Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

benimde babam yetiştiriyor balımızı senelerdir afiyetle güvenerek yiyorduk.bu sene gül ablaya sordum yasak diyince elimi süremiyorum ama çocuklarıma makul miktarlarda yediriyorum...

bu arada kızlarrrrrr benim gibi sabah değişiklik isteyen arkadaşlarıma önerilir..tereyağında soğanlı yumurta nasıl lezzetli oldu anlatamam..

burda bi arkadaşım yapıyordu kimdi hatırlayamadım aklımın kenarına yazmışım teşekkür ederim ona da

[video=youtube_share;DA1YRdV2WsI]http://youtu.be/DA1YRdV2WsI[/video]

Ben önce ısınma, kardiyo, sonrada bölgesel egzersizlerimi yapıyorum. En sonda yoga duruşu olan saban, yazmıştım zaten biliyorsunuz.
Dönme hareketinin daha değişiğini zaten hergün yapıyorum. Tibet egzersizinin ilk hareketi. :)

Son düzenleme:
bu yıl eşim o kadar çok organik bal aldı ki hepsi kaldı valla yakında güvelenecek diye korkuyom ben de sevdiğim insanlara hediye ediyorm evde durması tehlike oluşturuyor gerçekten kaymakla falan süper olur

bendede bal çok petekleri babama veriyorum süzme açılmışlarıda atmaya kıyamıyorum koca kavanoz duruyor... sirke yaparken bal lazım oldu 3 yemek kaşığı bir kavonoza 3 kaşık diğerine derken 6 kaşık gitti sevindim öylelikle bitecek..
geçen günde kızımın arkadaşı datça ya tatile gitmiş gelirken bana yarım kg bal getirmiş....onun yerine datça bademi getirseymiş nefis olurmuş koca koca....

Gül abla şimdi bana kızacaksın ama ben balı fırında tavuk yaparken kullanıyorum. Özellikle bütün tavuk ya da hindi ya da hindi dolması v.s üzerine bal, kırmızı toz biber ve tuzu karıştırıp fırçayla sürüyorum, nar gibi kızarıyor. Tavuk çevirme gibi oluyor. Onun haricinde öyle çok fazla bal yemeyiz zaten. Aldığım 300gr lık bal kavanozu 1 senede ya bitiyor ya bitmiyor. Bal da zaten bozulmuyor :) Azimliyim öğlenleri yemek yemiyorum. Akşama kadar duruyorum. Haftasonu annemin günü vardı beraber gittik , sofra tam bir karatay sofrasıydı, tvauk, yeşil mercimekli bulgur pilavı, tavuk, ve 3-4 çeşit salata. Ayva kompostosu vardı kaşık sürmedim, aşure vardı 3-4 kaşık yedim. Ama kilo vermem durdu sanki. Bu ufak kaçamaklar yüzünden mi, yoksa spor yapmadığımdan mı yoksa yeterince su içmediğimden mi bilmiyorum.

komşuluk ilişkisi deyince aklıma cumartesi günü geldi..ben lojmanda oturuyorum herkes birbiriyle samimi 8 bayan ev hanımı, benim gibi 3 kişide çalışıyor, ben evde eksik olan bir şey için komşu kapısı çalmayı sevmiyorum içeri buyur ediyorlar girsem işlerim kalacak girmesem darılacak en iyisi görünmemek... cumartesi kapı çaldı komşu gelmiş elinde benim verdiğim aşure tabağı ile başka boş bir tabak tabağını getirdim birde yoğurt mayası isteyecektim olsa olsa sende olur diye düşündüm dedi ...8 tane ev hanımı var yoğurt mayalamıyorlar....o sırada bende sirkeyi süzüyordum kusura bakma sirke kokuyor ev dedim nasıl yaptın bendede köyden gelmiş elma çok bende yapayım dedi, karatayın kitabını gösterdim okudu hemen yapayım sana sorarım devamını dedi indi....

maşşallah bebeğine... küçücük bebek bile pastörize ile sütçüden alınanı ayırt edebiliyor koca kadınlar bırak sütçü-pastörize işini hazırla mayalanmışı ayırt edemiyorlar hazır alıyorlar..

benimde babam yetiştiriyor balımızı senelerdir afiyetle güvenerek yiyorduk.bu sene gül ablaya sordum yasak diyince elimi süremiyorum ama çocuklarıma makul miktarlarda yediriyorum...

canım orada yanlış bir anlaşılma olmuş,
bal yasak derken doğal olmayanlardan bahsetmiştim,,, karatay hoca bal yasak ama doğal olanı 1000 lira civarında alabiliyorsanız ve bulabiliyorsanız yeyin dediği için, bulmak ve almak zor onun için bal yasak diyorlar bizde yasak diyoruz....
senin böyle bir imkanın var baban yetiştiriyor bundan doğalı varmı sür kaymağı balın üzerine afiyetle ye...
ama abartmamaya çalış sonuçta tatlı

faydalı bir bilgi olmuş canım teşekkürler..:81:
karatay hocayada çok çok teşekkürler onun sayesinde bu zararlı ürünleri yemkten kurtuldukkkk...

hiç duymamıştım bal sürüldüğünü...kızmıyorum hem az kullanıyormuşsun hemde karataya alışınca ondan da vazgeçeceksin zamanla şekerli gelecek sana kendin bırakacaksın ....
tavuğun köy tavuğu olmaına dikkat et canım o baldan daha önemli...tek bir etken yok canım hepside etken

Ogle yemekte
Tavuklu sehrie corbasi borek ve salat a vardi borekleri yemedim . Yasak bilyorum fakat salat a kucucuk bur kase oldugu icin corbadan ictim. Kucuk bir kase asure yedim.
Nasil yapsam bilmiyorum bu gorevlendirme beni bozdu.

Ogle yemekte
Tavuklu sehrie corbasi borek ve salat a vardi borekleri yemedim . Yasak bilyorum fakat salat a kucucuk bur kase oldugu icin corbadan ictim. Kucuk bir kase asure yedim.
Nasil yapsam bilmiyorum bu gorevlendirme beni bozdu.

hep aykırı şeyler varmış bu hafta işin zor canım kg almasan bari

Aynen oyle isim cok zor napiyim bilmiyorum , yemege inmesem odada yesem cok ayip olcak . Ortada kaldim boyle iste

datçanın da herşeyi güzel galiba abla ,gitmek lazım ordaki karataycılarla tanışmak lazım:))))

datçanın da herşeyi güzel galiba abla ,gitmek lazım ordaki karataycılarla tanışmak lazım:))))

ben agustosun 21 inde gitmeyi düşündüm karatay hoca datçaya onların yanına gidecekti, marmarise abimin yanına gider oradan da günübirlik datça ya giderim diye düşündüm ama istanbul da gitmem gereken bir düğün çıktı olmadı, marmarise gidersem datça ya geçip onlarla tanışmak isterim...tabii ürünlerden de bolca almak

Slmlar...

Öğlen 12;30

Haşlama tavuk-patates vardı.Ben minik bir tavuk +2 küçük patates yedim ama pişman oldum.
Yok yok bir daha tavuk yemicem,hamile olduğumdan beri tavuktan tiskinmiştim dünde yedim hazetmedim bugunde..
Birde organik değildir zaten..bir daha yemiyorum...

Ispanak ayırmışlar bana dünden onunla yoğurt yedim,birde kıvırcık kendime geldim.

Az önce 20 dk.yürüdüm .
Pazara gittim.Beykozdan ve Kandıradan gelmişler,çok güzel yeşillikler vardı.Ne varsa aldım,geldim :)))

Akşama yazadan buzluğa koyduğum bamyadan pişiricem,yanına mercimek çorbası..

Merhaba, fındık yağı almak isteyen arkadaşlara bir uyarıda bulunmak istiyorum. Markette 2 tane fiyat gördüm. 30 TL ve 52 TL. Ucuz olana bir baktım ayçiçeği karıştırılmış. O kadar parayı ona vereceğime zeytinyağı alırım daha iyi. Ama yemeklerdeki lezzey farkı nedir bilmiyorum. Sizce hangisi daha lezzetli yapıyor yemeği.

Afiyet olsun bizde mutlaka haftasonları yaparız soğanlı tereyağlı yumurta,eşim soğan hastasıda birazcık içine kekik, pulbiber atarım bolca harika olur

faydalı bir bilgi olmuş canım teşekkürler..:81:
karatay hocayada çok çok teşekkürler onun sayesinde bu zararlı ürünleri yemkten kurtuldukkkk...

Ben zaten çok uzun süredir yemiyordu salam sosis filan sucuk olayınıda geçen seneye kadar marketlerden bilindik markalardan alıyodum..keşke onlardanda almasaymışım...geçen senede sağolsun kaynım yaptırdı ev yapımı... aslında bende yapsam ne güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…