Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Kilo verenleri tebrik ediyorum ben de. Ben hafta sonu ve dün şehir dışındaydım o nedenle bildirim yapamadım. Kilomu bilmiyorum Bu hafta sonu yine seyahat var ama bildirim yapacağım haftaya pazartesi.

yokluğun belli oldu canım...listenin sonuna ekledim...
haftaya bekleriz bildirimini

sen akşam 8 den sonra dayanamıyorsun 4 te yersen hiç dayanamazsın canım...4 çok erken ben bile 18.30 da yiyorum ...
7-8 arası yarım öğün yap bence

😄 o zaman 3 öğün olacak. Yediklerim ana öğün yemeği gibi olmayınca bende ara öğün diye düşündüm. :) Akşam da yiyeceğim. :)

işe gittiğin zamanlar 3 öğün olarak ayarla aralarda 5 saat bırakacak şekilde ki leptin çalışsın

sen sabah kuşluk vakti (senin deyiminle aç gözlülük vakti ) yapıyorsun
sonra KKK
17.30 gibi akşam yemeği
eve gidincede annenin yaptıklarından biraz atıştırıyorsun
bunları 3 e göre ayarla ki insülinin sık sık çalışmasın ...

kızlar bu diyette hangi çorbaları içebilrz yayla çorbasıiçilebilr mi mesela ne diyorsunuz ?

Yayla çorbası içilebilir tabi,ama bulgurla veya yarmayla yaparsanız tam karataya uygun olur..
Tarhana çorbası tam buğday unundan yapılıyorsa içilebilir biliyorum ben içiyorum..
Başka;

Kırmızı mercimek,yeşil mercimek,kelle-paça severseniz (ben kemikli dana etini haşlayıp,içine yoğurt-limon terbiye ediyorum,sonra bol sirke-sarımsak çok güzel oluyor) rahatlıkla yapıp içebilirsiniz.

Doğru mu Gül ablacım :)

Son düzenleme:

karamel deyince yazacak bişey bulamadım...şekeri ve tatlıları hayatımızdan çıkarınca sana ne tavsiye edeceğimi şaşırdım...
%80 li çikolata yesen, yada

karatay lokumu yapabilirsin

Malzeme
•1/2 Çay bardağı çiğ fındık,
•2/3 Çay bardağı ceviz,
•1/2 Çay bardağı çiğ badem,
•4 Adet iri hurma
•4 Adet incir
•9-10 Adet günkurusu kayısı
•Hindistan cevizi
•1 Çay kaşığı tarçın,
•Bu malzemeden ceviz büyüklüğünde 25- 30 adet Karatay Lokumu yapılabiliyor.
Ceviz, çiğ fındık, çiğ badem öğütücüde (rondo) toz haline gelmeyecek şekilde iri çekilir. Ardından hurma, incir ve günkursu kayısı da eklenerek birlikte bir kez daha çekilir. El ile iri bir iriir bilye büyüklüğünde toplar yapılır, Hindistan cevizine bulanarak servis tabağına dizilir.

çok teşekkürler.. ama yurtta kaldığım için ve kendi yemeklerimi kendim yapamadığım için biraz sıkıntı oluyor malesef yemek işi bana.. normalde bütün çorbaları severek içerim ama diyetin kurallarından dolayı sormadan içmeyim dedim.

doğru canımmmm
tarhana ev yapımı olunca buğday unundan olmasada oluyor o kadarcığa izin veriyor hoca, bazı şeylerde az unlu şeylere izin var mesela yeşil mercimeğe erişte az da olsa koyabiliyoruz,,topçata çorbası var kitapta,kitapta çorba ve yemek tarifleride çok

canım yurtta yaşam çok zor allah yardımcınız olsun...
yurtta ne çıkarsa onu yemek zorundaysan sen de uygulayabildiğin kadar yaparsın aç kalmak yok karatay da ,aç kalmamak için 1-2 kaşık yersin karataya uymayanlardan , leptin çalışsın diyede aradaki saatlere ve akşam 8 den sonraya dikkat edersin

Çikolata yerim olmassa artık..

Tarifi kaydettim,yapıp arada atıştırmak lazım,çok teşekkür ederim.

gerçekten çok zor gerçi ben özel yurtta kalıyorum abla çok güzel yemekler yapıyor hepsini yemek istiyorm malese sabah 12 de kahvaltı etmiştm bugn ilk günüm alışveriş falan yaptım 12 oldu saat. 5 saat oldu daha hiç acıkmadım da ayarlayım diyorm yemeğimi.. kendi yemeklerimi yapma imkanm olsa kesinlikle yemeklere de uyardım ama

o zaman şansşlısın mutlaka karataya uyan yemekler oluyordur...önceden liste çıkıyorsa karataya uymayan olduğu zaman ya dışarıdan 1 tane lahmacun yersin yada öğlen sıkı yeyip akşam yoğurt içine fındık,ceviz.badem gibi şeyler koyarak yersin

SALI
Sabah 5 tibet egzersizi

08:50
KAHVALTI (evde yaptım)

SALATALIK, TURP (ZEYTİNYAĞI İLE)
13 AD. ZEYTİN (ZEYTİNYAĞI İLE)
Fındık
2 GÜN KURUSU KAYISI
Beyaz peynir
Yumurta, haşlanmış
Siyah Çay

KARBONATLI SU
MELİSA, TARÇIN ÇAYI (boğazım acıyor onun için biraz fazla içtim)

12:51 çok acıktım
Fındık
GÜN KURUSU KAYISI
peynir
portakal

Akşam Yemeği 19:15 gibi başladım, 19:44'te bitirdim
KARNIBAHAR KIYMALI (1,5 TABAK)
TURŞU
YOĞURT
AŞURE (BÜYÜK BİR KASE) :) ŞEKERİ OLMADIĞI İÇİN NARINI BOLCA KOYDUM, BİRAZ DAHA GÜN KURUSU EKLEDİM, BOLCA TARÇIN.
Ardından birkaç kaşık yoğurt.
KARNI BAHAR KÖKÜ VARDI KÜÇÜK BİR PARÇA, ÇOK SEVERİM, ONUDA YEDİM
ŞU AN PATLAYACAĞIM :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…