• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

sen listesi geriden takip ediyorsun canım.....:1: bundan sonra her pazartesi iş ve tartı günü unutma...:21:

Neredeyse 3 aydır tibet egzersizleri dışında diğer sporumu yapıyorum. Haftada 3 gün.
Bu hareketlerde kasları güçlendirmeye yönelik hareketler ve geçen gün yararını görmeye başladım. Onun için kilom belki daha fazlada çıkabilir. Pazar günü aklımdaydı sabah hemen tartılacağım diye ama unuttum. :) Ama benim en çok dikkate alacağım kilodan çok göbek bölgesi. :) Anneciğim geçen gün yine aaa bak yine yüzün çökecek, tamam yeter ekmek ye 1 tane de olsa. Ekmek gerçekten insanlarda bağımlılık yapmış, ekmek olmazsa doyulamayacağını düşünüyorlar.

Son düzenleme:
SOĞANI suyla kavuranlar varmış ben denemedim güzel olmaz diye zeytinyağını yemeğe enson döküyolarmış

Siz de çok zayıfsınız,ben kendime derdim ama ben yine 52-53 lerdeydimm..Ben zayıflığı seviyorum gerçi,maşallah sizede..

Zeytinyağını bende yemeklerde ,yemeğin çeşidine göre kullanıyorum...Soğuk sıkım köy yağını çiğden tüketirim ,salatalar v.s.
Sızmayağı yemeklerde..ama en çok tereyağını kullanıyorum.Bazı yemeklere tereyağ daha çok yakışıyor..
Fındıkyağı hiç kullanmadım,benden bundan sonra almayı düşünüyorum..

Bu hafta pazara gidemedi eşim,pazara gidilmeyincede ev -dolap bereketsiz kalıyor sanki..
Yarın işyerime yakın pazar kuruluyor,sabahtan gidip alim gönlüm açılsın..yeşilliği pazarı çok seviyorum...

Dün akşam;7,30 gibi

Kıymalı karnıbahar
Mantarlı Tarhana çorbası
Bulgur pilavı
Turplu-havuçku yoğurt salatası..

Sabah 7,30
kkk+2 çay kaşığı dut pekmezi :)

Benim boyum uzun değil, boyuma göre kilom normal, kilolu olmadım hiçbir zaman, daha küçük yaşlarda 45'teydim, en fazla 50'ye çıktım, aşırı yememe rağmen. 47-48'de iyi oluyorum. Sadece göbek sorunum var. :) Hatta son zamanlarda pişmaniye, kağıt helva abartmıştım. :) Ama belki bu aralar Karatay'a başlamasaydım yaş ilerledikçe daha çok kilo almaya meyilli olabilirdim. Karataydan önce, zaten şekersiz çay içerim yıllardır ve yine gazlı içecek içmedim uzun zamandır. Hiçte aramadım.
Tereyağı pirinç pilavında da çok güzel oluyordu artık pirinç yok, bulgur var ama. :) Zaten pirinç pilavına düşkün değildim. Zor olmadı benim için. Zeytinyağını da seviyorum zaten. Salatalarda kullanıyordum.

Son düzenleme:
Ben anneme dün şöyle söyledim. Zeytinyağı daha pahalı ama, daha bereketli, ayçiçeğini ne kadar kullanıyorsan yemekte, zeytinyağını yarısı kadar kullanacaksın. 1 ayda bitmeyecek 2 ayda bitecek. Hem daha az fiyatlı diye, ileride hasta olup doktora daha fazla para vereceksin dedim. Ben alıp eve götüreceğim ama çalışıyorum, ben yine ayçiçeği yağı yemek zorunda kalacağım. Evde sızma zeytinyağı var ama salatalar için kullanıyorduk, küçük miktar alıyorduk.
Sızma zeytinyağını sıcak yemeklere de kullanıyormusunuz? Ben kullanılabilir diye biliyorum ama tam emin değilim.

doğru söylemişsin canım,
internetten benim sana söylediğim siteler var oranın yeni fiyatlarına bakmadım ben, pahalıysa balıkesir ve datça da var onlar 5 lt 45 tl çokta pahalı değil ayçiçek 7 ay önce aldığımda kg su 6 tl idi şimdi 7 olmuştur heralde arada 2 tl fark var sen internetten al evin adresini ver annen evde olunca mecburen kullanacak
...sızma ve soğuk sıkım 250 derece ısıya dayanıklı olduğu için sıcak yemeklerde de kullanılıyor, tereyağ kullanılması gerekenlerde tereyağ diğerlerindede sızma ve soğuk sıkım, ben bütün yemeklerimi onlarla yapıyorum, eskiden zeytinyağlı yemeklere zeytinyağı kullanılır diğerlerine margarin yada ayçiçek yağı kullanılırdı gerçi hala halkın yarıdan fazlası böyle kullanıyor :50:....çok şükür bizler karatay sayesinde zararlı yağları kullanmaktan kurtulduk...:1:

Benim boyum uzun değil, boyuma göre kilom normal, kilolu olmadım hiçbir zaman, daha küçük yaşlarda 45'teydim, en fazla 50'ye çıktım, aşırı yememe rağmen. 47-48'de iyi oluyorum. Sadece göbek sorunum var. :) Hatta son zamanlarda pişmaniye, kağıt helva abartmıştım. :) Ama belki bu aralar Karatay'a başlamasaydım yaş ilerledikçe daha çok kilo almaya meyilli olabilirdim. Karataydan önce, zaten şekersiz çay içerim yıllardır ve yine gazlı içecek içmedim uzun zamandır. Hiçte aramadım.
Tereyağı pirinç pilavında da çok güzel oluyordu artık pirinç yok, bulgur var ama. :) Zaten pirinç pilavına düşkün değildim. Zor olmadı benim için. Zeytinyağını da seviyorum zaten. Salatalarda kullanıyordum.

Anladım ..ben 167 yim..3-4 ay önceki zayıf halimi özledim ,akşam biraz isyan eder gibi oldum,kilo aldım diye..yaklaşık 9 senedir hiç kilo almıyordum insan alışınca..aldığım 3-4 kilo bile nasıl farkediliyor gerçi ben farkediyorum ,herkes nerde diyor :)))
Sabır,doğum yapayım da şurda 10 aya kadar bişey kalmaz sanırım :)) Sağlıkla doğum yapayım önce :)) Çok şey istiyoruz valla..
Pantolon giymeyi özledim,hamile pantolonları bana bol geliyor,tayt giymekten sıkıldım ..

Gül ablacım,bende uzun zamandır ayçiçeğiyağı kullanmıyorum,zeytinyağı olmasa bile tereyağla idare ederdim..
Şimdi daha dikkatliyim..Bitmeden alıyorum...

Fındık yağı ve zeytinyağı
$findik.jpg

Ben sızma zeytinyağını sıcak yemeklere kullanıyorum ama kısık ateşte pişiriyorum. fındık yağı konusunda bi fikriniz varmı

Bozulmamış olan (trans yağ içermeyen) tereyağı, hayvansal katı
yağlar, çoklu doymamış balık yağı (Omega-3), ısıl işlem görmemiş, yanmamış
ve acımamış özellikteki çiğ mısırözü ve ayçiçeği yağı (Omega-6) gibi sıvı yağlar,
tekli doymamış soğuk sıkım zeytin ve fındık yağları (Omega-9) sağlıklıdır.

Zeytin ve fındık yağlarında bulunan Omega-9 (oleik asit)
Çabuk bozulmaz, ısıya dayanıklıdır.
Bu bağlamda tekli
doymamış olduklarından dolayı ısıya dayanıklı olan doğal tereyağı, sızma zeytinyağı
ve fındık yağı her zaman daha sağlıklıdır.
karatay kitabı...kilo vermenin ABC sinden alıntı...

Anladım ..ben 167 yim..3-4 ay önceki zayıf halimi özledim ,akşam biraz isyan eder gibi oldum,kilo aldım diye..yaklaşık 9 senedir hiç kilo almıyordum insan alışınca..aldığım 3-4 kilo bile nasıl farkediliyor gerçi ben farkediyorum ,herkes nerde diyor :)))
Sabır,doğum yapayım da şurda 10 aya kadar bişey kalmaz sanırım :)) Sağlıkla doğum yapayım önce :)) Çok şey istiyoruz valla..
Pantolon giymeyi özledim,hamile pantolonları bana bol geliyor,tayt giymekten sıkıldım ..

Gül ablacım,bende uzun zamandır ayçiçeğiyağı kullanmıyorum,zeytinyağı olmasa bile tereyağla idare ederdim..

Hamileler için, çok güzel bir bilgi. Taş Devri Diyeti, Ahmet Aydın.

Eki Görüntüle 872750

Aynen, banada ne kilosu varki sende diyorlar. :) Sen azimlisin, aldığın kiloları rahatça vereceğine inanıyorum.
Üstte daha önce paylaştığım bilgiyi, senin için, tekrar paylaşmak istiyorum.

SOĞANI suyla kavuranlar varmış ben denemedim güzel olmaz diye zeytinyağını yemeğe enson döküyolarmış

hiç duymadım, bence suyla kavurma olmazki sadece haşlanır az su ile kesilmiş soğanı yumuşatmak için haşlıyorlardır , kavurma yağ ile olur ...ben kısık ateşte yağ ile biraz soğanları kavuruyorum sonra yemeklik malzemeyi koyuyorum yağ gözüme az gelirse pişince biraz daha ekliyorum..

Sağol canım,
Keşke herkes özellikle hamileler ve anneler bilinçli olsa..

Şükür ki araştırmaktan ,öğrenmekten ve annemin tavsiyelerinden hiç vazgeçmiyorum..
Hep kendimden örnek veriyorum ama;
Oğlum anasınıfyla beraber 5 yıldır aynı arkadaşlarıyla beraber okuyor,çok sık gidemiyorum okula,geçen kutlama yapıldı,gittim..
Ya arkadaşlar ne olur bana kızmayın,çocukların çoğunun şekli şemali kiloları diş yapıları çok bozuk geldi,üzüldüm tabi..Kınamadım ayıplamadım asla..Kızlar benden kilolu..Erkeklerde bir göbek var pantolondan taşıyor..orantısız gelişmişler..Kutlama yapılıyor çocuklar saldırdı tatlılara kurabiyelere..Biz yapıyoruz bu çocukları böyle..Resim ne güzel anlatmış,çevre beslenme çok etkili..

Oğlumu 21 ay emzirdim,daha versem emicekti ama ben de hal kalmamıştı..
Memeyi bıraktı asla gece mama-süt v.s. kesinlikle vermedim.Biberonumuz hiç olmadı..Alıştırsaydım içerdi..
Bir-iki kalktı meme istedi yok dedim,bir daha kalkmadı..
Bebe büskivisi-pirinç unu-mama kesinlikle eve girmedi..
6.aydan sonra evde ne yaptıysam verdim.

Tabi sütü yetmeyen,meme almayan çocuklar için bişey diyemem..

İşte hepsi bebekten başlıyor,alıştırmaktan geçiyor..
Sonrası sağlıksız günler,hastalıklar v.s.
Allah hepimizin çocuklarını korusun..Amin..

sen hamileyken bile bu kadar dikkatlisin karatay tarzı beslenip fazla kg almıyor ve bebeğini sağlıklı besliyorsun doğumdan sonrada eski kg na çok çabuk dönersin...
dediğin gibi sağlıklı doğum yap bebeğini hayırlısı ile kucağına al gerisi senin için çocuk oyuncağı zaten ....:1:
bende bitmeden yedekliyorum, eskiden 1-2 kg luk alırdım bitmek bilmezdi kg yapacak diye az az kullandığım için, şimdi bol bol döküyorum 1-2 kg luk hemen bitiyor diye 5 kg luk tenekelerde alıyorum

Kayısıyı ara öğünde biraz fazla kaçırdım, dişim ağrıyor. Ağzıma karanfil attım. Leptin'e etki edermi?

bugünkü menüm belli oldu;;
7.45 KKK
12.30 karnıbahar yemeği, 2 kaşık bulgur pilavı, salata yoğurt
akşama inşallah etli nohut yemeği ama fazla abartmamak lazım

KİLO VERENLER

Fmgenc -%1,538:65::72::nazar::nazar::nazar::119:
Gulhatun %-0,909:nazar::nazar::71:
Kaania -%-0.36:nazar::71:

SABİT KALANLAR

ALPRMUS :18:
Gul_0663:18:
gly35:18:

KİLO ALANLAR

Mydenizzz %+0.594:20:
RuweYDaa… %+0.129:20:

BİLDİRİM YAPMAYANLAR

Ekin06 :44:

Kilo verenleri tebrik ediyorum ben de. Ben hafta sonu ve dün şehir dışındaydım o nedenle bildirim yapamadım. Kilomu bilmiyorum :( Bu hafta sonu yine seyahat var ama bildirim yapacağım haftaya pazartesi.

sabah 10:00 kkk
akşam16:00 etli patlıcan,yoğurt,salata,1 mandalina
öğnlerim kendiliğinden 2 ye düştü öğlen hiç acıkmıyorum bu iyi bişey sanırım:))
şimdi akşam acıkırsam süt,yoğurt,ayran,su başka herşey yasak dimi:53:

bu ara değil ana öğün olmuş canım..4.5 saat olmuş...:1:
�� o zaman 3 öğün olacak. Yediklerim ana öğün yemeği gibi olmayınca bende ara öğün diye düşündüm. :) Akşam da yiyeceğim. :)

Son düzenleme:
Öğlen 12,30 gibi

Kocaman tabakta ıspanak-yoğurt
Tarhana çorbası

Armut-mandalina-üzüm az az yedim ..

Benim canım karamelli bişeyler istiyor arkadaşlar,yanık şekerde çok zararlı..nefsimi nasıl köreltsem acaba ?

Son düzenleme:
Back