• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Tuz değirmenini oradanmı aldın? Ben başkalarına vermek istesem, değirmende vermem lazım yanında. :)

ben 4 ay önce aldığımda değirmen yoktu...kg luk paketlerde aldım kişilerede öyle verdim....kendimede dışardan değirmen aldım daha önce resmini paylaşmıştım yine paylaşayım $images[5].jpg

Bugünkü menümm
Sabah 7.30 kkk yaında yer fıstığı yiyorum bi çay bardağı çok geliyo kalanını öğlen yiyorum
Öğlen 13.00 yoğurt- elma tarçınlı yanında sabah kalan yerfıstığı
Akşam 19.15 patlıcan yemeği börülce salatası kuru soğan

2Litre su içtim yatana kadar 3olur
2Kupada ıhlamur

iyi gidiyorsun canım...kaçamaksız:46:

Kizlaaar sabah herkesin kahvaltısinda soganli yumurta olacak gibi görünüyor:1: :1:

Prenscim ya sen hamilesin hemen yapıp yeseydin..
Kaania cim (umarım nikini doğru yazmisimdir) fmgenc cim ikinizede tesekkurler

Kizlaaar sabah herkesin kahvaltısinda soganli yumurta olacak gibi görünüyor:1: :1:

Prenscim ya sen hamilesin hemen yapıp yeseydin..
Kaania cim (umarım nikini doğru yazmisimdir) fmgenc cim ikinizede tesekkurler

:52: işe gitmeyecek olsam ben kesın yapardım:52: hafta sonunu bekleyeceğim:50:
yarın aksama yemeğim var cuma akşamı soğan kavurması yapmak istiyorum ...

:52: işe gitmeyecek olsam ben kesın yapardım:52: hafta sonunu bekleyeceğim:50:
yarın aksama yemeğim var cuma akşamı soğan kavurması yapmak istiyorum ...

Şimdiden afiyet olsun abla..ben sabah yine yapicam:1:
Küçük dogradim ben sogani ve az koydum cesaret edemedim lezzeti bilmeyince..off aciktim mi ne hemen limonlu su iceyim:)

İyi geceler sevgili topigim bu gün sabah 10.00 KKK süt kaymagi ve 4 gunkurusu ile yine

16.00 ya kadar acikmadim..16.00 'da sütlü turk kahvesi az yogurt ve 1 avuç ceviz

Akşam 17.30 erken oldu anneme gidecegim için erken oturduk sofraya
Yoğurt çorbası, pirasa, 2 kaşık bulgur pilavi

Aksam erken ve az yedigim icin 8'de 1 avuç ceviz yedim

Bu günde ceviz çıkacak icimde:)))

Su: 3 lt
Spor: yok kaslarim ağrıyor ,cok hamlamisim yarin jillian inşallah

Şimdiden afiyet olsun abla..ben sabah yine yapicam:1:
Küçük dogradim ben sogani ve az koydum cesaret edemedim lezzeti bilmeyince..off aciktim mi ne hemen limonlu su iceyim:)

sanada afiyet olsun canım...:56:

güzel oldumu ....

off aciktim mi ne hemen limonlu su içeyimi okuyunca aklıma eski bir reklam geldi, İzocam reklamı vardı biz küçükken belki sen hatırlamazsın , adam soğuktan donunca yetiş İzocam diye bağırırdı İzocam yetişir içerisi sıcacık olurdu.. seninde limonlu su yetişecek imdadına....:52:

sanada afiyet olsun canım...:56:

güzel oldumu ....

off aciktim mi ne hemen limonlu su içeyimi okuyunca aklıma eski bir reklam geldi, İzocam reklamı vardı biz küçükken belki sen hatırlamazsın , adam soğuktan donunca yetiş İzocam diye bağırırdı İzocam yetişir içerisi sıcacık olurdu.. seninde limonlu su yetişecek imdadına....:52:

Yetisti bileeee 2 bardak içtim limonlu su..cidden aninda rahatlatiyor...
Bu arada aklima Yoğurtlu mantar salatasi geldi cevizli tam karataylik..ilk fırsatta deneyeyim

Degisik tarifler aklima geldikce yazarim sizde yazarsaniz sevinirim arkadaşlar

Günaydın arkadaşlar, soğanlı yumurta olayına biraz geç katılacağım dün çok yoğundum çünkü. aslında soğanı biraz karamelize etmek lazım o zaman mükemmel olur ama malum zararlı.
ben de 2 gün önce yoğurtlu sarımsaklı kereviz salatası yaptım herkes biliyodur tarifi ama tam mevsimi olduğu için hatırlatmak istedim. yoğurt ve sarımsağı iyice karıştırdım, kerevizleri rendeleyip hemen yoğurda ekledim kararmasın diye. sonra kayık tabağa döktüm üstüne iri iri parçalanmış ceviz ve keten tohumu attım harika oldu:56::56::56:

bu arada dünkü menüm
8.00 kkk
12.45 2 kaşık nohut, 2 kaşık karnıbahar, yoğurt salata
18.30 fırında tavuk ,salata yoğurt.

çok hastayım kızlar hiçbişey yemek istemiyorum midem bulanıyor karnım ağrıyor sanırım zehirlendimm

Günaydın arkadaşlar, soğanlı yumurta olayına biraz geç katılacağım dün çok yoğundum çünkü. aslında soğanı biraz karamelize etmek lazım o zaman mükemmel olur ama malum zararlı.
ben de 2 gün önce yoğurtlu sarımsaklı kereviz salatası yaptım herkes biliyodur tarifi ama tam mevsimi olduğu için hatırlatmak istedim. yoğurt ve sarımsağı iyice karıştırdım, kerevizleri rendeleyip hemen yoğurda ekledim kararmasın diye. sonra kayık tabağa döktüm üstüne iri iri parçalanmış ceviz ve keten tohumu attım harika oldu:56::56::56:

bu arada dünkü menüm
8.00 kkk

Dün pazardan almamıştım..Ben yemeğini çok sevmem ama böyle çok severim..
Niye es geçmişim kerevizi ,haftasonu pazara dek gelirsem alayım bari..Sarımsaklı herşeyi çok severim...

evet canım ....hocaya bir TV programında şeker yemeyeceğiz vücut nasıl şeker alacak diye sordular oda yediğimiz çoğu şeyde şeker var mesela kuru soğanda en çok şeker onda var, zayıflatma özelliğide var bol bol soğan yeyin zayıflayın dedi...:1:

Ben bu karatay hocayı seviyorum ya :)))
Akşam soğan kavuramadım,bamya yemeğini zor yaptım..Derslerimiz o kadar çoktuki..
Kısmet bu akşama yapıcam inşallah içimde kalıcak...

Akşam 7 gibi ;

1 kepçe kıymalı karnıbahar
1 kepçe bamya
çok az makarna (oğlumun canı istemiş,hatta kalktı tereyağlı salçalı sosunu kendi yaptı..onu kıramadım zaten çok sık yapmıyorum karatayı bozdu ama :))
Bol yeşillik
Mor soğan ve domates salatası-.. (son tarla domatesi buldum Bursadan gelmiş çok lezzetliydi)
Ayran

Sabah 7,30 gibi

2 yumurta
3-4 köy biberi
Zeytin
Eski kaşar
Ceviz-fındık
3 günkurusu kaymakla..
Domates-salatalık
Yeşillik

Çok yemişim :))) Yazarken şiştim :)))

Herkese günaydın....

Son düzenleme:

bu arada dünkü menüm
8.00 kkk
afiyet olsun canım:56:
kereviz almak pek aklıma gelmez ama değişiklik olsun diye alacağım evdeki mızmızlar herşeye burun büküyorlar

çok hastayım kızlar hiçbişey yemek istemiyorum midem bulanıyor karnım ağrıyor sanırım zehirlendimm
geçmiş olsun canımmmm:53: neden zehirlenmiş olabilirsin

kereviz almak pek aklıma gelmez ama değişiklik olsun diye alacağım evdeki mızmızlar herşeye burun büküyorlar

valla gül abla karatay yaşam tarzı mutfak kültürümüzü de geliştiriyor, zevkle yemek yapıyorum salataları çeşitlendiriyorum. dün burda köy pazarı vardı gittim bir sürü yeşillik, sebze aldım kabuklu ceviz fındık aldım , köy yumurtası aldım... Rabbime binlerce şükür verdiği nimetler için.

gece yatarken kızımdan özel istek (gecede olsa istekleri hiç bitmez)
sabahki yumurtama kırmızı biber doğrayıp üstünede pul biber ve tuz dökerek yaparmısın dedi...bunu duyupta anne olarak yapmamak mümkünmü :97:
bende kırmızı ve yeşil biberleri küçücük doğrayıp yağda biraz kavurdum üstüne yumurta,tuz,pul ve kara biber döktüm

$IMAG0643.jpg kızım sızma zeytinyağında karışmış sevdiği için onu karıştırdım
$IMAG0648.jpg benimkide tereyağında

gece yatarken kızımdan özel istek (gecede olsa istekleri hiç bitmez)
sabahki yumurtama kırmızı biber doğrayıp üstünede pul biber ve tuz dökerek yaparmısın dedi...bunu duyupta anne olarak yapmamak mümkünmü :97:
bende kırmızı ve yeşil biberleri küçücük doğrayıp yağda biraz kavurdum üstüne yumurta,tuz,pul ve kara biber döktüm

Eki Görüntüle 876040 kızım sızma zeytinyağında karışmış sevdiği için onu karıştırdım
Eki Görüntüle 876041 benimkide tereyağında

benim büyük oğlanın da ağzı hiç durmaz ben de çoğu zaman kıramiyorum. ama biz karataya başladığımızdan beri aburcuburu kestik o da alıştı bu duruma:1::1::1:

bugün iş çıkışı bende gün var. dün akşam yaşpasta yaptım, peynirli börek yaptım bir deee karatay keki yaptım. temizliğe gelen abla da kısır yapcak ben sadece kısırla karatay kekinden yerim, Zaten 17.30 gibi ancak toplanırız yani akşam öğünü olacak inşallah.
sen hiç denedinmi abla karatay keki??

valla gül abla karatay yaşam tarzı mutfak kültürümüzü de geliştiriyor, zevkle yemek yapıyorum salataları çeşitlendiriyorum. dün burda köy pazarı vardı gittim bir sürü yeşillik, sebze aldım kabuklu ceviz fındık aldım , köy yumurtası aldım... Rabbime binlerce şükür verdiği nimetler için.

karataya başlamadan önce her kafadan (diyetisyenler,aktar tarzı doktorlar v.s) bir ses çıktığı ve hepsi ayrı ayrı konuştuğu için,birinin ak dediğine diğeri kara dediği için, kafam hep karışıktı ne zararlı, ne zararsız, ne kadar kullanacağım bazen aman hepsi ayrı ayrı konuşuyor kafama göre yapayım diyordum..
karatay hoca sayesinde hayatımız değişti her şey düzene girdi ne zararlı ne zararsız öğrendik ve ona göre yiyeceklerimizi yapıyoruz senin dediğin gibide herşeyi çeşitlendiriyoruz karataya göre olanları birbirine yakıştırarak daha değişik menüler hazırlıyoruz...allah karatay hocayı başımızdan eksik etmesin...

karataya başlamadan önce her kafadan (diyetisyenler,aktar tarzı doktorlar v.s) bir ses çıktığı ve hepsi ayrı ayrı konuştuğu için,birinin ak dediğine diğeri kara dediği için, kafam hep karışıktı ne zararlı, ne zararsız, ne kadar kullanacağım bazen aman hepsi ayrı ayrı konuşuyor kafama göre yapayım diyordum..
karatay hoca sayesinde hayatımız değişti her şey düzene girdi ne zararlı ne zararsız öğrendik ve ona göre yiyeceklerimizi yapıyoruz senin dediğin gibide herşeyi çeşitlendiriyoruz karataya göre olanları birbirine yakıştırarak daha değişik menüler hazırlıyoruz...allah karatay hocayı başımızdan eksik etmesin...

amiiiinnn. gerçekten karatay hocaya olumsuz birşey diyen oldumu çok sinirleniyorum yaa :41::41:şekeri yasaklamak suçmu, fındık fıstık yiyin demek suçmu. zaten 50 yıllık hekim, iki tane uzmanlığı var ve bir de prof. insan bunun emeğine saygı gösterir.
bir de bilip bilmeden yok sadece protein yiyin diyomuş da ekmeksiz olurmuymuş da.....bıkmadan anlatmaya çalışıyorum insanlara, inşallah hiç de bıkmam.

benim büyük oğlanın da ağzı hiç durmaz ben de çoğu zaman kıramiyorum. ama biz karataya başladığımızdan beri aburcuburu kestik o da alıştı bu duruma:1::1::1:

bugün iş çıkışı bende gün var. dün akşam yaşpasta yaptım, peynirli börek yaptım bir deee karatay keki yaptım. temizliğe gelen abla da kısır yapcak ben sadece kısırla karatay kekinden yerim, Zaten 17.30 gibi ancak toplanırız yani akşam öğünü olacak inşallah.
sen hiç denedinmi abla karatay keki??

21 kasımda doğum günümde yapmayı düşündüm tarifine baktım içindekiler süper enerji verecek şeyler yapsam ben az yiyeceğim kızda bitene kadar yer, az az yeyip 2-3 günde bitireyim demez :50:.karatayada yeni yeni alışıyor 3 kg verdi, geçen hafta aşurede çok yedi ...vazgeçtim birileri geleceği zaman yapacağım...sen resmini çekip buradan paylaşabilirsen bilmeyen arkadaşlarda öğrenmiş olurlar canım bundan sonra mümkünse hepimiz birbirimize örnek olsun diye resimler çekelim paylaşalım..:126:
akıl akıldan üstünse fikir fikirden de üstündür....:9:

Back