aylin 90 lütfen olacağına inan.
Seninle o kadar benzeş bir çocukluk hikayemiz var ki. Ailemde bir tek kilolu insan yoktur. Annem 55 yaşında 38 beden. Ama bebeklikten itibaren hani çocuktur yemesi iyi güzel bir şeydir diye öylesine beslemişler ki anlatamam. bir bebeklik fotoğraflarım var 3 aylıkken 6 aylık gibiyim. ilkokulda sınıf arkadaşlarımın ablası gibi duruyordum. lise 1 de 82 kiloydum.o 82 kilo ergenlik çağının hantallığıyla 90 falan görünüyordu. ama yok rejim yapamıyordum. bütün okul benimle dalga geçerdi. ailem o diyetisyen bu diyetisyen dolaştırıyordu.1 sene sonra lise 2 deydim babam bana bir gün "bir zayıflayamadın. kızım demeye utanıyorum" dedi. o anı hiç unutmam. böyle içime taş gibi oturdu. ertesi gün diyete başladım. haftada 3 gün de fitness a gidiyordum. tabi mide yıllarca genişlemiş. doyuyormuyum diyetteki yemeklerle zinhar, oturup açım diye ağladığımı bilirim. okulda öğlen ben salataya talim ederken kankalarım patates kızartmalarını, profiterolleri yerdi.1sen sonra 62 kiloya indim. Sonra lise sonda üniversite sınavı vardı diyeti hafiflettim. diyetten çok sağlıklı beslendim. üniversiteye 58 kilo başladım. boyum 1.71 inan bana manken gibiydim. üniversiteyi öyle bitiridim. İş hayatına başlayınca yoğun tempodan farkında olmadan daha da zayıflamışım. mezun olduğum lisenin mezunlar buluşmasına hiç unutmam 54 kilo gittim. hayatımda ilk defa 36 beden kıyafetler almıştım. böyle acayip üstü saran bir elbise giymiştim, lise arkadaşlarım resmen şoka girmişti. zamanında benimle dalga geçenlerin resmen nutku tutuldu. fakat zamanla kendime o kadar aşık oldum ki, kilom takıntım halini aldı. her gün tartıya çıkıyordum. yarım kilo alsam deliriyordum. kendimi resmen açlığa mahkum etmeye başladım. önce gastritim başladı. sonra hipoglisemi belirtileri.tiroidlerim çalışmaz oldu. önce hiç doğru dürüst bir şey yemediğim halde 60 kiloya çıktım. o sıralar evlendim, şehir ve iş değiştirdim. istanbulun koşuşturmasından sporu bıraktım. zaten artık devamlı açlıkdan kendini kıtlıkda zanneden bir vücudum olduğundan su sayacı gibi kilo almaya başladım. aralarda diyet yapıp 6-7 kilo veriyordum ama bırakınca yine fazlasıyla geri alıyordum. bir de arada anti depresanlar kullandım. lustral denen bir ilaçla resmen şiştim balon oldum. öyle öyle geçenlerde 78 kiloya dayandım. 44 beden pantolon aldım geçen gün ve eve gelip hüngür hüngür ağladım. tekrar bir diyetisyene gittim. powerplate e başladım.bu sefer inanıyorum ki yine eskisi gibi zayıflayacağım.1 haftadır özellikle işime giderken 3 durak önce inip biniyorum yürüyüş olsun diye.ben 30 un üstünde bu kadar inanıyorsam sen haydi haydi inan. yaşın daha çok genç. benim 1,5 katım kalori yakıyorsun neredeyse.
İnan yeter ki inan. ben bu sefer o kadar inandım ki, acıkmıyorum bile. o sıcakta yürüken terden sırılsıklam oluyorum onu bile hissetmiyorum.
Bir de bir şey soracağım. diyete başlamadan doktora gittin mi? Hormonların, yumurtalıkların ve tiroidin kontrol edildi mi?