Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bugünkü menümm
Sabah 7.30 kkk yaında yer fıstığı yiyorum bi çay bardağı çok geliyo kalanını öğlen yiyorum
Öğlen 13.00 yoğurt- elma tarçınlı yanında sabah kalan yerfıstığı
Akşam 19.15 patlıcan yemeği börülce salatası kuru soğan
2Litre su içtim yatana kadar 3olur
2Kupada ıhlamur
Kizlaaar sabah herkesin kahvaltısinda soganli yumurta olacak gibi görünüyor
Prenscim ya sen hamilesin hemen yapıp yeseydin..
Kaania cim (umarım nikini doğru yazmisimdir) fmgenc cim ikinizede tesekkurler
işe gitmeyecek olsam ben kesın yapardım hafta sonunu bekleyeceğim
yarın aksama yemeğim var cuma akşamı soğan kavurması yapmak istiyorum ...
Şimdiden afiyet olsun abla..ben sabah yine yapicam
Küçük dogradim ben sogani ve az koydum cesaret edemedim lezzeti bilmeyince..off aciktim mi ne hemen limonlu su iceyim:)
sanada afiyet olsun canım...
güzel oldumu ....
off aciktim mi ne hemen limonlu su içeyimi okuyunca aklıma eski bir reklam geldi, İzocam reklamı vardı biz küçükken belki sen hatırlamazsın , adam soğuktan donunca yetiş İzocam diye bağırırdı İzocam yetişir içerisi sıcacık olurdu.. seninde limonlu su yetişecek imdadına....
Günaydın arkadaşlar, soğanlı yumurta olayına biraz geç katılacağım dün çok yoğundum çünkü. aslında soğanı biraz karamelize etmek lazım o zaman mükemmel olur ama malum zararlı.
ben de 2 gün önce yoğurtlu sarımsaklı kereviz salatası yaptım herkes biliyodur tarifi ama tam mevsimi olduğu için hatırlatmak istedim. yoğurt ve sarımsağı iyice karıştırdım, kerevizleri rendeleyip hemen yoğurda ekledim kararmasın diye. sonra kayık tabağa döktüm üstüne iri iri parçalanmış ceviz ve keten tohumu attım harika oldu
bu arada dünkü menüm
8.00 kkk
12.45 2 kaşık nohut, 2 kaşık karnıbahar, yoğurt salata
18.30 fırında tavuk ,salata yoğurt.
evet canım ....hocaya bir TV programında şeker yemeyeceğiz vücut nasıl şeker alacak diye sordular oda yediğimiz çoğu şeyde şeker var mesela kuru soğanda en çok şeker onda var, zayıflatma özelliğide var bol bol soğan yeyin zayıflayın dedi...
afiyet olsun canımGünaydın arkadaşlar, soğanlı yumurta olayına biraz geç katılacağım dün çok yoğundum çünkü. aslında soğanı biraz karamelize etmek lazım o zaman mükemmel olur ama malum zararlı.
ben de 2 gün önce yoğurtlu sarımsaklı kereviz salatası yaptım herkes biliyodur tarifi ama tam mevsimi olduğu için hatırlatmak istedim. yoğurt ve sarımsağı iyice karıştırdım, kerevizleri rendeleyip hemen yoğurda ekledim kararmasın diye. sonra kayık tabağa döktüm üstüne iri iri parçalanmış ceviz ve keten tohumu attım harika oldu
bu arada dünkü menüm
8.00 kkk
12.45 2 kaşık nohut, 2 kaşık karnıbahar, yoğurt salata
18.30 fırında tavuk ,salata yoğurt.
geçmiş olsun canımmmm neden zehirlenmiş olabilirsinçok hastayım kızlar hiçbişey yemek istemiyorum midem bulanıyor karnım ağrıyor sanırım zehirlendimm
çok hastayım kızlar hiçbişey yemek istemiyorum midem bulanıyor karnım ağrıyor sanırım zehirlendimm
afiyet olsun canım
kereviz almak pek aklıma gelmez ama değişiklik olsun diye alacağım evdeki mızmızlar herşeye burun büküyorlar
valla gül abla karatay yaşam tarzı mutfak kültürümüzü de geliştiriyor, zevkle yemek yapıyorum salataları çeşitlendiriyorum. dün burda köy pazarı vardı gittim bir sürü yeşillik, sebze aldım kabuklu ceviz fındık aldım , köy yumurtası aldım... Rabbime binlerce şükür verdiği nimetler için.
gece yatarken kızımdan özel istek (gecede olsa istekleri hiç bitmez)
sabahki yumurtama kırmızı biber doğrayıp üstünede pul biber ve tuz dökerek yaparmısın dedi...bunu duyupta anne olarak yapmamak mümkünmü :97:
bende kırmızı ve yeşil biberleri küçücük doğrayıp yağda biraz kavurdum üstüne yumurta,tuz,pul ve kara biber döktüm
Eki Görüntüle 876040 kızım sızma zeytinyağında karışmış sevdiği için onu karıştırdım
Eki Görüntüle 876041 benimkide tereyağında
afiyet olsun canım
kereviz almak pek aklıma gelmez ama değişiklik olsun diye alacağım evdeki mızmızlar herşeye burun büküyorlar
valla gül abla karatay yaşam tarzı mutfak kültürümüzü de geliştiriyor, zevkle yemek yapıyorum salataları çeşitlendiriyorum. dün burda köy pazarı vardı gittim bir sürü yeşillik, sebze aldım kabuklu ceviz fındık aldım , köy yumurtası aldım... Rabbime binlerce şükür verdiği nimetler için.
karataya başlamadan önce her kafadan (diyetisyenler,aktar tarzı doktorlar v.s) bir ses çıktığı ve hepsi ayrı ayrı konuştuğu için,birinin ak dediğine diğeri kara dediği için, kafam hep karışıktı ne zararlı, ne zararsız, ne kadar kullanacağım bazen aman hepsi ayrı ayrı konuşuyor kafama göre yapayım diyordum..
karatay hoca sayesinde hayatımız değişti her şey düzene girdi ne zararlı ne zararsız öğrendik ve ona göre yiyeceklerimizi yapıyoruz senin dediğin gibide herşeyi çeşitlendiriyoruz karataya göre olanları birbirine yakıştırarak daha değişik menüler hazırlıyoruz...allah karatay hocayı başımızdan eksik etmesin...
karataya başlamadan önce her kafadan (diyetisyenler,aktar tarzı doktorlar v.s) bir ses çıktığı ve hepsi ayrı ayrı konuştuğu için,birinin ak dediğine diğeri kara dediği için, kafam hep karışıktı ne zararlı, ne zararsız, ne kadar kullanacağım bazen aman hepsi ayrı ayrı konuşuyor kafama göre yapayım diyordum..
karatay hoca sayesinde hayatımız değişti her şey düzene girdi ne zararlı ne zararsız öğrendik ve ona göre yiyeceklerimizi yapıyoruz senin dediğin gibide herşeyi çeşitlendiriyoruz karataya göre olanları birbirine yakıştırarak daha değişik menüler hazırlıyoruz...allah karatay hocayı başımızdan eksik etmesin...
amiiiinnn. gerçekten karatay hocaya olumsuz birşey diyen oldumu çok sinirleniyorum yaa şekeri yasaklamak suçmu, fındık fıstık yiyin demek suçmu. zaten 50 yıllık hekim, iki tane uzmanlığı var ve bir de prof. insan bunun emeğine saygı gösterir.
bir de bilip bilmeden yok sadece protein yiyin diyomuş da ekmeksiz olurmuymuş da.....bıkmadan anlatmaya çalışıyorum insanlara, inşallah hiç de bıkmam.
benim büyük oğlanın da ağzı hiç durmaz ben de çoğu zaman kıramiyorum. ama biz karataya başladığımızdan beri aburcuburu kestik o da alıştı bu duruma
bugün iş çıkışı bende gün var. dün akşam yaşpasta yaptım, peynirli börek yaptım bir deee karatay keki yaptım. temizliğe gelen abla da kısır yapcak ben sadece kısırla karatay kekinden yerim, Zaten 17.30 gibi ancak toplanırız yani akşam öğünü olacak inşallah.
sen hiç denedinmi abla karatay keki??