Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Ay evet bende simdiden ramazan AYI'ni düsünüyordum ne olacak sahurda ne yiyecem diye. Selin ablanin dedigi gibi aslinda hemen yatmamak lazim ama nerdeeee sofrada bile hemen sunu yiyipde yatsam diye düsünüyorum.
Ben simdi 1 dilim ekmek yiyorum sabahlari ama sahurda bi dilim ekmekle aksama kadar durmak zor olur diye düsünüyorum. Gün icindede fazla efor gerektiren seylerde yapmam susamamyayim diye...ayyyyyyyy bak simdiden strese bagladim...
Ramazana kadar bir ramazan menüsümü olustursak napsak?? bilmiyorumkismile

Hoşgeldin hayatım, benim karboksi yaptırdığım doktor söyledi bunu bana, sabahları idrarın koyu ve yoğun olması vücudunun yağ attığı anlamına geliyormuş. Başka nasıl atılır yağ dedim, idrar, büyük wc ve ter ile dahi atılıyormuş. Ter'le atılmasına şaşırmıştım hatta :) Terleyenler dikkat etsin daha bi yağlı yağlı, çok ilginç yaa.

Doktorunuz haklıdır. Yanlış anlamayın, kendi kendine bilinçsizce diyet yapan bir sürü arkadaş da var. Bilinçsiz diyetler karaciğeri bozuyor. Burada okuyup, karaciğer kaynaklı olabilecek koyu renk idrara, oh ne güzel yağ yakıyorum diye sevinmesinler diye yazma ihtiyacı duydum. :eek:
Ben 12 yıl önce düşük karbonhidrat, yüksek proteinli Atkins diyeti yaptım 1 yıl. 26 kilo vermiştim. Onda da yağ yakımına geçilen devre geldiğinizde idrarınız hatta nefesiniz aseton gibi kokuyor. Şimdi de doktor kontrolünde yine yüksek protein düşük karbonhidratlı South Beach Diet yapıyorum. Bakalım inşallah vereceğiz kiloları. En azından buradaki başarı öyküleri beni gerçekten cesaretlendirdi. :teytey:

sahurdan snr yatmamak mantıklı ama benim eşim sahura kalkmıyo yatmadan önce yiyo eşim yerken ben yemezsemde bana eşlik etmiyosun diyo napçam ben
yemek yedikten snr 2 -3 saat yatmazsam da çok uykusuz kalıcam bebek te var gün içinde de uyumam biraz zor
neyse bakalım o günler gelsinde Allah yardımcımız olur heralde

canım çok dondurma istiyo ne yiyebilirim

ben de aynı sorundan muzdaribim. Canım öylesine istiyor ki, hani sanki bıraksalar yemek falan değil sadece dondurma yiyebilirim. Nefsimi köreltsin yeni bir formül buldum deneyebilirsiniz. Dr. Oetker tatlılar için yeni aromalar çıkarmış. Limon, acıbadem, rom falan. 3 tane küçücük tüp halinde satılıyor. 1,5 lira falan bir şey. Light yoğurdun içine bir damla koyuyorum. Biraz da tatlandırıcı koyup, buzlukta soğutuyorum.(Donmasın, taş gibi oluyor) Sonra çıkarıp dondurma niyetine yiyorum. Acıbademi acımsı bir tada sahip ama limon ve rom aroması çok başarılı.

ben de aynı sorundan muzdaribim. Canım öylesine istiyor ki, hani sanki bıraksalar yemek falan değil sadece dondurma yiyebilirim. Nefsimi köreltsin yeni bir formül buldum deneyebilirsiniz. Dr. Oetker tatlılar için yeni aromalar çıkarmış. Limon, acıbadem, rom falan. 3 tane küçücük tüp halinde satılıyor. 1,5 lira falan bir şey. Light yoğurdun içine bir damla koyuyorum. Biraz da tatlandırıcı koyup, buzlukta soğutuyorum.(Donmasın, taş gibi oluyor) Sonra çıkarıp dondurma niyetine yiyorum. Acıbademi acımsı bir tada sahip ama limon ve rom aroması çok başarılı.

hımmm.... var evde o aromalardan ama hiç böle bişi yapmak aklıma gelmemişti de tatlandırıcım yok ama olsun denerim bi ara
bu arada çok teşekkür ederim

zaracım çok sağol bugün kb değerlerine bakıp almayı düşünüyorum
eşim ne kadar abur cubur varsa yer e haliyle cnm istiyo
evlenmeden önce hiç bi abur cuburun tadını bilmezdim canım da istemezdi ama evlenince eşim yerken bende yedim üstünede hamile kaldım gelsin kilolar
ama doğum öncesi kiloma dönsem yeter

2 dakikada hazırlanıyor, üstelik istediğin kadar yiyebildiğin için tatlı isteğini epey köreltiyor. Bu arada Algidanın Light dondurması var. Normal dondurma kadar lezzetli değil ama idare eder. Fakat gel gör ki ağzıma sürdümmü bir bakıyorum kutu bitmiş.

south beach dietinde süt ürünleri yasak yazıyo nette dicektim ki baska bi sitede serbest yazıyo sen nasıl uyguluyosun bu dieti

dondurma lıghtta önemli olan kb değeri artık :)
oönceden aldığım afiyetle yediğim eti form bisküvilerin kb değerine baktım kafayı yiyodum kaş yapıyım drken göz çıkarmışım hep
şimdi lıghtta olsa kb ye bakmadan almam

south beach dietinde süt ürünleri yasak yazıyo nette dicektim ki baska bi sitede serbest yazıyo sen nasıl uyguluyosun bu dieti

South Beach 3 aşamadan oluşuyor. İlk aşaması 2 hafta. Bu 2 haftada tam ve yarım yaglı süt ürünleri yasak. Ama %1'den az yağlı ürünler serbest. Hatta ara öğünlerde sık sık peynir var.
Meyve ve patates, havuç, mısır,bezelye gibi şeker içeren sebzeler yine ilk aşamada tamamen yasak. Günde 2 kaşık ister salatayla ister yemeği isterseniz yağ kullanabiliyorsunuz. Ekmek kepekli, light bile olsa yine yok. Bol bol yumurta, yağsız tavuk göğüs, yağsız et, balık, baklagiller ve sebze var. 2 haftalık bir zamanda hızla çoğu su olmak üzere 4-6 kilo veriyorsunuz. Benim özellikle bel ve basenden vermem gerektiği için özellikle bu diyete başladım. 2. aşamada meyveler ve tahıllar yavaş yavaş menüye giriyor. İyi yağlar, kötü yağlar,iyi karbonhidratlar, kötü karnonhidratlar diye ayırıma gidiyor. Vücudunuzun tolere ettiği karbonhidrat miktarı bulunup ona göre devam ediliyor. zayıflamaya devam ediyorsunuz. 3. aşama zaten hayat boyu o kiloyu korumak için. Kilo alırsanız tekrar 1. aşamadan başlıyorsunuz.
Ben daha 1. aşamadayım. 2. haftam dolduğunda tartılacağım. Bu sabah pantolonum belinden hafif bollaşmış gibiydi. bence özellikle çalışanlara kolay bir diyet. Porsiyon sınırlamaları yok,gayet doyuyorsun da. Daha hiç açlık hissetmedim. Bir tek çay kahve ve tatlı yasağı biraz koyuyor:)

dondurma lıghtta önemli olan kb değeri artık :)
oönceden aldığım afiyetle yediğim eti form bisküvilerin kb değerine baktım kafayı yiyodum kaş yapıyım drken göz çıkarmışım hep
şimdi lıghtta olsa kb ye bakmadan almam

aah bilmemmi. senelerce her öğlen yemek yerine 1 paket form bisküvi, 1 tane elma yedim. Keşke onun yerine düzgün bir yemek yeseymişim. Kalorisinin yanında içinde sürüyle koruyucu madde var. Bütün o koruyucu maddeler, ne idüğü belirsiz tatlandırıcılar bir gün hipoglisemi, hipotiroidi gibi hastalıklarla size geri dönüyor.
Tatlandırıcı deyince aklıma geldi. Lütfen özellikle süpermarketlerde satılan ve içinde Sodyum Siklamat olan tatlandıcıları almayın. Uzmanlar kesinlikle günde 1 taneden fazla kullanılmamalı vücutta birikme yapıyor ve su tutuyor diyor. Onun yerine tabi az kullanmak şartıyla aspartam ve sakarin kullanın.

selin ablam, seninde bildigin gibi ben 17 temmuz aksami türkiyedeyim...

orda herzaman et tavuk bulamam.... makarna pilav yememeye calisicam... corba ve sebze yemekleri yapildiginda yicem.... hamur isleri yemicem.... dondurma yemeden nasil yapicam bilemiyorumm... arada bir yerim herhalde az yaa... ayran bol bol icerim sanirim... valla korkuyorum nasil yapicam diye... karbonhidrat degerlerim büyük ihtimal yüksek olur... ama bide su var... ozamana kadar migdem baya kücülür sanirim. fazlada yemem herhalde o sicak da... tavuk burger alirim ordan. kendime yaptiririrm :)))

Tatlım, bir başkasının evinde diyette olmak kadar zor bişey yok. Türkiye'de nerde, kimin evinde kalacaksın öncelikle onu bilmek lazım. Sana yakın biriyse diyette olduğunu anlar ve ona göre menünü oluşturabilirsin kolayca. Alışverişe sen çıkarsın alacaklarını alırsın, evsahibesine zor olmasın diye hatta kendin de pişirebilirsin menülerini, yakınınsa bu kolay olur. Dışarı çıktığında öğlen ve akşamları burda kebap, döner bol biliyosun, her adımda her yerde çok rahat uygulayabilirsin aslında. Hatta evde sakıncalı birşeyler mi pişirildi, dışardan sipariş ver sen, dalga geçenler olacaktır :))) Böyle kilo mu verilir diye, buna psikolojik olarak hazır ol. Eğer sen burdaki anlattıklarımızın dışına çıkmazsan kilo vermeye devam edersin, orda da mümkün olduğunca çok tartılma. Makarna pilava elini sürme, çorbalardan mercimek ve ezogeline dokunma, sebze yemeklerinden ye yine, dondurmanın diyetini şekersizini bulabilirsen ye. Şu dönemde dikkat eder ve listelerin dışına çıkmazsan söylediğin gibi iştahın azalacak ve miden küçülecek ve bunu kaybetmeyi Türkiye'de de göze alamayacaksın zaten.

bende hergün tartılanlardanım.böylesi daha iyi oluyor dünkü aradan sonra kilo almamışım.sabah sucuklu yumurta yedim.
kızlar hatun 9 kilo verdi o dahaziran başında başlamıştı .o hergün oryantal yaptı bazen 1.5 saat kadar.bu da çok etkili oldu.bende yapabilsem keşke.
bugün yine varislerde ağrı var,umarım geçer.ilacımı aldım.
kızlar bişi dikkatimi çekti,k,mse kabızlıktan bahsetmiyor.ne güzel.bünyemiz alıştı

Ayşecim aynen dün akşam yazdığım gibi hatırlarsan, bir gün diyetini bozmakla kilo almazsın kilon sabit kalır demiştim. Bunu iki güne çıkarmadığın sürece zamanla adapte olup kilo verdikçe daha da dikkat edeceğine inanıyorum. Şu an ne psikolojik ne de vücutsal olarak spor yapamayacak bir durumdasın, bu duygunu yaşamış biri olarak çok çok iyi anlıyorum, az daha bekle yavaş yavaş herşey düzelecek. Birkaç hafta sonra çok daha atik ve moralli olacaksın.

Doktorunuz haklıdır. Yanlış anlamayın, kendi kendine bilinçsizce diyet yapan bir sürü arkadaş da var. Bilinçsiz diyetler karaciğeri bozuyor. Burada okuyup, karaciğer kaynaklı olabilecek koyu renk idrara, oh ne güzel yağ yakıyorum diye sevinmesinler diye yazma ihtiyacı duydum. :eek:
Ben 12 yıl önce düşük karbonhidrat, yüksek proteinli Atkins diyeti yaptım 1 yıl. 26 kilo vermiştim. Onda da yağ yakımına geçilen devre geldiğinizde idrarınız hatta nefesiniz aseton gibi kokuyor. Şimdi de doktor kontrolünde yine yüksek protein düşük karbonhidratlı South Beach Diet yapıyorum. Bakalım inşallah vereceğiz kiloları. En azından buradaki başarı öyküleri beni gerçekten cesaretlendirdi. :teytey:[/QUOTE]

Canım çok teşekkürler iyi ki açtın bu konuyu. Bilinçsizce yapılan diyetler sonucunda bu haldeyiz zaten. Ben karaciğer yağlanması yaşamıştım daha önce, bu diyetten sonra yaptırdığım testte, bir de ultrasona girdim hatta karaciğerimin daha sağlıklı olduğunu öğrendim. Yalnız şu ayrıntı çok çok önemli, günde muhakkak 2 ila 2,5 litre su içmek zorundayız. Diyetlerde yaşanan sıkıntıların çoğu su içmemekten kaynaklanıyor.
Senin yaptığın South Beach diyetini incelemiştim bir dönem. Ben bütün diyetlerde kişinin zevkine, yapabileceklerine, vazgeçme ve bırakma potansiyeline göre önceden iyi bir düşünüp sonra karar verip başlaması taraftarıyım. Ve başladıktan sonra da sonuna kadar aynı diyette devam etmesi taraftarıyım. Ben kendime güvenemedim açıkçası senin diyette, daha birinci aşamada cortlayacağımı iyi biliyorum, sabahları muhakkak ekmek yemem lazım çünkü. Bir de kesinlikle yasak, bunlardan alırsanız bu diyet tamamen etkisini kaybeder cümlesi beni ürkütüyor, arada bir öğün de olsa kaçamak yapabilmeliyim çünkü. Karbonhidrat diyetinde kaçamaklarda kısa sürede geri dönüş yapılırsa kilo almıyorsun, sadece kilon duruyor. Ama senin yaptığın diyette komple bir sistem söz konusu, sistem dışına adım atmak yasak. Biraz esneklik olsun istiyor insan, malesef düzenli bir kişiliğim yok benim. Ama yapabilenlere sonsuz saygım var, keşke ben de öyle olabilseydim. Kutluyorum bu yüzden seni, saygıyla eğiliyorum önünde :)

şeker hastaları için üretilen çikolatalardan bizde yiyebilirmiyiz arada sırada regl dönemlerinde falan

Canım, ben de diyet çikolata yedim, çok fazla tatlıya düşkünlüğüm yok ama adet dönemlerinde bazen istiyor canım. Çok fazla abartmadan diyet çikolata yenilebilir diye düşünüyorum. Bunu diyet cola'nın biraz yağlısı gibi düşün :)

selintepe canım umarım bıkmazsın bizden nescafe sütlü ve şekersiz içebilirmiyiz sorun yoktur umarım ????

Selin ablam 01.07.2010

Sabah: 2 haşlanmış yumurta + light peynir 1 + 4 zeytin 1 = 2p
Öğlen : Hellim (1) + 4 yaprak marul (4)+ 1 bardak ayran (5) = 10p
Akşam : Izgara et + 2 yaprak marul (2) = 2p (yicem menü değişirse bildiririm)

toplam:14 p

2 litre su + 4 km yürüyüş + wc yine yok.

wc ortalamam 4 güne çıktı ya :KK43: Artık çaylarda etki etmiyor , barğırsaklarım tembelleşti , marul yiyorum her öğün çalıştırsın diye yine bişe yok:KK43:

arkadaşlar kabızlıktan bahsetmişsiniz hakikaten bende de kalmadı kabızlık ben tavuğa falan fazladan acı katıyorum o da işe yarıyor gibi. birde 2 -3 günde bir salata yada tavuğa 1 kaşık mayonez katıyorum inanın 1 saat geçmeden wc yollardı görünüyor et ağırlıklı beslenenler deneyebilirler..

aah bilmemmi. senelerce her öğlen yemek yerine 1 paket form bisküvi, 1 tane elma yedim. Keşke onun yerine düzgün bir yemek yeseymişim. Kalorisinin yanında içinde sürüyle koruyucu madde var. Bütün o koruyucu maddeler, ne idüğü belirsiz tatlandırıcılar bir gün hipoglisemi, hipotiroidi gibi hastalıklarla size geri dönüyor.
Tatlandırıcı deyince aklıma geldi. Lütfen özellikle süpermarketlerde satılan ve içinde Sodyum Siklamat olan tatlandıcıları almayın. Uzmanlar kesinlikle günde 1 taneden fazla kullanılmamalı vücutta birikme yapıyor ve su tutuyor diyor. Onun yerine tabi az kullanmak şartıyla aspartam ve sakarin kullanın.

ya hakikaten 2 gün önce markette bende fark ettim.. light bisküvilerin kb değerleri ne kadar yüksekmiş öle kb değerleri şok oldum bende. birde çizi varya onlara baktım eğer yanlış görmediysem 100 gr da 514 yazıyordu böle bir rakam varmı ya yoksa 51.4 müdür. markete giden olursa bakıversin :))

tamam selin abla.... hepsi yakinlarim, teyzem babannem dayim dedem... kolaylikla pisirebilirim yapabilirim rejimimi ozaman

kirmizi erik kac puan? bulamadim da...
en az 4 tane yemek istiyorum kac puan olur?

X