlar size bişey soracağım özellikle aylin hanım size şimdi ben 32 yaşındayım ve 64 kiloyum burdakiler gibi çok sıkı olmasada karbonhidrat diyetini uyguluyorum boyum 159 ama gelin görünki o kadar çok şişman görünüyorumki arkadaşlarım inanmıyorlar 64 olduğuma sen varsın bi 78-80 diyorlar :KK43: acaba bunun nedeni ne olabilir ? aylin hanıma bakıyorum 80 lerde bile ne kadar fit görünüyor maşallah.ben neden böyle görünüyor olabilirim lütfen cevaplayabilirmisiniz

Celine'cim herkes bu konuda birşeyler yazmış, ben de kişisel yorumumu yazmak istiyorum. Öncelikle bu tip arkadaşlarının söylediklerine fazla kulak asmamanı önereceğim sana. Boyun 1.59 ve kilon da 64 ise sen kesinlikle çok kilolu görünmüyorsundur. Göbek kısmı olabilir ama bir insana komple bakmak lazım. Benim iki tip arkadaş gurubum vardır, birinci guruptakiler ben diyetin ortalarındayken, yani 80 kilo civarındayken verdiğim kiloları değil de hala vermem gereken kiloları gören tiplerdi. Onlar 85-90 varsın diyorlardı. Bir de ikinci gurup arkadaşlarım vardır benim, canım ciğerimdir onlar. Sadece kilo konusunda değil, yanlış anlama her konuda yanımda, kötü günlerimde benimle birlikte olan arkadaşlarım. Onlara kaç kiloyum diye sorduğumda 70 gibi duruyorsun diyorlardı. Ve ben sevineyim veya moralimi düzeltmek adına da söylemiyorlardı üstelik. Bunu hemen anlayacak tecrübem var çünkü. Sonuçta güzelim, sana tavsiyem olumlu, seni iyi yönde destekleyecek, sana moral verecek arkadaşlarının yorumlarını dikkate al diyorum ben. Diğerlerinin söylediği şu kulağından girsin bundan geri çıksın, malamat ederler seni.:)))

menüm 02.07.2010 selincim bugün rahatsızım çok geç kaldım o yüzden kusuruma bakma ne olur acıkk ishal olmuşumda sempatiksalakcinni

sabah 2dilim domates yarım salatalık çok az peynir maden suyu= 4

öğlen yarım porsiyon taze fasülye 1 kepçe cacık=5

4tane leblebi =4vereyim bunada(annem zorla yedirdi ishalim diye)

1 tane şeftali =12(bu da iyi geliyor diye yedim vallahii sempatiksalakcinni )

2 kaşık domates salatası= 2

piliç burger 2 tane= 4

31 oldu sanırım

Kız İzlem, çörekotu beni de ishal gibi bişey yaptı iyi mi :))) Nasıl etkili bişeydir bu anlamadım. Senin de listelerinde var dikkat ettim de. İyi iyi, Pazartesi tartısında daha hafif olacağının göstergesi bu. Amanın, sen rakip guruptaymışsın sempatiksalakcinni

geçmişi çok okuyamadım herkese resmimime yaptığı yorumlardan dolayı teşekkür ederim tek tek cevap vericem bir kaç soru sormuşsunuz şu yazıyı yazarken bile 2 kez tuvalete gittim ben kaçtım yarına iyileşirim inşallah

selincim muhteşem görünüyorsun bu arada süpersin yaaa kaptanım kraliçem bayanssulusmile

Canımm, sağol, göbeğimi az içeri çektim, olsun, öyle de güzelim di mi?

oooooo selin abla muhteşem görünüyorsun.darısı başıma
menümü yazayım yatcam garii
sabah 2 rafadan yumurta 5 zeytin 1p
öğle tavuk
ara peynir çay 2p
akşam burger mayonez biraz gözleme 15 p
biraz da dondurma oğlum damlatıyordu yaladım 5 p desek
toplam 23p

Ayşe canımsın, çok teşekkürler, inşallah tüm dualarım sizinle, başaracağınıza inancım sonsuz, Listen harika yine, tebrikler, iki gün kaldı, süpersin. Dondurmaya çok vermişsin puanı tatlım, çikolata ve dondurma ısırmaları 5 puan, yalamaları 1 puan, daha önce anlaşmıştık hatırlarsan kaydirigubbakcemile3

selintepe diyecek yazacak bir kelime bulamiyorum

1.zara
2. darkolidve
3. selintepe

ücünüzede HELAL olsun benim idolümsünüz bende olucam bende vericem bu kiloyu! söz veriyorum
ben yapicam dedimmi yaparim bellicem bu kilolarin anasini babasini sülalesini filan falan iste :)

Sağol Suzancım, kesinlikle vereceğine inanıyorum. Çok teşekkürler.

SElin inanmıyorum sana ..Yemin ederim tek kelime abartısız muhteşem olmuşsun yaa .. kilo insana bu kadarmı haksızlık ediyor yaa ..resmen o senin annen sanarım bilmesem .maşallah sana maşallahh...

Tülay, çok teşekkürler hayatım. :kedi:

nan ben sana bo$una seksi kari dememisim bu resimde daha cok net cikmissin ilk resimden ne yapiyosun? nere bakiyosun? kim cekmis seni?? acaba ne yesemmi diye düsünüyosun? :)))) helal olsun kilo verenlere bu derece degisenlere hayret ya valla. kiz merak ettim kilo verince ayaklarin 1 nr kücüldümü`? varmi öyle bisey??? :hulya:sempatiksalakcinniguclubacismile

İlk resimde yüz ifadem de görülebileceği gibi oturuyorum sadece. Fotoğrafımın çekilmesinden nefffffret ettiğim dönemler, zaten toplasan 10'u bulmaz bu kilolardaki fotoğrafım. Fotoğraf çektirmeden önce çekme demişimdir yine, muhtemelen eşimin çektiği bir fotoğraftı bu. Kızdığım için eşimden tarafa bakmadığımı ama yine de normal görünmek adına başka bir tarafa baktığımı hatırlıyorum. Ne yesem değil, nasıl kilo versem diye düşündüğüm kesin :))) Önceden 40 numara giyiyordum, şu an 39 biraz bol gibi, 38,5 bulabilirsem (markalarda buluyorum) tam oluyor. Eski ayakkabılarım lap lap diye ses çıkarıyor yürürken.

insan kilo verdikce yüzün sekli bile degisiyor. böyle cok daha güzel olmussun .insallah darisi basimiza.bizde zayiflayinca koyariz fotolarimizi

İnşallah Ayçacım, darısı herkesin başına. Çok teşekkürler.

kizzz selintepeee yemin ederim ikinci fotoyu actigimda gözlerimi kapattim süpriz olsun bana diye aman allahim yaa..ne diyecegimi bilmiyorum yüzbinkere maasallah...saskinimmm

Zara, aynı duyguyu ben de senin fotonu gördüğümde yaşamıştım. Bir de Aylin90'ın fotolarını gördüğümde şok oldum. İkisi de sanki başka kişilermiş gibi, aynı kişi değil kesinlikle, inanılmazzz. Ben de seni tebrik ediyorum hayatım.

esimin tahtalasmissin iyice demesini bu sabah lac kez duyduktan sonra bir kalkiyim tartiliyim dedim gözlerime inanamadim...ama söylemicem kilomu...esim cok igrenc olmussun dedi bana...offfffffff manyak bu adam yaaa...sisman cok güzelmisim yau yalan söylyoooo kiskanioo bence kendi sismanya

Cidden bazı erkekler biraz et but sever Zara :)) Senin eşin bizi banlıycak bu gidişle :)))) Ayy kaç kilo olduğunu merak ettim şimdi, söyleme sakınn.

selin abla fotografini göremedim ben, merak ettim...

simdi buldum..bayildim 41 bin kere masallah... basari budur iste.. tebrik ederim

Son düzenleme:
İlk günlerim evet kaçamaklarım oluyo, hala alışma aşamasındayım diyete.
ayrıca ben de hala günlük tartılanlardanım:kedi: ama dünkü çiğköfte kaçamağım
bi etki etmedi gibi sabah tartıldığımda bir günde 500 gr vermişim, çok mutlu oldumm
bu gün tam gaz devam yalnız kızımın akan dondurmasını yalama kaçamağı dışında
menümü akşama belirtirim.

selin ve aylin90 cım harikasınız fotolarda ..

selincim öncelikle blöfümü görmüşsün.. bende varım diyorum pazartesiden itibaren bir hafta tartılmıcam..
evet doğru ben tuvalete gider gibi tartılıyorum. insanlar alışkanlıklarını hemen bırakamıyor demekki tartılmadığım zaman kendimde çok büyük eksik hissediyorum. ama senin dediğin şartları kabul ediyorum bu beslenme tarzımla sporumla pazartesiden itibaren 1 hafta tartılmıcam.....

esimin tahtalasmissin iyice demesini bu sabah lac kez duyduktan sonra bir kalkiyim tartiliyim dedim gözlerime inanamadim...ama söylemicem kilomu...esim cok igrenc olmussun dedi bana...offfffffff manyak bu adam yaaa...sisman cok güzelmisim yau yalan söylyoooo kiskanioo bence kendi sismanya

ay ay benim eşim de ayrı dert. deli ediyor beni. diyet yapmamda en büyük engel. ben diyet yapıyorum, o eve pizzalar söylüyor. ne gerek var böyle güzelsin deyip duruyor. 1 haftadır yoktu. bugün geldi ilk olarak ben seninle aynı şeyleri yiyemem haberin olsun dedi. ki onun da en az 10 kilosu var vermesi gereken.2 saat bak sen de azcık kilo ver, benimle diyet yap dedim yok ikna edemedim. gidelim liposuction yaptıralım istersen dedi. yaw 5 defamı liposuction yaptırıcam bu kadar fazla kiloyu atmak icin?diyet yaparım, spor yaparım xayıflarım yazık değilmi hem o kadar acıya sıkıntıya.

bu arada selin çok kıskandım desem alınırmısın bilmiyorum gerçekten çok kıskandım.. ve benim için o kadar uzakki senin gibi görünebilmek..

aylin 90 sakın o diyet haplarından alma. bir arkadaşım lidayla bir kaç ayda 17 kilo verdi ama hastanelik oldu. 1 hafta hastanede yattı. karaciğeri mahvolmuş. O diyet haplarının çoğu çinden geliyor. içlerinde ne olduğu belirsiz. hepsi para tuzağı. ha illa extra takviye kullanacaksan 2 tane şey tavsiye edebilirim.
1-chromium piccolinate- krom mineralinden elde ediliyor ve şekeri dengeliyor. zaten yediğimiz içtiğimizde olan bir mineral olduğu için zararsız. öğlen gibi günde 1 tane içince insülini dengelediği için tatlı krizlerin kalmıyor.ama aynı etkiyi hiç hap kullanmadan tarçınla da sağlayabilirsin. şekerin her düştüğünde(deli gibi yeme isteğin dayanılmaz olduğunda) bir küçük bardak suya bir tatlı kaşığı tarçın koy iç. yarım saat sonra o isteğin geçtiğini göreceksin.
2-l-carnitine- spordan en az yarım saat önce içersen, hücrelere giden oksijeni artırıyor ve hem daha çok kalori yakıyor hem de daha çabuk kas oluşturuyorsun. ama sadece spor yapanlara tavsiye ederim.

merhaba kızlar...
04.07.2010
sabah yarım domates(3) yarım salatalık(2) peynir(1) yumurta(0)=6

öğlen 1 bardak diet kola 1 avuç kabak çekirdeği (2) (yiycek hiçbişiy bulamadım kendime

bir kepçe yoğurt (5)

bi tane tavuk burger ( 2)

düğün var, şimdii kesin keşkek vardır, 2 kaşık yesem bişiy olmaz sanırım sempatiksalakcinni

15 yaptı bakalım keşkek yiyecekmiyim( et ve buğdaydan yapılan yöresel düğün yemeği )

Aylinn o folyoyu hatirlattigin iyi oldu, birazdan bahcede güneslenirken göbegime dolayayim :-)
Göbegin erimesine pulbiberli yogurtta iyi geliyo, aklinizda bulunsun..
Utanma bitanem, azminle vericeksin güzellce nisanliginida gelinliginide giyeceksin..
Ama haplari kesinlikle kullanma derim, o kadar cok yan etkisi varki..

Serapay tebrik ederim.. bende aynen denize girmek icin hevesleniyorum..yillar sonra ilk defa yaglarimdan cekinmicem..

zara78, bencede kiskaniyordur ama bu kadar cok abartip hakarete dönüstürmesine gerek yok
adami cildirtmissin güzelliginle ondan bence :)

evet cildirio ..ve diyki ben bukadar cildiriyorum disardaki erkekler ne yapiyo acaba diyo :))

selin abla fotografini göremedim ben, merak ettim...

simdi buldum..bayildim 41 bin kere masallah... basari budur iste.. tebrik ederim

Duygucum, çok teşekkürler canım.

İlk günlerim evet kaçamaklarım oluyo, hala alışma aşamasındayım diyete.
ayrıca ben de hala günlük tartılanlardanım:kedi: ama dünkü çiğköfte kaçamağım
bi etki etmedi gibi sabah tartıldığımda bir günde 500 gr vermişim, çok mutlu oldumm
bu gün tam gaz devam yalnız kızımın akan dondurmasını yalama kaçamağı dışında
menümü akşama belirtirim.

Bir öğünlük kaçamağın hiçbir etkisi olmadığına iyi bir örnek Wildrosse. Önemli olan tamamen bırakmamak, tebrikler, ben de sevindim.

selin ve aylin90 cım harikasınız fotolarda ..

selincim öncelikle blöfümü görmüşsün.. bende varım diyorum pazartesiden itibaren bir hafta tartılmıcam..
evet doğru ben tuvalete gider gibi tartılıyorum. insanlar alışkanlıklarını hemen bırakamıyor demekki tartılmadığım zaman kendimde çok büyük eksik hissediyorum. ama senin dediğin şartları kabul ediyorum bu beslenme tarzımla sporumla pazartesiden itibaren 1 hafta tartılmıcam.....

bu arada selin çok kıskandım desem alınırmısın bilmiyorum gerçekten çok kıskandım.. ve benim için o kadar uzakki senin gibi görünebilmek..

Tamam bitanem, pazartesinden itibaren başlıyoruz o halde. Ve kıskandım demene hiç alınmadım, çünkü kötü bir kıskançlıktan ziyade özenme duygusunun daha ağırlıklı olduğuna eminim. Bir insan evladı nasıl değişebilir kilo vermekle göstermek istedim, sadece yaz yaz olmuyor, hepimiz çok güzeliz, kilolarımız bu güzelliğimizi kapatıyor sadece. Elimiz ayağımız eksik değil, gözümüz kör değil, her bi tarafımız sapasağlam çok şükür. Tek eksi tarafımız ya da artı tarafımız diyelim kilolarımızsa bundan kurtulmak bizim elimizde, ben elimden geldiği kadar dışardan size destek olacağım, yemin ediyorum bu diyetle kilo verdirmek değil sadece amacım. Kimin neye ihtiyacı var, kim nerde hata yapıyor onu bularak, size psikolojik destek sağlayarak, yorulduğunuzda yanınızda olarak, değişik bir yönde destek olmak. Boş zamanı çok olan birisiyim, bu boş zamanımı oyun sitelerinde orda burda geçireceğime yanınızda olmaya çalışıyorum. Kilosu fazla olan insanları dışlayan, kabul etmeyen bu düzene o kadar gıcık oluyorum ki, benim yaşadıklarımı yaşayan herkese, ulaşabildiğim herkese birazcık da olsa katkım olsun istiyorum. Umarım hep birlikte iyi şeyler başarırız hayatım. Senin çok daha güzel olacağına eminim kilo verince, saç telleri bile değişiyor insanın, gözlerindeki ışıltı bile değişiyor. Bunu hepiniz yaşayacaksınız inşallah.

Dün yazacağım dediğim, beni ciddi bir diyet yapma sınırına getiren son noktayı yazmak istiyorum şimdi. Aslında benim son noktam çok da önemli değil bana göre. Öyle çok şey yaşamıştım ki o gün bardağı taşıran son damla olmuştu.
ışyerindeydim, aylardır internet sitelerinde boş boş gezinip hangi diyeti yapacağıma karar vermeye çalışıyordum. ılaçlar sipariş ediyordum, jeller... Google'a en çok yazdığım şey mucize diyetler, hemen nasıl zayıflarım, 10 günde 10 kilo, vs. vs. Çıkan sonuçlara göre kafama göre birşeyler yapıyor ama bir iki öğün dayanıp tekrar değiştiriyor, sonra pişman oluyor, pişmanlığımı yiyerek pekiştiriyordum. Nereye gitsem, kiminle tanışsam konu beş dakika sonra kilolarıma geliyordu. Banyo yapmıyordum, güzel giyinmiyordum, çünkü giyinemiyordum, üzerime uyan hiçbir kıyafetim kalmamıştı. Siyah, 54 bedendi sanırım, bir pantolonum vardı, sürekli onu giyiyordum, bacak arası sürtüne sürtüne delinmek üzereydi artık.
Kahvaltılarımı gece geç saatlere uyumadığım için geç kaldığım işyerimde yapardım hep. Bazı günler bir büyük karışık tost, bazı günler iki puaça, iki simit, bazen evden getirdiğim ekmek arası patates kızartması veya yağda yumurta... O sabah ta iki puaça aldım işyerine giderken yoldan. ışyerinde bulunduğum departmana sadece sabahları evrak almaya gelen bir adam vardı. Adı Mustafa. Mustafa Bey ne zaman odama girse evrak almaya, ben hep birşeyler yiyordum tesadüfen. Ben insanlar dalga geçtiği için artık arama mesafe koymaya karar vermiş ve çok güzel de uygulamaya koymuştum. O yüzden Mustafa Bey benimle her sabah konuşmaya çalışıyor, ben ya duymamazlıktan geliyor, ya da kısa cevaplar vererek geçiştiriyordum. Biraz yüz versem ve samimi olsam muhakkak kilolarımla dalga geçebileceğine inandığım bir tipti çünkü Mustafa Bey. Her sabah geliyor, kapıdan giriyor ve yediklerime bakıp gülümsüyor, ben hiç onunla konuşmadığım halde halimi hatrımı soruyor, benden yüz bulamayınca biraz masamın başında bekleyip yine benim yememi izleyip büyük bir haz alıp gidiyordu. Büyük bir tesadüf ama muhakkak her sabah Mustafa Bey geldiğinde ben kahvaltı yapıyor oluyordum.
O sabah kahvaltımı yapıp bitirdiğimde yine Mustafa Bey gelmiş, beni izleyip gitmişti. Aradan beş on dakika geçmeden sigaramın bittiğini farkettim ve odamdaki diğer arkadaşlardan kantine gidip sigara alacağımı, kantinden istedikleri birşey olup olmadığını sordum. Bir arkadaş iki puaça istedi, sonra birisi daha sonra öteki. Toplamda 8 puaça almamı istediler benden. Kantine indim önce sigaramı aldım ve en son 8 puaça almak için pastane bölümünün oraya geldim. Kasiyer kız 8 puaçayı kocaman bir kesekağıdına teker teker koyarken az ilerden Mustafa Beyin yanında bir başka arkadaşıyla bana doğru gelmekte olduğunu farkettim. Mustafa Bey benim puaçalarla dolu kesekağını aldığımı görünce öyle bir kahkaha attı ki sanırsınız çok komik bir film izliyor gerizekalı. Sonra arkadaşına koluyla bir yumruk atarak beni gösterdi ve aynen şunu söyledi, hem de benim duyabileceğim yüksek bir sesle. "Lan buydu işte sana anlattığım kadın". Cümleye bakar mısınız kızlar, ne iğrenç, ne gerizekalı, ne salakça bir kişilik. Arkadaşına gitmiş beni anlatmış, ne anlattığını düşünmek bile istemiyorum, hala daha düşünürsem beynim zorlanır, siz düşünün artık hayalgücünüzü çalıştırın. Her neyse ben puaçaların parasını ödedim ve kantinin çıkışına doğru yürümeye başladım, bu iki aptal kantine yeni girdikleri halde benim peşimden kahkahalar atarak kolkola yürümeye başladılar. Sanki soytarıymışım gibi, sanki başka bir varlıkmışım gibi. Hiç cesur değildim o zamanlar, hayatımda ilk kez o kadar cesaret geldi ki bana, durdum ve arkamı döndüm, bu salak ikiliye nasıl baktım bilmiyorum ama birden bire gülmeyi kesip yanımdan sessizce yürüyüp gittiler. Eğer bir kelime dahi etmiş olsalardı yemin ediyorum orda cineyet işleyebilirdim, hayatımda o kadar sinirlendiğim nadirdir çünkü çok ama çok zor sinirlenirim.
O sinirle yukarı nasıl çıktım, bilgisayarıma nasıl oturdum hatırlamıyorum. Tek hatırladığım oturur oturmaz bu kez kesin kararlı olarak bir diyete başlamak ve artık bu işi bitirmek. O gün karbonhidrat diyetinde karar kılıp başlamıştım ve çok şükür hiç pişman olmadan aylardır devam ediyorum kızlar.
Mustafa Bey'e gelince. Burası ilginç iyi okuyun, birkaç ay sonra görünmez oldu adam, özellikle onu tanıyan bir arkadaşıma sorduğumda lenf kanseri oldu, tedavi görüyor demişti. Sonra bir daha da sormadım. Öyle üzülmüştüm ki, hem kanser olduğuna üzüldüm, hem beni görmesini istiyordum, gidişine üzüldüm, çelişkiye bakar mısınız? Umarım iyileşmiştir, iyileşmişse de her açıdan iyileşmiştir inşallah. Ama öyle bir sabah yaşamasaydım şu an ne halde olurdum inanın bilmiyorum. Benim başlangıç hikayem de bu kızlar.

slm ben de yaklaşık bir haftadır bu topiği takip ediyorum bugün de karbonhidrat diyetinde 4.günüm ilk defa kaçamaksız 4dört gün geçti.katkısı olan herkese teşekkürler artık umudum var başaracağım bu kez.

her serde bir hayir vardir... dedigin gibi selin abla öyle bir sabah yasamasaydin belki hersey cok farkli yönde gelisecekti ...

bugünki menümü de yazayim:

sabah
1 dilim ekmek =15
tereyag ve cökelek peyniri = 2

ara: 2 bardak zero

öglen
2 sosis = 1
100gr peynir=1

ha bide annem bugün acuka yapmisti onun tadina baktim bir lokma ekmekle ona 3 puan verim

aksam:
hic ac degilim acikirsam ya kahve icerim yada tavuk izgara
yani toplamda yatana kadar 25 olur herhalde

su 1.5 litre yatana kadar 2.5 olur.

yazamadım bugün kızlar..menümü yazayım hemen..

kalkınca 1 şeftali

kahvaltı 2dilim kızarmış ekmek
6 zeytin
domates ,salatalık

Öğlen
tavuk sote
yoğurtlu patlıcan salatası

ara
6 fındık

akşam
tavuk
1 bardak ayran
salata

arada meyve yerim ..

2 lt su spor yok

selin menü çok sağlılı duruyor değilmi canım. montiyi bilen olarak bana hergün yorum yaparsan çok memnun olurum ...
ben sizi bırakmak istemiyorum bu topicte devam edicem inş..

X