komşuluk ilişkisi deyince aklıma cumartesi günü geldi..ben lojmanda oturuyorum herkes birbiriyle samimi 8 bayan ev hanımı, benim gibi 3 kişide çalışıyor, ben evde eksik olan bir şey için komşu kapısı çalmayı sevmiyorum içeri buyur ediyorlar girsem işlerim kalacak girmesem darılacak en iyisi görünmemek...cumartesi kapı çaldı komşu gelmiş elinde benim verdiğim aşure tabağı ile başka boş bir tabak tabağını getirdim birde yoğurt mayası isteyecektim olsa olsa sende olur diye düşündüm dedi ...8 tane ev hanımı var yoğurt mayalamıyorlar....o sırada bende sirkeyi süzüyordum kusura bakma sirke kokuyor ev dedim nasıl yaptın bendede köyden gelmiş elma çok bende yapayım dedi, karatayın kitabını gösterdim okudu hemen yapayım sana sorarım devamını dedi indi....
maşşallah bebeğine...küçücük bebek bile pastörize ile sütçüden alınanı ayırt edebiliyor koca kadınlar bırak sütçü-pastörize işini hazırla mayalanmışı ayırt edemiyorlar hazır alıyorlar..
Afiyet olsunbizde mutlaka haftasonları yaparız soğanlı tereyağlı yumurta,eşim soğan hastasıda birazcık içine kekik, pulbiber atarım bolca harika olur
Arkadasim yoksa senden mi duydum ayy bilemedim..şahane bir lezzetti yumurta yedigimin farkina varmadim
.aynen bol baharat attim bende...
tesekkurler böyle değişik şeyleri paylassak ne iyi olur fikir oluyor insana
bu arada kızlarrrrrr benim gibi sabah değişiklik isteyen arkadaşlarıma önerilir..tereyağında soğanlı yumurta nasıl lezzetli oldu anlatamam..
burda bi arkadaşım yapıyordu kimdi hatırlayamadım aklımın kenarına yazmışım teşekkür ederim ona da
Hımmmmm,benim de canım çekti.
Tereyağında soğanı soteleyip yumurta kırıyoruz dimi....Böyle de yapayım :))
Soğanı çok severiz ailecek..Oğlum hususi soğan kavurması yap der bana,ben bol soğanı-biraz da sarımsak doğrarım tereyağında üzerine sadece 1 domates doğrarırım..mis gibi soğan sote..anne sütünü artırır ayrıca...
aynı anda aynı şeyden bahsetmişiz....sayfaya dönünce baktım sende yazmışsın...
Arkadasim yoksa senden mi duydum ayy bilemedim..şahane bir lezzetti yumurta yedigimin farkina varmadim
.aynen bol baharat attim bende...
tesekkurler böyle değişik şeyleri paylassak ne iyi olur fikir oluyor insana
Bi kerecik paylaşmıştım burda menü bildiriminde, eğer bensem mutlu oldum beğendiğine
:)))
Annem de çok yapar,emzirirken her gittiğinde bir tava kavururdu..Canım annem..Annemden gördük biz de yapıyoruz..
Yok yok akşam yapıcam bu böyle olmayacak..
İçerisinde şeker mi varmış :))) o yüzden bol süt yapıyor soğan :)))
Fındık yağı aldım, daha önce 1 defa annem almış ama ben yediğimin farkında değildim.Ama datçadaki zeytinyağınıda çok merak ediyorum onuda alacağım yakın zamanda.
Çiğ badem ve fıstıkta aldım ama kabuklu değiller, biraz fındıktan farklı şeyler yemeliyim. :)
ben yemeğe doğrar gibi doğruyorum daha büyüğü çocuklar sevmiyorlar...Soğanları ne büyüklükte keseceğiz, yanlış birşey yapmayayım. Ben hiç denemedim. :)
ÇARŞAMBA
Sabah 5 tibet egzersizi
KAHVALTI 08:15 (evde yaptım)
SALATALIK, TURP (ZEYTİNYAĞI İLE)
ZEYTİN (ZEYTİNYAĞI İLE)
Fındık
ŞEKERSİZ AŞURE, 2 GÜN KURUSU DAHA EKLEDİM, NAR VE TARÇIN, CEVİZ, FINDIK VS… :)
Beyaz peynir
Yumurta, haşlanmış
Ihlamur Çayı
1 tane yaprak sarması
11:20
Yumurta
Domates, biber, kekik kavrulmuş
Türk Kahvesi
KARBONATLI SU
SU
Akşam Yemeği 17:30 Çok acıktım 6 buçuk 7'yi bekleyemedim.
MERCİMEK ÇORBASI
KARNIBAHAR KIYMALI
AŞURE (ŞEKERSİZ, NAR, BADEM, FINDIK, FISTIK, GÜN KURUSU) :)
7 buçuk gibi, yoğurt yerim, bitiririm. Akşamda sıcak şeyler içerim. Tabii birde su. :)
selam herkese sabah 10.30 kkk ogle yok aksam 16.00 kisir marul ayran
soganli yumurta tarifinin gizli sahibi ben olabilirim :) bikere menude paylasmistim benim de babam yapardi cocukken tereyagli super olur soganlari kucuk dograyin.. kisir cok yemisim cok tokum yoksa yapardim bende afiyet olsun sekerler yarin gorusuruz..
sonunda karar vermişsin... ,benim yazdığım yerlerdenmi aldın....İstanbul da firma buldunmu
ben yemeğe doğrar gibi doğruyorum daha büyüğü çocuklar sevmiyorlar...
canım kahvaltıdan 3 saat sonra tekrar yumurta yemişsin 3 saatte acıktınmı....o kadar kısa sürede leptin çalışmazki
7.30 da da yoğurt yiyeceksin 3.5 öğün olacak
Soğanları ne büyüklükte keseceğiz, yanlış birşey yapmayayım. Ben hiç denemedim. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?