Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

sabah..KKK
öğlen... yoğurt ve içine 3-4 fındık
akşam....taze fasulye, dolma,salata,yoğurt (keten tohumu,zeytinyağı ve nane ekledim)
toplam 80 dkk yürüyüş, 20 dkk spor aletleriyle hareket

KİLO VERENLER

Fmgenc -%1,538:119:
Gulhatun %-0,909
Kaania -%-0.36

SABİT KALANLAR

ALPRMUS :18:
Gul_0663:18:
gly35:18:

KİLO ALANLAR

Mydenizzz %+0.594
RuweYDaa… %+0.129

BİLDİRİM YAPMAYANLAR

Ekin06 :44:

Ablacim eline sağlık tablo için. .fmgenc tebrik ederim canım. .daim olsun. .darisi hepicimizeee :))

Sabah 09.00 KKK 5 gunkurusuyla birlikte

İkindi saati hatırlamıyorum 1 fincan nescafe sekersiz

Aksam 18.00 yoğurt çorbası, barbunya yemeği (2kasik) sebzeli yumurtali bulgur pilavı ( cok ozlemisim biraz kacirdim)
Su 2.5 lt
Spor : yürüyüş yapacagim daha yapmadim

Gül abla ayçiçek yağı kullanmıyoruz ya isininca trans yağa dönüşüyor diye salataya kullanabiliyor muyuz??

sabah..KKK
öğlen... yoğurt ve içine 3-4 fındık
akşam....taze fasulye, dolma,salata,yoğurt (keten tohumu,zeytinyağı ve nane ekledim)
toplam 80 dkk yürüyüş, 20 dkk spor aletleriyle hareket

Keten tohumunu nereden alıyorsunuz? Aktardan alsam olurmu? Çekilmiş almamak gerekiyor, nasıl çekeceğim?

Aslında, eve hiç sokmamak gerekiyormuş. Çünkü fabrikada rafine edilme sırasında ısıl işleme maruz kalıyor. Isıya dayanıklı olmadığı için trans yağ oluyormuş. Onun için salatayada kullanılamaz. Ama daha ucuz olunca o alınıyor. Annemede kullanma desemde zeytinyağı çok pahalı olduğu için ayçiçeğini tercih ediyorlar.

Son düzenleme:
Omega 6 yağları, aşırı kırılgan ve hassastırlar. Çok çabuk bozularak doğallıklarını kaybederler, bu nedenle aşırı trans yağ meydana gelir. Omega 6 içeren bitkisel sıvı yağlarda çok çabuk bozuldukları için raf ömürleri kısadır.
Fabrikalarda farklı işlemlerle doymuş ya da yarış doymuş hale getirilip, margarin ya da riviera tipi rafine edilmiş sıvı yağlara dönüştürüldükleri sırada, doğal durumları olan çoklu doymamış özellikleri ile birlikte, içerdikleri doğal vitamin ve sağlıklı mineralleri tamamen kaybederler.
Karatay Mutfağı Kitabından

Son düzenleme:

Canim açıklama için Sağol. Valla kitap gibisin çevir çevir oku
Bu arada keten tohumunu alirken az alip cektiriyorum. Cam kavanozda buzdolabında sakliyorum

Annem aşure hazırlıklarına başladı, ben kendime gün kurusu kayısı aldım, bana şekersiz ayıracak, ona gün kurusu ekleyecek, kendilerine diğer kayısıdan. Şekersiz gelirse, kayısı eklerim artık.

kullanmasan daha iyi ama evde varda bitirmek istiyorsan salatada kullanabilirsin canım

Son düzenleme:
Keten tohumunu nereden alıyorsunuz? Aktardan alsam olurmu? Çekilmiş almamak gerekiyor, nasıl çekeceğim?
ben aktardan çektirmeden alıyorum, bir tatlı kaşığı kullanıyorum,
zeytinyağı pahalı ama sağlığımızı kazanmamıza yarıyor diğeri onun yarı parası alıp vücuda zarar verdiriyoruz sonrada ilaçlarla vücudu iyileştirmeye çalışıyoruz sonuç olarak ilaç ve yağ parası daha pahalıya geliyor...doktor doktor gezip çekilen sıkıntıda cabası sen annene işle canım yemekleri yapan o, kitabı sesli oku zararlarını kavrasınki ona göre yapsın yemekleri... sen karatay yapıyorsun annen ayçiçek yağı ile yemek yapıyor sen trans yağları alıyorsun vücuduna o zaman karatay olmuyor..

Ben anneme dün şöyle söyledim. Zeytinyağı daha pahalı ama, daha bereketli, ayçiçeğini ne kadar kullanıyorsan yemekte, zeytinyağını yarısı kadar kullanacaksın. 1 ayda bitmeyecek 2 ayda bitecek. Hem daha az fiyatlı diye, ileride hasta olup doktora daha fazla para vereceksin dedim. Ben alıp eve götüreceğim ama çalışıyorum, ben yine ayçiçeği yağı yemek zorunda kalacağım. Evde sızma zeytinyağı var ama salatalar için kullanıyorduk, küçük miktar alıyorduk.
Sızma zeytinyağını sıcak yemeklere de kullanıyormusunuz? Ben kullanılabilir diye biliyorum ama tam emin değilim.

Son düzenleme:

Ben sızma zeytinyağını sıcak yemeklere kullanıyorum ama kısık ateşte pişiriyorum. fındık yağı konusunda bi fikriniz varmı

canım sızma zeytinyağını yemeklere kullanıyorlar elbette hatta az yağla soğanı öldürün sonra yemek bitiminde z.yağı ekleyin soğuyunca diyorlar ama ben ısınınca sevmiyorum z.yağının lezzetini o yüzden tereyağıyla yapıyorum..dün barbunyayı tereyağıyla yaptım tencerenin dibinde kaldı eşim bayıldı...
salataya direk döküyorum ama yemeklerde önceliğim tereyağ...pastörize değil köy tereyağı..

Ben sızma zeytinyağını sıcak yemeklere kullanıyorum ama kısık ateşte pişiriyorum. fındık yağı konusunda bi fikriniz varmı

Canan Karatay videolarında bahsediyordu ama dikkatli almak gerekiyor. Fındık yağı çok ucuz olmamalı diyorlardı. Fındık pahalı birşeyken yağı nasıl ucuz olabilir dediklerini hatırlıyorum, tekrar dinlersem yazarım, yada kitaba bakarım tekrar, yanımada getirmedim bugün.

Geçen hafta 47.4'tüm. Bu sabah 47.7 olmuşum.

Siz de çok zayıfsınız,ben kendime derdim ama ben yine 52-53 lerdeydimm..Ben zayıflığı seviyorum gerçi,maşallah sizede..

Zeytinyağını bende yemeklerde ,yemeğin çeşidine göre kullanıyorum...Soğuk sıkım köy yağını çiğden tüketirim ,salatalar v.s.
Sızmayağı yemeklerde..ama en çok tereyağını kullanıyorum.Bazı yemeklere tereyağ daha çok yakışıyor..
Fındıkyağı hiç kullanmadım,benden bundan sonra almayı düşünüyorum..

Bu hafta pazara gidemedi eşim,pazara gidilmeyincede ev -dolap bereketsiz kalıyor sanki..
Yarın işyerime yakın pazar kuruluyor,sabahtan gidip alim gönlüm açılsın..yeşilliği pazarı çok seviyorum...

Dün akşam;7,30 gibi

Kıymalı karnıbahar
Mantarlı Tarhana çorbası
Bulgur pilavı
Turplu-havuçku yoğurt salatası..

Sabah 7,30
kkk+2 çay kaşığı dut pekmezi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…