Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Kajuyu çıkar. Ne tarifi bu?
 

Birde hurma yerine siyah üzüm mü koysam. Şimdi birde hurmamı alacağım.

karatay kurabiye tarifi değilmi bu

Evet, karatay menüsünden aldım.
 
Ya da 2 ç.b kajı yerine 1ç.b. Kaju 1ç.b badem yap

1 çay bardağı ceviz ayırdım.
1 çay bardağı badem.
2 çay bardağıda fındık koyacağım.
Kajuda kalsın bana kahvaltıda yemek için, cevizi zaten organik kokteyl kuruyemiş almıştım bugün onun içinden ayırdım.
 

Kedicigim,cok guzel dusunmussun.Kaju ayri yenince daha guzel oluyor.Mesela hurmanin yerine kuru erik konabilir mi acaba ? Birazda toz zencefil konabilir.Diger malzemelere de yakisir.Simdiden afiyet olsun canim.
 

istediğini koy herkes evde ne varsa ona göre ayarlıyor farklı farklı yapıyorlar..
 
Son düzenleme:
PERŞEMBE
Sabah 5 tibet egzersizi (10 dk. sürüyor. Çakralara, endokrin bezlerine vs… etki eden egzersizlerdir)


KAHVALTI 08:00
Elma (1 dilimi kaldı)
Siyah zeytin (ekmeksiz siyah zeytin çok zor oluyor, en iyisi yeşil zeytin)
Köy peyniri
Havuç
2 tavada yumurta
Badem (1 bardağı bitiremedim)
Çay içmeye çalıştım ama içemedim, geri bıraktım

13:15
Mercimek Çorbası (yarım kase)
Badem

Siyah Çay

17:15 sıralarında
Ciğer, soğanlı
Kırmızı lahana, havuç, dereotu salatası
Küp şeklinde kesilmiş az yağda kızarmış patatesten 2 küp yedim :) çok ısrar edildi :)

Yolda gelirken ve yoğurdumu yerken, kuru üzüm, siyah üzüm ve kaju atıştırdım.
Keten tohumlu yoğurt

Karbonatlı Su
SU
 
sabah...KKK

akşam ...2 kepçe çorba, 1 kepçe karnabahar, 3 kaşık bulgur pilavı, 1 tabak salata ve büyük kase keten tohumlu yoğurt, omega 3

spor...yok
 
Kırmızı et zararlı değil mi? Kolesterolü yükseltmez mi?

Kırmızı et kan kolesterolünü yükseltmez. Bu anlamda yasaklanması doğru değildir! Öncelikle, bütün kırmızı etlerin aynı olmadığını ve tek bir sepet içinde aynı ürünmüş gibi kabul edilmesinin son derece yanlış olduğunu anlamamız gerekir.
Biyolojik ve biyokimyasal bileşimleri açısından bütün kırmızı etlerin eşit olduğunu kabul etmemiz, bilimsel olarak mümkün değildir. Bu nedenle, kırmızı et derken, hangi kırmızı etten bahsettiğimizi bilmemiz gerekir.
Aynı bölgede yetişen sığır, koyun, kuzu, keçi, geyik vb hayvanların etlerinin lezzetleri birbirinden çok farklıdır. Ülkemizde Van, Gaziantep, Konya illerinde ya da Toroslar ve Trakya bölgesinde yetişen hayvanların etinin lezzeti ve tadı hiçbir zaman aynı değildir.
Kuzu, koyun, dana eti ile sığır etlerinin lezzetleri de birbirinden çok farklıdır. Ülkemizin doğusunda, batısında ya da güneyinde yetişen hayvanların etleri aynı olabilir mi? Ya da Kuzey ve Güney Amerika, İngiltere, Rusya, Yeni Zelanda, Avusturya, Avustralya, İskoçya, Doğu, Batı ve Güney Avrupa, Orta Doğu ve Türkiye'de hayvanların beslenme, büyüme, kesilme ve pişirilmeleri aynı şekilde ve tek tip midir? Yöresel ve ülkelerarası farklılık hiç mi yoktur?
Örnek olarak; büyüme ve gelişme hormonu stilbestrol verilerek büyütülüp, geliştirilen ve suni yemlerle beslenen sığır eti ile açık havada çayırlarda serbest olarak dolaşan özgür koyun, kuzu, dana etlerinin (ülkemizde en çok bunlar tüketilmektedir) kimyasal yapı ve içerikleri aynı mıdır? Tabii ki değildir.
Bu alanda yapılan bilimsel araştırmalar çeşitli hayvan türlerinin kırmızı etlerinin kimyasal yapılarının farklı olduklarını göstermiştir. İstatistiksel olarak bir elma ile bir armudu mukayese edemeyeceğimiz gibi, çeşitli hayvan kaynaklı kırmızı etleri de tek tip olarak kabul etmemiz bilimsel olarak kabul edilemeyecek bir gerçektir.
Bir örnek verecek olursak, çayırlarda serbestçe dolaşan kuzuların ve 3 yaşlarında genç olan hayvanların kasları içinde faydalı bir yağ asidi olan 'oleik as- it' ve Omega-3 bulunur. Önceki bölümlerde ayrıntılı bir şekilde anlatmış olduğu- muz, zeytinyağında bulunan 'oleik asit' ve Omega-9 tekli doymamış olan faydalı bir yağdır. Aynı şekilde çoklu doymamış olan Omega-3' de son derece faydalı olan temel bir yağdır.
Oysa stilbestrol gibi büyüme hormonu ile büyütülüp, suni yemlerle aşırı şekilde yağlandırılan yaşlı ve iri sığırların adaleleri içinde zararlı bir yağ olan 'stearik asit' oluşmakta ve depo edilmektedir. İşte kırmızı etleri zararlı hale ge- tiren, adalelerin içinde aşırı miktarda birikmiş olan bu 'stearik asit' yağıdır. Kız- artma ve mangalda ızgara yapılan etlerin stearik asidi, hemen trans yağa dönüşür. Kırmızı etleri sağlığa zararlı hale sokan trans yağlardır.
Korkulan düşük yoğunluklu LDL kolesterolün yapımını, trans yağlar artırdığı gibi 'stearik asit' de artırır. LDL'nin bozularak okside olması ve tehlikeli hale gelmesine neden olur. Özetle, kırmızı etler direkt olarak kolesterolü etkilemez. Kolesterol, doğallıklarını kaybetmiş ve bozuk olan trans yağlar ve 'stearik asit' yağlarının genel metabolizmayı bozmaları sonucu yükselir. Yani büyüme hor- monu ve suni yemle beslenmemiş, özgürce dolaşarak doğal otları otlayan kuzu, dana ya da koyun eti yemenin (doğru usullerle pişirildiğinde) bir sakıncası yok- tur! Aksine faydası vardır...
 
Zumbayı yapmayı denedim, kalbim sıkıstı. 3. dakikada bıraktım.
 
Iyi geceler arkadaşlar, cok kosturmacali ve misafir agirlamali bi aksamdi..çaylar içildi sohbetler edildi..simdi gitti misafirler bende hemen buraya...
Sabah tarti bana surpriz olacak.1 haftadir tartilmiyorum...
yalniz sirt agrim beni bunaltiyor..bu gidişle 3. Leveli yapmayacağım

Neyse sabah sucuklu yumurta bol ceviz, peynir, 15 zeytin:) turp ,havuç ve nar yedim...

Arada elma ve yoğurt yedim.sutlu kahve

Aksam çeşit coktu ( çok şükür) azar azar yedim..yarmali yoğurt çorbası, barbunya, patlican yemegi (yazdan konserve yapmıştım) 2 kaşık bulgur pilavı, 2-3 çatal salata
Su 2.5 lt
Yeşil çay yok (aktardan açık alacağım)
Spor 2/8 jillian ,200 ip atlama
 

Geçmiş olsun, zorluyorsa yapma. Bende yarın kahveyle çikolata yemeyi planlıyorum. :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…