O kadar vicdan azabı çektim ki yerken anlatamam
Ama süperdi canım çok sağol motivasyon için.Selintepecim ben şimdi sevdiğim yiyecekleri yiyorum diyet yaparken ama bu bende vicdan yapıyor şimdiye kadarki diyetlerimde yağsız tuzsuz saman gibi şeyler yediğim için acaba yanlış mı yapıyorum diye hissediyorum.Senin ilk kilo verdiğin dönemlerde günlük kaç puan alıyordun ve haftada kaç kilo veriyordun. Çünkü bu diyetle ben hiç veremeyeceğim gibime geliyor.Psikolojik belki ama tedirginlik oluyor ya kilo alırsam diye.Etraftaki insanlarda peynirle yumurtayla diyetmi olur diyor.Çıldıracak gibi oluyorum.
Bugünkü menüm:
21.06.2010 ptesi
Sabah:1 dilim kızarmış tost ekmeği(8p)
Öğlen:Yeşil salata (8p) + 1kaşık yoğurt(1p)
Akşam:2 yumurta + Peynir (1p)+ 2yk yoğurt(4p)
Gece :Karpuz(4p)
Toplam:26
2 litre su + 45 dk yürüyüş+ wc2
Tam tersi hayatım, şimdiye kadarki diyetlerinde yanlış yapıyordun. Çünkü muhtemelen aç kalıyordun ve yediğin şeyler seni tatmin etmediği için muhtemelen mutsuzdun. Aç kaldığında ve hatta mutsuz olduğunda vücudunun insülin salgıladığını ve fazla salgılanan insülinin da vücuduna yağ depoladığını biliyor muydun. Düşük kalorili diyetlerle bir iki hafta kilo verebilirsin, sonrasında vücudun hemen savunmaya geçer ve ilerde besinsiz kalma ihtimalini düşünerek ne yersen ye yağa çevirip ilerde kullanmak üzere depolar. Benim bir arkadaşım vardı yemin ediyorum 6 ay gram verememiş kız. Yediklerini duysanız bir insan bunlarla nasıl yaşar diye düşünürsünüz. Sadece yeşil salata ile beslenmeye başlamış nerdeyse son günler. O yemedikçe vücudu yediği ufacık şeyleri dahi yağa çeviriyor haberi bile yok şaşkının. Benim zayıfladığımı duymuş, bana danışmaya gelmiş bir gün. En sevdiğin yemek ne dedim, mantı dedi. O halde en kısa zamanda doyabildiğince, çatlayana kadar mantı ye dedim, yarın da yine aynı şekilde diyetine devam et bir hafta sonra beni ara dedim. Bir hafta sonra kız 2 kilo vermiş bana teşekkür ede ede bir hal oldu. Kız sonra hamile kalmış diye duydum, bıraktı diyetini mecburen.
O yüzden yazıp duruyorum arkadaşlar aç kalmayın diye, inanın aç kaldığınızda daha çok kilo alırsınız. Bu diyette karnınız tok, sırtınız pek olmalı. Açlık hissettiğiniz an mutlaka birşeyler yemelisiniz. Siz yedikçe metabolizmanız çalışıyor, özellikle protein aldığınızda vücudunuz proteini işleyebilmek adına müthiş bir efor sarfediyor. Bu da yağların erimesine neden oluyor.
Sana gereksiz yere karışanlara gelince, kesinlikle onları dinleme hayatım. Ben genelde tavuk, peynir, yumurta türü şeyler yediğim için işyerindeki arkadaşlar geçip karşıma kahkahalarla bana gülerdi yemin ederim. Bunlarla mı kilo vereceksin deyip, cem yılmaz tarzı espri yaptığını zannederek ağzını ayıra ayıra gülenler şimdi sus pus oldular. Ben çok kilolu dönemlerimde yaptığım salakça diyetlerde, akşama kadar bir kibrit kutusu kadar peynir ve iki galetayla aç kaldığım günlerde yani, sadece o gün yediğim o iki lokma şeye bakıp da "ye ye zor verirsin sen bu kiloları böyle yemekle" diyen insanları bilirim. Düşünebiliyor musun, şişmansan eğer iki galeta, bir küçük peynirle aynı karede görüntüye girmen bile yasak. Özetle hayatım, insanlar bazen öyle gereksiz olabiliyor ki, onların her dediğine kulak verirsen seni soytarıya çevirirler yemin ederim.
Canım cumadan beri yediklerine göz attım yazmadan önce muhteşem gidiyorsun, hiç kimseye aldırma, bana güven lütfen.
Bu arada 20 haziran listeni yazdın mı ben mi kaçırdım? Toplu listede görünmüyor.