Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Yürümeyi deneyin. Yürümek, sadece en kolay egzersiz yollarından biri değil, aynı zamanda en fazla faydalı olanlardan.
Yürürken derin düşüncelere dalabilir hatta hiçbir şey düşünmeyebilirsiniz de. Bir arkadaşınızla çene çalabilir, köpeğinizi dolaştırabilir veya radyo dinleyebilirsiniz. Bir spor salonuna üye olmaya veya bir antrenöre ihtiyacınız yok. Sadece bir rota belirleyin ve o yolu yürüyün.
Yumuşak, hafif, basit. Bundan iyisi can sağlığı!
YÜRÜMENİN FAYDALARI
Yürümenin fazlasıyla basit olması yüzünden sağlık açısından sağladığı faydaların da bir şekilde sınırlı olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.
İşte, düzenli olarak yürüyüş yaparak elde edeceğiniz faydaların birkaçı:
Kilo verebilir ve kilonuzu koruyabilirsiniz.
Yürümek, diyabeti kontrol altında tutmakta yardımcı olur.
Yürümek, kalbinizi güçlendirir, kan basıncınızı düşürür, kan dolaşımı sistemindeki iyi kolesterol seviyesini yükseltir - bunların hepsi de kalp krizi riskini azaltan etkenlerdir.
Yürümek, eklem sorunu yaşama riskini azaltır. Daha güçlü kaslar, eklemleri olmaları gereken hizalarda düzgün olarak tutma işini daha iyi yaparlar.
Bazı çalışmalar, yürümenin kemikleri güçlendirdiğini ve osteoporozu önlemeye yardımcı olduğunu öngörüyor.
Yürümek, stres hormonlarının üretilmesini yavaşlatır, bu sayede depresyonu ve endişeyi yatıştırır. Daha serinkanlı ve daha mutlu hissedersiniz.
ÖNCE BİR ADIM
Eski bir Çin deyişine göre, “bin millik bir yolculuk, tek bir adımla başlar.” Yürümeyi öğretmek gibi bir niyetimiz yok, ama bazı temel kurallara uymak en iyisi:
Yavaşça başlayın. Her yürüyüşün ilk 5 dakikasını, normal yürüyüş hızınızda gezinir gibi yürüyerek geçirin. Kendini zorlama yok, nefes nefese kalma yok. Bu sayede, kaslarınız, onlardan isteyeceklerinizi yerine getirmeden önce ısınma fırsatı bulacaklar. Bu önemli, çünkü ısınmayan kaslar egzersizle ilgili incinmelere daha açık olurlar.
Esneme hareketleri yapın. Kaslarınız ısınıp açılınca, büyük bir adım atıp, ilerideki bacağınızı büküp geridekini gergin tutarak sırayla bacaklarınızı esnetin.
Hızınızı artırın. Şimdi tekrar yürümeye hazırsınız. Yavaş yavaş hızınızı artırın. Yanınızdan geçip giden yürüyüşçü kadar hızlı olmamanızı kafanıza takmayın. Asıl önemli olan, kendinizi rahat hissedeceğiniz bir hızda yürümektir. Zamanla daha da hızlanacaksınız nasıl olsa. Daha başlangıçta soluk soluğa kalmanıza gerek yok. Yürüyüş zevkli olmalıdır, stresli veya acılı değil.
Bir tur atın. Eğer son yürüdüğünüz en uzun mesafe dış kapıdan arabanıza kadarsa, başlangıçta kısa rotalar belirleyin. Mesela, ilk sokaklardan dönerek evinizin çevresinde bir tur atın. Kendinize 10 dakikada tamamlayacağınız bir yürüyüş rotası belirlemeniz yeterlidir. Bu rotayı haftada üç kere yürüyün. Unutmayın: Rahat edeceğiniz bir hızda yürümelisiniz.
Daha uzağa. Haftada üç kere 10 dakikalık yürüyüşler artık hafif gelmeye başladığında, yürüdüğünüz mesafeyi artırın. Süreyi önce 12-15 dakikaya çıkarın. Sonra yavaş yavaş artırarak, başlarda haftada üç sonlarda beş kez 30’ar dakikalık yürüyüşler yapın. Eğer amacınız kilo vermekse, haftada 4 veya 5 kez 40-60 dakikalık yürüyüşler yapmak iyidir.
Daha hızlı. Zamanla, hızınızı artırsanız bile rahat hissetmeye devam ettiğinizi farkedeceksiniz. Hızınızı ayarlamanın basit bir yolu: Rahatça konuşabileceğiniz, ama şarkı söyleyemeyeceğiniz bir hızda yürüyün. Doktorlara göre, bir yürüyüşten kalp sağlığı için en fazla faydayı sağlamanın yolu, saatte yaklaşık 5 kilometre hızla yürümektir.
Daha küçük. Garip gelebilir ama, daha hızlı yürümenin sırrı, daha küçük adımlar atmaktır. Çoğu insan hızlı yürümek için uzun adımlar atması gerektiğini sanır ama, seri atılan kısa adımlar sizi daha hızlı ilerletir. Bunun nedeni, kısa adımlarda kalçaların daha hızlı dönme hareketi yapabilmesidir. Ayrıca, kollarınızı da daha hızlı sallarsanız, ayaklarınız kollarınızı takip etmek zorunda kalır.
Tabanları dinlendirin. Yürüyüşünüzün son 5 dakikasını gezinti hızında kendinizi gevşeterek geçirin.
Tekrar esneyin. Son olarak, vücudunuzu gevşetmenizin ardından, soğuduğunuzda kaslarınızın kasılmaması için temel esneme hareketleri yapın. Bir egzersizden sonra esneme hareketleri yapmak, en az egzersiz öncesinde yapmak kadar, belki daha fazla önemlidir. Isınmak için yaptığınız hareketleri, sayısını artırarak tekrarlayabilirsiniz.

84 MİNERALLİ KRİSTAL TUZ KAMPANYASI

benim güvenerek aldığım ve her zaman önerdiğim tuz sitesini üyelere verdim alanlar oldu baktım alacaklar çoğalıyor firmayı arayıp indirim istesem mi diye düşündüm ve aradım, yetkili kişiye yönlendirdiler grubumuzdan bahsettim %10 indirim dediler, o kadar indirimin az olacağını söyledim bana döneceklerini söylediler. Akşam Yemeklik Çankırı tuzunda indirimi 1 ay geçerli olmak üzere % 20 ye çıkardılar.

Telefondan siparişte 0 850 3026625 nolu 7/24 sipariş hattını arayarak karatay parolası ile %20 indirimden 1 ay boyunca faydalanabilirsiniz. kg su 8 tl den 6.40 a iniyor

İnternetten siparişlerde Kupon kodu " karatay " dır. Kupon kodunu cankirituzu.com sitesinden ürünleri sepete ekledikten sonra , alışveriş sepetine giderek kupon kodu kısmına karatay yazıp indirimimizi kullanabilirsiniz.

http://www.cankirituzu.com/kaya_tuzu

ZEYTİNYAĞI KAMPANYASI, BUDA GRUBUMUZA ÖZEL İNDİRİMDİR,
Ödüllü yağlardan olan Balcatepe' nin grubumuza özel başlattığı kampanya
5 Temmuz a kadar geçerli olacaktır..internet teki %8 indirim üzerinden bize özel %20 indirim daha uygulanacak...
alışverişi tamamladıktan sonra ödeme sayfasının sol tarafında hediye küponunuz yazan yere vereceğim kodları girerek kupon kullan butonuna tıklandığında otomatik indirim yapacaktır,
indirim kuponlarını farklı ürünlere kullananların talepleri karşılanmayacaktır. talep edilirse tarafımızdan sitem üzerinde ertesi iş günü iptal edilecektir.

Telle sipariş için ; 0 505 5611301

internetadresi:http://www.balcatepe.com.tr/GosterKategori/grid/ZEYTİNYAĞI/1

kredi kartı ile alışveriş yapacaklar için kodları aşağıda

Ben OTE="gul_0663, post: 41620452, member: 142560"]Yürümeyi deneyin. Yürümek, sadece en kolay egzersiz yollarından biri değil, aynı zamanda en fazla faydalı olanlardan.
Yürürken derin düşüncelere dalabilir hatta hiçbir şey düşünmeyebilirsiniz de. Bir arkadaşınızla çene çalabilir, köpeğinizi dolaştırabilir veya radyo dinleyebilirsiniz. Bir spor salonuna üye olmaya veya bir antrenöre ihtiyacınız yok. Sadece bir rota belirleyin ve o yolu yürüyün.
Yumuşak, hafif, basit. Bundan iyisi can sağlığı!
YÜRÜMENİN FAYDALARI
Yürümenin fazlasıyla basit olması yüzünden sağlık açısından sağladığı faydaların da bir şekilde sınırlı olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.
İşte, düzenli olarak yürüyüş yaparak elde edeceğiniz faydaların birkaçı:
Kilo verebilir ve kilonuzu koruyabilirsiniz.
Yürümek, diyabeti kontrol altında tutmakta yardımcı olur.
Yürümek, kalbinizi güçlendirir, kan basıncınızı düşürür, kan dolaşımı sistemindeki iyi kolesterol seviyesini yükseltir - bunların hepsi de kalp krizi riskini azaltan etkenlerdir.
Yürümek, eklem sorunu yaşama riskini azaltır. Daha güçlü kaslar, eklemleri olmaları gereken hizalarda düzgün olarak tutma işini daha iyi yaparlar.
Bazı çalışmalar, yürümenin kemikleri güçlendirdiğini ve osteoporozu önlemeye yardımcı olduğunu öngörüyor.
Yürümek, stres hormonlarının üretilmesini yavaşlatır, bu sayede depresyonu ve endişeyi yatıştırır. Daha serinkanlı ve daha mutlu hissedersiniz.
ÖNCE BİR ADIM
Eski bir Çin deyişine göre, “bin millik bir yolculuk, tek bir adımla başlar.” Yürümeyi öğretmek gibi bir niyetimiz yok, ama bazı temel kurallara uymak en iyisi:
Yavaşça başlayın. Her yürüyüşün ilk 5 dakikasını, normal yürüyüş hızınızda gezinir gibi yürüyerek geçirin. Kendini zorlama yok, nefes nefese kalma yok. Bu sayede, kaslarınız, onlardan isteyeceklerinizi yerine getirmeden önce ısınma fırsatı bulacaklar. Bu önemli, çünkü ısınmayan kaslar egzersizle ilgili incinmelere daha açık olurlar.
Esneme hareketleri yapın. Kaslarınız ısınıp açılınca, büyük bir adım atıp, ilerideki bacağınızı büküp geridekini gergin tutarak sırayla bacaklarınızı esnetin.
Hızınızı artırın. Şimdi tekrar yürümeye hazırsınız. Yavaş yavaş hızınızı artırın. Yanınızdan geçip giden yürüyüşçü kadar hızlı olmamanızı kafanıza takmayın. Asıl önemli olan, kendinizi rahat hissedeceğiniz bir hızda yürümektir. Zamanla daha da hızlanacaksınız nasıl olsa. Daha başlangıçta soluk soluğa kalmanıza gerek yok. Yürüyüş zevkli olmalıdır, stresli veya acılı değil.
Bir tur atın. Eğer son yürüdüğünüz en uzun mesafe dış kapıdan arabanıza kadarsa, başlangıçta kısa rotalar belirleyin. Mesela, ilk sokaklardan dönerek evinizin çevresinde bir tur atın. Kendinize 10 dakikada tamamlayacağınız bir yürüyüş rotası belirlemeniz yeterlidir. Bu rotayı haftada üç kere yürüyün. Unutmayın: Rahat edeceğiniz bir hızda yürümelisiniz.
Daha uzağa. Haftada üç kere 10 dakikalık yürüyüşler artık hafif gelmeye başladığında, yürüdüğünüz mesafeyi artırın. Süreyi önce 12-15 dakikaya çıkarın. Sonra yavaş yavaş artırarak, başlarda haftada üç sonlarda beş kez 30’ar dakikalık yürüyüşler yapın. Eğer amacınız kilo vermekse, haftada 4 veya 5 kez 40-60 dakikalık yürüyüşler yapmak iyidir.
Daha hızlı. Zamanla, hızınızı artırsanız bile rahat hissetmeye devam ettiğinizi farkedeceksiniz. Hızınızı ayarlamanın basit bir yolu: Rahatça konuşabileceğiniz, ama şarkı söyleyemeyeceğiniz bir hızda yürüyün. Doktorlara göre, bir yürüyüşten kalp sağlığı için en fazla faydayı sağlamanın yolu, saatte yaklaşık 5 kilometre hızla yürümektir.
Daha küçük. Garip gelebilir ama, daha hızlı yürümenin sırrı, daha küçük adımlar atmaktır. Çoğu insan hızlı yürümek için uzun adımlar atması gerektiğini sanır ama, seri atılan kısa adımlar sizi daha hızlı ilerletir. Bunun nedeni, kısa adımlarda kalçaların daha hızlı dönme hareketi yapabilmesidir. Ayrıca, kollarınızı da daha hızlı sallarsanız, ayaklarınız kollarınızı takip etmek zorunda kalır.
Tabanları dinlendirin. Yürüyüşünüzün son 5 dakikasını gezinti hızında kendinizi gevşeterek geçirin.
Tekrar esneyin. Son olarak, vücudunuzu gevşetmenizin ardından, soğuduğunuzda kaslarınızın kasılmaması için temel esneme hareketleri yapın. Bir egzersizden sonra esneme hareketleri yapmak, en az egzersiz öncesinde yapmak kadar, belki daha fazla önemlidir. Isınmak için yaptığınız hareketleri, sayısını artırarak tekrarlayabilirsiniz.[/QUOTE]
ben sinirli olunca yürümek acayip iyi geliyor.yürüyüşü sonunda sakinleşiyorum mutlu oluyorum.ben geçen sene yürüyerek 5 ayda 10 kilo vermiştim tabi yediklerinizi dikkat etmiştim.yalnız çok yokuş yukarı yürüdüm hemen hemen hergün 1 saatlik yürüyüşleri.bu sene haftada 3 veya dört gün yürüyorum.bazen yarım saat bazen bir saat yürüyorum.yürümenin faydasını çok iyi bilenlerDenim, 2.5 yaşındaki kızıma hergün bakacak birini bulsam sabah akşam kendimi yollara vurcam.

Tuzum azalmıştı,iyi oldu sağol canım..Ben aldığım zaman kardeşlerime anneme de veriyorum..

Fındıklar kavrulmuşmu ablacım...öyle anlaşılıyor..

Bende dün iki kavanoz yoğurt yaptım..arada peynir yapıyorum..çok zorlanıyorum ama yaparken vakit yok

ben sinirli olunca yürümek acayip iyi geliyor.yürüyüşü sonunda sakinleşiyorum mutlu oluyorum.ben geçen sene yürüyerek 5 ayda 10 kilo vermiştim tabi yediklerinizi dikkat etmiştim.yalnız çok yokuş yukarı yürüdüm hemen hemen hergün 1 saatlik yürüyüşleri.bu sene haftada 3 veya dört gün yürüyorum.bazen yarım saat bazen bir saat yürüyorum.yürümenin faydasını çok iyi bilenlerDenim, 2.5 yaşındaki kızıma hergün bakacak birini bulsam sabah akşam kendimi yollara vurcam.[/QUOTE]
en güzel sporu yapıyorsunuz tebrıkler

Ablacım ; diğerlerini seçemedim..ay ne güzel yapmışsın..Eline sağlık..
ooo hoşgeldin canımcım

ilk karatay bebeğimizin annesi gelmiş sefalar getirmiş....

nasılsın canım kıvanç cık nasıl,,, oruç nasıl gidiyor

yandakıler sırkelıkler ,,, diğeri domates konservesi

Tuzum azalmıştı,iyi oldu sağol canım..Ben aldığım zaman kardeşlerime anneme de veriyorum..
bende oyle fazla alınca kargoya fazla parada verılmemıs oluyor

Fındıklar kavrulmuşmu ablacım...öyle anlaşılıyor..

Bende dün iki kavanoz yoğurt yaptım..arada peynir yapıyorum..çok zorlanıyorum ama yaparken vakit yok
senın kosturmaktan bosdurmaya vaktın yok kı canım nasıl herseye yetıseceksın..

kavrulmus almam canım kız ıslatıp tek tek soymus tu :)

• Taze Asma Yaprağı Yemeği
    200 gr körpe taze asma yaprağı
  • 150 gr Dana kıyma
  • 1 demet yeşil soğan
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 Çay bardağı soğuk sıkım zeytinyağı
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 adet limon
  • Yazdan hazırlanmış domates-biber konservesi (yazın 3 Adet domates, 2 Adet biber)
  • Kristal kaya tuzu
  • 1 Yemek kaşığı bulgur
  • 5-6 dal taze nane
  • Ev Yapımı Yoğurt (isteğe bağlı)
  • Yapılışı:
  • Asma yapraklarının en körpelerini parçalayarak sert dalından koparın el ile yapılması önemli
  • yırttığınız parçaları bir güzel yıkayın,
  • Kıymayı az su ile tencerede bir adet soğanla pişirin,
  • Konserveyi ekleyerek pişirmeye devam edin,
  • Salçayı, yırttığınız asma yaprağı ve naneyi ekleyerek bir iki tur çevirin, kaynar suyunuzu ekleyin,
  • Biraz pişince bulguru ilave edin,
  • 1 adet limon sıkın,
  • Yapraklar pişince yeşil soğanların yeşil kısımlarını ince doğrayıp içine atın,
  • Pişince altını kapatın,
  • Soğuk sıkım zeytin yağını ve tuzunu ilave edin.
Afiyet olsun

Herkese hayırlı Ramazanlar
Ramazan başlangıcında 57.4 Düm şimdi 55.4 üm 19 günde 2 kilo verdim kalan 10 günde de 1 1.5 kilo veririm inşallah şükür sonunda verdim inanın çok çok az yiyorum sahurda 2 yumurta Peynir falan iftarda da 1 kase çorba 3 4 kaşık yemek o kadar ne pilav ne tatlı ne de pide ilk zamanlar pide yedim canım da istemiyor iştah gitti emziriyorum da gurbette olduğumuz için iftara alan da yok öyle işte ama 55 i görmek çok motive etti uzun zamandir kilom takılı kalmıştı iyi oldu koruyabilirim inşallah

merhaba canım

gözün aydın canım 2 kg senin için çok büyük rakam

yediklerine dikkkat et canım emziriyorsun hem oruç hem az yeme sütünü etkilemesin

teşekkürler yediklerime dikkat ediyorum aslında hergün protein kalsiyum alıyorum sadece Ramazan olduğu için iştahım gitti o kadar

ooooo canımcım seni burada görmek ne güzel...ilk karatay prensimizin annesi gelmiş eski yuvasına sefalar getırmıs..

ooo hoşgeldin canımcım

ilk karatay bebeğimizin annesi gelmiş sefalar getirmiş....

nasılsın canım kıvanç cık nasıl,,, oruç nasıl gidiyor

yandakıler sırkelıkler ,,, diğeri domates konservesi

bende oyle fazla alınca kargoya fazla parada verılmemıs oluyor

senın kosturmaktan bosdurmaya vaktın yok kı canım nasıl herseye yetıseceksın..

kavrulmus almam canım kız ıslatıp tek tek soymus tu :)

Hoşbulduk ablacım..

Aklım hep buralarda..eski yazışmalarımızı çok çok özledim..

Belki kızlarda gelir..

Kıvanç çok iyi maşallah...çok fena birşey oldu..çok akıllı ama maşallah..Nazar değmesin ama ceviz-balık yağı-yumurta -tereyağın yaptığı etkiyi gözümle görüyorum..daha fazla bişey demeyeceğim..özellikle ceviz ..iyiki yedirmişim..devam....

Oruç iyi gidiyor şükür,emzirmeye devam tabi baya zayıfladım...ama sağlığım yerinde..52 kg.geliyorum :)

Çok koşturuyorum ama olsun..değiyor evdekilere ..evime evlatlarıma hakkım kat kat helal olsun..memnunum hayatımdan..Anne anne peşimdeler ...beraber yapıyoruz herşeyi..soframızıda beraber hazırlıyoruz..Herşey yolunda...

Sen nasılsın..senin de benden farkın yoktur koştur Gülü koştur :)

eskiden sayfayı 1 saat bıraksak gelınce okumaya yetısemezdık :) face de karatay grupu açınca orada da 26.000 den fazla uye olunca buraya zor yetişiyorum, aktıf olanlar da sık gelmıyor lıste yapılıyordu kım yapacak sırası koydum 3-5 kısı dısın da dıgerlerı yok oldu her zamanda ben yapamam kı hem cevapla hem lıste yap butun emek benden onlar sorup sorup cıkacak bende bıraktım yapmayı.... motıvasyona ıhtıyacı olan kendılerı grup ta da bılıyorsun ya usttekı yorumu okumuyor tekrar aynıs eyı soruyor armut piş ağzıma düş araştırma hiç yok okuma yok mümkün olsa yemeklerinide ben yapıp yedirsem çok mutlu olacaklar :) bazı arkadaslarım öyle dıyorlar zayıflayana kadar sana gelelım bız tek yapamıyoruz :)

burda sohbetlerımız daha güzel oluyordu hem karatay hem sohbet eğlnceliydi şimdi birbirimize yazmaya vakıt bulamıyoruz

fena bişey dediğin nedir merak ettın face den yazarsın,,maşşallah kuzuma hocamızın tavsıyelerı onda bıle etkısını gosterdı demek kı

000 52 kg kedi den ınce olmussundur kesın senın boyun var

Allah mutluluğunuzu dim etsinn cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…