Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

o zaman gayet normal canım:) takma kafana
Dün zorla yemeye devam ettim. Aşırı şişkin ve kötü hissettim.
Bugün 4 yarım ceviz, bir yumurta, iki küçük dilim kaşar, bir küçük dilim beyaz peynir, 4 zeytin. Yarısından itibaren biraz zorladım kendimi

Evet canım biliyorum. Ama evden hemen çıkmam gerekti ve onlar vardı. Eve bile sokmamam gerek ama eşime anlatmak mümkün değil.

mesela akşam menüsü için bende henüz karar vermedim

Valla ben şu an öğle yemeği yemeden yapabileceğimi düşünmüyorum ona karar verdim. Dün kahvaltımı güzel yaptım ama 12 de acıktım. 4 de kendimi pastaneye zor attım valla :). O yüzden 9 da kahvaltı yapıp öğle yemeğini 2 de yicem akşam 7-8 arası da akşam yemeği. Sonra yemeyi kesicem.

Ne yiyeceksin peki. Ben se yeşil mercimek yapayım dedim... Zaten sürekli yeşil mercimek yiyorum sanırım :)

PEKİ NE YİYECEĞİZ...ÖĞLE VE AKŞAM YEMEKLERİNDE NELER VAR?

HANGİ TEMEL KARBONHİDRATLAR VE TEMEL PROTEİNLER YENECEK?

ÖĞLE YEMEĞİ: 13.00-14.00 ARASI

Aşağıdaki yiyeceklerden herhangi bir seçenek öğle yemeği olarak tercih edilebilir:

• Etli ya da zeytinyağlı sebze yemeği
3-5 kalem pirzola, biftek, bonfile, kuzu kapama vb
Etin yanında -yüksek glisemik indeksli karbonhidrat içerdikleri için pilav ve patates (Gİ=100) yenilmeyecek!
• Balık
Izgara, fırınlanmış ya da buğulama olarak tüketilebilir.
• Döner, kebap ya da diğer kebap türleri
Bol salata ve yoğurtla yenebilir.
Yanında pide, pilav, patates ve ekmek yenmeyecek!
• Her türlü mercimek yemeği
Sarı, kırmızı veya yeşil mercimek olabilir.
• Semizotu
Etli ya da yoğurtlu sarımsaklı ve cevizli salata yapılabilir.
• Enginar, kereviz, lahana, karnabahar veya pırasa yemeği
Doğal ve mevsimine göre seçilebilir.
• Karnıyarık, imambayıldı, patlıcan kebabı, yaprak sarmaları, her türlü kabak ve biber dolma.
• Pastırmalı ya da kıymalı kuru fasulye, bakla veya nohut yemeği
Bol soğan ve salata ile yenebilir.

Bunların yanında pirinç pilavı yenmemeli! Pirincin (Gİ=100-130) Yenilmeyecek!

• Evde pişirilmiş olan her türlü çorba; domates, tarhana, paça, işkembe vb
Hazır çorba tozları, işlenmiş oldukları için kullanılmamalıdır!

Yemeklerin yanında ek olarak şunlardan biri tercih edilebilir:

• Et ve balık yemekleri ile birlikte bol mevsim salatası, soğan ve yoğurt yenebilir.
• Yemeklerle birlikte cacık; sızma zeytinyağı, bol sarımsak ve nane
eklenerek içilebilir.
• Turşu, evde geleneksel usulle (bol sirkeli ve az tuzlu) hazırlanarak rahatlıkla tüketilebilir.
Yukarıda verilen yiyeceklerin yerine meyve tüketmek isteyenler şu alternatifleri tercih edebilir:

• Bir adet mevsim meyvesi
• Bir kâse yoğurt ve bir avuç ceviz ile birlikte; 5-6 adet mürdüm eriği veya bir avuç siyah çekirdekli üzüm ya da 5-6 adet kuru kayısı gibi yiyecekler de tüketilebilir.

Öğle yemeğinden sonra da, eğer açlık hissetmeden rahat bir şekilde 4-5 saat geçiremiyorsanız ya da 1-2 saat içinde acıkıp bir şeyler atıştırmadan duramıyorsanız, biliniz ki öğle yemeğinde yedikleriniz sizin sağlığınıza zarar vermektedir!

AKŞAM YEMEĞİ: 18.00-19.00 ARASI

Akşam yemeğinde de istek ve beğeniye göre, öğle yemeğine benzer olan yiyecekler arasından çeşitli seçenekli yemekler hazırlanabilir.

Besinlerimizin türü ve glisemik indeksleri önemli olduğu kadar, yemeklerimizin zamanlaması da sağlığımız ve kilo vermemiz açısından önemlidir.

Kilo vermek ve sağlığımızı kazanmak açısından özellikle akşam 19.00-20.00 saatlerinden sonra yatıncaya dek hiçbir şey yenmemesi ve şekerli içecek içilmemesi şarttır. Gün boyu olduğu gibi erken bir akşam yemeğinden sonra da su, ayran, şekersiz ve tatlandırıcısız olmak şartıyla limonlu çay, yeşil çay, tarçın ve
karanfil çayları içilebilir.

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay
Kalp ve İç hastalıkları uzmanı
Haber yansımalarından...
#KarataySağlıkKitapları #KaratayHalkHareketi

biliyomusun benimde aklımdan yeşil mercimek geçiyor
Afiyet olsun.. Ben çok seviyorum...
Ben aslında onu lahanalı yapıyordum çok iyi kilo verdiriyordu. Ama şimdi hem yeşil mercimek ve lahana bir arada bebeğe çok gaz yapıyor.

Akşam tarhana çorbası yapmıştım onu getirdim yanımda. Çorba ve salata
Afiyet olsun ben tarhana yiyince çoookkk fena acıkıyorum. Aslında bu sene tarhanayı katarayın kitabından yaptık ama nedense yine de acıkıyorum...

lahana dolmasını bende yaptım yeşil mercimekle oldu olmasına ama ben yeşilmercimeği haşladıktan sonra sardım haşlamamam lazımmış

normal güveç gibi yapım diyom y.mercimeği

Sağol canım. Muhtemelen bende acıkıcam ama akşamı beklicem.

lahana dolmasını bende yaptım yeşil mercimekle oldu olmasına ama ben yeşilmercimeği haşladıktan sonra sardım haşlamamam lazımmış

normal güveç gibi yapım diyom y.mercimeği
Dolma değil bildiğimiz kapuska yapıyordum. Ama.pirinç yerine yeşil mercimek katıyorum...sarmayı çok severim ama Onu saracak ne vakit var ne sabır bende

kızlar omega 3 k2 vit ve quenzim q10 siparişini verdim .bakalım etkisi nasıl olacak?

Bunların faydası neymiş. Ya kızlar bende size ne soracaktım. benim bağırsaklar çok kötü ya hakiaketen sıkıntılıyım bu konuda. Galiba karatay diyeti yapanlar sirke ve su karışımı yapıp içiyorlar galiba.okumuştum yapanları. Sizce aktardan alıp içsem olurmu? offf tadı fena ama deneyen var mı? içimi kolay sirke bilen var mı?

sirkeni evde yapabilirsin..ben yapıyorum su+ elma(yada baska bi meyve olabilir)+1yemek kasığı bal vede her gün karıstırmakla bu iş 2 ayda tamamlanıyor.beılkş uzun sürüyor ama temiz oluyo.
dısarda aktardan alınanlar sağlıklı olmayabilir çünkü plastik kaplarda yapılanlarıda var.bağırsak kabızlık sorunun varsasoğuk sıkım zeytinyağını sabah aç karnınaiç. bendede aynı durum vardıben 1 hafta boyunca içtim.şuan çok şükür düzene girdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…