• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

İlk 5 kiloyu verdikten sonra kalanınıda heyecan ve hevesle vereceksin eminim :KK24:
Zaten birazcık bile vermeye başlayınca oh be dünya varmış diyorsun ve devamı geliyor

İlk 5 kiloyu verdikten sonra kalanınıda heyecan ve hevesle vereceksin eminim :KK24:
Zaten birazcık bile vermeye başlayınca oh be dünya varmış diyorsun ve devamı geliyor

beş kilo az gibi gözüksede onunda farkediceğini düşünüyorm görüntüde bende sonuç aldıkça gaza gelen bi tipim :) biraz tezcanlıyım fark göremeynce hevesim kaçıyo vazgeçiyorum bu sefer olucak inşallah

beş kilo az gibi gözüksede onunda farkediceğini düşünüyorm görüntüde bende sonuç aldıkça gaza gelen bi tipim :) biraz tezcanlıyım fark göremeynce hevesim kaçıyo vazgeçiyorum bu sefer olucak inşallah
5 kilo bende çok farketmişti,sanki daha fazla vermişim gibi göründüm.
Ben mesela tartıyada çok çıkmıyorum bi kaç hafta geçiyor öyle tartılıyorum,verdiğim kiloyu topluca görmek daha keyifli oluyor ve dahada heveslendiriyor beni.Bir haftada belki kilo veremeyebiliriz,ama aradan bikaç hafta geçince kesin kilo vermiş oluyoruz,hem benim hevesim kırılmıyor hemde sanki çok kilo vermişim gibi düşünüp dahada gaza geliyorum:KK68:

Kizlar benim 15-20gun falan oldu. Ekmegi tamamen biraktim seker de tuketmiyorum ama dayanamayip arada pasta borek kisir yedigim de oldu :) hatta 1 gun dayanamayip kahvaltida yarim ekmekten fazla yedigim de oldu. hala inanamiyorum ama tam diyet yapmama ragmen 5 kilo vermisim. Spor da yapmiyorum.
benim size diyecegim sey hicbir sey yapamiyosaniz bile MUTLAKA ekmegi birakin. Sadece beyaz unun zararli olmasindan falan degil ben artik o ekmeklerin icine insanlari sismanlatici katki maddeleri konulduguna falan inaniyorum. O cavdar kepekli ekmeklerin icinde falan da katki maddleri vardir bence. Ekmek yemeyin ama yemegi sinirsiz yiyebilirim diye kendiniz rahatlatin mesela. Zaten ekmegi birakinca sık sık acikmiyosunuz.
kg herseklıde verılır onemlı olan gerı almamak
gerı almamak ıcın ınsulın dırencının kırılması gerekır onu kırmak ıcınde kaçamak yapmamak

merhabalar okudum yazdıklarınızı diyeti deneyimlemiş insanlardan birşeyler duymak gaza getiriyo insani gerçekten :) ben 20 yaşındayım 1,67 boyum 75 kiloyum kilomu çok göstermiyorum o yüzden bi on kilo kadar versem kafi benim için 65 ideal değildr belki boyuma göre ama görüntü anlamında yeteceğini düşünüyorum çok zayıflıktan hoşlanmıyorum :) dukan diyetini bir haftaya yakın denedm ama çok zorladı protein içerikli besinleri çok seven biri değilim bide sebze olmayınca çok zorladı beni bırakmak zorunda kaldım.Karatay diyetini araştırıyorum bayadır ama ekmek çok büyük sıkıntı benim için ekmek yemeden doyamıyorum ve ekmeksiz yediğimde miğdem bulanıyo alışkanlık belkide.Bu diyete başlamak istiyorum ama irade konusunda zayıfım ve söylediğim gibi ekmek olayı beni zorlıycak.Sizlerinde arasında bu şekilde ekmek alışkanlığı olan ve diyeti yapıp zorlanmayan birileri oldumu ? Uyku düzenimde sıkıntılı bu aralar işimden ayrıldım ve boşlukla istesemde erken yatamıyorum erken kalkamıyorum doğal olarak ilaçta kullanmak istemyorm bunun için.Sabah kahvaltısını uyandığım saatte yapıp araya 4-5 saat koyup iki öğün şeklinde beslensem diyete uymamış mı olurum sonuç alamazmıyım ? Bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilirse çok mutlu olurum :)
onemlı olan saglıklı beslenmek saatlerını kendınıze gore ayarlarsınız, daha erken kalmaya calısırsanız daha ıyı olur

uzun zamandır aklıma takılan bir soru var,ızgara,şiş,kebap,mangal tarzı yiyecekler ateşe ve ısıya maruz kaldığı için trans yağa dönüşür mü acaba? Canan hocamın 2 kitabını okudum ama bunla ilgili birşeye rastlamadım,yada gözümden kaçtı bilemiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim :KK24:
mangal da kömürden dolayı zararlı mümkün olduguınca az yenmelı yakılmamalı

ızgara şiş fırında oluınca sorun yok

arkadaşlar saat konusunda ne düşünüyosunuz elimde değil uyuyamıyorm geç yatıyorm geç kalkıyorm bu diyeti yapmama engelmidir yani illa kahvaltımı sabah 9-10 gibimi yapmalıym yoksa uyandığm saatte kahvaltımı yapsam araya yine 5-6 saat koyup ikinci öğünümü yesem sonuç alamazmıym sizce ? birde evde pişirilen yemekler pek bu diyete uygun olmayabiliyor yemeğimi kendim hazırlamayı düşünüyorum bunun için örnek yemeklerin yapılışlarıyla beraber yazıldığı bir başlık var mı ? yoksada bi arkadaşımız pişirme tekniğinden ve örnek yemeklerden bahsedebilir mi biraz acaba ? pazartesi günü köy tereyağımı yoğurdumu sipariş ettim gelicek şimdiden kafamda yemek planımı oturtmak istiyorum çünkü :) bide uyku düzenini halledebilsem :KK43:
google ye gulbudak yazarsanız ılk sıralarda cıkıyor devamı blogspot olacak, benım yemek blogum u bulursunuz orada karataya uygun yemekler yapılışı ve tarıflerı var...

İĞDE BESİN TABLOSU (100 gr )
Kalori
51 kcal

Yağ
0,2 gr

Karbonhidrat
2,8 gr

Kolesterol
0

Protein
1 gr

Lif
0,2 gr

Fosfor
23 mg

Kalsiyum
17 mg

Potasyum
281 mg

İğde: Kızılcığa benzeyen, tadı mayhoş, içi beyaz un gibi olan bir yemiştir. C vitamini açısından oldukça zengindir.

İğdenin Faydaları ve Tıbbi Etkileri: Vücuda kuvvet verir. Soğuk algınlığı ve gripte faydalıdır. Öksürüğü ve ishali keser. Kusmayı önler. Bağırsak bozukluklarına ve idrar zorluğuna iyi gelir. Cinsel gücü arttırır. Böbreklere faydalıdır. Egzama şikayetlerini azaltır. Sağlık ve Gebelik Portalı

İğde Nasıl Kullanılır: İğde ağacının meyvesi yenebileceği gibi çiçekleri suda haşlanarak çayı yapılabilir. Hoş kokusu ile bahçeleri süsleyen iğde çiçeği koklanırsa zihni açar.

Gİ kaç bulamadım,bazen insan aynı şeyleri yemekten sıkılıyor..arada bir farklı kuruyemişlerde yemek lazım :KK34::KK34:
Igdenin karbonhidrat,protein ve yağ değerleri bunlarsa 51 kalori olmasına imkan yok. 16-17 kalori olur en fazla. Değerlerde ya da kaloride hata var.

Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler:KK54:
Ben normalde çayımı zaten şekersiz içerim,bu bana çok büyük artıydı.Onun dışında şekerli olan pasta,hamur işi,dondurma,gazlı içecekler hepsini bir seferde sildim attım hayatımdan.Canan hoca yeterli omega 3 e sahipseniz canınız tatlı istemez diyor.Kaliteli bir markanın omega 3 ünü almanızı tavsiye ederim çok yararı olacaktır size.
Ben eti çok seven bir insanım,2 güne bir et yemeği yeriz evde ama et yapıyorsam mutlaka bol salata yada sebzeli bir yemek veya sebze çorbası yapıyorum.Yani dengeli bir şekilde tutuyorum öğünlerimi.Eti muhakkak seveceğiniz bir tarz bulmalısınız,yoksa sizin için çok büyük kayıp olur.Ama tabiki etin cinside çok önemli,mesela tavuk kesinlikle köy tavuğu olmalı,etide güvendiğiniz bir kasaptan almalısınız.Canan hocanın kitabında süper et tarifleri var isterseniz yardımcı olabilirim:KK39:
geçmişte omega 3 çok kullandım böyle bir etkisi olduğunu bilmiyordum teşekkür ederim. peki günde kaç tane almak lazım. Ben 1 tane alıyordum öğle saatlerinde. ..
çok teşekkürler Tüm paylasiminiz için. ..

Kizlar benim 15-20gun falan oldu. Ekmegi tamamen biraktim seker de tuketmiyorum ama dayanamayip arada pasta borek kisir yedigim de oldu :) hatta 1 gun dayanamayip kahvaltida yarim ekmekten fazla yedigim de oldu. hala inanamiyorum ama tam diyet yapmama ragmen 5 kilo vermisim. Spor da yapmiyorum.
benim size diyecegim sey hicbir sey yapamiyosaniz bile MUTLAKA ekmegi birakin. Sadece beyaz unun zararli olmasindan falan degil ben artik o ekmeklerin icine insanlari sismanlatici katki maddeleri konulduguna falan inaniyorum. O cavdar kepekli ekmeklerin icinde falan da katki maddleri vardir bence. Ekmek yemeyin ama yemegi sinirsiz yiyebilirim diye kendiniz rahatlatin mesela. Zaten ekmegi birakinca sık sık acikmiyosunuz.
bende ekmek kesinlikle yenmemesi gerektigini düşünüyorum. ama öte yandan diyetisyen lerde ekmek yemezseniz kas erimesi olur diyorlar. benim 10 kilo fazla var ekmeği kesince fazla olan gobegim kilo verdikçe sarkar mi acaba. ..

geçmişte omega 3 çok kullandım böyle bir etkisi olduğunu bilmiyordum teşekkür ederim. peki günde kaç tane almak lazım. Ben 1 tane alıyordum öğle saatlerinde. ..
ben 2öğün yapıyorum o yüzden bir sabah bir akşam olmak üzere günde 2 tane alıyorum,yemeklerden sonra tok karnına.Facete sağlıklı yaşıyoruz adlı sayfadan öğreniyorum bende birçok şeyi,okan beyler zaten devamlı canan karatayla iletişim halindeler sanırım,onlar bildiklerini sayfayada yazıyorlar.Ordan öğrendiğim kadarıyla uyguluyorum bende birçok şeyi.Takip etmeni öneririm,günde ne kadar alınması gerektiğini çok net bilmiyorum ama o sayfaya soru olarak mesaj atabilirsin,ellerinden geldiğince cevaplıyorlar canım:KK25:

gunluk epa+dha degerlerı toplamı
2-3 gr a denk gelecek sekılde alınmalı ben ocean plus tan 4 tane alıyorum

bende ekmek kesinlikle yenmemesi gerektigini düşünüyorum. ama öte yandan diyetisyen lerde ekmek yemezseniz kas erimesi olur diyorlar. benim 10 kilo fazla var ekmeği kesince fazla olan gobegim kilo verdikçe sarkar mi acaba. ..
sarkmaz cnm sarksa benımkı sarkardı lop lop gobek vardı...yuruyus yaptıgım ıcın alttan erımeye basladı hem erıdı hem
toparladı hıc sarkma olmadı hala gobek var ama hem yukarıda hem sarkmamıs vazıyette

ben 2öğün yapıyorum o yüzden bir sabah bir akşam olmak üzere günde 2 tane alıyorum,yemeklerden sonra tok karnına.Facete sağlıklı yaşıyoruz adlı sayfadan öğreniyorum bende birçok şeyi,okan beyler zaten devamlı canan karatayla iletişim halindeler sanırım,onlar bildiklerini sayfayada yazıyorlar.Ordan öğrendiğim kadarıyla uyguluyorum bende birçok şeyi.Takip etmeni öneririm,günde ne kadar alınması gerektiğini çok net bilmiyorum ama o sayfaya soru olarak mesaj atabilirsin,ellerinden geldiğince cevaplıyorlar canım:KK25:
bende herseyı okan beylerden ogrendım ılk o sayfayı bulmustum 30 ay once... sonra burayı actım 10 ay oncede face de grup kurdum 35.000 den fazla uyem var ogrendıklerımı onlara ogretıp yardımcı olmaya calısıyorum...

Back