SALI
Sabah 5 tibet egzersizi
08:50
KAHVALTI (evde yaptım)
SALATALIK, TURP (ZEYTİNYAĞI İLE)
13 AD. ZEYTİN (ZEYTİNYAĞI İLE)
Fındık
2 GÜN KURUSU KAYISI
Beyaz peynir
Yumurta, haşlanmış
Siyah Çay
KARBONATLI SU
MELİSA, TARÇIN ÇAYI (boğazım acıyor onun için biraz fazla içtim)
12:51 çok acıktım
Fındık
GÜN KURUSU KAYISI
peynir
portakal
Akşam Yemeği 19:15 gibi başladım, 19:44'te bitirdim
KARNIBAHAR KIYMALI (1,5 TABAK)
TURŞU
YOĞURT
AŞURE (BÜYÜK BİR KASE) :) ŞEKERİ OLMADIĞI İÇİN NARINI BOLCA KOYDUM, BİRAZ DAHA GÜN KURUSU EKLEDİM, BOLCA TARÇIN.
Ardından birkaç kaşık yoğurt.
KARNI BAHAR KÖKÜ VARDI KÜÇÜK BİR PARÇA, ÇOK SEVERİM, ONUDA YEDİM
ŞU AN PATLAYACAĞIM :)
Herkese merhabalarrbugün giremedim nete telden bakabildimm arada.yazmaya da vaktim olmadı işlerde yoğundu biraz bbaya sohbetler edilmiş ne güzel nazar:
Menümm sabah 7.15 kkk
Öğlen 12.45 yoğurt elma
Akşam 19.30 benim yiyeceğim yemek yoktu sofrada bende dünden kalan yeşil fasülye pırasa yedim, salata soğan eşliğinde amaa doymadım yeşil zeytin yedim biraz
Ben bişi sorucam sizdede oluyo mu acaba merak ettim yemeği iyice yiyorum doyana kadar ama daha sonra acıkma değilde midem eziliyo gibi oluyo ,bi süre sonra geçiyor anlamadım gitti :44:
kolay gelsin canım...
bazen bende de oluyor limonlu su içince geçiyor....
Sağol gül abla dediğin gibi bi düşündümde suyu limonlu içtiğimde olmuyodu...bu arada benim bugün akşam yemeği az oldu herhalde acıktımayran içtim ama bana mısın demiyor, yatacam şimdi leptin yalan oldu iyi geceler herkese
Herkese iyi geceler
Bu gün sabah 09.00 KKK 4 gunkurusuyla (içimde gunkurusu çıkacak)
14.00 3 kasik sebzeli bulgur pilavı yogurt
Aksam erken oldu leptini kacirdim. 18.00 yoğurt çorbası, barbunya, salata,az ceviz
Su: 2 lt den fazla
Spor: jillian 1\1 (her yerim ağrıyor, yattım tüm gün. Yarim saatlik bi spor beni ne hale getirdi)
gün kurusunu 3 tanede yesen yeter ben 3 yiyorum yağı çoğalttım onun yerine,
evet erken olmuş yarım saat daha dayansaydın azda olsa çalışırdı neyse olan olmuş
ben hiç bakmadım ona ağır demekki bu hale geldin
nohuttan yoğurt mayası üretilmesi işlemini
Önce sağlıklı olduğuna inandığımız ılıtılmış 1,5 bardak sütün içine 15 tane nohut konur ve sıcak tutacak bir şeyle sarılır ve bir gece bekletilir.
Ertesi gün nohutlar süzgeç veya temiz tülbentle oluşan çökelekten süzülerek ayrılır. Nohutlar çıktıktan sonra kalanlar bir gece buzdolabında bekletilir. Sonra bu bir süzgeçten geçirilir ve çıkan yeşil suyu atılır. Süzgeçte kalan çökelti sütle ezilerek iki kavanoz süte maya olarak yetiyor. Bunu normal maya gibi kullanıp ılık süte katalım ve yoğurdumuzu mayalayalım.
Elde ettiğimiz bu mayadan oldukça kaliteli yoğurt elde ettik
5-6 kez mayaladıktan sonra tam olarak oluyormuş. İlkinde olmazsa pes etmeyin. bence bulursanız organik nohuttan ve organik sütten yapılırsa tam organik bir yoğurt elde etmiş oluruz.
Şu anda tatlı bir yoğurt ancak 6-7 mayalamadan sonra diğer yoğurtların tadına ulaşıldığını öğrendik.
sağlıklı yaşıyoruz dan alıntı,
günaydın canımHaklisin abla da başka zararli kaçamaklar yapmayim diye yüklendim gunkurusuna..iki gündür iştahım açık kaçamak yapmıyorum ama zorlaniyorum
Eşim cok acikmis yoksa mutlaka oyalanirdim yarina inşallah. Bu gün cok verimsiz ruh gibi bi gündü sanirim yağmurlu havanin kasveti çöktü üzerime. .umarım yarın daha iyi olurum. .
Abla diz kapaklarında rahatsızlık vardı senin ya çok zorlar seni..Tüm gun kollarim bacaklarim ozellikle diz kapaklarim acidi
Bir kaç gün sabredip duzenli yapmayı planlıyorum bakalim
bende dün yayınlanınca gördüm deneyeceğim her zaman evde maya bulunmuyor özelliklede şehirdışına gidip gelince , sen dene makinada iyi olursa bende deneyeyim..yoğurt yapma makinasını 27 sene önce oğlum için almıştım hala duruyor ama küçük kavanozlu modellerden içinde 6 tane var kızla bana 3 gün bile yetmezÇok güzel bi bilgi bu yaaa mutlaka denemek isterim..yogurt yapma makinamda var daha garanti sonuc alabilirim gibi geliyor. .tesekkurler abla:)
Dun sabah kkk
Oglen kereviz corbasi 5 kasik bulgur pilavi ve yogurt
Aksam bugday corbasi
Kabak sqk suka
Mercmek koftesi bolca
Gorevlendirmede oldugum icin kendim yemek getiremiyorum evden burda yemek yapiliyor ayip olur diye mecburen burda yiyorum
Corbanin icinde un vardi mesela bide okadar insanin arasinda havuclari ayiklayamadim
Bakali bugun ne olacak bu sabah 3 yumurtl kkk tereyagibda pul biberli yumurtalarim
Jillini 1 kere zorla bitirebildim her tarafim agridi bir haft gecmedi beliede cok yuk verdi bu kadar kiloyla onun yapilmatacagina karar verdim leslie daha iyi onusa gergun yapamiorum haftda 3 gun
Bu findik yagi olayina ne duyorsunuz alsammi acaba yemekler icin . Cok kezzetli aslnda ben daha onc e hep findik yagi kulkanirdim fiyati artinc a biraktim almayi . Eger zeytinyagi gibi yararliyaglardan ise ben
yemekler için ondan almay planlıyorum'-.
Bu konut araştıran oldum acaba
günaydın canım
içinde bulgur olan şeyleri fazla yememeye çalış diğer şeylere yüklen doyana kadar, bulgur pilavı 3-4 kaşığı geçirme sen kilo veremiyorsun zaten dikkat et,
bencede leslie 3 e devam et haftada 5 en az yap, yürüyüş yapmıyorsan hergün yapmaya çalış direnci kırman lazım canım..:18:
dün ben bu konuyla ilgili kitaptaki bilgileri paylaşmıştım canım, yararlı yağlardan
Dün,
Sabah 9:30 2 yumurta, 1 bardak ceviz, gün kurusu kayısı ve birazcık bal, 2 zeytin (balı babam erzincandan getirmiş bize karakovan balı organik eşim bal sevmez ben de yemezsem güzelim bal çöpe gider babama ayıp olur)
Akşam 18:30 1 tabak ıspanak salatası cevizli ve narlı, 1 tabak tavuklu salata, 1 tabak yeşil bakla yemeği ve yoğurt.
günaydın canım
ben doymadığımı hissettiğim zaman marul yiyorum mideyi dolduruyor....sende yeşilliğe yüklen
ben ancak leslie3 yapabiliyorum leslie 4 te koşma hareketleri var o bile zorluyor ....belde de 3 tane fıtık var plates te yapamıyorum beni ancak yürüyüş ve leslie 3 paklar...sende zorlama kendini başka hareketlere bak
bende dün yayınlanınca gördüm deneyeceğim her zaman evde maya bulunmuyor özelliklede şehirdışına gidip gelince , sen dene makinada iyi olursa bende deneyeyim..yoğurt yapma makinasını 27 sene önce oğlum için almıştım hala duruyor ama küçük kavanozlu modellerden içinde 6 tane var kızla bana 3 gün bile yetmezben sütçü buldum artık hafta sonları 5 lt alıyorum 1 lt içmeye 4 lt yoğurt için bol bol yiyoruz ayran yapıncada lezzetli oluyor, pastorize sütten yapınca tatlı gibi oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?