• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

gül abla sağlıklı yaşıyoruzdaki peynir tarifine de baktım karatay kitabına da baktım.
sağıklı yaşıyoruzdaki peynir için değişik aparatlar lazım ki bende mevcut değil..
karatay kitabında da çok ilginçtir peynir tarşfş yok..

merhaba canım

sabah peynir eksik, 6 tane erik te fazla olmuş canım

diğerleri iyi[/QUOTE

Gün aydın,sabahınız hayırlı acılsın,Gül hanım,ben kac gündür peynir yiyemiyorum,hic canım cekmiyor,masaya koyduğum gibi kaldırıyorum,ama önceleri cok yerdim,hatta öğlende de yerdım,nedenini bilmiyorum.
kayısı az yedığim icin eriği normal sandım,kac tane erik ya kayısı yiye biliriz?

günaydın arkadaşlar
dün akşam ızgara et turplu sogurtlu salata ve domates salatalık yedim.ardından leslieyle 3 mil yaptım cok begendim ilk defa yaptım.yürüyüş yapamıyorum diye Çok canım sıkılıyordu.Fırsat buldukça artık yapcam .kendimi iyi hissediyorum.Son derece kararlıyım ama arada tatlı canım Çekiyor nasıl durdurmalıyım bu hissi ben ?

günaydın arkadaşlar
dün akşam ızgara et turplu sogurtlu salata ve domates salatalık yedim.ardından leslieyle 3 mil yaptım cok begendim ilk defa yaptım.yürüyüş yapamıyorum diye Çok canım sıkılıyordu.Fırsat buldukça artık yapcam .kendimi iyi hissediyorum.Son derece kararlıyım ama arada tatlı canım Çekiyor nasıl durdurmalıyım bu hissi ben ?

Tarçınlı süt iç veya tarçınlı yoğurt ye. İnsülini dengeliyor tarçın.

.................
$4qz6aznaj0[1].gif

level 2ye başladım ve gerçekten zormuş:53: kolrımda derman kalmadı :15: ter içinde kaldım:8:

menüm sabah kkk yerfıstığı yarım çay bardağı
öğlen13.20 bir tabak yoğurt
akşam 20.00da bitti ciğer sote. kırmızı pancarlı salata ve yoğrt ve sabah yemediğim yerfıstığı
bitki çayları, türk kahvesi ve 3lt su içilmiş
öğlen 35dk yürünmüş az öncede jilian 2 yapılmıştır:8::8::15:
bi çay kaşığı karbonatta içilmiştir

..................:46::46::46:

:1: :1: senin hesap abla bende hareketliyimdir pek yerimde durmayi sevmem. ..yürüyüşü sabah bebeğim uyurken yaptim..o yüzden 4 km oldu.uyaninca bıraktım. .sonrada gün boyunca ev işi. .yürüyüşü sona biraksam kesin yapmazdim güne yeni başlayınca yaptim ki kaytarmayayim..
Ama su an yorgunluktan sırtımı hissetmiyorum. ..
Ben yatar iyi uykular herkese

sanada..... :46::46::46:

Bende kiyma makinasi almayi dusunuyorum bi denk gelince alayim....sen arastirarakmi aldin...fiati ne kadardi
Günaydın. Ben direk büyük bir elektronik mağazaya gittim 10 tane felan kıyma mak. vardı orda. İçinden ortalama bir tane seçtim. Benimki Phil. 200 civarındaydı fiyatı sanki. Daha ucuz ve daha pahalıları da var. İçli köfte, kıyma, sucuk, sosis, biber salçası, domates salçası, hatta ekstra aparatlarla rende kurabiye felan yapılıyor.

çok sağolasın gül ablacım Allah senden razı olsun gerçekten..yanlışlık var doğru.ç
nkü öğlene kadar çay içsem de arada acıkyrm.kısa süreli de olsa..çay bastıryo sanıyrdm ama bunu yapmayacağım..karatay la randevuma daha çok var ama sen yardımcı oluyrsun çok sağol ablam.yanlışlarımızı söylediğin için...ki doğruyu bulalım değil mi?

canan ablacım ne tesadüftür ki ben de elma sirkesi yapmak istiyordum.bunun için karatay mutfağı kitabına baktım..balsız bile yapılıyrmuş.sen nasıl yaptın ablacım..artık ben de heşeyimi kendi yapmak istiyorum..yoğurtla başladım işe...
...ama kalıp peynirlerden de yapmak istiyorum nasıl olacak bakalım..arştırıcam.
bi de tereyağ için kaymak biriktirmeye başladım bile..

evet canım amacım herkes doğruyu bilerek karatayı uygulasın,,,dün eski bir komşum aradı epey konuştuk derken kg ya geldi konu ben karatay yapıyorum dedim aaa olmaz olsun o karatay ne işler geldi başıma dedi anlattı asidi yüksek çıkmış doktor yapma bu sana zararlı demiş falan anlattı...karatay çoğu derde devayken sana niye böyle yapsın sen doğru yapmamışsındır dedim,herşeyi doğru yaptım sende yapma zararlı dedi, ben 7 aydır yapıyorum ve çevremdeki çoğu kişiyede anlatıyorumkimsede bişey yok mutlaka bi yerlerde yanlışın var anlat neler yedin dedim....başladı kahvaltıda zeytin yemiyor tuzluymuş akçay da yaşıyorsun bide sen orada bulamazsan biz hiç bulamayız dedim, tuzu sordum almamış, aralarda limonlu su içmiyor devamını sormadım eksik ve yanlış beslenmişsin öyle olmaz dedim nasıl yapayım dedi telefonda tek tek anlatmayla olmaz hergün ne yediğini takip etmem lazım dedim burayı söyledim çok sevindi eve dönünce seni ararım bende gelirim o siteye dedi...:9::9::9:

canım canan nasıl yaptığını tarif eder ben karatay kitabına göre yaptım, ballı 3-4 ayda olduğu için önce ballı yaptım elma ve üzüm'den eylül sonuydu elma oldu kullanmaya başladım bile:9: üzüm bekliyor

gül abla sağlıklı yaşıyoruzdaki peynir tarifine de baktım karatay kitabına da baktım.
sağıklı yaşıyoruzdaki peynir için değişik aparatlar lazım ki bende mevcut değil..
karatay kitabında da çok ilginçtir peynir tarşfş yok..

canım onu yapmak zorunda değilsin, orada rocetta gibi bişey yazıyoro aparatsız ben onu yapıyorum

sana tavsiye edeceğim asıl yer sağlıklı yaşıyoruz un ana sayfası orada herkes yaptığını paylaşıyor yada sorularla cevaplar, yorumlar oluyor, face kullanıyorsan sağlıklı yaşıyoruz yaz karatay hoca ile okan bey ve eşinin resmi çıkıyor orayı beğen ve takip et

merhaba canım

sabah peynir eksik, 6 tane erik te fazla olmuş canım

diğerleri iyi[/QUOTE

Gün aydın,sabahınız hayırlı acılsın,Gül hanım,ben kac gündür peynir yiyemiyorum,hic canım cekmiyor,masaya koyduğum gibi kaldırıyorum,ama önceleri cok yerdim,hatta öğlende de yerdım,nedenini bilmiyorum.
kayısı az yedığim icin eriği normal sandım,kac tane erik ya kayısı yiye biliriz?

günaydın canım

peynir yemeyince sabah proteini eksik olur çeşidini değiştir, kaşar, gravyer, ne varsa yaşadığın yerde

kayısı 3-4 geçmeyecek ,,,erik büyüklüğüne göre benimkiler büyük 3-4 yiyorum sen ayarla, 2 kayısı 2 erik olur, 4 erik bir kayısı yani ölçünü 3-4 kayısıya denk gelecek şekilde ayarla canım

günaydın arkadaşlar

:46:
sabah kayısı yemen lazım kaymaklada yiyebilirsin kayısının içine kaymağı koy cevizide ortasına otuttur al sana tatlı:52:
omega 3 eksikliği tatlı isteği yaparmış kullanmaya başla...lslinin 4-5 leride var alışınca onlarıda yapabilirsin

Günaydın. Ben direk büyük bir elektronik mağazaya gittim 10 tane felan kıyma mak. vardı orda. İçinden ortalama bir tane seçtim. Benimki Phil. 200 civarındaydı fiyatı sanki. Daha ucuz ve daha pahalıları da var. İçli köfte, kıyma, sucuk, sosis, biber salçası, domates salçası, hatta ekstra aparatlarla rende kurabiye felan yapılıyor.

günaydın canım

vavvvvv ne marifetliymiş o makina hepside lazım bana tam karatay lık mış,,,, bende bakayım o markaya

evet canım amacım herkes doğruyu bilerek karatayı uygulasın,,,dün eski bir komşum aradı epey konuştuk derken kg ya geldi konu ben karatay yapıyorum dedim aaa olmaz olsun o karatay ne işler geldi başıma dedi anlattı asidi yüksek çıkmış doktor yapma bu sana zararlı demiş falan anlattı...karatay çoğu derde devayken sana niye böyle yapsın sen doğru yapmamışsındır dedim,herşeyi doğru yaptım sende yapma zararlı dedi, ben 7 aydır yapıyorum ve çevremdeki çoğu kişiyede anlatıyorumkimsede bişey yok mutlaka bi yerlerde yanlışın var anlat neler yedin dedim....başladı kahvaltıda zeytin yemiyor tuzluymuş akçay da yaşıyorsun bide sen orada bulamazsan biz hiç bulamayız dedim, tuzu sordum almamış, aralarda limonlu su içmiyor devamını sormadım eksik ve yanlış beslenmişsin öyle olmaz dedim nasıl yapayım dedi telefonda tek tek anlatmayla olmaz hergün ne yediğini takip etmem lazım dedim burayı söyledim çok sevindi eve dönünce seni ararım bende gelirim o siteye dedi...:9::9::9:

canım canan nasıl yaptığını tarif eder ben karatay kitabına göre yaptım, ballı 3-4 ayda olduğu için önce ballı yaptım elma ve üzüm'den eylül sonuydu elma oldu kullanmaya başladım bile:9: üzüm bekliyor

oooo gül abla senin arkadaşın mı var akçayda
benim de annemler burhaniyede.kv ler de yazın akçaydalar..
zeytinin kralı var oralarda.bana hep ordan gelio.hatta burcu salça fabrikası da burhaniyede..
peynirini ne güzel kendin yapabilyrsun ablacım eh işte biz de yaşayark tecrübe edicez..
ben elma sirkesini 2 türlü yapmayı düşünyrm biri ballı 3,4 ayda olan diğeri balsız 6 ayı bulan.hazirana kadar olur diye tahmin ediyrm ama hiç yapmadım..
en çok da peynir yapmak istiyorum ben..face im yok eşimin faceinden bakabilrim.ortak kullanıyrz..

oooo gül abla senin arkadaşın mı var akçayda
benim de annemler burhaniyede.kv ler de yazın akçaydalar..
zeytinin kralı var oralarda.bana hep ordan gelio.hatta burcu salça fabrikası da burhaniyede..
peynirini ne güzel kendin yapabilyrsun ablacım eh işte biz de yaşayark tecrübe edicez..
ben elma sirkesini 2 türlü yapmayı düşünyrm biri ballı 3,4 ayda olan diğeri balsız 6 ayı bulan.hazirana kadar olur diye tahmin ediyrm ama hiç yapmadım..
en çok da peynir yapmak istiyorum ben..face im yok eşimin faceinden bakabilrim.ortak kullanıyrz..

eski komşum 10 sene önce taşındı oraya, annesi hastaymış Ankara'daymış yani burada gidince topiğe girecek

dediğim yere girdinmi faceden
orada bir bayan var bir siera ismi çeşit çeşit peynirler yapıyor onun sitesinede girebilirsin
bende peyniri 1 aydır o siteden öğrendiklerimle yapmaya çalışıyorum
yazın salça, sucuk ta yaptım
ballıyı yerken diğeri 7-8 ayda olsu acelesi yok,,,,sirkelere fazla su konmadığı için çok keskin oluyor organik sirkeyi kapağıyla bir ölçü koyarken bundan yarım ölçü koyuyorum bereketlide, eve gelenlere vereceğim, gittiğim yerlere götüreceğim çok oldu,

Son düzenleme:
Lahanalı bir tarif vardı zayıflatan ve tabii yararlı olan, nasıl yapılıyordu? :1:

Slmlar...

İşler,dersler derken ancak gelebildim..

Dün ;

Sabah ,sucuklu yumurta ile kkk

Öğlen,yeşil mercimek çorbası+3 parça küçük haşlama patates+2-3 kaşık bulgur+ayran+salata doymayınca portakal ve sabahtan kalan kuruyemişin yarısı

Akşam ,4 adet yaprak sarma+3 kaşık keşkek+3 tane köfte sulu köfteden kalan+brokoli salatası+kapuska +ayran :) çok gibi oldu sanki ama hepsinden az az yedim sayılır.

Otururken oğlumla; yarım armut+yarım elma
Tarçınlı süt içtim sonuçmu evet yine hareketlendi ama ilk seferdeki gibi değildi..
Kardeşime sordum ; ablacım tarçını kullanma ,tarçının rahatlatıcı ve kas gevşetici özelliği var çok etkili dedi,bebekte ondan oynamıştır o kadar dedi..Doğuma kadar içme,ondan sonra ne yaparsan yap dedi..bıktı artık kız benden :52::52::52:

alışveriş yap 3 şehir gez ooooo çok işin var çok....
ufaklıkla nasıl gezeceksin
karatay ın dediklerinin aynısı karatayı okuyup okuyup yeni haber gibi resimleyip yayınlıyorlar kendi fikirleri gibi:50:

sorma gül abla bi program yaptım resmen turne gibi :9:
hallederim inşallah çilekeş insanım ben alışkınım sıkıntılı yolculuğa :)))

Aman dikkat et. Yumurta, fıstık, fındık yüksek allerjendir. Bence kes yemeyi ve hemen alerji testi yaptır, bir doktora görün.

yumurtayı bıraktım..cevize devam ediyorum kaşıntılar kabartılar devam ederse cevizdendir, etmezse yumurtadandır diye düşünüyorum..doktora görünecem inşallah bi türkiyeye atayım da kendimi:)

Canlarimmmm benim,herbirinize gonulden simmmmsicacik merhabalar.Gulcugum ve sdfcigim elma sirkemi ben burada organik urunler satan bir magaza var oradan aldim,senelerdir cok guvendigim bir yer.Esiminde hiiic bir zaman yildizinin barismadigi bir magaza.Omrum esimi dogal ve kimyasal arasindaki farki anlatmaya yetmeyecek.Bende biraktim zaten hele sizleri bulduktan sonra her derdime deva oldunuz.Keza peynirimide oradan aliyorum kendim icin cunku peynir yogurt ve kaymak yapablmek icin acik sutu orasi bile getirmiyor.Bin sukur deyip uygun ne bulabilirsem ve de sizlerle ne paylasabilirsem bana yetiyor.Googelden saglikli yasiyoruza bakiyorum sagolsun Gulcugum baslib..asina bilgi kaynagi maasallah.Bu sekilde,belki inanmiyacaksiniz tam yirmiyedi senedir agzima tavuk surmedim.Turkiyede misss gibi yerdik,burada ilk pisirdim noktayi koydum o oldu,aileme pisiriyorum mshrum edemem tabii ki.Iste boyle bir hikaye canlarim...

Son düzenleme:
Back
X