Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

hergün bahsettiğim şeyi yayınlamışlar

KAHVALTI ve KARATAY BESLENME PİRAMİDİ

Kahvaltı, 24 saatlik bir gün içinde en önemli olan öğündür. Kuvvetli, bol protein ve sağlıklı yağ (tereyağı) içeren bir kahvaltının, metabolizmayı 12 saat süre ile %30 kadar artırdığı gösterilmiştir. Bu şekilde bir kahvaltının hızlandırdığı metabolizma sonucu, harcanan kalori miktarı 4-5 kilometrelik bir koşuda harcanan kalori-enerji miktarına eş değerdir.
...
Sabah kahvaltısından sonra açlık hissetmeden 4-5 saat geçiremiyor ya da 1-2 saat içinde acıkıp bir şeyler atıştırmadan duramıyorsanız, biliniz ki sabah kahvaltıda yedikleriniz sizin sağlığınıza zarar vermektedir! Özellikle ekmek, simit ve poğaçalar; bal, reçel ve tatlılar; hazır ya da taze sıkılmış meyve suları; çaya konulan şeker ve tatlandırıcılar bu zararlı yiyecekler arasında sayılabilir.

canan efendigil karatay sitesinden alıntı,,,

8'de kahvaltı yaptım. Birşeyler atıştırsammı acaba, çorba var, bademim var.

her sabah bir ince belli çay bardağı olacak süsseyle ilgisi yok canım...karatay menüsüne bak sağlıklı yaşıyoruzdan kahvaltı bölümüne orada yazan herşey yenecek onların hepsi birarada %30 hızlandırıyor..
doymayan yeşillik, zeytin, yumurta, domates, salatalık artırabiliyor...kuru erik yiyebilirsin akşamdan ıslat

O zaman tam sana göre, zorlanmazsın.

kediiiiii çok tatlısın çokkk

senin beynin zaten formatlı maşallah ne irade var sende tü tü tü

o kitap bizim için

Yollayalım yazınca bende ekitap zannettim, ben en iyisi kitapçılara bakayım yada e-kitap alayım. Yada mydenizzz'in söylediği gibi hiç okumama gerek yok.

acıktıysan atıştır canım 4.5 saat olmuş

Ben bu sabah 1 bardak bademi'mi yiyemedim, hatta yarısını bile yiyemedim, öğlen onları tamamlamaya çalışayım. Biraz daha bekleyeyim, acıkınca atıştırırım, yoksa akşama kadar bekleyemem.

karatay mutfağı kitabına baktım onda yok ,,,karatay diyeti ile yaşam boyu sağlık kitabında bahsediliyordur yada videolarda ben çok duydum sen nasıl duymadın hayret ettim...

Buldum galiba, elmalı incirli kek.

Not: Bu değilmiş içinde un var.

Malzemeler:
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
4 adet elma
4 adet kuru incir
1 yemek kaşığı bütün keten tohumu
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı un
1 kaşık kabartma tozu

Hazırlama:
Elmalar soyulup küp şeker büyüklüğünde doğranır, İncirler nohut büyüklüğünde
doğranır bir kapta elma, tarçın, incir, ceviz ve keten tohumunu karıştırılır.
Diğer tarafta başka bir kapta yumurta blender ile çırpılıp un, kabartma
tozu ve süt eklenerek karıştırılır. Ardından elmalı malzeme hamura katılır ve
yağlanmış tepsiye dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.

Karatay diyet sayfasından alıntıdır.

Son düzenleme:

çok soru soruyorum kusura bakmayın ama hani piramitte mevsim meyvesi diyor ya, onu ne zaman yiyorsunuz? kahvaltıda mı? ve muz yiyor musunuz diyetteyken? yiyenler görmüştüm de..

Ben o tarifi bulamadım, yazabilirmisin?

Malzeme
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
4 adet elma
4 adet kuru incir
1 yemek kaşığı bütün keten tohumu
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı un
1 kaşık kabartma tozu

Hazırlama
Elmalar soyulup, küp şeker büyüklüğünde doğranır. İncirler nohut
büyüklüğünde doğranır. Bir kapta elma, tarçın, incir, ceviz ve keten tohumunu
karıştırılır. Diğer taraftan başka bir kapta yumurta blender ile çırpılıp un, kabartma
tozu ve süt eklenerek karıştırılır. Ardından elmalı malzeme hamura katılır ve
yağlanmış tepsiye dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.

20 dk sonra içini kontrol ettim pişmemiş sandım ama elma nedeniyle ıslakmış, 20 dk yeterli yani pişmesi için..

Buldum galiba, elmalı incirli kek.

Not: Bu değilmiş içinde un var.

evet un var, yarım bardak.. kaçamakları vs düşününce hiçbişey kalıyor:) zayıflarken kaçamak yapmamak lazım tabi, koruma evresinde yenebilir.. tatlı krizine girince de yenebilir çikolata yenmesinden iyidir bence:)

Son düzenleme:
bir ayı geçmiştir heralde nerden buldun bu kadar sayfada

ben hala bunlardan yapıp yemedim 2 ayı geçkindir duraksama olunca korkuyorum yemeye ve 65 e gelene kadarda yapmayacağım

Ekran fotosu olarak dosyalıyorum bazılarını. Aynı ismi verip dosyaya yenisini attım, aaa bir baktım isimler aynı açtım tarif aynı, unutmuşum.

Son düzenleme:
Beyne format at kitabı hangisi, banada yollarmısın bende de yok.
tam benlikmis bende okusa iyi olacak, hemde bu aralar ...

oooohhhhh sefaniz olsun abla....

kediiiiii çok tatlısın çokkk

senin beynin zaten formatlı maşallah ne irade var sende tü tü tü

o kitap bizim için
masallah kediye ve sanada tabi , hicte mütevazilik yapma canim, seninde masallahin var :13:

bugün sabah namazindan sonra yattim, dolayisiylada gec kalktim, kahvaltiyi 11,30 da karataya uygun yaptim, darisi aksama insallah, hadi bakalim, karatay menülerinden aksam icin bir seyler bakayim bariii

Ekran fotosu olarak dosyalıyorum bazılarını. Aynı ismi verip dosyaya yenisini attım, aaa bir baktım isimler aynı açtım tarif aynı, unutmuşum.

bende klasör açıyorum içine önemli şeyleri World sayfası olarak atıp isimlendiriyorum foto klasörü ayrı kitaplar klasörü ayrı tarifler ayrı topiktekilerin bildirimleri ayrı hem işyerimde hem burada ayrı ayrı klasörler var..

bugün sabah namazindan sonra yattim, dolayisiylada gec kalktim, kahvaltiyi 11,30 da karataya uygun yaptim, darisi aksama insallah, hadi bakalim, karatay menülerinden aksam icin bir seyler bakayim bariii

afiyet olsun canım sabah tıka basa ye eksik yeme temel atılmayınca bina çöker onun gibi tıka basa yenmezse acıkma çabuk olur kaçamak çıkar ortaya...akşamda tıka basa ye gece acıkma leptin çalışsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…