- 25 Nisan 2013
- 2.234
- 1.031
- 178
komşuluk ilişkisi deyince aklıma cumartesi günü geldi..ben lojmanda oturuyorum herkes birbiriyle samimi 8 bayan ev hanımı, benim gibi 3 kişide çalışıyor, ben evde eksik olan bir şey için komşu kapısı çalmayı sevmiyorum içeri buyur ediyorlar girsem işlerim kalacak girmesem darılacak en iyisi görünmemek... cumartesi kapı çaldı komşu gelmiş elinde benim verdiğim aşure tabağı ile başka boş bir tabak tabağını getirdim birde yoğurt mayası isteyecektim olsa olsa sende olur diye düşündüm dedi ...8 tane ev hanımı var yoğurt mayalamıyorlar....o sırada bende sirkeyi süzüyordum kusura bakma sirke kokuyor ev dedim nasıl yaptın bendede köyden gelmiş elma çok bende yapayım dedi, karatayın kitabını gösterdim okudu hemen yapayım sana sorarım devamını dedi indi....
maşşallah bebeğine... küçücük bebek bile pastörize ile sütçüden alınanı ayırt edebiliyor koca kadınlar bırak sütçü-pastörize işini hazırla mayalanmışı ayırt edemiyorlar hazır alıyorlar..
Bende çalıştığım donemde de simdi de hep kendim mayaladim..hazir yogurt hic sevmiyoruz uzmanlarin israrla önerdikleri zamanlarda bile ev yogurdu.yedik.annemden alismisim, sanirim benim bebekte benden alisiyor
Bali tuketebildigimize sevindim..her sene babam verir.bu sene arilarini arttirmis fazla verdi sevindim simdi azda olsa nefsimi korleyecek kadar kullanayim