- 28 Mart 2016
- 8.923
- 24.628
- 348
Canim Canan Hoca vucudun su dengesi icin ozellikle iftar ve sahur arası suyun icilmesini söylüyor. yani böyle tam susamazsan bile iftardan sonra yudum yudum icebilirsin. oyle sahurda icilen 1surahi suyun hic faydasi olmaz bobrekleri yorar diyor.Ya Saliha Ramazan'da tam Nasıl yapayım bilemedim çok susuyor ve acıkıyorum ben
ne yapacağımı bilemedim sütüm azalacak diye korkuyorum ama kilo almaktan da korkuyorum Cidde'n verdiğim kiloları almadım geri şükür ama daha gitmesi lazım ama bakalımCanim Canan Hoca vucudun su dengesi icin ozellikle iftar ve sahur arası suyun icilmesini söylüyor. yani böyle tam susamazsan bile iftardan sonra yudum yudum icebilirsin. oyle sahurda icilen 1surahi suyun hic faydasi olmaz bobrekleri yorar diyor.
acikmaya gelince evet haklisin uzun sure oruc olununca illa acikiliyor ama bir sure sonra rahatlama oluyor farkediyor musun? leptin çalışıyor :)
sahurda bol yesilluk domates salatalik tuzsuz peynir ozellikle haslanmis yumurta . yogurt . yersek tok oluruz . ama iste bi yere kadar sindirimi uzun surecek seyleri daha cok yemek lazim .
Ben oruc tutamıyorum denemeye cesaret edemedim gece saaat bası kalmak elimde yemek bizimkine yedirme cabası falan sadece benden beslenme peşinde haylazım Tutmasam da misafirlik olayı karıştırıyor elimden geldiği kadar sınırları korumaya calısıyorum. Hala üzerimizden aramadığımız bazı şeyler var. İftar sofraları türlü türlü yemeklerle dolu sonrasında tatlı arkasına meyve. Milletce sağlıksız besleniyoruz ve misafire özensek de birbirimizin sağlığı ile oynuyoruz resmenne yapacağımı bilemedim sütüm azalacak diye korkuyorum ama kilo almaktan da korkuyorum Cidde'n verdiğim kiloları almadım geri şükür ama daha gitmesi lazım ama bakalım
serbest degil canimSabah yumurtasız klasik karatay kahvaltısı
Öğle 2 yumurtadan kıymalı yumurta 1 çay bardağı ceviz
Aksam 1 yaş 1 kuru incir. 1 kase yogurt Çok kabızlık problemim var.
Su 3 lt
Yürüyüş 5 km
_Saliha_ karatay da hurma serbest mi? Sabah kuru kayısı ve incir tüketeceğim.
İncir değil biliyorum ama bağırsak durumumu düzenleyene kadar yiyeceğim malesef. Gun kurusu çözemedi durumu.serbest degil canim
glisemik indeksi cok yuksek . inncir de serbest degil ama kurusunu bilmiyorum .
Aslında doğru beslenince insan acıkmıyor. Ve Canan hanımın yasak dediği gıdaların nasıl kötü koşullarda ve hileli üretildiği gün yüzüne çıkıyor.bu arada kizlar 3gun oldu oruca basladim
eskiden basim doner her yer kararirdi gecen sene ve bu sene aslinda eskiden oruc tutamadigimi anladim . :)
hic acikmiyorum . :) ekmeksiz melemen yedim sadce .biraz da cecil peyniri. cay . findik .
Aslında doğru beslenince insan acıkmıyor. Ve Canan hanımın yasak dediği gıdaların nasıl kötü koşullarda ve hileli üretildiği gün yüzüne çıkıyor.
Bizim halkımız için Amerikalı bilim adamları söylemeli. Oysa birçok bilim insanı bu tarz beslenmeyi destekliyor.
Bu kabızlık ve vücuttaki ödem için bir care bilen var mı emziren annelerin de yapabileceği
Bu kabızlık ve vücuttaki ödem için bir care bilen var mı emziren annelerin de yapabileceği
Tadı nasıl yani mideyi rahatsız eder miGeceden yatmadan soğan suyu, ceviz suyu, kekik suyu gibi içecekler tüketebilirsin canım.
Acı baharatlardan uzak dur. Dışkını yumuşatman gerek bunun için de bol sıvı, meyve yemen lazım.
Ben dün kabızdım ağlayacak derecede hemde. Yok çıkmıyordu. Bir de bende basur da var iyice problem.
Gittim 1 kaptaki 2-3 bardak suya 1 soğanı 4e bölüp attım, üstüne liptonun kirazlı form çayının içini açıp içindekileri de döktüm aynı kaba. En üste de kekik attım ve bir güzel kaynattım. Koyu renk bir içecek oldu. Ilınınca onu içtim üstüne de bol bol su içip uyudum. Uyurken midemde suyu hissediyordum yani doluydu midem.
Sabah kalktığımda bir 10 15 dakika sonra tuvaletim geldi. Basur olmama ve acı çekmeme rağmen dün akşam sert olan dışkım bu sabah çok daha yumuşaktı ve az biraz zorlanmayla hepsini çıkarttım.
Biraz fazla açık konuştum ama sağlık sorunu bu neticede. Dediğim şekilde kendine uyumadan bir kür yap ve bol su içerek dinlen.
Bu arada basurun varsa vazelin sürmek ve sarı kantaron yağı sürmek de çok iyi geliyor yumuşatıyor o bölgeni.
Tuzu azalttım iyice magnezyum eksikliği için soda iyi geliyor diye günde bir veya iki şise içiyorum. Acaba adet düzensizliğinden mi diye düşünmeye basladımMagnezyum eksikliği de kabız yapabiliyor canım. Yer fıstığı yiyebilirsin. Ödem için de yürüyüş yap ve tuzu azalt.
Maden suyunun içinde de tuz var fazla tüketme canım. Adet düzensizliği de siskinlik yapar.Tuzu azalttım iyice magnezyum eksikliği için soda iyi geliyor diye günde bir veya iki şise içiyorum. Acaba adet düzensizliğinden mi diye düşünmeye basladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?